سمعک نامرئی

سمعک نامرئی

سمعک های نامریی

عوامل  شخصی مختلفی مانند نوع و میزان کم شنوایی و همچنین اندازه و شکل مجرای گوش  در تجویز سمعک نامرئی تاثیرگذار هستند یعنی تجویز این نوع سمعک با سایر مدل ها کمی متفاوت است  و این مدل باید به وسیله پزشک  تجویز گردد‌.

همانطور که از اسم این محصول مشخص است این  نوع از سمعک ها مخفی هستند و دیگران نمی‌توانند آن را ببینند.

در واقع سمعک نامرئی را در عمق گوش قرار می‌دهند و مثل بقیه سمعک ها از لحاظ تکنولوژی و محدوده پوشش دارای مدل های مختلفی است.

یکی از نگرانی‌های اصلی افرادی که این نوع از سمعک را استفاده می‌کنند این میباشد که ترجیح می‌دهند افراد دیگر این سمعک را نبینند.

اگر شما نیز جزو افرادی هستید که اندازه سمعک  برایتان  مهم است، بهتر است که قبل از خرید اطلاعات کامل را در رابطه با مزایا و معایب محصول پرس و جو کنید.

سمعک نامرئی .

انواع سمعک نامرئی

معمولا به صورت مخفف به سمعکهای نامرئی ClC  یا llC  میگویند. در مدل های قدیمی سمعک  ClC  نسبت به مدل نامریی قوی تر بود اما در سمعک های جدید از نظر قدرتی هیچ تفاوتی بین این دو مدل وجود ندارد و انتخاب نوع داخل گوشی یا نامریی تنها به شرایط بیمار بستگی دارد.

اگر شما به دنبال خرید سمعک کوچک و یا مخفی هستید و کم شنوایی ملایم یا متوسط یا شدید دارید، به راحتی می توانید سمعک های ClC  را انتخاب کنید. یکی از مهمترین مزیت‌های این محصولات این است که این سمعک ها تا حدی مخفی می باشند و در عین حال تقویت مناسب دارند و قابلیت اتصال با بلوتوث را نیز دارند.

سمعک های  ClC  داخل مجرای گوش قرار می‌گیرند و تا حدودی پنهان هستند و در صورتی که مجرای گوش شما کمی بزرگ باشد، در این حالت احتمال دیده شدن کمتر می گردد.

بر خلاف سمعک های ClC  سمعک های  llC  بگونه ای طراحی شده اند که در عمق مجرای گوش قرار داده می شوند و معمولاً بخش های  خارجی llC  در اکثر موارد قابل رویت نیست.

سمعک  نامرئی را در بخش استخوانی مجرای گوش و در چند میلیمتری پرده گوش قرار می‌دهند و معمولاً نخ بی رنگی به این سمعک ها وصل است تا در گذاشتن و یا برداشتن سمعک کمک کند.

امروزه تمام شرکت‌های تولیدکننده، این مدل از سمعک ها را تولید می نماید و با توجه به برند تولید شده دارای نامهای مختلفی هستند.

لازم به ذکر است که باتری سمعک های نامرئی سایز ۱۰ است که معمولاً زرد رنگ می باشند و دارای طول عمر حدود ۴ تا ۷ روز می باشد.

البته مورد مهمی که در این میان وجود دارد این است که افراد با توجه به شدت کم شنوایی و یا سطح تکنولوژی سمعک تعداد ساعاتی مشخصی در روز را می‌توانند از این محصولات استفاده کنند. به همین دلیل نیز عمر باتری متفاوت خواهد بود. برخی از کمپانی های تولید کننده llC  وایرلس را وارد بازار کرده اند.

سمعک نامرئی .

  سمعک های نامریی llC برای همه افراد مناسب هستند؟

پاسخ منفی است. باید با توجه به نوع و میزان کم شنوایی زیر نظر پزشک  اقدام به استفاده از این  سمعک ها کنید.

مثلاً اگر گوش شما کوچک باشد یا خیلی باریک باشد در این حالت استفاده از این سمعک ها توصیه نمی‌شود.

