وزوز گوش

وزوز گوش

وزوز گوش چیست؟

 

در این مقاله سعی کردیم در مورد تمامی حیطه های مهم وزوز گوش شامل علت های شروع وزوز گوش، انواع وزوز گوش، انواع درمان های وزوز گوش(درمان های گیاهی، صدادرمانی، سمعک و...)، وزوز گوش در کودکان و سایر مطالب مرتبط با وزوز گوش صحبت کنیم و هریک از این موضوعات به صورت جداگانه در بخش وزوز گوش به صورت کامل توضیح داده شده است.

وزوز گوش که در اغلب مواقع باعث شنیده شدن صدایی مثل سوت در گوش می‌شود یکی از مشکلات رایجی است که در حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از مردم این شرایط را تجربه می‌کنند.

در واقع وزوز یک اختلال نیست، بلکه می‌تواند نشانه‌ای از اختلالی دیگر مانند کم شنوایی باشد. اکثراً در افراد سالمند به دلیل شروع پیرگوشی مشاهده می گردد. یعنی vez vez ایجاد شده در گوش به هیچ عنوان در محیط وجود ندارد و بنا به دلایلی در فرد ایجاد می شود که باید برای درمان آن به پزشک متخصص مراجعه شود.

در صورت افزایش فشار خون نیز در برخی مواقع وزوز ایجاد می‌شود. وزوز اگرچه آزار دهنده است، اما معمولاً نشانه یک امر جدی نیست. اگرچه با افزایش سن می تواند بدتر شود، اما برای بسیاری از افراد، می تواند با درمان بهبود یابد.

در ادامه می خواهیم در مورد انواع وزوز گوش صحبت کنیم در صورت تمایل برای اطلاعات بیشتر ادامه مقاله را مطالعه فرمایید.

 

انواع وزوز گوش 

شدت و نوع صدای وزوز، درگیری در یک یا دو گوش، مدت زمان شنیدن وزوز در افراد مختلف می تواند متفاوت باشد. مثلاً در برخی مواقع شبیه سوت بلند با فرکانس بسیار بالا است و در برخی مواقع ممکن است شبیه صدای زنبور و یا صدای سرخ شدن کره به نظر برسد. در واقع شدت این وزوز ها باعث می شود تا بیمار احساس بدی پیدا کنید و کیفیت زندگی کاهش پیدا کند.

*وزوز ذهنی(وزوز سابجکتیو):

وزوزی است که فقط شما می توانید بشنوید. این شایع ترین نوع وزوز است که می تواند به دلیل وجود مشکل در گوش خارجی، میانی یا داخلی شما ایجاد شود. همچنین می تواند به دلیل مشکلات اعصاب شنوایی یا بخشی از مغز شما باشد که سیگنال های عصبی را به عنوان صدا تفسیر می کند.

*وزوز عینی(وزوز ابجکتیو):

وزوزی است که پزشک هنگام معاینه می تواند بشنود. این نوع نادر ممکن است به دلیل مشکل عروق خونی، وضعیت استخوان های گوش میانی یا انقباضات عضلانی ایجاد شود.

وزوز گوش

علت vez vez gosh(وزوز گوش)

برای تعیین اینکه چه بیماری زمینه ای ممکن است علت وزوز گوش شما باشد، پزشک یک معاینه عمومی بدنی از جمله معاینه دقیق گوش های شما را انجام می دهد. حتماً تمام داروهای مصرفی خود را به پزشک اطلاع دهید، زیرا وزوز می تواند از عوارض جانبی برخی داروها یا درمان ها باشد نظیر آسپیرین.

اگر منبع مشکل نامشخص باشد، ممکن است برای آزمایش شنوایی و عصبی به یک متخصص گوش و حلق و بینی یا شنوایی شناس (متخصص شنوایی) اعزام شوید. انجام تست های شنوایی(نوار گوش) نیز جهت بررسی وضعیت شنوایی در تمامی فرکانس ها نیز باید انجام شود زیرا کم شنوایی یکی از دلایل اصلی وزوز گوش می باشد. همچنین در وزوز های یک طرفه ممکن است از روش های تصویربرداری، مانند MRI یا سی تی اسکن برای آشکار کردن هر گونه مشکل ساختاری استفاده شود.

