روش صدادرمانی(ماسکر) و درمان وزوز گوش

روش صدادرمانی(ماسکر) و درمان وزوز گوش

درمان شگفت انگیز وزوز گوش با روش صدادرمانی

 

وزوز گوش چیست؟

 

به هر صدایی که در سر یا گوش زمانی که هیچ صدای خارجی وجود ندارد(بخصوص در هنگام خواب) شنیده می شود. وزوز یا صدا در گوش می تواند برای هر فرد در هر سن یا جنسیتی دیده شود. همچنین بسته به عامل ایجاد شروع وزوز صدای وزوز هم می تواند دارای فرکانس، شدت و بلندی متفاوتی باشد. به طور مثال در بیماری منییر که فرکانس های پایین سیستم شنوایی درگیر می شود وزوز دارای صدای بم یا کلفت می باشد. در مقابل زمانی که فرد دارای وزوز شبیه به صدای تیز یا زودپز است احتمال وجود افت شنوایی در فرکانس های بالا(6 و 8 کیلوهرتز) وجود دارد. به طور کلی صدای وزوزگوش می تواند به صورت صدای سوت، وزوز، صدای زودپز، صدای هوهو، صدای برفک تلویزیون، صدای مهتابی، صدای غرش، خش خش و... می باشد.

 

وزوز گوش نشانه چیست؟

 

از مهمترین عامل های شروع و ایجاد وزوز گوش که در مقالات و رفرنس های مختلف تایید شده است کم شنوایی می باشد. دقت داشته باشید کم شنوایی در اینجا لزوما به معنی مشکل در شنیدن صدا یا مشکل در درک کلمات نمی باشد بلکه به این معنی است که حتی آسیب تنها در یک فرکانس شنوایی می تواند سبب شروع وزوزگوش شود.

به طور مثال بسیار پیش آمده است که مراجعه کننده با مشکل وزوز تیز شبیه به صدای زودپز بدون هیچ گونه مشکل در شنیدن صدا به مطب مراجعه می کند. در اولین مرحله ارزیابی وزوز گوش ابتدا باید وضعیت شنوایی فرد با انجام تست ادیومتری مشخص شود. بعد از انجام تست شنوایی نتایج نشان می دهند که فرد در فرکانس های بالا شامل فرکانس 6 و 8 کیلوهرتز دچار آسیب شنوایی می باشد. بنابراین دقت داشته باشید در صورت شروع وزوزگوش به عنوان اولین مرحله درمان وزوز باید تست شنوایی کامل شامل ادیومتری و تمپانومتری جهت بررسی وضعیت شنوایی، پرده گوش و عفونت گوش میانی انجام شود و لزوما شنیدن صدای اطرافیان و گفتار توسط فرد معیاری برای نرمال بودن وضعیت شنوایی نمی باشد و حتما باید تست شنوایی انجام شود.

 

علاوه بر کم شنوایی، مهمترین عامل های شروع وزوزگوش به ترتیب شامل موارد زیر می باشند:

1. ضربه صوتی شدید ناشی از انفجار یا شلیک گلوله

2. حضور طولانی مدت در محیط های پرسروصدای صنعتی نظیر کارخانجات ذوب آهن و ریختگری، ماشین آلات صنعتی، جوشکاری، تراشکاری، شرکت های هواپیمایی و...

3. گوش دادن به موسیقی با صدای بلند با هندزفری یا شرکت در کنسرت ها

4. بیماری های گوش شامل بیماری منییر، اتواسکلروزیس یا چسبندگی استخوانچه رکابی، عفونت های گوش میانی، تومور گلوموس ژوگولار، پارگی پرده گوش و...

5. ضربه روحی شدید همراه با مشکلات احساسی

(ضربه روحی شدید نظیر خبر فوت اقوام نزدیک به دلیل فشار عصبی شدید وارد شده به فرد سبب تحریک بیش از حد سیستم لیمبیک، امیگدال و... که مسئول کنترل احساسات، هیجانات و عواطف در فرد می باشند می شود که در نتیجه شاهد شروع سوت کشیدن یا وزوزگوش می باشیم)

6. استرس و اضطراب بسیار شدید همراه با کم خوابی

7. مصرف داروهای آسیب رسان به سیستم شنوایی

(مصرف آنتی بیوتیک ها نظیر جنتامایسین، ازیترومایسین، نئومایسین، داروهای خودایمنی، داروهای سرطانی و...)

8. مصرف قرص آسپیرین

(مصرف قرص آسپیرین در افراد با مشکل غلظت خون یا بعد از عمل های جراحی قلب بسیار استفاده می شود. متاسفانه مصرف قرص آسپیرین می تواند سبب بروز کم شنوایی در فرکانس بالا و وزوزگوش به صورت موقت شود. خوشبختانه بعد از قطع مصرف دارو امکان رفع وزوز و بازگشت شنوایی به محدوده نرمال وجود دارد).

 

روش صدادرمانی یا صوت درمانی چیست؟

 

صدادرمانی به روشی گفته می شود که در آن با ارائه صدا به صورت تن خالص یا نویز در فرکانس وزوز گوش توسط ادیومتر یا سمعک های مخصوص وزوز گوش با هدف پوشاندن کامل وزوزگوش به طوری که وزوز توسط بیمار شنیده نشود، کاهش شدت وزوزگوش، کاهش آزاردهندگی ناشی از وزوز، حذف توجه فرد از وزوز و در نهایت درمان و ساپرس کامل وزوزگوش گفته می شود.

برای انجام صدادرمانی ابتدا باید ارزیابی شنوایی و ارزیابی وزوز گوش انجام شود تا فرکانس و شدت وزوز گوش مشخص شود.

