درمان وزوز گوش با عسل

درمان وزوز گوش با عسل

 

درمان وزوز گوش با عسل

 

در مقالات قبلی در مورد انواع درمان ها در منزل و همچنین درمان های گیاهی وزوز گوش صحبت کردیم. در این مقاله در مورد سوال بسیاری از بیماران که آیا وزوز گوش با مصرف عسل بهبود پیدا می کند و اثرات ریختن عسل در گوش صحبت می شود.

 

درمان وزوز گوش با عسل

 

تعریف وزوز گوش یا شنیدن صدا در گوش

وزوز گوش به درک صدا در محیط ساکت گفته می شود به این معنی که شنیدن صدا در گوش یا سر زمانی که هیچ صدایی در محیط بیرون وجود ندارد.

علت های بسیاری برای شروع وزوز گوش بیان شده است که از مهمترین آنها می توان به کم شنوایی، صدای بلند، در معرض قرارگیری صدا، مصرف داروهای آسیب رسان به گوش، ضربه روحی و احساسی، ضربه به سر، بیماری های گوش میانی و داخلی و ... اشاره کرد.

همچنین با وجود پیشرف تکنولوژی و افزایش تحقیقات در این زمینه هنوز درمان قطعی برای وزوز گوش پیدا نشده است که علت این امر را می توان به عدم درک صحیح از فیزیولوژی وزوز اشاره کرد.

در ابتدا این باور وجود داشت که سیستم شنوایی محیطی(عصب گوش و حلزون) در ایجاد وزوز گوش نقش دارد بنابراین با قطع عصب یا تخریب حلزون وزوز گوش برطرف می شود اما تحقیقات خلاف این فرضیه را نشان داد.

در ادامه بیان کردند که سیستم شنوایی مرکزی(کرتکس شنوایی، سیستم لیمبیک و بخش پیشانی) نقش مهمی در ایجاد وزوز گوش دارد و آسیب در بخش محیطی(کم شنوایی حسی عصبی به دلیل آسیب به عصب و حلزون) می تواند در اختلال عملکرد بخش مرکزی و در ادامه شروع وزوز گوش نقش مهمی داشته باشد.

تجربه نویسنده: برای درمان وزوز گوش تنها استفاده از یک روش کافی نمی باشد و برای افزایش احتمال و شانس درمان باید از چندین روش درمانی در کنار مشاوره به بیمار با هدف افزایش آگاهی در مورد وزوز، آموزش در مورد کنترل استرس و اضطراب ناشی از وزوز، آموزش در مورد رژیم غذایی و غذاهای تشدید کننده وزوز گوش و چک آپ ماهیانه بیمار استفاده شود.

 

آیا درمان وزوز گوش با عسل ممکن پذیر است ؟

 

مصرف چه غذاهایی سبب بدترشدن یا افزایش شدت وزوز گوش می شود؟

اگر به وزوز گوش دچار شده اید بهتر است از غذا یا نوشیدنی هایی که دارای نیکوتین، کافئین، الکل، شکر و نمک می باشند خودداری کنید.

سوال: آیا به جز مواردی که در بالا به آن ها اشاره شد موارد دیگری نیز وجود دارد. در ادامه در مورد سایر موارد صحبت می شود:

سولفیت ها(Sulfites): سولفیت ها مواد نگهدارنده ای هستند که در اکثر میوه های خشک، شراب، غذاهای منجمد، سرکه بالزامیک و ... یافت می شوند.

فنل ها(Phenols): دسته ای از ترکیبات شیمیایی هستند که به طور طبیعی در بسیاری از غذاها از جمله کشمش، عسل، تمشک، زردآلو، پرتقال، بادام، بادام هندی، زیتون، نخود، لوبیا و گوجه فرنگی یافت می شوند.

*توجه: استفاده از این موارد به این معنا نیست که برای شما مضر هستند، اما فنل ها بر نحوه خواب شما تأثیر می گذارند و نداشتن خواب کافی در شب می تواند سبب افزایش شدت وزوز گوش شود.

ادویه ها: نمک، فلفل سیاه، آویشن، پودر کاری، پونه کوهی، زیره سبز، دارچین، زردچوبه، رزماری، شوید، زنجبیل، پیازچه، میخک و غیره.