در بعضی موارد جرم گوش نیز سبب وزوز گوش می شود که با شستشوی گوش و تمیز کردن آن وزوز گوش نیز برطرف می شود. اگر به عفونت گوش مبتلا هستید، ممکن است به شما قطره گوش حاوی هیدروکورتیزون برای تسکین خارش و آنتی بیوتیک برای مقابله با عفونت داده شود.

در موارد نادر تومور عصب شنوایی، کیست یا اتواسکلروز (رسوب کلسیم در استخوان گوش) نیز در ایجاد وزوز گوش نقش دارند.

اگر علت وزوز شما نتیجه سندرم مفصل گیجگاهی فکی که TMJ  نامیده می شود باشد، احتمالاً پزشک شما را برای درمان مناسب به یک متخصص ارتودنسی یا دندانپزشکی ارجاع می دهد.

علت وزوز گوش  

در بسیاری از مقالات با بررسی فعالیت مغزی مشخص شده است افرادی که دارای وزوز گوش می باشند در مناطقی از مغز(پیشانی و گیجگاهی) فعالیت عصبی آنها نسبت به فرد بدون وزوز بسیار بالاتر می باشد.

همانطور که در شکل می بینید نقاط زرد و قرمز رنگ نشان از افزایش فعالیت و نقاط آبی رنگ نشان از کاهش فعالیت در این نقاط می باشد. افزایش فعالیت در نقاط فرونتال فوقانی، تمپورال میانی و کاهش فعالیت در نقاط تالاموس دو طرف و بخش اکسیپیتال مغز مشخص شد. 

فعالیت مغزی در وزوز گوش

رابطه وزوز گوش و خودکشی

آیا غالباً صدای خیالی زنگ، صدای خش خش یا صدای غرش را می شنوید؟ صدا ممکن است ملایم یا بلند، با شدت بالا یا کم باشد. برخی افراد صدا را در یک گوش و برخی دیگر در هر دو گوش تجربه می کنند. نکته اصلی این است که افراد دیگر نمی توانند آنچه شما می شنوید را بشنوند و صدا به طور مکرر می آید.

برخی از افراد به راحتی به این بیماری عادت می کنند، اما حدود 20 درصد از آنها به دنبال کمک پزشکی هستند. در موارد شدید، افکار خودکشی هم می تواند به سراغ فرد بیاید. به این علت که وزوز در سیستم خواب، تمرکز مشکل ایجاد می کند و سبب افزایش استرس، افسردگی و دور بودن از جمع خانواده می شود بسیاری از افراد قادر به تحمل وزوز گوش نمی باشند.

*شناخت افکار خودکشی

گلن شوایتزر، نویسنده کتاب Rewiring Tinnitus و ستون نویس مجله Healthy Hearing می گوید: "هنگامی که فرد مبتلا به وزوز دچار افکار خودکشی می شود، کیفیت زندگی او خراب می شود و صدا هرگز متوقف نمی شود." همیشه امید وجود دارد.

بسیاری از درمان ها برای کمک به بهبود کیفیت زندگی وجود دارد، مثل تسکین پایدار از طریق یک فرآیند ذهنی معروف به habituation. شما می توانید به جایی برسید که وزوز دیگر مزاحم شما نشود، جایی که مغز شما آن را فقط از طریق دانش آگاهانه، مانند تمام صداهای پس زمینه بی معنی دیگر فیلتر کند.

علت وزوز گوش

آیا وزوز گوش در کودکان نیز دیده می شود؟

وزوز در کودکان به اندازه جمعیت بزرگسال شایع است، اما کودکان معمولاً خود به خود از داشتن آن شکایت نمی کنند. محققان معتقدند کودک مبتلا، صدای گوش را یک اتفاق طبیعی میداند، زیرا معمولاً برای مدت زمان طولانی وجود دارد.