 

ماسکر گوش چیست

 

ارزیابی وزوز گوش چگونه انجام می شود؟

 

ارزیابی وزوز گوش توسط دستگاه ادیومتر و ارائه صدا توسط هدفون انجام می شود. به صورت ساده می توان گفت ارزیابی وزوز گوش همانند تست شنوایی می باشد با این تفاوت که در ارزیابی شنوایی بیمار باید با مقایسه صدای ارائه شده با وزوز گوش خود فرکانس وزوز را تشخیص دهد. به این صورت که برای بیمار صدا با فرکانس های مختلف بالاتر از آستانه شنوایی بیمار ارائه می شود و بیمار شبیه ترین صدا به وزوز خود را مشخص می کند.

در صورت وجود کم شنوایی فرکانس وزوز گوش در اکثر موارد برابر با بیشترین افت شنوایی در گوش بیمار می باشد به طور مثال اگر بیمار افت شنوایی فرکانس بالا داشته باشد و بیشترین افت در فرکانس 8 کیلو هرتز باشد فرکانس وزوز نیز 8 کیلو هرتز می باشد.

بعد از مشخص کردن فرکانس وزوز گوش باید شدت وزوز گوش در گام های 5 دسی بل و سپس 1 دسی بل مشخص شود. در انتها با ارائه صدا در فرکانس وزوز و 10 دسی بل بالاتر از شدت وزوز گوش به مدت 1 دقیقه ارزیابی وزوز گوش انجام می شود. در صورتی که وزوز بعد از 1 دقیقه ارائه صدا حذف یا کاهش پیدا کند می توان گفت که صدادرمانی بسیار موثر می باشد و در صورتی که شدت وزوز هیچ تغییری نکند یا حتی افزایش پیدا کند صدادرمانی موثر نمی باشد یا به زمان بسیار بیشتری برای اثربخشی و کاهش شدت وزوز گوش نیاز است.

 

قیمت ماسکر گوش

 

دستگاه روش صدادرمانی برای درمان وزوز گوش چیست؟

 

دستگاه درمان وزوز گوش برای صدادرمانی می توان از ادیومتر2 کاناله برای ارائه صدای نویز باندباریک و انجام صدادرمانی استفاده کرد. همچنین سمعک های جدید مخصوص وزوز گوش یا سمعک های ماسکردار با داشتن قابلیت ارائه صدا و برنامه صدادرمانی یکی دیگر از دستگاههای صدادرمانی جهت درمان وزوز گوش می باشند.

در سمعک های جدید که به عنوان سمعک های ماسکردار نیز شناخته می شوند علاوه بر تقویت صدا قابلیت ارائه صدا در فرکانس و شدت های مختلف وجود دارد. به این دلیل که برای درمان وزوز گوش با روش صدادرمانی نیاز است که بیمار در طول روز چند بار به صورت متوالی از صدادرمانی استفاده کند و حضور در کلینیک برای بسیاری از بیماران مقدور نمی باشد سمعک های مخصوص وزوز گوش بهترین گزینه می باشد.

در واقع روش صدادرمانی چه با دستگاه ادیومتر چه با سمعک به عنوان یک روش توانبخشی درنظر گرفته می شود. به زبان ساده تر فرد دارای وزوز برای درمان کامل وزوزگوش باید دوره درمان را در طی چندین جلسه انجام دهد و تنها با یک یا دو جلسه صدادرمانی نمی توان شاهد حذف کامل وزوزگوش بود.

در صورتی که بیمار علاوه بر وزوز گوش دارای کم شنوایی باشد می توان هر دو گزینه تقویت و ماسکر را برای بیمار فعال کرد.

همچنین در بیمارانی که دارای شنوایی نرمال می باشند و تنها از وزوز گوش رنج می برند سمعک های مخصوص وزوز گوش بسیار موثر می باشد به این صورت که می توان تقویت صدا را غیرفعال کرد و تنها برنامه ماسکر فعال باشد. علاوه بر این برای افرادی که همراه با وزوزگوش دارای حساسیت بیش از حد به صدا یا هایپراکیوسیس می باشند می توان از سمعک های ماسکردار استفاده کرد. به این صورت که خروجی سمعک را براساس شدت صداهایی که باعث آزار و اذیت فرد می شود تنظیم کرد. درواقع سمعک صداهایی که از حد تنظیم شده بیشتر می باشند را اجازه خروج نمی دهد و در نتیجه فرد در محیط بیرون یا حتی در محل کار به راحتی می تواند از سمعک ماسکردار استفاده کند و نسبت به صداهای بلند حساسیت نداشته باشد.

 

دوره درمان وزوزگوش با روش صدادرمانی چه میزان است؟

 

به طور کلی در مقالات و رفرنس ها دوره درمان وزوزگوش با روش صدادرمانی با سمعک های ماسکردار یا دستگاه های صوت درمانی مدت 3 تا 6 ماه و در بعضی دیگر از مقالات 6 تا 9 ماه بیان شده است. خرید سمعک های ماسکردار این امکان را برای فرد با وزوزگوش فراهم می کند که در طول روز مدت بیشتری از روش صدادرمانی با ماسکر استفاده کند و به راحتی دوره کامل 3 تا 6 ماه یا حتی 6 تا 9 ماه بدون نیاز به حضور در کلینیک را طی کند.

اما در صورت انجام صدادرمانی با دستگاه ادیومتر نیاز به حضور فرد به صورت روزانه در کلینیک می باشد. همچنین مدت زمان انجام صدادرمانی به دلیل محدودیت زمانی تنها 30 تا 60 دقیقه می باشد و امکان انجام صدادرمانی برای مدت زمان بیشتری در کلینیک وجود ندارد. از طرف دیگر حضور فرد به صورت روزانه برای مدت 3 تا 6 ماه در کلینیک بسیار سخت می باشد. از این رو برای انجام صدادرمانی بخصوص برای افرادی که دچار کم شنوایی می باشند خرید سمعک های ماسکردار پیشنهاد می شود. همچنین استفاده روزانه حداقل بین 3 تا 4 ساعت از سمعک با هدف کاهش شدت وزوزگوش، تحریک مناسب سیستم عصبی شنوایی، حذف توجه فرد از وزوز و جلوگیری از ضعیف شدن شنوایی پیشنهاد می شود و استفاده بیشتر از این زمان هیچ منعی ندارد.