این گیاهان و ادویه ها حاوی فنل می باشند که ممکن است خواب شما را مختل کرده و وزوز گوش شما را افزایش دهند.

لبنیات: استفاده از لبنیات بخصوص به دلیل طبع سرد آنها(ایجاد مخاط در سینوس ها) برای بیماران با وزوز گوش مناسب نمی باشد. اما توجه داشته باشید شاید برای تمامی بیماران استفاده از لبنیات سبب افزایش شدت وزوز گوش نشود در نتیجه تاثیر آن بستگی به طبع بدن فرد دارد.

**توجه: تمامی موارد فوق مربوط به سیستم التهابی و گردش خون است. این غذاها با افزایش فشار خون به دلیل انقباض عروق و کاهش گردش خون یا ایجاد التهاب در قسمت های مختلف بدن وزوز گوش را افزایش می دهند. توجه داشته باشید مصرف غذاهای بالا ممکن است برای هر فرد واکنش متفاوتی داشته باشد و در صورتی که فرد واکنش شدید به مصرف غذاها نشان نداد ممکن است هر چند وقت یکبار بتواند کمی از آنها را مصرف کند. اما در موارد شدید بهتر از مصرف این غذاها خودداری شود.

درمان وزوز گوش با عسل

 

مصرف چه غذاهایی شدت وزوز گوش را کاهش می دهند؟

همانطور که غذاهایی وجود دارند که می تواند وزوز گوش را افزایش دهند، غذاهای دیگری نیز وجود دارند که می توانند به کاهش شدت وزوز کمک کنند. این غذاها عبارتند از:

CoQ10 .1: آنتی اکسیدانی است که در تخم مرغ، ماهی های چرب، گوشت اندام، آجیل و مرغ یافت می شود که گردش خون را در گوش افزایش می دهد.

2. سرکه سیب: این سرکه به طور طبیعی ضد باکتری و ضد قارچ است. همچنین خاصیت املسیفایر چربی(Fat emulsifier) نیز دارد که از تجمع چربی در عروق خونی بخصوص در گوش کمک می کند.

Fat emulsifier .3: امولسیون سازی فرآیند تجزیه چربی به سلول های خونی کوچکتر است که عملکرد آنزیم ها و هضم غذا را آسان می کند. امولسیون کردن چربی به هضم چربی ها به اسیدهای چرب و گلیسرول کمک می کند که به راحتی توسط روده کوچک جذب می شوند.

4. کدو: سرشار از ویتامین A است و طبق مطالعات بین کمبود ویتامین A و شروع یا تشدید وزوز گوش ارتباط وجود دارد.

B Complex .5: ویتامین ب12 برای بازسازی غلاف های میلین(لایه محافظ اطراف سلول های عصبی) نقش مهمی دارد. همچنین مشخص شده است زمانی که فرد دچار استرس یا اضطرای می شود ویتامین B کاهش پیدا می کند بنابراین مصرف این ویتامین سبب کاهش استرس و حفظ آرامش فرد می شود.

6. پیاز: یک آنتی باکتریال طبیعی است که به جلوگیری از عفونت کمک می کندو

7. سیر: التهاب را کاهش می دهد و گردش خون را بهبود می بخشد.

8. میوه ها: آناناس، موز، انبه و گلابی برای بهبود گردش خون موثر می باشند زیرا به دلیل داشتن پتاسیم و منیزیم بالا فشار خون را کاهش می دهند(در صورت داشتن مشکلات فشار خون در هنگام مصرف این موارد مراقب باشید و حتما با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید).

9. روی(Zink): غذاهای سرشار از روی عبارتند از غذاهای دریایی، گوشت گاو، بره و اسفناج. در بسیاری از مقالات بیان شده است که مصرف زینک با کاهش وزوز گوش مرتبط می باشد.         

 

درمان وزوز گوش

 

آیا عسل می تواند سبب ایجاد کم شنوایی شود؟

در مقاله ای که بر روی حیوانات انجام شد در یک گوش عسل با غلظت 50 درصد داخل گوش میانی تزریق شد و گوش مقابل به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شد. توجه داشته باشید اگر چه عسل خاصیت ضدباکتری و ضدقارچی دارد اما نتایج این مقاله نشان داد که ریختن عسل در گوش می تواند سبب آسیب های شدید نظیر فلج عصب صورتی، آسیب به بخش دهلیزی گوش و کم شنوایی شود.

