جدیدترین درمان های وزوز گوش در منزل

جدیدترین درمان های وزوز گوش در منزل

جدیدترین درمان های وزوز گوش در منزل

 

وزوز گوش یکی از مشکلاتی می باشد که در تمامی جنبه های زندگی فرد تاثیر منفی دارد. از این رو جه کاهش شدت وزوز و درمان آن روش هایی که افراد در منزل قادر به انجام آن هستند در این بحث توضیح داده می شود. روش هایی که می توان در منزل جهت کنترل یا کاهش شدت وزوز گوش انجام داد: انجام مدیتیشن، ریلکس کردن حضور یک نویز زمینه آرام در جهت پوشش وزوز گوش(روش صدادرمانی با سمعک) داشتن خواب مناسب (حداقل داشتن 8 ساعت خواب در طول شبانه روز) و دیگر روش ها که در بخش درمان های وزوز در منزل گفته می شود.

 

وزوز گوش چیست؟

وزوز گوش به عنوان صدای زنگ، هیس، کلیک، هوهو، صدای مهتابی، صدای سوت کتری، صدای برفک تلویزیون، صدای آبشار و دیگر صداهایی که بیماران با وزوز گوش تجربه می کنند شناخته می شود. وزوز گوش بیماری نیست بلکه عارضه یا علامت مشکل در مسیرهای شنوایی(حلزون و عصب شنوایی) و غیرشنوایی می باشد. طبق آمارهای انجام شده در امریکا در حدود 10% از مردم از وزوز گوش رنج می برند. این صداها یا وزوز می تواند تنها در یک گوش یا هردو گوش (یا حتی در سر) با شدت آرام یا بلند شنیده شود. جدیدترین درمان های وزوز گوش در منزل

 

چرا وزوز گوش ایجاد می شود؟

به طور خلاصه می توان علت های شروع و ایجاد وزوز گوش را موارد زیر دانست. همچنین دقت کنید به مرور زمان که سیکل و چرخه معیوب وزوز ادامه پیدا می کند شدت وزوز گوش بیشتر و درمان آن سخت تر می شود که دلیل این امر قرارگیری صدای وزوز در حافظه شنوایی می باشد. در اکثر افراد با وزوزگوش بیان می کنند که شدت وزوز در ابتدا پایین یا کم یا هیچ آزاردهندگی خاصی نداشت که دلیل این امر مقاومت سیستم عصبی مرکزی(مغز) نسبت به شنیدن صدا می باشد.

با گذشت زمان همراه با افزایش استرس فرد نسبت به وزوز و توجه به صدای وزوز پروسه قرارگیری صدای وزوز در حافظه شروع می شود که سبب می شود سیستم عصبی مرکزی یا مغز نسبت به این صدا هیچ مقاومتی نشان ندهد که این امر سبب افزایش شدت وزوزگوش می شود. این پروسه برای هر فردی متفاوت می باشد به طور مثال در بعضی از افراد بعد از چندین ماه شدت وزوزگوش افزایش می یابد یا حتی در بعضی از افراد شدت وزوز در چندسال اول آرام است و سپس بعد از چندسال به طورناگهانی افزایش می یابد.

در بین عامل ها و علت های شروع وزوزگوش کم شنوایی جزء مهمترین و شایع ترین عامل شروع وزوزگوش محسوب می شود. دقت داشته باشید منظور از کم شنوایی دقیقا به معنی مشکل در شنیدن صدا یا مشکل در درک کلمات و گفتار نمی باشد. حتی افت شنوایی تنها در یک فرکانس بدون مشکل در شنیدن صدای محیط و گفتار می تواند سبب بروز وزوزگوش شود. از این رو بهتراست زمانی که وزوزگوش شروع شد ابتدا تست شنوایی یا نوارگوش در کلینیک های شنوایی سنجی انجام شود تا از سالم بودن وضعیت شنوایی، پرده گوش و عفونت گوش میانی مطمین شویم.