 

آیا استفاده از تنها یک سمعک ماسکردار برای وزوزهای دوطرفه موثر است؟

 

خیر. در رفرنس ها به صراحت بیان شده است که در صورت وجود وزوز یک طرفه بهتر است درمان با روش صدادرمانی به صورت دوطرفه انجام شود زیرا سبب تحریک تمامی مسیرهای عصبی شنوایی آوران و وابران(همان طرفی و دگرطرفی) می شود. همچنین در صورت استفاده از دستگاه ادیومتر جهت انجام صدادرمانی بهتر است از دستگاه ادیومتر 2 کاناله که قادر به ارائه نویز باندباریک به صورت دوطرفه و همزمان به هردو گوش است استفاده شود. بنابراین در صورت وزوز یک طرفه یا وزوز دوطرفه انجام روش صدادرمانی با دستگاه یا سمعک ماسکردار بهتر است به صورت همزمان هردوگوش انجام شود تا سبب افزایش میزان اثردهی و ماندگاری بیشتر درمان شود.

 

بهترین درمان وزوزگوش با روش صدادرمانی و سمعک های ماسکردار

 

بر طبق مقالات روش صدادرمانی و ماسکر یکی از روش های اصلی در بین سایر روش های رفع و درمان وزوز گوش محسوب می شوند. روش صدادرمانی و ماسکر نسبت به سایر روش های درمانی  بیشترین آمار بهبود را دارا می باشد. همچنین این روش به دلیل غیرتهاجمی بودن و عدم آسیب به شنوایی و بدتر شدن وزوز گوش بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

علاوه بر این به دلیل موثر بودن این روش برای درمان وزوز گوش و ارتباط بین کم شنوایی و وزوز گوش در تمامی برندهای سمعک های جدید برنامه SoundTherapy یا TinnitusMasker قرار داده شده است که به عنوان سمعک های مخصوص وزوز گوش مورد استفاده قرار می گیرند.   

از برندهای دارای برنامه وزوز گوش می توان به سمعک های برند زیمنس(سیگنیا) آلمان، اتیکن دانمارک، سونیک امریکا، برنافن سویس، فوناک سویس، هانساتون آلمان، اینترتون دانمارک، ریسوند دانمارک، ویدکس دانمارک اشاره کرد.

 

روش صدادرمانی(ماسکر)

 

بهترین سمعک 2024-2023 برای درمان وزوزگوش 

 

از جدیدترین سمعک ها برای درمان وزوزگوش می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

*سمعک های ماسکردار برند اتیکن دانمارک

1. سمعک اینتنت اتکین محصول سال 2024
2. سمعک رییل اتیکن محصول سال 2023

3. سمعک زیرکن اتیکن محصول سال 2023

4. سمعک مور اتیکن محصول سال 2022

 

*سمعک های ماسکردار برند برنافن سویس

1. سمعک انکانتا برنافن محصول سال 2024

2. سمعک الفا برنافن محصول سال 2022

 

*سمعک های ماسکردار برند سیگنیا آلمان

1. سمعک 7 ای ایکس سیگنیا محصول سال 2023

2. سمعک 5 ای ایکس سیگنیا محصول سال 2023

3. سمعک 3 ای ایکس سیگنیا محصول سال 2023

 

*سمعک های ماسکردار برند هانساتون آلمان

1. سمعک سوند هانساتون محصول سال 2021

2. سمعک جم هانساتون محصول سال 2021

 

*سمعک های ماسکردار برند فوناک سویس

1. سمعک نایدا لومیتی فوناک محصول سال 2023

2. سمعک اسکای لومیتی فوناک محصول سال 2023

3. سمعک ادیو لومیتی فوناک محصول سال 2023

4. سمعک اسکای مارول فوناک محصول سال 2022

5. سمعک بلورو Bolero مارول فوناک محصول سال 2022

 

*سمعک های ماسکردار برند سونیک امریکا

2. سمعک انچنت سونیک محصول سال 2019

 

توجه: در هنگام خرید سمعک های مخصوص وزوز گوش یا سمعک های ماسکردار باید به چند نکته مهم و اساسی دقت شود تا بتوانیم به درمان وزوز با سمعک ماسکردار دست یابیم:

1. داشتن برنامه صدادرمانی یا ماسکر

2. پاسخ فرکانسی وسیع درسمعک

3. تعداد باند و کانال تنظیمی برای تقویت صدا

4. تعداد باند و کانال صدا برای بخش صدادرمانی و ماسکر

5. قابلیت اتصال سمعک به موبایل

6. برنامه های کاهش نویز محیط

 

قیمت سمعک برای درمان وزوزگوش(قیمت ماسکر گوش)

 

سمعک های مخصوص وزوز گوش یا سمعک ماسکردار همانند سایر سمعک ها دارای رنج قیمتی متفاوتی می باشند که باید براساس نیاز بیمار از شنیدن صدا و فرکانس وزوزگوش انتخاب و خریداری شوند. به طور کلی قیمت سمعک برای درمان وزوزگوش از حدود 10 میلیون تومان شروع می شود که به عنوان مدل پایه در نظر گرفته می شود. در مقابل بالاترین مدل سمعک دارای قیمت حدود 50 تا 53 میلیون تومان می باشد. دقت داشته باشید لزوما خرید جدیدترین و بالاترین رده سمعک برای وزوزگوش به معنای بهتر بودن نمی باشد. انتخاب مدل مناسب سمعک برای درمان وزوزگوش باید توسط شنوایی شناس در کلینیک های شنوایی سنجی و براساس شرایط مختلف و مشکلات بیمار دارای کم شنوایی و وزوز انجام شود.