در حالی که اکثر کودکان آگاه از وزوز خود مشکلی ندارند، اما برای برخی از کودکان می تواند تأثیر مهمی در وضعیت روحی و روانی آنها داشته باشد. وزوز می تواند بر چگونگی ادامه تحصیل در مدرسه تأثیر بگذارد، زیرا کلاسهای پر سر و صدا یا محیط مطالعه آرام می تواند آن را بدتر کند. کودک ممکن است از فعالیتهای عادی دوران کودکی مانند مهمانی ها یا سایر رویدادهای اجتماعی خودداری کند. حتی می توان گفت وزوز می تواند بر دوستی های کودک تأثیر بگذارد و او را منزوی کند.

وزوز گوش در کودکان

راه حل تشخیص و درمان وزوز کودکان

در صورت شکایت نوزاد از شنیدن صدا در گوش بخصوص در هنگام خواب و یا عدم تمرکز بر روی درس ها به علت شنیدن صدا بهتر است به متخصص گوش حلق بینی و سپس مراکز شنوایی سنجی برای بررسی وضعیت شنوایی و گوش میانی مراجعه شود.

اگر کودک قادر به تشخیص نوع صدا و فرکانس وزوز گوش باشد بهتر است ارزیابی وزوز گوش برای تعیین شدت، فرکانس و میزان پوشش پذیری وزوز گوش با صدا انجام شود.

در صورت وجود بیماری گوش یا آسیب به گوش میانی و پرده گوش ابتدا تجویز دارو توسط پزشک متخصص گوش حلق بینی انجام می شود و سپس مجددا ارزیابی های شنوایی و وزوز گوش بررسی می شود.

اما در صورتی که در تست های شنوایی وجود کم شنوایی در کودک تایید شود استفاده از سمعک به دلیل جلوگیری از بدتر شدن شنوایی و از طرف دیگر رفع صدای وزوز گوش ضروری می باشد.

توجه داشته باشید اکثر کودکان مبتلا به وزوز مشکل خاصی با وزوز گوش خود ندارند زیرا کودک تصور می کند این صدا جزء صداهای طبیعی در محیط می باشد و بیشتر در موارد شدید وزوز گوش اعتراض کودک از صدا دیده می شود.

از طرف دیگر برای کاهش استرس کودک نسبت به وزوز گوش باید در مورد وزوز گوش به کودک توضیح داده شود به طور مثال

*در ابتدا توضیح در مورد سیستم شنوایی و بخش های مختلف گوش

*علت های شروع وزوز گوش در کودکان و بزرگسالان

*توضیح در مورد عدم خطرناک بودن وزوز گوش و عدم وجود آسیب های مغزی

*شیوع وزوز گوش در دنیا

*انواع روش های درمانی و اطمینان از رفع وزوز گوش در آینده

 

علت شنیدن صدای ضربان قلب یا نبض در گوش چیست؟

اگر در یک گوش یا هر دو صدای موزونی از وزوز دارید که به نظر می رسد ضربان ثابت دارد، ممکن است یک نوع نادر vez vez به نام وزوز ضرباندار باشد. مانند وزوز معمولی، صدایی ثابت می شنوید که دیگران نمی شنوند، اما با فرم ضربان دار.

اگر در مایعات اطراف مغز خود فشار زیادی داشته باشید، ممکن است علائم دیگری مانند سردرد، سرگیجه، مشکلات بینایی و از دست دادن شنوایی را نیز داشته باشید.

اگر مبتلا به فشار خون داخل جمجمه ایدیوپاتیک باشید، ممکن است نیاز به لاغر شدن، مصرف دارو یا جراحی داشته باشید.

آیا شنیدن نبض در گوش من نگران کننده است؟

برخلاف وزوز گوش معمولی، پزشکان اغلب می توانند یک مشکل خاص را در پشت این نوع vez vez تشخیص دهند. صدا نتیجه جریان آشفته رگهای خونی گردن یا سر است. شایعترین علل شنیدن صدای ضربان قلب در گوش شامل موارد زیر است:

  • کم شنوایی انتقالی
  • آسیب به شریان کاروتید
  • فشار خون بالا
  • اختلالات عروق خونی

انواع درمان وزوز گوش

*درمان طبیعی وزوز گوش

معمولا بسیار از افراد با وزوز گوش همیشه در مرحله اول دنبال راه های طبیعی برای درمان آن می باشند. متاسفانه هیچ راه درمان طبیعی و تایید شده برای درمان وزوز وجود ندارد، به همین دلیل هم بهتر است که شما در صورت ادامه یافتن وزوز خود به پزشک مراجعه نمایید. توجه داشته باشید که درمان وزوز(با هر روش درمانی) در مراحل اولیه به مراتب آسان تر می باشد.