افرادی که در محیط های پرسروصدا نظیر صافکاری، جوشکاری، ریخته گری، کارخانجات فعالیت دارند و دایما در معرض صدای بلند می باشند نیز احتمال بروز کم شنوایی ناشی از نویز(NIHL) و وزوزگوش نسبت به سایر افراد بیشتر می باشد. استفاده از محافظ های گوش یا قالب های ضدصوت در حین کار همراه با استفاده از ویتامین ها(بعضی از ویتامین ها جنبه حفاظت شنوایی دارند و در مقالات تایید شده است که مصرف این ویتامین ها از بروز کم شنوایی ناشی از نویز تا حدودی جلوگیری می کند) برای این افراد ضروری است.

توجه داشته باشید در صورت بروز وزوزگوش ممکن است حساسیت به صداهای بلند یا هایپراکیوسیس نیز ایجاد شود. بنابراین بهتر است از هندزفری با صدای بلند، حضور در محیط های پرسروصدا، کنسرت و... خودداری کنید. 

تومورهای عصب شنوایی یا توموراکوستیک یکی دیگر از عامل های شروع وزوزگوش یک طرفه می باشد. از این رو در صورت بروز وزوزیک طرفه(تنها در یک گوش)، کم شنوایی در همان گوش یا سرگیجه باید تست شنوایی سنجی و تست MRI جهت تایید یا رد تومور شنوایی انجام شود. تومور دوطرفه(در هردوگوش) بسیار نادر است و شیوع تومورهای یک طرفه بسیار بیشتر است.

بیماری های گوش میانی و گوش داخلی نظیر عفونت های گوش میانی، پارگی پرده گوش، بیماری اتواسکلروزیس یا چسبندگی استخوانچه ها، بیماری منییر، لابیرنتیت یا عفونت و التهاب حلزون گوش نیز از دیگر علل های شروع وزوزگوش می باشد.

همچنین بیماری هایی نظیر دیابت، بیماری خودایمنی، بیماری ام اس، بیماری های قلبی، بیماری های سیستم عروقی(احتمال بروز وزوز ضربانی در این حالت بیشتر است)، مشکلات تیروئیدی و... نیز از علل شروع وزوزگوش محسوب می شوند.

یکی دیگر از عامل های شروع وزوزگوش مصرف داروها نظیر آسپیرین، داروهای اتوتوکسیت نظیر جنتامایسین، ازیترومایسین، انتی بیوتیک ها، داروهای ضدسرطان و... می باشد.  

 

آخرین و بهترین روش های درمان وزوز گوش در دنیا

روش هایی که تاکنون برای درمان وزوز گوش انجام شده است به تنهایی در رفع صدای وزوز گوش کافی نمی باشد. بنابراین باید از چندین روش درمانی همراه با تغییر الگوی زندگی(Life Style) فرد برای درمان قطعی وزوز گوش استفاده شود. درمان هایی که تاکنون در جهت درمان وزوز گوش استفاده می شوند شامل: استفاده از سمعک های مخصوص وزوز گوش، صدادرمانی و ماسکر، دستگاه تحریک الکتریکی، تحریک مغناطیسی RTMS، استفاده از داروهای آرام بخش و ضدافسردگی(آلپرازولام، ایمیپرامین، کلوپرامین، کلونازپام و..)، روش های شناختی درمان وزوز گوش(CBT)، روش درمانی TRT، درمان وزوز گوش با هیپنوتیزم، طب سوزنی، طب سنتی، بیوفیدبک، نوروفیدبک و سایر روش هایی که در جهت رفع و درمان وزوز گوش انجام می شود.

 

روش های درمان وزوز گوش در منزل:

همانطور که در بالا بیان شد تنها استفاده از یک روش برای درمان وزوز گوش کافی نیست و فرد باید در محیط زندگی و کاری خود نیز عواملی که سبب تغییر وزوز گوش می شود را کنترل کند. بسیاری از بیماران با اینکه تحت درمان قرار گرفتند و از روش های مرسوم درمان استفاده کرده اند اما هیچ نتیجه ای از درمان نمی گیرند و همچنان به دنبال روش های جدیدی برای رفع وزوز گوش می باشند.