 

 

مزایای استفاده از روش صدادرمانی با سمعک های ماسکردار برای درمان وزوزگوش

 

*جلوگیری از ضعیف تر شدن اعصاب شنوایی

*درک بهتر کلمات و صداهای محیط یا اطراف

*کاهش وزوز گوش به مرور و درنهایت حذف کامل وزوزگوش

*کاهش و حذف حساسیت به صدا یا هایپراکیوسیس

*امکان تنظیم خروجی صدای سمعک برای جلوگیری از اذیت شدن نسبت به صداهای بلند محیط

*استفاده در مدت زمان بیشتری در طول روز که سبب دست یابی به درمان سریعتر درمدت زمان کوتاه تر می شود

*قابلیت استفاده حتی در هنگام خواب

*قابلیت تنظیم(کم و زیاد کردن) صداهای محیط براساس شرایط محیط شنیداری(محیط ساکت یا شلوغ)

*قابلیت تنظیم(کم و زیاد کردن) صدای ماسکر براساس شدت وزوز بدون نیاز به حضور در کلینیک

*قابلیت اتصال سمعک به موبایل و داشتن عملکرد شبیه به ایرپاد جهت گوش دادن به موسیقی یا پاسخ به تماس

 

 

آیا استفاده از هدفون های معمولی جهت ارائه نویز و صدادرمانی به جای سمعک ماسکردار کارامد است؟

 

همانطور که در ابتدا بیان کردیم وزوز گوش برای هر فرد دارای فرکانس و شدت متفاوتی می باشد که در اکثر اوقات فرکانس وزوز نشان دهنده محل درگیری در عصب شنوایی می باشد. به طور مثال وزوز با صدای تیز، جیرجیرک، صدای زودپز، صدای سوت و... نشان دهنده بروز آسیب در بخش فرکانس های بالای عصب شنوایی می باشد. بنابراین توجه به فرکانس وزوز در درمان وزوزگوش نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و همچنین برای دست یابی به درمان موفق باید منطقه فرکانسی از عصب که دچار درگیری شده است تحریک شود و در صورت تحریک بخش های کناری منطقه درگیر در وزوز شانس و احتمال درمان یا حتی کاهش شدت وزوز نیز کاهش می یابد.

هر سمعک علاوه بر مشخص بودن سال تولید، تکنولوژی، برنامه های کاهش نویز و ... میزان پاسخ فرکانسی(مجموعه ای از فرکانس هایی که سمعک قادر به تولید آن ها می باشد. در اکثر موارد رسیور سمعک قادر به تولید صداهایی با فرکانس بالا نمی باشد که در سمعک های جدید این مشکلات و ضعف برطرف شده اسا) نیز مشخص است و باید سمعک مناسب براساس فرکانس وزوز انتخاب و تنظیم شود. اینکه آیا هدفون های معمولی قادر به تولید تمامی پاسخ فرکانسی شبیه به سمعک می باشند شک و شبه وجود دارد. طبق تجربه افرادی که از هدفون به جای سمعک برای درمان وزوزگوش استفاده کردند هیچ سود یا کاهشی در شدت وزوز مشاهده نکردند.

 

چگونه با صدادرمانی وزوز گوش درمان می شود؟

 

طبق توضیحاتی که در بالا بیان شد صدای ماسکر به صورت نویز باندباریک در فرکانس وزوز گوش و بالاتر از آستانه شنوایی بیمار ارائه می شود درنتیجه صدای وزوز گوش توسط بیمار شنیده نمی شود بلکه صدای نویز یا صدای بلند شنیده می شود. در این حالت به دلیل کاهش توجه بیمار به صدای وزوز گوش به مرور مغز صدای وزوز گوش را فراموش می کند یا از حافظه خود پاک می کند و پلاستیسیتی و مسیرهای عصبی جدیدی در مغز براساس صدای ماسکر شکل می گیرد. همچنین چندین بار استفاده از ماسکر در طول روز سبب افزایش ورودی های شنوایی و تحریک آن منطقه فرکانسی می شود که به مرور در مسیرهای عصبی شنوایی تغییرات ایجاد می شود.

در مقالات قبلی بیان شد که مهمترین عامل وزوز گوش کم شنوایی می باشد به این صورت که زمانی که فرد دچار کم شنوایی می شود سیستم شنوایی مرکزی(مغز) برای جبران این کم شنوایی و کمک به درک بهتر گفتار فعالیت خود را افزایش می دهد که به این عمل جبران مرکزی گفته می شود. به مرور این عمل سبب ایجاد مسیر های عصبی جدید و شروع وزوز گوش می شود. برطبق این تئوری برای فردی که دچار کم شنوایی و وزوز است ابتدا باید به مسیر عصبی نرمال(زمانیکه شنوایی نرمال وجود داشت) بازگردیم تا شاهد نبود وزوز باشیم. 

در سمعک های مخصوص وزوز گوش علاوه بر ماسکر می توان صدای محیط و گفتار را نیز توسط سمعک تقویت کرد. تقویت صدا و کمک به بهتر شنیدن صداهای محیط و گفتار علاوه بر نقش ماسک کننده وزوز گوش سبب افزایش ورودی های شنوایی به عصب شنوایی و افزایش فعالیت آنها همانند افراد با شنوایی نرمال می شود که این عمل به مرور سبب کاهش فعالیت های مغزی یا کاهش جبران مرکزی توسط مغز می شود در نتیجه وزوز گوش به مرور کاهش یا حذف می شود.

بنابراین به طورکلی ماسکر یا صدادرمانی با استفاده از تقویت مناطق آسیب دیده و کمک به افزایش ورودی های شنوایی و همچنین حذف توجه به وزوز سبب ایجاد مسیر های عصبی و پلاستیسیتی جدید در مغز بدون داشتن وزوز می شود. توجه داشته باشید این پروسه طبق مقالات و رفرنس ها 3 تا 6 ماه و در بعضی دیگر 6 ماه تا 9 ماه به طول می انجامد.

همچنین در طول این مدت کنترل استرس، اضطراب و به طور کلی آرامش سیستم عصبی توسط بیمار به حذف کامل وزوز گوش بسیار کمک می کند.

