تمپانوپلاستی چیست؟

تمپانوپلاستی چیست؟

جراحی تمپانوپلاستی چیست؟

تمپانوپلاستی چیست؟ تمپانوپلاستی یک عمل جراحی است که برای بازسازی پرده گوش در زمانی که به شدت پاره شده یا سوراخ شده است انجام می‌شود. پرده گوش، غشایی بین گوش خارجی و گوش میانی، که به عنوان پرده تمپان نیز شناخته می‌شود، برای کمک به فرآیند شنوایی می‌لرزد. هنگامی که پرده گوش آسیب می‌بیند، اغلب از دست دادن شنوایی رخ می‌دهد. سوراخ شدن پرده گوش نیز ممکن است باعث درد شدید، سرگیجه یا خونریزی از گوش شود. هدف از تمپانوپلاستی تثبیت غشاء، بهبود شنوایی و در نتیجه ایجاد تسکین است. تمپانوپاستی همچنین به بیمار امکان شنا می‌دهد، که معمولاً هنگامی که سوراخی در پرده گوش وجود دارد از شنا کردن اجتناب می‌شود.

دلایل تمپانوپلاستی

دلایل مختلفی برای انجام عمل تمپانوپلاستی وجود دارد. گاهی اوقات، چنین جراحی برای درمان انواع خاصی از ناشنوایی مادرزادی انجام می‌شود. دلایل رایج‌تر برای این عمل شامل آسیب به غشای تمپان به دلایل زیر است:
  • عفونت جدی گوش میانی
  • قرار دادن یک شی در مجرای گوش
  • آسیب تصادفی در هنگام قرار دادن لوله گوش
  • آسیب تروماتیک
  • تغییرات شدید در فشار گوش یا باروتروما
تمپانوپلاستی چیست؟ همه افراد در برخی مواقع تغییراتی را در فشار گوش تجربه می‌کنند، اما باروتروما به دلیل انسداد شیپور استاش ممکن است در موارد شدید باعث پارگی پرده گوش شود. این ممکن است در نتیجه موارد زیر رخ دهد:
  • قرار گرفتن در معرض صدای بسیار بلند
  • سفر با هواپیما
  • غواصی
  • سفر در ارتفاعات در کوهستان
  • احتقان بینی به دلیل عفونت دستگاه تنفسی فوقانی یا واکنش آلرژیک
در حالی که عفونت بد گوش ممکن است علت پارگی پرده تمپان باشد، سوراخ شدن آن نیز گوش را مستعد عفونت می‌کند زیرا پرده گوش به عنوان یک غشای محافظ عمل می‌کند که میکروب‌ها را از ورود به گوش داخلی باز می‌دارد.

تشخیص سوراخ شدن پرده گوش

هر زمان که علائم درد، ترشح یا خونریزی از گوش یا کاهش شنوایی وجود داشته باشد، باید با پزشک مشورت شود زیرا این علائم ممکن است در نتیجه سوراخ شدن پرده گوش باشد. گاهی اوقات، هنگامی که پرده گوش سوراخ می‌شود، استخوانچه ها یا استخوان‌های کوچک پشت پرده گوش نیز شکسته می‌شوند. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، کاهش شنوایی ممکن است شدید باشد. سوراخ شدن پرده گوش با معاینه گوش با استفاده از ابزاری به نام اتوسکوپ تشخیص داده می‌شود. آزمایش شنوایی ممکن است برای ارزیابی اینکه آیا بیمار دچار کم شنوایی شده است یا خیر انجام شود. سوراخ‌های جزئی پرده گوش اغلب نیازی به درمان ندارند، زیرا سوراخ در عرض چند روز به خودی خود بسته می‌شود. آنتی‌بیوتیک‌ها، قطره‌های گوش یا ضداحتقان‌ها ممکن است به خشک شدن تجمع مایعات و رفع عفونت‌های ماندگار در طول این فرآیند کمک کنند. اگر سوراخ برای چندین هفته ادامه یابد، یا اگر عفونت گوش ادامه یابد که به درمان آنتی بیوتیکی پاسخ نمی‌دهد، ممکن است مداخله جراحی ضروری باشد.