همچنین در مقاله ای دیگر در مورد این ادعا که آیا ترکیب عسل و دارچین برای درمان یا بهبود کم شنوایی مناسب است بیان کرد که به دلیل کمبود مدارک و نتیجه گیری های ناقص نمی توان از این ادعا حمایت کرد و مصرف تنها یا ترکیب این دو مواد تاثیری در بهبود یا درمان کم شنوایی ندارند.

در یک مقاله Case Report بیان شده بود که نیش زنبور سبب ایجاد کم شنوایی ناگهانی(سکته گوش) در فرد شده است.

 

کلام آخر درمان وزوز با عسل:

در نهایت می توان به این نتیجه رسید که ریختن عسل در گوش پیامدهای خطرناکی برای فرد دارد و نه تنها می تواند سبب بدتر شدن وزوز گوش شود بلکه احتمال کم شنوایی، آسیب به بخش دهلیزی و حتی فلج صورتی نیز وجود دارد. همچنین در نظر داشته باشید مقالات و تحقیقات کافی در زمینه مصرف عسل و وزوز گوش یا کم شنوایی انجام نشده است و به راحتی نمی توان در این زمینه نتیجه گیری کرد بنابراین بهتر است قبل از انجام این کار حتما با متخصص مشورت کنید.

 

درمان شگفت انگیز وزوز گوش در منزل

درمان وزوز گوش در منزل به ترتیب شامل انجام رژیم های غذایی، مصرف ویتامین ها و کنترل احساسات و استرس های ناشی از وزوز و محیط خارجی است. در بخش بالا در مورد غذاهایی که سبب تشدید وزوز و غذاهای کاهش دهنده وزوزگوش صحبت شد که به عنوان رژیم غذایی مخصوص وزوزگوش محسوب می شود.

ویتامین درمانی برای وزوزگوش شامل مصرف ویتامین هایی نظیر ویتامین دی، زینک پلاس، ب12، منیزیم، آهن، پتاسیم و امگا 3 می باشد. بهتر است فرد از مولتی ویتامین هایی که دارای تمامی این ویتامین ها می باشند به صورت روزانه بعد از خوردن صبحانه استفاده کند.

در مورد بخش انتهایی درمان وزوزگوش در منزل می توان گفت مطمینن برای بسیاری از افراد با وزوز گوش این قضیه اثبات شده است که هنگامی که فرد دچار استرس، خستگی ناشی از کار، درگیری ذهنی یا اضطراب می شود شدت وزوزگوش نیز افزایش می یابد. بنابراین در این قسمت فرد باید از استرس ناشی از وزوز و محیط خارجی، اضطراب، درگیری ذهنی، خستگی، عصبانیت و... دوری کند. داشتن خواب مناسب، انجام روزانه ورزش یا پیاده روی و عدم توجه به وزوز نیز در بخش درمان وزوز بسیار مهم می باشد.

توجه داشته باشید در تمام مقالات بخش وزوزگوش بیان کردیم که نباید از رژیم غذایی و ویتامین ها انتظار درمان کامل وزوز را داشته باشیم. حتی در مقالات نیز بیان شده است که مصرف ویتامین ها باعث کاهش شدت وزوزگوش می شود و نه رفع کامل وزوز. از این رو با تو به علت شروع وزوزگوش مصرف ویتامین ها و رژیم غذایی باید در کنار درمان اصلی استفاده شود. به طورمثال در افرادی که کم شنوایی شدید باعث شروع وزوزگوش شده است با مصرف تنها ویتامین ها و رژیم غذایی نباید انتظار رفع یا کاهش وزوز را داشته باشیم اما اگر رژیم غذایی و ویتامین ها در کنار سمعک ماسکردار استفاده شود نتیجه بهتری مشاهده می شود.