با توجه به اینکه گوش یکی از اعضای مهم و حساس بدن می باشد به همین دلیل بهترین و مناسب ترین راه برای درمان vez vez مراجعه به متخصص شنوایی شناس می باشد تا با انجام ارزیابی اولیه شنوایی علت اصلی به وجود آمدن آن پیدا شود که در این حالت به راحتی می توان بنا به نظر پزشک اقدام به درمان آن کرد.

*درمان های دارویی وزوز گوش

در حال حاضر هیچ دارویی وجود ندارد که بیش فعالی عصبی ای که در وزوز اتفاق می افتد را از بین ببرد و به حالت طبیعی برگرداند. داروها نمی توانند وزوز را درمان کنند، اما ممکن است در برخی موارد از شدت وزوز بکاهند و علائم شدید وزوز را تسکین دهند.

بیماران باید با پزشک و متخصص شنوایی خود برای راهنمایی در مورد داروهایی که ممکن است مناسب ترین شرایط آنها باشند، مشورت کنند. همه داروها برای همه بیماران موثر و مناسب نیستند. علاوه بر این، معرفی هر دارویی می تواند منجر به عوارض جانبی نامطلوب و یا خنثی کردن درمان های دارویی تجویز شده شود.

داروهایی که بیشتر در مدیریت وزوز استفاده می شود داروهای روانگردان هستند که مسائل رفتاری مربوط به آن را درمان می کنند. این داروها می توانند استرس، اضطراب و افسردگی مربوط به وزوز را کاهش دهند و بار روانی بیماری را به حداقل برسانند. در اکثر موارد پزشکان با تجویز این دارو ها سبب کاهش شدت وزوز یا درمان آن می شوند و طبق گفته بیماران نسبتا پاسخ داده است اما باید به عوارض جانبی این دارو ها نیز توجه شود و در نظر داشته باشید که این دارو ها به طور موقت سبب درمان یا کاهش شدت وزوز گوش همراه با عوارض می شوند.

استرس و وزوز گوش

داروهای ضد افسردگی رایج که در رابطه با درمان وزوز استفاده می شوند عبارتند از:

کلومیپرامین (آنافرانیل) دسیپرامین (نورپرین) ایمی پرامین (توفرانیل)

نورتریپتیلین (پاملور) پروتریپتیلین (ویواکتیل)

داروهای ضد اضطراب که معمولاً در درمان وزوز مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از:

آلپرازولام (زاناکس) کلونازپام (کلونوپین) دیازپام (والیوم) لورازپام (آتیوان)

داروهای Off-label

Off-label به هر دارویی گفته می شود که برای هدفی غیر از آنچه که توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تأیید شده است، استفاده می شود. مجموعه ای از این داروها به صورت تجربی برای تسکین استفاده شده است. این داروها شامل داروهای آنتی هیستامین، ضد تشنج، داروهای بیهوشی و حتی داروهای ضد الکل هستند. با این حال  شواهد علمی بسیار کمی وجود دارد که نشان دهد هر یک از این داروها بهبود و یا کاهش شدت وزوز را فراهم می کنند.

داروهای بدون نسخه و مکمل ها در درمان وزوز گوش

تعدادی از مواد بدون نسخه (قرص، پودر، گیاهان، قطره و غیره) به صورت گمراه کننده به عنوان "داروهای وزوز گوش" و حتی "معالجات معجزه آسا" به بازار عرضه می شوند. هیچ شواهد علمی موثقی مبنی بر تأثیر مواد موجود در این محصولات بر وزوز وجود ندارد. بیماران باید مراقب این محصولات باشند و قبل از مصرف هر نوع ماده یا دارویی با پزشک مربوطه مشورت کنند.