روش تمپانوپلاستی

در واقع چندین روش جراحی وجود دارد که ممکن است برای ترمیم پرده گوش انجام شود. همه این موارد شامل ایجاد بریدگی در پشت گوش یا داخل کانال گوش توسط جراح و تمیز کردن بافت عفونی یا مرده از محل است. اگر فقط یک سوراخ کوچک در پرده گوش وجود داشته باشد، ممکن است پزشک بتواند روش کمتری به نام میرنگوپلاستی را انجام دهد که شامل قرار دادن کاغذ یا ژل مخصوص روی ناحیه آسیب دیده است. انجام این جراحی معمولاً نیم ساعت یا کمتر طول می‌کشد. اگر تمپانوپلاستی کامل لازم باشد، جراح پرده گوش را با تکه‌ای از بافت خود بیمار که معمولاً از جای دیگر گوش گرفته می‌شود، وصله می‌کند. این روش معمولاً 2 تا 3 ساعت طول می‌کشد. با گذشت زمان، پوست پرده گوش در طول ترمیم رشد می‌کند. در برخی موارد، هنگامی که پرده گوش سوراخ می‌شود، ممکن است شکستگی استخوان‌های کوچک گوش داخلی به نام استخوانچه نیز ایجاد شود. این اغلب در کودکان در نتیجه عفونت گوش اتفاق می‌افتد. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، استخوان‌های درگیر باید برداشته، ترمیم یا جایگزین شوند. اگر این جراحی که اسوکولوپلاستی یا بازسازی استخوانچه نامیده می‌شود، ضروری باشد، اغلب همزمان با ترمیم پرده گوش انجام می‌شود. عمل تمپانوپلاستی معمولاً به صورت سرپایی انجام می‌شود، به این معنی که بیماران می‌توانند بعداً در همان روز به خانه برگردند. جراحی تمپانوپلاستی چیست؟

خطرات تمپانوپلاستی

در حالی که تمپانوپلاستی یک روش ایمن و موثر در نظر گرفته می‌شود، خطراتی در ارتباط با هر نوع روش جراحی وجود دارد. خطرات تمپانوپلاستی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
  • خون ریزی بیش از حد
  • عفونت
  • مشکلات تنفسی
  • واکنش نامطلوب به بیهوشی
  • سرگیجه
  • از دست دادن شنوایی
  • آسیب عصب صورت
این عوارض نادر تلقی می‌شوند و با انجام این عمل توسط جراح مجرب و ماهر به حداقل می‌رسند.

موارد منع تمپانوپلاستی

جراح شما خطرات و مزایای بالقوه تمپانوپلاستی را قبل از توصیه عمل شما می‌سنجد. اگر کاندیدای مناسبی برای بیهوشی عمومی نیستید، برای اطمینان از ایمنی شما باید گزینه‌های دیگری بررسی شود. خطرات بیهوشی برای بیمارانی که دارای موارد زیر هستند بیشتر است:
  • آلرژی به بیهوشی
  • دیابت
  • بیماری قلبی، فشارخون بالا یا سابقه سکته مغزی
  • مشکلات کلیوی
  • شرایط عصبی یا تشنج
  • ریکاوری از تمپانوپلاستی
تا چند روز پس از تمپانوپلاستی، بیمار مقداری درد و گوش درد را تجربه می‌کند که ممکن است با داروهای مسکن درمان شود. همچنین ممکن است مقداری زهکشی از گوش وجود داشته باشد. این علائم معمولاً به سرعت فروکش می‌کنند. بیماران باید مراقب باشند که پس از جراحی گوش را تمیز و خشک نگه دارند تا باعث بهبودی و کاهش خطر عفونت شود. برای هفته اول، پانسمان معمولاً در گوش نگه داشته می‌شود و گاهی اوقات یک پانسمان گوش خارجی را نیز می‌پوشاند. ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما را برای ویزیت بعدی حدود یک هفته پس از عمل برای بررسی علائم عفونت و برداشتن بخیه‌ها برنامه ریزی می‌کند. پیگیری‌ها برای ارزیابی بهبودی بدن شما و حذف مواد بسته‌بندی که خود به خود حل نمی‌شوند برنامه‌ریزی می‌شوند. علائم تجربه شده قبل از عمل جراحی مانند کاهش شنوایی معمولاً پس از عمل تمپانوپلاستی به سرعت کاهش می‌یابد. در طول دوره بلافاصله پس از تمپانوپلاستی، بیماران باید از دمیدن شدید بینی، شنا و سفر هوایی خودداری کنند و سعی کنند از ازدحام در تلاش برای جلوگیری از عفونت‌های تنفسی جلوگیری کنند.
شنوایی سنجی و سمعک فراشنوا

کلینیک فراشنوا با استفاده از جدیدترین تجهیزات و متخصصین مجرب در زمینه شنوایی اطفال، تجویز سمعک و وزوز گوش سعی بر ارایه بهترین خدمات در تمامی زمینه های شنوایی می باشد.

جهت مشاوره تلفنی و آنلاین با شماره های زیر با ما در ارتباط باشید: 09105241071(مشاوره آنلاین) 02188949368 اینستاگرام جهت مشاهده نتایج درمان: Samak_farashenava (سمعک فراشنوا)  

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.