 

آخرین و جدیدترین درمان های وزوز گوش

 

1. روش های صدادرمانی و پوشش وزوزگوش

روش صدادرمانی یکی از روش های موفق در درمان وزوزگوش می باشد که با پوشش وزوزگوش، تحریک منطقه عصبی، عادت پذیری مغز نسبت به صداها و حذف توجه از وزوزگوش باعث کاهش و حذف وزوزگوش می شود. به طور کلی روش صدادرمانی با استفاده از سمعک های ماسکردار یا دستگاه ادیومتر انجام می شود. سمعک ماسکردار در واقع همان سمعک با قابلیت تقویت صدا همراه با تولید نویز برای پوشش وزوزگوش در منطقه فرکانسی وزوزگوش می باشد. از مزایای سمعک های ماسکردار می توان به استفاده بیشتر فرد در طول روز اشاره کرد. همچنین در سمعک های ماسکردار جدید امکان اتصال سمعک به موبایل و تنظیم صدای ماسکر و صدای محیط توسط برنامه سمعک بر روی موبایل وجود دارد که سبب می شود بیمار به راحتی بتواند شدت ماسکر را براساس شدت وزوزگوش خود تنظیم کند. در حالت دوم، استفاده از دستگاه ادیومتر، نیاز به حضور فرد در مطب به مدت 1 ساعت می باشد. از طرف دیگر باید فرد به صورت روزانه در مطب حضور داشته باشد که برای بسیاری از افراد این قضیه مشکل و سخت است.

امکان استفاده از ماسکر در هر ساعتی از شبانه روز توسط بیمار سبب می شود که فرد در دوره زمانی کوتاه تری نسبت به استفاده از دستگاه ادیومتر به نتیجه برسد. در حالت عادی زمان 3 تا  ماه و در برخی دیگر 6 تا 9 ماه برای درمان با روش صدادرمانی نیاز است اما با سمعک های ماسکردار این زمان کوتاه تر می شود.

 

2. دستگاه های تحریک الکتریکی با امکان ارائه جریان الکتریکی به صورت متناوب و مستقیم

استفاده از سمعک های ماسکردار برای درمان وزوزگوش بخصوص همراه با کم شنوایی بهترین گزینه می باشد. اما گاهی شروع وزوزگوش هیچ ارتباطی با کم شنوایی ندارد و شنوایی فرد نرمال است. در این حالت استفاده از دستگاه تحریک الکتریکی برای ریلکس کردن فعالیت عصبی و دوباره برنامه ریزی آنها و بازگشت به فعالیت عصبی نرمال بخصوص برای افرادی که دارای شنوایی نرمال می باشند بهترین گزینه می باشد.

دقت داشته باشید اگر فرد دارای وزوزگوش دارای افت شنوایی بیشتر از حد ملایم باشد استفاده از دستگاه تحریک الکتریکی کارامد و موثر در درمان وزوز نمی باشد. پس به طور کلی می توان گفت در افراد با شنوایی نرمال یا در حد ملایم همراه با وزوزگوش استفاده از سمعک های ماسکردار و دستگاه تحریک الکتریکی گزینه مناسبی است. علاوه بر این در افراد با افت شنوایی بیشتر از ملایم استفاده از سمعک های ماسکردار گزینه بهتری می باشد.

 

3. دستگاه لیزر کم توان

دستگاه لیزر کم توان با قرارگرفتن در ابتدای کانال و ارائه نورهای فرابنفش سبب افزایش خون رسانی به بخش های مختلف حلزون و افزایش فعالیت در سطح سلولی با تحریک میتوکندری ها در کاهش وزوزگوش موثر می باشد. از این رو استفاده از دستگاه لیزر کم توان برای درمان وزوزگوش های ضربانی یا شنیدن تپش قلب در گوش پیشنهاد می شود. همچنین از دستگاه لیزر کم توان می توان به عنوان درمان مکمل در کنار سایر روش های درمانی استفاده شود.

 

4. دستگاه موسیقی درمانی

در مواردی شروع وزوزگوش به دلیل افزایش فعالیت عصبی در منطقه فرکانسی عصب شنوایی است و زمانی که از روش صدادرمانی(دستگاه و ماسکر) استفاده می شود به جای کاهش شدت وزوز شاهد افزایش شدت وزوز به دلیل بیشتر شدن تحریک عصب می باشیم. در این موارد استفاده از روش موسیقی درمانی برای درمان وزوزگوش پیشنهاد می شود.