یعنی برای اینکه تمام سمعک که شامل میکروفون، آمپلی فایر و رسیور است، در گوش شما قرار بگیرد باید یک فضای مشخصی وجود داشته باشد. اگر مجرای گوش شما خیلی کوچک یا باریک باشد در این حالت  فضای لازم برای قرارگیری سمعک وجود ندارد.

همچنین استفاده از سمعک های نامرئی برای نوزادان توصیه نمی گردد با توجه به اینکه نوزادان در حال رشد هستند و اندازه مجرای گوش آنان کوچک است، به همین دلیل بهتر است که از این نوع سمعک ها استفاده نکنند.

سمعک نامرئی

.

 اطلاعات کامل در رابطه با  کم شنوایی

شدت و میزان  کم شنوایی متفاوت است. یعنی کم شنوایی فرکانس بالا کم شنوایی متوسط و یا کم شنوایی شدید و همچنین کم شنوایی عمیق وجود دارد که پزشک با توجه به درجه کم شنوایی شما سمعک مناسب را توصیه می کند.

کم شنوایی فرکانس بالا بگونه ای است که استفاده از سمعک های نامرئی در این نوع افراد گزینه مناسبی نمی‌باشد.

با توجه به اینکه این افراد شنوایی خوبی در فرکانسهای پایین دارند و تنها در فرکانس های بالا کم شنوایی دارند. در نتیجه استفاده از سمعک نامرئی، باعث گرفتگی یا انسداد غیر قابل تحمل در گوششان می گردد.

به همین دلیل توصیه می‌شود که این افراد از سمعک های نامرئی استفاده نکنند و از لحاظ تئوری نیز قرار دادن سمعک در بخش استخوانی مجرای گوش باعث مشکل گرفتگی می گردد و ممکن است باعث بروز احساس درد و ناراحتی شدید شود.

افرادی که دارای کم شنوایی متوسط هستند با توجه به شکل و اندازه مجرای گوش می توانند از این محصولات کنند.

همچنین برای افرادی که دارای کم شنوایی شدید می‌باشند، استفاده از سمعک های  llC  توصیه نمی گردد.

برای افرادی هم که دارای کم شنوایی عمیق می باشند هم سمعک نامرئی تولید نشده است.

.

 قیمت سمعک های نامرئی چگونه است؟

معمولاً قیمت سمعک های نامرئی هوشمند بسیار بیشتر از سایر مدل ها می باشد. در واقع بسته به تکنولوژی بکار رفته در سمعک قیمت آن می تواند متغیر باشد.

در صورتی که تکنولوژی های بکار رفته در سمعک های  llC  یا  ClCیکسان باشد در این حالت قیمت نزدیک به هم خواهند داشت.

معمولاً سمعک های نامرئی با توجه به تکنولوژی به سه گروه پایه، متوسط و عالی تقسیم بندی می شوند که با توجه به  تکنولوژی ای که دارند قیمت‌های متفاوتی بر روی این محصولات لحاظ شده است.

مهمترین موردی که باید در انتخاب سمعک به آن دقت کنید، نظریه پزشکی است. یعنی به هیچ عنوان خرید سمعک  بر حسب توصیه دیگران کار درستی نیست و ممکن است باعث بروز مشکلات جدی شود که نمی توانید بعدا جبران نمایید.

به همین دلیل همیشه سعی کنید بر حسب توصیه و یا نظریه پزشکی اقدام به خرید سمعک کنید. در واقع به دلیل این که گوشها جز مهمترین و حساسترین بخش بدن هستند به همین دلیل انتخاب نادرست ممکن است باعث بروز صدمات جدی تری شود که بعداً به هیچ عنوان قابل جبران نباشد.

.

سمعک 100 درصد نامرئی(سمعک IIC)

.

مزایا و معایب سمعک های نامرئی

به دنبال کوچکترین دستگاه شنوایی جهان هستید؟ اکنون می فهمید که سمعک های نامرئی برای شما مناسب هستند یا خیر!

برای دارندگان سمعک برای اولین بار، ظاهر سمعک عامل اصلی در تصمیم گیری در مورد درمان یا عدم درمان کم شنوایی است. علی رغم مزایایی که جدیدترین فناوری های شنوایی ارائه می دهند، افراد می توانند نسبت به گذاشتن سمعک بسیار خجالتی باشند و مراجعه به شنوایی شناس را به تعویق بیندازند.