شاید دلیل اصلی عدم پاسخ به درمان این نکته باشد که فرد قادر به کنترل احساسات، استرس، اضطراب، ترس از بدترشدن وزوز یا عدم تغذیه مناسب یا حتی عدم انتخاب روش درمانی مناسب باشد. به طور مثال بیمار درمان با تحریک الکتریکی را هر روز به مدت دوهفته انجام می دهد اما در منزل در طول شب و در محیط ساکت به وزوز خود فکر می کند، تمام توجه فرد بر روی وزوز است و از استرس ناشی از شروع وزوزگوش رنج می برد. در این حالت به احتمال بسیار بالایی درمان صورت نمی گیرد و نمی توان توقع درمان داشت. دقت داشته باشید حتی برای یک بیماری سرماخوردگی علاوه بر مصرف دارو یا انتی بیوتیک یکسری باید و نباید ها در تغذیه و نوع روش زندگی فرد باید انجام شود تا در کنار مصرف دارو در سریعترین زمان ممکن بهبودی ایجاد شود. درمان وزوزگوش یا حتی هر بیماری دیگری از این قضیه مستثنی نمی باشد و همکاری بین بیمار و پزشک نیاز و ضروری است.

 

10 روش جدید درمان وزوز گوش در منزل

  *مصرف قرص جینکوبیلوبا (Ginkgo Biloba)

(جینکو بیلوبا گیاهی هست که در درمان های بسیاری از بیماری ها استفاده می شود به طور مثال: دیابت، فشار خون بالا، بی حالی، استرس، آسم، وزوز گوش و... . دقت داشته باشید نتایج مصرف قرص جینکوبیلوبا برای درمان وزوز در مقالات مختلف یکسان نبود و تنها در بعضی از افراد نتایج مثبت مشاهده شد)

*مصرف ویتامین های مفید برای سیستم عصبی

(این ویتامین ها شامل ب12، ویتامین D، زینک، آهن، پتاسیم، اسید فولیک، امگا3،منیزیم می باشند)

 

جدیدترین درمان های وزوز گوش در منزل

 

*عدم توجه به وزوز

(توجه بیش از حد به وزوز یا دنبال وزوزگوش گشتن در دایمی شدن و افزایش شدت وزوز گوش بسیار نقش دارد)

*کنترل احساسات و هیجانات

(استرس، عصبانیت، درگیری های ذهنی و اضطراب با شدت وزوز گوش رابطه مستقیم دارند به طور مثال افزایش استرس یا عصبانیت سبب بدتر شدن وزوز گوش می شود).

*خواب مناسب و کافی

(تنظیم الگوی زمان خواب بخصوص در طول زمان برای افراد با وزوزگوش بسیار مهم می باشد. خستگی در اغلب اوقات سبب بدتر شدن علایم می شود و وزوز با شدت آرام به صدای بلند تبدیل می شود).

*استفاده از محافظ های گوش

(بخصوص در مواجهه با صدای بلند و آزاردهنده)

*کاهش شدت صدای تلویزیون و سایر وسایل صوتی و تصویری

(در اکثر بیماران با وزوز گوش حساسیت به صدا(هایپراکیوسیس) نیز مشاهده می شود به این صورت که تحمل شنیدن صدای متوسط و بلند برای این افراد بسیار سخت و آزاردهنده می باشد)

*دانلود برنامه های صدادرمانی یا نویز سفید جهت پوشش صدای وزوز گوش

(شدت صدا باید برابر با صدای وزوز گوش باشد و از افزایش بیش از حد صدا خودداری کنید: این عمل در واقع نوعی صدادرمانی با نویز سفید یا پهن باند می باشد اما در سمعک های مخصوص وزوز از نویزهای باندباریک که تنها همان منطقه یا فرکانس مربوط به وزوز را پوشش دهد استفاده می شود).

*عدم مصرف الکل، کافیین، سیگار و نیکوتین

*عدم مصرف نمک، فلفل، ترشیجات

*عدم مصرف چای، قهوه، نسکافه، فست فود، نوشابه

(در مقالات بیان شده است که کافیین ارتباطی با وزوز گوش ندارد اما در سایر مقالات پیشنهاد شده است که از مصرف مواد کافیین دار خودداری شود).