 

آیا روش های جدید درمان وزوز باعث قطع دایم وزوزگوش می شوند؟

وزوز گوش یا شنیدن صدا در گوش یا سر را می توان به عنوان یکی از مشکلات جامعه امروزی در نظر گرفت که شاهد رشد روز افزون آن در سنین مختلف می باشیم. همانطور که در بخش بالا بیان کردیم وزوزگوش یک بیماری نیست بلکه عارضه و نشانه بیماری می باشد. وزوزگوش بر جنبه های روانی و احساسی فرد نظیر تمرکز، استراحت، روابط اجتماعی، شغل، خانواده، استرس و اضطراب، خواب، آرامش ذهن، مطالعه و... اثرات منفی بسیار زیادی دارد که حتی در موارد شدید فرد به فکر خودکشی نیز می افتد.

از این رو برای وزوزگوش درمان های بسیار زیادی ارائه شده است اما در این بین بعضی از روش ها در کاهش و حذف وزوز نسبت به سایر روش ها بسیار کارامد تر می باشند.

یکی از جدیدترین و شاید بهترین روش درمان وزوزگوش، روش صدادرمانی بخصوص با ماسکر می باشد. به علت اینکه فرد برای مدت طولانی تری قادر به استفاده از سمعک ماسکردار و روش صدادرمانی می باشد حتی نسبت به سایر روش ها نظیر دستگاه تحریک الکتریکی عصب واگ بسیار موثر و نتیجه بخش تر می باشد. اما متاسفانه بیماران کم شنوا با وزوزگوش به دلیل دید منفی فرد نسبت به سمعک یا حتی هزینه سمعک از خرید و استفاده از سمعک ماسکردار امتناع می کنند.

بسیاری از بیمارانی که با سابقه طولانی مدت وزوزگوش برای درمان به مطب مراجعه کرده بودند با اینکه در جلسه اول صدادرمانی شاهد کاهش قابل توجه(کاهش بیشتر از نصف شدت وزوز) در شدت وزوز بودند تا پیشنهاد سمعک به آنها داده می شد شروع به گریه کردن یا بهونه های متفاوت نظیر اینکه سمعک برای افراد مسن است و من هنوز پیر نشدم و به روش های مختلف از خرید و تهیه سمعک امتناع می کردند. بنابراین می توان با اطمینان گفت بسیاری از افرادی که هنوز دارای وزوزگوش می باشند وزوز آنها قابل درمان است به شرطی که روش درمانی وزوز که متناسب با شرایط آنها پیشنهاد شده است را قبول کنند.

دقت داشته باشید در مقالات قبلی و حتی در حین مشاوره به فرد دارای وزوزگوش بیان می کنیم که برای قطع کامل وزوزگوش تنها استفاده از یک روش کافی نمی باشد و فرد باید در درمان وزوزگوش همکاری داشته باشد. با استفاده از ترکیب چند روش به طور مثال استفاده از سمعک ماسکردار و صدادرمانی همراه با تحریک الکتریکی در چندجلسه در کنار درمان های وزوزگوش در منزل مطمینن به درمان کامل و قطعی وزوزگوش دست می یابیم.

 

 

بهترین داروی گیاهی برای درمان وزوزگوش

 

یکی از قرص های گیاهی که در درمان وزوزگوش بسیار مورد استفاده قرار می گیرد قرص جینکوبیلوبا می باشد. قرص جینکوبیلوبا برای تقویت حافظه نیز مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین سبب افزایش خون رسانی در مسیرهای شنوایی می شود. میزان اثربخشی قرص جینکوبیلوبا در درمان وزوزگوش نیز بسیار کم می باشد و بر روی تعداد بسیار محدودی از افراد با وزوزگوش کارامد می باشد.

 

بهترین قرص های درمان وزوزگوش چیست

 

تاکنون هیچ دارو یا قرص خاصی برای درمان وزوزگوش توسط FDA معرفی نشده است. با این حال بسیاری از پزشکان مغزواعصاب در صورت مراجعین با وزوزگوش از قرص های آرامبخش نظیر آلپرازولام، دیازپام، کلونازپام و... استفاده می کنند. داروهای آرامبخش با کاهش فعالیت مغزی و ریلکس کردن فرد در کاهش وزوزگوش موثر می باشد اما دقت داشته باشید داروهای ارامبخش سبب وابستگی یا اعتیاد به دارو می شوند. از این رو بهتر است تنها در مواقعی که وزوزگوش بسیار شدید است از این قرص ها استفاده شود.

نکته دیگری که باید در مورد مصرف طولانی مدت این داروها بدانید این است که در صورت قطع این داروها به صورت ناگهانی سبب برگشت وزوز حتی با شدت بیشتر از قبل می شوند. قطع داروهای آرامبخش باید تحت نظر پزشک و به صورت تدریجی انجام شود.

همچنین پزشکان گوش حلق بینی نیز برای مراجعین با مشکل وزوزگوش قرص بتاهستین، سناریزین، ویتامین B1 برای درمان وزوزگوش تجویز می کنند. در مقالات به اثربخشی بتاهستین و سیناریزین بر روی وزوزگوش اشاره شده است اما در مراجعین با وزوزگوش که از این قرص ها(حتی برندهای خارجی بتاهستین) استفاده می کنند تعداد بسیار محدودی از افراد شاهد کاهش وزوزگوش خود بود اند. 

 

جدیدترین درمان وزوزگوش در منزل

 

در مقالات قبلی در مورد اهمیت رعایت رژیم غذایی، مصرف ویتامین های کاهش دهنده وزوزگوش و کنترل استرس، اضطراب و آرامش ذهن به طور کامل صحبت شد. در این بخش تنها به صورت مختصر در مورد هر یک از این موارد که به عنوان درمان وزوز در منزل در نظر گرفته می شوند توضیح داده می شود.