خوشبختانه سمعک های مدرن یک راه حل محتاطانه برای کاهش شنوایی ارائه می دهند. اگر نگران تأثیر دستگاه شنوایی بر ظاهر خود هستید، ممکن است بخواهید از سمعک نامرئی استفاده کنید.

بسته بندی پیشرفته ترین تجهیزات و فناوری ها در دستگاه های کوچک، یک عملکرد خارق العاده و ظاهر طراحی ظریف را با همدیگر ترکیب می کنند. آنقدر نامرئی که حتی فراموش می کنید که سمعک را داخل گوش خود قراره داده اید. سمعک های داخل گوش (ITE) تجربه شنیداری شما را بدون اینکه قابل مشاهده باشد بهبود می بخشند.

سمعک نامرئی چیست؟

سمعک های نامرئی به منظور غیرقابل تشخیص بودن طراحی شده است و کاملاً در مجرای گوش قرار می گیرد. از آنجا که هیچ اجزایی از سمعک روی گوش شما وجود ندارد، حتی اگر در محیط های شلوغ از سمعک استفاده کنید، هیچ یک از دوستان شما به وجود سمعک پی نخواهد برد.

بیشتر افراد تصور می کنند که سمعک دستگاه های قدیمی بزرگ و قابل توجهی هستند که از دور دیده می شوند. قابل درک است که شما صاحبان سمعک برای اولین بار در استفاده از هر وسیله ای که باید خارج از گوش خود قرار دهید مخالف و بی میل هستید. در واقع، ترجیح می دهید با کم شنوایی خود کنار بیایید تا از چنین سمعک هایی استفاده کنید.

سمعک های نامرئی مانند Signia Silk Nx به بیماران  کنترل و اختیار کاملی را در زمینه ظاهر می دهد. برای مثال Silk Nx  یکی از کوچکترین سمعک های موجود در بازار است که کاملاً در گوش شما قرار می گیرد و فقط با چشم غیر مسلح قابل مشاهده می باشد.

سمعک نامرئی

سمعک های نامرئی داخل گوشی به صورت سفارشی ساخته می شوند تا متناسب با فرم گوش شما باشند. یک سمعک سفارشی با استفاده از یک قالب ساخته می شود که متخصص شنوایی از گوش شما می گیرد. انواع سمعک های نامرئی در گوش وجود دارد. Invisible-in-Canal (IIC)  کوچکترین محصول سفارشی موجود است.

مسائل مربوط به حواس پرتی به خاطر صدای باد با سمعک های Invisible In The Canal (IIC) به دلیل موقعیت آنها در داخل کانال گوش کاملاً برطرف می شود.

از آنجا که سمعک های Invisible In The Canal (IIC) کاملاً در مجرای گوش قرار می گیرند، مانعی برای استفاده از کلاه ایمنی، هدفون یا هر نوع دیگر از این دست وسایل نیستند و همچنین می توانید از تلفن خود به طور طبیعی استفاده کنید. این باعث می شود که این سمعک ها برای افرادی که سبک زندگی فعال دارند بسیار مناسب تر باشد.

سمعک نامرئی

.

چه سمعکی برای بیمار با کم شنوایی مناسب است؟

اگر از پوشیدن سمعک های قابل مشاهده متنفر هستید، سمعک های نامرئی ممکن است راه حل خوبی به نظر برسد. با قابلیت های استثنایی و طراحی تقریباً نامحسوس، مطمئناً هیچ کس آگاه از سمعک شما نخواهد بود.

با این حال، سمعک های کوچک لزوما گزینه درستی برای همه نیستند. اگرچه استفاده از سمعک های ITE  هیچ عیبی ندارد، اما ارزیابی اینکه آیا سمعک های نامرئی نوع عملکرد مورد نظر و متناسب با کم شنوایی شما را ارائه می دهند مهم است.