ملاحظات

عوارض جانبی: بیشتر داروهای تجویز شده شامل عوارض جانبی نامطلوب هستند. بیماران باید با پزشک متخصص خود مشورت کنند تا مشخص شود که آیا مزیت بالقوه دارو بیش از عوارض جانبی آن است یا خیر.

تداخلات دارویی: برخی از داروها ممکن است نسخه هایی را که بیمار برای یک بیماری دیگر مصرف می کند خنثی کنند. بیماران باید با پزشک متخصص خود مشورت کنند تا بهترین دارو را برای وضعیت پزشکی منحصر به فرد خود پیدا کنند.

کاهش انعطاف پذیری عصبی: برخی از داروهای روانگردان ممکن است توانایی طبیعی مغز را برای انطباق و تغییر، کاهش دهند و عادت کردن به صدای وزوز را برای بیمار دشوارتر کند.

نظارت پزشکی: داروهای روانگردان بسیار قدرتمند هستند و فقط باید تحت نظارت منظم یک متخصص آموزش دیده استفاده شوند. بیماران نباید مقادیر یا دوز داروی خود را بدون مشورت با پزشک تغییر دهند.

*درمان وزوز گوش با سمعک

بیماران مبتلا به کم شنوایی و وزوز ممکن است با استفاده از سمعک و سایر دستگاه های تقویت صدا، به راحتی درمان شوند. سمعک دستگاه الکترونیکی کوچکی است که در گوش یا پشت گوش قرار می گیرد. با استفاده از میکروفون، تقویت کننده و بلندگو، Samak ها حجم صدای خارج را جمع آوری می کنند و میزان محرک های صوتی دریافت شده و پردازش شده توسط سیستم شنوایی را افزایش می دهند.

سمعک های جدید دارای برنامه وزوز گوش نیز می باشند به این صورت که علاوه بر اینکه صدای محیط و گفتار را با توجه به میزان کم شنوایی فرد تقویت می کنند، صدای نویز یا تن خالص در فرکانس وزوز نیز تولید می کنند. این سمعک ها همچنین می توانند به عنوان مسکر(تنها برنامه وزوز) برای بیماران با شنوایی نرمال نیز مورد استفاده قرار گیرند.

در یک نظرسنجی در سال 2007 از متخصصان شنوایی، مشخص شد که تقریباً 60٪ از بیماران دچار وزوز ، هنگام استفاده از Samak حداقل کمی تسکین داشته اند. تقریباً 22٪ بیماران بهبود قابل توجهی پیدا کردند.

معمولاً بیمار کم شنوا یا دارای وزوز در طول دو هفته با Samak سازگار می شود و دوباره به سطح طبیعی صدا و شنوایی نرمال می رسد. پس از پایان این دوره از تنظیم، استفاده از سمعک بسیار طبیعی می شود. بسیاری از افراد پس از بهبود شنوایی و آگاهی از صداهای اطراف، کمتر از وزوز رنج می برند. توصیه می شود به محض شناسایی کم شنوایی هر سال یک بار تست شنوایی انجام شود تا در صورت افزایش افت تجویز سمعک در سریعترین زمان ممکن انجام شود(اینکار بیشتر برای بیماران با افت های خفیف مناسب است و برای بیماران با افت های ملایم و بالاتر تجویز سمعک باید صورت گیرد)

سمعک مخصوص وزوز گوش

*درمان وزوز گوش با سمعک های مخصوص وزوز گوش و صدا درمانی

صدا درمانی به معنای ایجاد صداهای خارجی است که به شما کمک می کند تا صداهای نگران کننده وزوز را بپوشانید. این صداها می تواند نویز سفید، صداهای مخصوص پوشش شنیداری، موسیقی در سطح پایین، صدای محیط(موج دریا) یا حتی صدای شخصی شما باشد. با گوش دادن به انواع مختلف صداها، تغییر توجه به سمت صداهای غیر از vez vez، آسان تر می شود. همراه با متخصص شنوایی شناس، با صدا درمانی میتوانید بهترین سمعک را برای درمان وزوز انتخاب کنید که بیشترین آرامش را برای شما فراهم کند.