چه غذاهایی سبب افزایش شدت وزوزگوش می شود؟

مصرف نمک، فلفل، ترشیجات، سیگار، قلیان، مشروبات الکلی، چای، قهوه، نسکافه، فست فود، نوشابه، شکلات و شیرینی جات در اکثر افراد باعث افزایش شدت وزوزگوش می شوند.

 

مصرف چه ویتامین هایی باعث کاهش وزوز می شوند؟

در مقالات مختلف به بررسی اثربخشی بعضی از ویتامین ها در کاهش شدت وزوزگوش پرداخته شده است که در نتایج مقالات مفید بودن مصرف ویتامین ها در کاهش وزوزگوش را اثبات شده است. توجه داشته باشید در نتایج مقالات رفع کامل یا درمان کامل وزوزگوش و تنها کاهش شدت وزوزگوش را بیان کرده اند.

ویتامین های موثر در کاهش شدت وزوزگوش شامل ویتامین D، زینک، ویتامین B12، پتاسیم، منیزیم، امگا3، آهن می باشند. تهیه مولتی ویتامین و مصرف آن بعد از صبحانه به صورت روزانه برای مدت 3 ماه برای اثربخشی و کاهش شدت وزوزگوش پیشنهاد می شود. همچنین طبق تجربه بیماران از مصرف ویتامین ها می توان گفت افرادی که عامل شروع وزوزگوش آنها کم شنوایی می باشد کمتر از مصرف ویتامین ها بهره می برند.

 

نقش و تاثیر منفی استرس و اضطراب در پروسه درمان وزوزگوش چیست؟

همانطور که اطلاع دارید وزوزگوش ناشی از افزایش فعالیت در مسیرهای عصبی شنوایی مرکزی می باشد. از طرف دیگر وزوزگوش باعث استرس، اضطراب، درگیری های ذهنی در مورد اینکه وزوز در اینده بدتر نشود، چرا وزوز شروع شد، بروز مشکلات در روابط خانوادگی و شغل، مشکلات خواب و... می شود. همچنین بروز هر یک از این موارد نظیر استرس سبب افزایش فعالیت مسیرهای عصبی مغز می شوند. بنابراین با شروع و ایجاد هریک از این موارد متقابلا شدت وزوزگوش نیز به طور ناگهانی افزایش قابل توجه پیدا می کند.

حال درنظر بگیرید که فرد تحت درمان وزوزگوش با سمعک ماسکردار می باشد و استفاده روزانه باعث کاهش قابل توجه در شدت وزوزگوش می شود اما هردفعه با افزایش استرس، اضطراب یا درگیری های ذهنی نه تنها درمان با وزوزگوش نسبت به حالت بدون استرس و اضطراب کم رنگ تر می شود بلکه درمان در روزهای قبل را نیز تحت الشعاع قرار می دهد. ادامه استرس ها، اضطراب، درگیری ذهنی، دلواپسی از بدترشدن وزوز در طول درمان سبب می شود درمان وزوز به نتیجه دلخواه و موردانتظار خود نرسد و حتی سبب طولانی تر شدن دوره درمان می شود.

بیشترین آسیب روحی و روانی در وزوزگوش به خود فرد وارد می شود و سپس خانواده یا اطرافیان فرد. بنابراین برای اینکه در دوره زمانی کوتاه تر به سطحی از وزوز دست یابید که هیچ گونه آزار و اذیتی نداشته باشد باید تمام این موارد و نگرانی ها را از خود دور کنید.

 

سمعک ماسکر دار

 

سوالات بیماران در زمینه روش صدادرمانی و درمان وزوز گوش

*آیا روش صدادرمانی می تواند وزوز را درمان کند؟

ماسکر یکی از روش های اصلی و غیرتهاجمی در درمان وزوز گوش می باشد که سبب کاهش شدت و توجه به وزوز گوش می شود. همچنین صدای ارائه شده توسط ماسکر نسبت به وزوز گوش آزاردهندگی ندارد و بیمار می تواند به مدت طولانی از آن استفاده کند.

*آیا صدادرمانی برای درمان وزوز گوش موثر است؟

صدادرمانی از روش های موثر برای مدیریت وزوز مورد استفاده می باشد که با استفاده از ارائه صدا و سازماندهی مجدد مسیر های عصبی و کورتکس شنوایی در حذف کامل وزوز گوش نقش دارد. علاوه بر این روش صدادرمانی و ماسکر روش بسیار ساده و غیرتهاجمی می باشد که در صورت استفاده طولانی مدت نیز اثرات منفی بر شنوایی و وزوز گوش ندارد.

*چه مدت زمان برای درمان وزوز گوش با روش صدادرمانی نیاز است؟

طبق رفرنس و مقالات صدادرمانی به مرور سبب کاهش و رفع وزوز گوش می شود که این مدت زمان برای هر بیمار متفاوت می باشد اما به طور کلی مدت زمان درمان 3 تا 6 ماه و در بعضی مقالات 6 تا 9 ماه بیان شده است.

*آیا روش صدادرمانی یا ماسکر می تواند سبب بدتر شدن وزوز گوش شود؟

روش صدادرمانی با استفاده از ماسکر و ادیومتر قابل تنظیم در فرکانس و شدت می باشد. بنابراین احتمال آسیب به شنوایی و حتی بدتر شدن وزوز گوش بسیار کم می باشد. همچنین در اکثر موارد صدای استفاده شده جهت ماسک وزوز گوش به صورت نویز باندباریک در فرکانس وزوز گوش می باشد که در نتیجه سایر مناطق فرکانسی تحریک نمی شوند و درنتیجه احتمال آسیب وجود ندارد.  

*وزوز گوش بیشتر در چه محدوده فرکانسی می باشد؟

در اکثر موارد به دلیل کم شنوایی فرکانس بالا، فرکانس وزوز نیز در فرکانس بالا(فرکانس 6 و 8 کیلو هرتز) می باشد. اما در بعضی موارد نظیر بیماری منییر فرکانس وزوز گوش در محدوده 250 و 500 هرتز می باشد.