از مزایای روش موسیقی درمانی امکان فیلترکردن منطقه فرکانسی دچار وزوز گوش است. همچنین امکان ارائه صدا در فازهای مختلف می باشد. از دیگر مزایای روش موسیقی درمانی این است که می توان موسیقی دستکاری شده را به بیمار تحویل داد و بیمار به صورت روزانه از موسیقی استفاده کند. البته برای افزایش میزان تاثیر روش درمانی موسیقی درمانی بهتر است به فرکانس وزوزگوش توجه کنیم.

 

بهترین سمعک های درمان وزوز گوش

از جدیدترین سمعک های ماسکردار که برای درمان وزوز و حساسیت به صدا(فراشنوایی) استفاده می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

جدیدترین سمعک های ماسکردار برند اتیکن دانمارک

1. سمعک اینتنت Intent محصول سال 2024

2. سمعک رییل Real محصول سال 2023

3. سمعک زیرکن Zircon محصول سال 2023

4. سمعک مور More محصول سال 2021-2022

 

جدیدترین سمعک های ماسکردار برند برنافن سویس

1. سمعک انکانتا Encanta محصول سال 2024

2. سمعک الفا Alpha محصول سال 2021

 

جدیدترین سمعک های ماسکردار برند فوناک سویس

1. سمعک اسکای لویمیتی محصول سال 2023

2. سمعک نایدا لومیتی محصول سال 2023

3. سمعک ادئو لومیتی Intent محصول سال 2023

4. سمعک اسکای مارول محصول سال 2022

5. سمعک نایدا مارول محصول سال 2022

 

جدیدترین سمعک های ماسکردار برند سیگنیا آلمان

1. سمعک 7 آی ایکس 7IX محصول سال 2024

2. سمعک 5 آی ایکس 5IX محصول سال 2024

3. سمعک 3 آی ایکس 3IX محصول سال 2024

4. سمعک 7 ای ایکس 7AX محصول سال 2021

5. سمعک 5 ای ایکس 5AX محصول سال 2021

6. سمعک 3 ای ایکس 3AX محصول سال 2021

 

جدیدترین سمعک های ماسکردار برند یونیترون کانادا

1. سمعک موکسی بلو ایکس محصول سال 2024

2. سمعک موکسی ویوانته محصول سال 2024

 

سوالات متداول بیماران در مورد درمان وزوز گوش با عسل:

 

1. آیا استفاده از عسل می تواند سبب بدتر شدن یا ایجاد وزوز گوش شود؟

غذاهایی که می توانند وزوز گوش را تشدید کنند: دسته ای از ترکیبات شیمیایی که به طور طبیعی در بسیاری از غذاها از جمله کشمش، عسل، تمشک، زردآلو، پرتقال، بادام، بادام هندی، زیتون، نخود فرنگی، لوبیا و گوجه فرنگی یافت می شود.

2. آیا ریختن عسل در گوش مفید می باشد؟

اثر ضدباکتری و بی هوازی(anaerobic) در عسل می تواند در رفع خشکی گوش مفید باشد.

3. چه ویتامین هایی برای گوش مفید می باشند؟

پرتقال و دیگر میوه ها از ایجاد رادیکال های آزاد که به واسطه افزایش سن ایجاد می شود نظیر کم شنوایی، عفونت گوش و... جلوگیری می کنند.

همچنین توجه داشته باشید ویتامین هایی نظیر C، E در جلوگیری از ابتلا به کم شنوایی حسی عصبی  موثر می باشند. استفاده از زینک و منیزیم نیز در کاهش ابتلا به کم شنوایی های ناگهانی(سکته گوش) و بهبود سریعتر آن نقش مهمی دارد.

4. چه ویتامین هایی برای وزوز گوش مفید می باشند؟

کمبود ویتامین هایی نظیر B12، B9، D، آهن، پتاسیم، منیزیم، امگا3 در ایجاد وزوز گوش نقش مهمی دارند بنابراین مصرف این ویتامین ها در بیماران با وزوز گوش ضروری می باشد.

5. چه غذاهایی باعث تشدید وزوز گوش می شوند؟

مصرف بیشتر چربی و نشاسته با افزایش خطر وزوز گوش همراه است. همچنین در سال 2017 گزارش دادند که رژیم غذایی ناسالم که با مصرف زیاد چربی و مصرف کم میوه و سبزیجات همراه باشد می تواند در افزایش شدت وزوز گوش موثر باشد.