همچنین دقت داشته باشید وجود جرم گوش به علت هوای آلوده، تعرق زیاد، باریک بودن کانال گوش در بسیاری از بیماران رخ می دهد که همین امر در بروز وزوز گوش نقش دارد. بنابراین خارج کردن جرم گوش با استفاده از قطره گلیسیرین فنیکه در این افراد پیشنهاد داده می شود(بهتر است قبل از استفاده از قطره شستشوی گوش به متخصص شنوایی شناس یا گوش حلق بینی جهت بررسی کانال گوش و وجود جرم گوش مراجعه شود).  

 

شنوایی سنجی و سمعک فراشنوا

مرکز فراشنوا با استفاده از ابزارهای جدید در حیطه وزوز گوش و افزایش آگاهی بیماران عزیز با جدیدترین روش ها و مقالات در زمینه وزوز گوش در این زمینه به صورت تخصصی فعالیت دارد. تجویز انواع سمعک های نامریی، داخل گوشی و پشت گوشی ریک با تکنولوژی هوشمند در مرکز فراشنوا انجام می شود.

جهت مشاوره تلفنی و آنلاین با شماره های زیر با ما در ارتباط باشید:

09105241071(مشاوره آنلاین)

02188958823

02188949368

اینستاگرام جهت مشاهده نتایج درمان:

Samak_farashenava (سمعک فراشنوا)


دیدگاه ها درباره جدیدترین درمان های وزوز گوش در منزل

سلام
من پدرم چند سال از وزوز گوش رنج میبره اخیر صدای باد در سر احساس میکنه که کلا باعث نارحتی و ازارش شد قرص فشار مصرف میکنه وبعضی موقع ها هم سردرد دار هم صدای باد در سر
تست شنوایی انجام داد هردو گوش ضعیف به ویژه گوش راست
اگر راحلی هست بفرماید یا مرکزی برای بهبودش
تشکر

سلام بله میتونیم مشکلش رو حل کنیم. طبق تجربه و ویزیت بیماران شبیه به پدر شما به احتمال بالای 90 درصد میشه وزوز گوششون رو رفع کرد باید تشریف بیارید چندتا تست وزوز گوش انجام بشه تا بتونیم روش دقیق را مشخص کنیم. لطفا با شماره مطب تماس بگیرید و در اسرع وقت همراه با نتایج تست هاشون به مطب مراجعه کنید. 02188949368 09105241071 02188958823


سلام مادر من از اعصابش زده به گوشش دکتر میگه کر شدی گوشش صدا میده آیا درمانش چه دارویی یا چه کار کنم

سلام خیر برای وزوز دارویی وجود ندارد. تنها دارویی که می توانید استفاده کنید داروهای آرامبخش هستند(آلپرازولام، کلوناسپام و...) اول تست شنوایی انجام بدید تا مشخص بشه مشکل شنوایی دارند یا کل شنوایی مادرتون از بین رفته شاید سمعک برای مادرتون مناسب باشه تا هم وزوز و هم کم شنوایی را جبران کند


سلام. چندماه که دچار وزوز وش شدم و با مراجعه به پزشک گوش حلق و بینی تنها به من ویتامین ب6 و ب3 داده و هیچ کار یدیگه ای انجام نشده برام. البته تست شنوایی انجام دادم و شنواییم گفتن نرمال هست. میخواستم سوال کنم که آیا هیچ کاره دیگه ای نمیشه انجام داد؟ روش لیزر درمانی و الکتریکی برای من قابل انجام است.
ممنون از وقتی که گذاشتید

با سلام استفاده از ویتامین ها طبق بررسی ها و مقالات تنها باعث کاهش شدت وزوز می شود و در موارد کمی قطع کامل وزوز دیده شده است اما با این حال استفاده از ویتامین ها حتما یشنهاد می شود. به طور کلی کمبود ویتامین هایی که در شروع یا بدتر شدن وزوز گوش نقش دارند شامل ویتامین دی، ب12، آهن، پتاسیم، منیزیم، امگا و... می باشد.


دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


09105241071
تماس با ما