 
کلینیک تخصصی شنوایی و درمان وزوزگوش فراشنوا

 

درمان وزوز گوش با جدیدترین روش های روز دنیا برای بیماران عزیز در این کلینیک انجام می شود. از این روش ها می توان به صدادرمانی، تجویز سمعک های مخصوص وزوز گوش، ماسکر، تحریک الکتریکی عصب واگ، موسیقی درمانی، نوروفیدبک و بیوفیدبک و ... اشاره کرد.

جهت مشاوره تلفنی و آنلاین با شماره های زیر با ما در ارتباط باشید:

09105241071(مشاوره آنلاین)

02188958823

02188949368

جهت مشاهده نتایج و تجربه درمان افراد با وزوزگوش به اینستاگرام فراشنوا مراجعه فرمایید:

Samak_farashenava (سمعک فراشنوا)


دیدگاه ها درباره روش صدادرمانی(ماسکر) و درمان وزوز گوش

سلام من حدود ۸ساله که مشکل صدای گوش پیدا کردم اولش دچار کیپی گوش سمت راست شدم بعد از مدتی صدایی شبیه به موتور یخچال یا کولر به صدا خیلی حساس شدم صدای زیاد به گوشم بخوره احساس یه لرزشی در گوشم حس میکنم وصدای گوشم بیشتر میشه افسردگی شدید گرفتم

سلام
در اولین فرصت از کلینیک فراشنوا با شما تماس گرفته می شود.
احساس کیپی با وزوزگوش شروع شد یعنی دچار سکته گوش یا افت ناگهانی شدید؟
ایا احساس کم شنوایی بخصوص در محیط های شلوغ یا زمانی که چندین نفر صحبت می کنند دارید؟
حساسیت به صدا یا هایپراکیوسیس بخاطر وجود وزوزگوش است. زمانی که وزوز رو کاهش و درمان کنیم حساسیت به صدا هم برطرف میشه.
عکس تست شنوایی خودتون رو به واتس اپ یا اینستاگرام فراشنوا ارسال کنید تا بهتر راهنماییتون کنیم
در طول این 8 سال چه درمان هایی انجام دادید؟ چه داروهایی براتون تجویز شد؟
چند سالتونه؟
شغلتون چیه؟
کامل توضیح بفرمایید
ممنون
09105241071
02188949368
02188958823
اینستاگرام فراشنوا:
samak_farashenava@


سلام .من ۴۰سال دارم .در حدود ۳هفته پیش گوش سمت راستم کیپ شد ..وخیلی ضعیف میشنیدم ..رفتم دکتر گفت جرم گرفته ..بعد از استفاده چند روز قطره ..باساکشن تمام جرم از گوشم خارج شد ..وبطور کامل میشنوم ..ولی بعد از ۲روز سرم شروع به سوت کشیدن کرد ..به طوری شب تو سکوت اتاق خیلی به سختی خوابم میبره ..اونم در حده ۲یا ۳ساعت ..دوباره از صدای سوت سرم بیدار میشم ..ایا دارو یا درمانی وجود داره لطفا راهنمایی کنید ..ممنون

سلام
ابتدا بهتره به کلینیک شنوایی مراجعه کنید تا وضعیت شنوایی و پرده گوش شما مشخص بشه
شاید در هنگام ساکشن آسیب به گوش وارد شده باشه
استرس، نگرانی و خواب ناکافی و توجه به وزوز در افزایش شدت و دایمی شدن وزوز نقش مهمی دارد تا حد ممکن این موارد رو کنترل کنید
نتایج تست شنوایی که انجام دادید در واتس اپ مطب ارسال کنید راهنمایی میکنیم
09105241071
02188949368


سلام امروزه هندزفوری های وجود دارند که رم می خورند آیا میشه با توجه به نوار گوش نویز مخصوص را تهیه کرد و بیمار در خانه آن را گوش کند .اگر شما این کار را انجام دهید وبرایم نویز مخصوص را تهیه نماید (هزینه را پرداخت کنم)خیلی متشکر میشوم

سلام برای اینکار باید یک جلسه تشریف بیارید مطب ابتدا تست شنوایی و وزوز گوش انجام بدیم و براساس فرکانس وزوز نویز باندباریک رو مشخص کنیم بحث هزینه نیست مشکل این جاست که آیا هندزفری پاسخ فرکانسی وسیعی دارد یا خیر. به این معنی که آیا هندزفری شما قادر به تولید فرکانس مورد نظر است یا خیر؟ چون سمعک در گذشته نهایت فرکانس تولیدی خیلی پایین بود و تنها در سمعک های جدید شاهد تولید فرکانس های بالا می باشیم. در واقع سمعک برای اینکار تخصصی شده است. و همچنین در تجربه بیماران از هندزفری به جای سمعک نتایج امیدوار کننده ای از کاهش در شدت وزوز گوش مشاهده نشده است. برای اطلاعات بیشتر با شماره های فراشنوا تماس حاصل فرمایید و تشریف بیارید تا امتحان کنیم و ببینیم برای شما چه نتایجی شاهد هستیم. 09105241071 02188949368 02188958823


سلام
خسته نباشید
ممنون از اینکه امید تازه ای درباره درمان شدن وزوز گوش در اینستاگرام و سایت نوشتید چون با هر پزشکی صحبت کردم همه گفتند برو باهاش کنار بیا
یک سوال داشتم
اگر از سمعک های مخصوص وزوز گوش استفاده کنیم بهتره یا اینکه بیایم مطب و صدادرمانی انجام بدیم؟
و ایا واقعا وزوز برطرف میشه و دیگه شروع نمیشه؟