سمعک های هوشمند مدرن، با ویژگی های مناسب با کم شنوایی و وزوز گوش همراه با تنظیم دقیق متناسب با فرکانس و شدت وزوز و کم شنوایی بیمار جهت پوشش وزوز بسیار مفید می باشند. علاوه بر این، بسیاری از مدل های جدید شامل عملکرد اضافی پوشاندن صدا (نویز سفید یا سایر صداهای مصنوعی محیطی که مستقیماً در گوش پخش می شوند) است که درک بیشتری از vezvez را پوشش می دهد.

*درمان وزوز گوش با کاشت حلزون گوش

کاشت حلزون همانند سمعک وسیله الکترونیکی می باشد که برای افراد با مشکلات شنوایی شدید و عمیق مناسب می باشد. در کاشت حلزون با عمل جراحی الکترودهایی در حلزون گوش قرار می گیرند زمانی که صدای گفتار یا صدای محیط وجود داشته باشد صدا توسط میکروفون خارجی که بر روی سر(بخش خارجی سر) قرار دارد دریافت و سبب تحریک الکترود های موجود در حلزون می شود. با تحریک الکترودهای داخل حلزون عصب گوش و تمامی مسیر های شنوایی تا مغز همانند یک فرد طبیعی تحریک می شوند.

در بسیاری از مقالات از کاشت حلزون جهت کاهش وزوز گوش استفاده کردند که نتایج نشان از کاهش علائم وزوز بود. کاشت حلزون همانند سمعک ها از یک اصل و روش استفاده می کند و سبب تقویت صدا می شود به این صورت که محرکات یا صدای خارجی را افزایش می دهند و به حواس پرتی مغز از صدای وزوز کمک می کنند. کاشت حلزون به طور کلی فقط برای بیمارانی قابل استفاده است که دارای هر دو گوش کاملاً ناشنوا هستند.

 

چه داروهایی در شروع و ایجاد وزوز گوش نقش دارند؟

داروهایی که به عنوان داروی ایجاد کننده وزوز یا کاهش شنوایی شناخته می شوند "داروهای اتوتوکسیک" محسوب می شوند. قطع این داروها می تواند از وزوز و پیشرفت کاهش شنوایی جلوگیری کند، اگرچه ممکن است صدای وزوز همیشه برطرف نشود. قبل از قطع مصرف هر دارویی با پزشک خود مشورت کنید. برای اکثر داروهای متداول، تعداد افرادی که هنگام مصرف دارو وزوز را گزارش می کنند بسیار ناچیز است(معمولاً کمتر از 1 از 1000 نفر). در اکثر موارد در مقایسه با تعداد کل واکنشهای جانبی، یک عارضه جانبی نسبتاً کم گزارش شده است.

برخی از داروهای تجویز شده شناخته شده که باعث ایجاد وزوز می شوند عبارتند از:

*آسپرین و NSAID ها

*بنزودیازپین ها

*داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای

*آنتی بیوتیک ها

 

سوالات بیماران در زمینه علت وزوز گوش:

*مهمترین عامل شروع وزوز گوش چیست؟ مهمترین عامل وزوز گوش در تمامی مقالات و رفرنس ها کم شنوایی بیان شده است. عدم جبران کم شنوایی با استفاده از سمعک به مرور باعث بدترشدن یا افزایش بلندی وزوز گوش می شود. توجه داشته باشید میزان کم شنوایی با شدت وزوز گوش رابطه مستقیم دارد به این صورت که هرچه میزان کم شنوایی بیشتر شود به دنیال آن شدت وزوز گوش نیز افزایش می یابد. *چرا کم شنوایی باعث ایجاد وزوز گوش می شود؟ به طور کلی کم شنوایی سبب کاهش ورودی های صوتی به سیستم عصبی محیطی و مرکزی شنوایی و به دنبال آن کاهش تحریک سیستم عصبی(نسبت به شنوایی نرمال) می شود. این کاهش ورودی صوتی سبب می شود که فرایند جبران مرکزی در مغز ایجاد شود. فرایند جبران مرکزی به این معنی می باشد که مغز برای جبران ورودی های عصبی فعالیت خود را افزایش می دهد و سبب ایجاد نوروپلاستیسیتی های جدید(راههای عصبی جدید) در مغز می شود که به دنبال این اتفاق وزوز گوش شروع می شود. به مرور با افزایش توجه فرد به وزوز، افزایش استرس و اضطراب ناشی از وزوز، مشکلات در خواب و همچنین افزایش میزان کم شنوایی، شدت و بلندی وزوز گوش افزایش می یابد. *آیا وزوز گوش به طور قطعی درمان می شود؟ در مواردی که بیمار بعد از شروع وزوز گوش در سریعترین زمان ممکن برای درمان مراجعه کند می توان گفت بله. البته توجه داشته باشید علت ایجاد وزوز گوش نقش بسیار مهمی در میزان اثردهی درمان دارد. *آیا وزوز گوش توسط استرس و اضطراب زیاد ایجاد می شود؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت بله. استرس و اضطراب زیاد هم در ایجاد وزوز گوش و هم در تشدید شدت وزوز گوش نقش بسیار زیادی دارند به این صورت که با شروع استرس سریعا وزوز گوش بیمار افزایش می یابد و تقریبا تمامی بیماران تاثیر استرس بر شدت وزوز گوش را تجربه کرده اند. *چه درمان هایی برای وزوز گوش وجود دارد؟ درمان های که تاکنون برای وزوز گوش بیان شده است و نتایج بهتری نسبت به سایر درمان ها نشان داده اند شامل: صدادرمانی، ماسکر، سمعک برای بیماران با کم شنوایی، تحریک الکتریکی، موسیقی درمانی، رژیم غذایی و مصرف ویتامین ها، طب سنتی، طب سوزنی می باشند. *بهترین درمان وزوز گوش کدام روش است؟ همانطور که در مقالات بیان شده است درمان قطعی برای وزوز گوش وجود ندارد به این معنی که با یک روش نمی توان تمامی بیماران با وزوز گوش را درمان کرد بنابراین بهتر است از چندین روش درمانی استفاده شود. صدادرمانی یا ماسکر(سمعک های ماسکردار) از نظر میزان خطر یا آسیب رسانی به گوش و میزان موفقیت و کارامدی روش نسبت به سایر روش های درمانی در رتبه بالاتری قرار دارد. *آیا وزوز گوش خطرناک است؟ خیر. وزوز گوش خطرناک نمی باشد اما در مواردی که وزوز گوش تنها در یک گوش همراه با سرگیجه و کم شنوایی فرکانس بالا دیده شود احتمال تومور شنوایی وجود دارد که باید اقدامات لازم سریعا انجام شود. *آیا وزوز گوش باعث کم شنوایی و ناشنوایی می شود؟ خیر. وزوز گوش عارضه یک بیماری می باشد و سبب کم شنوایی یا تومور یا هر بیماری دیگری نمی شود. تنها سبب مشکلات تمرکزی، خواب، کاهش آستانه تحمل و به طورکلی بیشتر بر جنبه های روانی و احساسی فرد تاثیر دارد.    
کلینیک شنوایی و سمعک فراشنوا
 

کلینیک شنوایی و سمعک فراشنوا علاوه بر انجام تست های شنوایی بزرگسالان، اطفال و تجویز انواع مدل های سمعک به روز دنیا به صورت تخصصی در زمینه وزوز گوش فعالیت می کند. روش های درمان وزوز گوش شامل صدادرمانی با دستگاه، سمعک های مخصوص وزوز گوش، سمعک و تقویت صدا، تحریک الکتریکی برای درمان وزوز، رژیم های غذایی، مصرف ویتامین های مناسب وزوز گوش، مشاوره در مورد استرس و راهکارهای کاهش آن و... می باشند. 

برای ارتباط و کسب اطلاعات بیشتر با متخصصین سمعک فراشنوا تماس حاصل فرمایید: 02188949368 02188958823 09105241071 برای مشاهده نتایج تجویز انواع سمعک و درمان های وزوز گوش به پیج فراشنوا در اینستاگرام مراجعه فرمایید: Samak_Farashenava@ کانال علمی تلگرام مرکز فراشنوا: https://t.me/farashenava  

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.