6. آیا شکر می تواند باعث افزایش شدت وزوز گوش شود؟

سطوح بالای قند خون می تواند سبب آسیب به عصبی، اختلال در انتقال صدا و ممکن است سبب وزوز گوش شود. از مصرف بیش از حد شیرینی جات خودداری کنید تا قند خون و به دنبال آن علائم وزوز گوش را کنترل کنید. این موضوع در مورد افزایش چربی خون نیز صدق می کند.

7. آیا خوردن موز برای گوش ها مفید است؟

موز به دلیل داشتن منیزیم و پتاسیم بالا سبب افزایش جریان خون در تمامی بدن می شود که می تواند در گوش ها نیز سبب بهبود و ترمیم در بخش های آسیب دیده شود.

8. ماسکر چیست؟

یکی از روش های اصلی درمان وزوزگوش استفاده از روش صدادرمانی است. از ابزار یا دستگاههای که می توان با آن روش صدادرمانی را برای درمان وزوزگوش استفاده کرد ماسکر می باشد. در واقع ماسکر همان سمعک های مخصوص وزوزگوش می باشد که علاوه بر تقویت صدا در فرکانس های آسیب دیده قادر به تولید نویزباندباریک در شدت مناسب برای پوشش کامل وزوزگوش می باشد.

 

کلینیک شنوایی و سمعک فراشنوا

کلینیک شنوایی فراشنوا در تمام زمینه های شنوایی فعالیت دارد که به ترتیب می توان به فعالیت در زمینه وزوز گوش(ارزیابی و درمان وزوزگوش با جدیدترین تجهیزات)، تجویز انواع مدل های سمعک پیش ساخته نامریی، داخل گوشی، پشت گوشی و ریک، تست شنوایی بزرگسالان، تست شنوایی OAE و ABR برای اطفال، تربیت شنوایی، تعمیر فوری انواع مدل های سمعک و انواع قالب های ضدصوت و ضدآب در مرکز شنوایی فراشنوا انجام می شود.  

جهت مشاوره تلفنی و آنلاین با شماره های زیر با ما در ارتباط باشید:

09105241071(مشاوره آنلاین)

02188958823

02188949368

اینستاگرام فراشنوا جهت مشاهده نتایج درمان وزوزگوش و رضایت از خرید سمعک:

Samak_farashenava (سمعک فراشنوا)


دیدگاه ها درباره درمان وزوز گوش با عسل

یک بار می گید پرتقال ضرر دارهه جای دیگه می گید فایده دارهه؟

سلام. ممنون که مطالب سایت را با دقت مطالعه می کنید. انشالله مطالب سایت برای شما مفید باشه و بتونیم با مطالب و بدون هزینه شدت وزوز را کاهش یا خذف کنیم. پرتقال هر دو ویژگی را دارد. بخاطر داشتن ویتامین سی نقش حفاطت شنوایی برای افرادی که در معرض صدای بلند هستند را نیز دارد. در واقع باید فرد پرتقال را مصرف کند و مشخص بشه که وزوز را بدتر یا بهتر می کند پون طبق مقالات هر دو ویژگی را دارد. همچنین دقت کنید مطالبی که گفته می شود طبق مقالات بر روی تعدادی از بیماران انجام شده است و به این معنی نیست که می توان به کل جامعه نسبت داده شود. برای مثال قهوه باعث افزایش شدت وزوز گوش می شود که هم در مقالات و هم بیماران تجربه کرده اند اما بیماری هم داشتم که با مصرف قهوه وزوز گوش هیچ تغییری نمی کرد. بخاطر همین باید ویتامین ها، غذاها و حتی روش های درمانی برای فرد آزمایش و بررسی شود تا مشخص بشه چه موردی روی بیمار اثر مثبت و منفی دارد. بیمار بوده با صدا درمانی در طول یک تا دقیقه وزوز به مدت 5 دقیقه صفر و حذف شده اما در مقابل بیمار داشتم که با صدادرمانی وزوز تنها یک درجه کاهش پیدا کرده است. ویژگی و تفاوت های فردی خیلی مهم است. ممنون از توجه شما


دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


09105241071
تماس با ما