سلام ممنون خوشحال شدیم از اینکه به ما اعتماد کردید بله واقعا وزوز گوش برطرف میشه اما نیاز به زمان داره و با یک جلسه دو جلسه تاثیری ندارد. اکثر بیمارا که مطب میان انتظار درمان در جلسه اول را دارند. اینجا ما طبق رفرنس و مقالات کار می کنیم و هدف اینه که شدت وزوز به مرور زمان در طول 3 تا 6 ماه کاهش و در نهایت حذف بشه. امروز بیماری داشتیم از مشهد که مدت 2 سال وزوز گوش دوطرفه داشت با شدت بالاتر وزوز در گوش راست و بدون افت شنوایی. جلسه اول صدادرمانی انجام شد و وزوز کاهش پیدا کرد و چون بیمار نمیتونست بمونه یک عدد سمعک به دلیل مشکلات مالی تهیه کردند. در جلسه دوم تحویل و تنظیم شدن بعد دو روز استفاده به این نتیجه رسیدیم که وزوز هیچ تغییری نکرده و بیمار در جلسه اول پاسخ های اشتباهی داده بود. بخاطر همین سمعک مخصوص وزوز گوش مرجوع شد و روش تحریک الکتریکی شروع شد که در کنار رژیم غذایی و ویتامین ها در جلسه ام وزوز به طور کامل برطرف شد. دقت داشته باشید برای اطمینان از روند بهبود و عدم برگشت وزوز به بیمار گفته شده که در مدت 3 ماه رژیم غذایی و ویتامین ها رو رعایت کنه و ماهی یکبار برای چک اپ بیاد. پس میشه نتیجه گرفت وزوز درمان میشه اما نیاز به کمی صبر و حوصله دارد. در چند روز اینده ویدیو صحبت های ایشون را در اینستاگرام قرار داده می شود samak_farashenava@ در پاسخ به سوال اول شما هر دو روش از یک پروسه استفاده میکنه و نتایج یکسانی دارند. اگر بیمار علاوه بر وزوز کم شنوایی داره باید از سمعک مخصوص وزوز استفاده کند اما برای بیماران با عدم افت شنوایی اپشنال است و بیشتر بستگی به امکان ماندن فرد برای چندین هفته و جلسه درمانی دارد و بیمارانی که نمی تونند بمونند استفاده از سمعک پیشنهاد می شود.


با سلام
من حدود ۲۰ روزه که دچار وزوز گوش شدم طبق تست شنوایی بنده افت شنوایی در گوش راست در فرکانس ۴ کیلو هرتز دارم کارشناس شنوایی سنجی یه نویز با همین فرکانس به گوشم فرستاد و من هم تایید کردم که دقیقا همان فرکانس وزوز است (فکر کنم بهش میگن کم شنوایی حسی عصبی) صدای وزوز از نیمه شب تا بعد از ظهر روز بعد کمه اما از ۴ بعد از ظهر تا ده شب بیشتر میشه و کمی آزاردهنده است آیا روش صدا درمانی با سمک و ماسکر برام مفیده؟ اگر مفید باشه با توجه به کم شنوایی در فرکانس ۴ کیلو هرتز، برای حذف صدای وزوز باید مادام العمر سمعک روی گوشم باشه یا بعد از چند ماه صدای وزوز از بین میره و دیگه نیازی به برنامه ماسکر ندارم ممنون میشم جواب بدین

سلام بله شما دچار کم شنوایی ناشی از نویز یا صدای بلند شدید که افت شنوایی در فرکانس 4 کیلو ایجاد می کند. همچنین فرکانس وزوز گوش در اکثر موارد برابر با بیشترین افت شنوایی که برای شما کیلو است دیده میشود خیر لازم به استفاده دایم از سمعک نیست چون شما در شنیدن صدا نباید مشکل داشته باشید و تنها در یک فرکانس مشکل دارید تا حد ممکن از در معرض بودن صدای بلند یا مصرف داروهای انتی بیوتیک خودداری کنید تا افت شما بیشتر نشود سمعک و ماسکر هم به مدت 3 تا 6 ماه استفاده کنید و کم کم مدت استفاده را کاهش دهید تا وزوز به طور کامل حذف شود. اما برای اطمینان بهتره هفته ای چند سری بعد از حذف کامل وزوز از سمعک استفاده کنید.


سلام من ۳۸ سالمه دو هفته پیش به دنبال یک مسئله شخصی دچار فشار عصبی بسیار زیادی شدم که تا چند روز ذهنم را به شدت درگیر کرده بود از ۱۱ روز پیش دچار وزوز گوش راست شدم صدای سوت از گوشم می شنیدم در روزهای نخست صدا بلندتر بود اما الان به میزان چشم گیری صدای سوت ضعیف تر شده و فقط در محیط ساکت مثل اتاق خواب قادر به شنیدن آن هستم از دیروز هم از گوش چپم صدای سوت می شنوم که اونم ضعیفه دو روز دیگه میرم دکتر اگر مشکل مغزی قلبی شنوایی و... نداشته باشم آیا با سمعک مخصوص وزوز برای همیشه از شر این صدا رها خواهم شد؟چون در سایت ها خوندم هر چه زودتر برای درمان اقدام کنیم و صدای وزوز هم کمتر باشه شانس موفقیت از طریق سمعک و ماسکر بیشتره

سلام بله با روش صدادرمانی و ماسکر نتیجه مثبت می گیرید. اما به نظر من و برای اینکه هزینه های شما بالا نره ابتدا به مدت 2 هفته رژیم غذایی و مصرف ویتامین ها رو به طور منظم انجام بدیم و در صورتی که تغییرات شدت محسوس نبود روش صدادرمانی یا سمعک ماسکردار رو انجام بدیم. داخل سایت ویتامین ها و رژیم غذایی گفته شده که مطالعه کنید. به طور خلاصه ویتامین دی، ب12، زینک، منیزیم مصرف کنید چای-قهوه-نسکافه-فست فود-نوشابه-نمک-فلفل حذف کامل انبه -اناناس- موز مصرفکنید طبع غذاها رو توجه کنید و طبع بدن خودتون ورزش روزانه مثل پیاده روی انجام بدید در صورتی که سوالی داشتید با شماره های مطب تماس بگیرید 02188949368 09105241071


دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


09105241071
تماس با ما