سمعک های ITE معمولاً برای افرادی که کم شنوایی خفیف تا متوسط ​​دارند مناسب است. به دلیل اندازه محدود، برای افرادی که کم شنوایی شدیدتری دارند مفید نیستند. علاوه بر این، استفاده از سمعک های کوچک نیز پیچیده تر است. مثلاً وقتی باتری سمعک خود را تعویض می کنید. وقتی سمعک کوچکتر است نیاز به مهارت بیشتری برای کار با آن خواهید داشت و در صورت داشتن مشکلات بینایی و یا عدم هماهنگی دست ها، سمعک های نامرئی ممکن است بهترین انتخاب برای شما نباشند.

وقتی از سمعک استفاده می کنید، این ضروری است که استفاده از سمعک برای شما بسیار راحت باشد. سمعک های با تنظیم ضعیف، فقط باعث تولید صدا با کیفیت بد نمی شوند، بلکه می توانند گوش های شما را اذیت کنند و باعث ناامیدی مداوم شوند. اگرچه سمعک های نامرئی بسیار راحت هستند، اما ممکن است متناسب با فرم گوش شما نباشند.

به عنوان مثال اگر مجاری گوش شما کوتاه یا باریک است، ممکن است این سمعک ها به راحتی داخل گوش جا نشود. با مراجعه به متخصص شنوایی سنجی، می توانید تعدادی سمعک مختلف را آزمایش کنید تا بهترین دستگاه مناسب را برای خود پیدا کنید.

.

چه گزینه های جایگزینی برای سمعک های نامرئی وجود دارد؟

اگر سمعک های نامرئی مناسب شما نیستند، قطعا ناامید نخواهید شد. طیف گسترده ای از سمعک های کوچک وجود دارد که شیک و کوچک هستند. برای افرادی که کاهش شنوایی شدیدتری دارند، یک سمعک پشت گوشی می تواند در افزایش تجربیات شنوایی موثرتر باشد.

.

انتخاب بهترین برند و مدل سمعک

انتخاب سمعک مناسب کلید تقویت عملکرد شنوایی و احساس اعتماد به نفس است. برای انتخاب از بین گزینه های فراوان سمعک، مهم است که از یک شنوایی شناس مشاوره بگیرید. علاوه بر ارزیابی عملکرد شنوایی فعلی و تشخیص مشکلات شنوایی، یک شنوایی شناس می تواند به شما کمک کند تا مشخص کنید کدام نوع دستگاه شنوایی عملکرد و جذابیت بصری مورد نظر شما را ارائه می دهد.

به عنوان مثال، وقتی صحبت از ویژگی ها می شود، متوجه می شوید که سمعک های داخل گوشی عملکرد کاملاً مطابق مدل های دیگر ندارند. به دلیل کاهش اندازه آنها، دیگر جایی برای جاگذاری فناوری کافی در آنها وجود ندارد. در نتیجه، سمعک های نامرئی می توانند عمر باتری کمتری نسبت به سمعک های پشت گوشی داشته باشند.

به همین ترتیب، نحوه ضبط صدا در سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی متفاوت است. در حالی که سمعک های داخل گوشی کاملاً در مجرای گوش قرار می گیرند، صدا قبل از تقویت به طور طبیعی در لاله گوش جمع می شود. این بدان معناست که از مزیت میکروفن های جهت دار بهره مند نخواهید شد. اگر کم شنوایی پیگیری مکالمه در محیط های شلوغ یا پر سروصدا را مشکل می کند، میکروفون های جهت دار می توانند تأثیر بسزایی در عملکرد شنوایی داشته باشند.

علاوه بر این، سمعک های پشت گوشی طیف گسترده ای از ویژگی ها مانند اتصال بلوتوث برای تماس های تلفنی، پخش صوتی و تلویزیونی، پردازش صدای شخصی برای ایجاد طبیعی ترین صدا، درمان های وزوز گوش و باتری های لیتیوم قابل شارژ را ارائه می دهند.

.

سمعک های داخل گوشی قابل شارژ

به طور کلی سمعک های قابل شارژ به صورت پشت گوشی و سمعک های داخل گوشی تنها با باتری قابل استفاده می باشند. سمعک های داخل گوشی و نامریی به دلیل اندازه کوچک سمعک دارای کوچکترین سایز باتری(باتری شماره 10 به رنگ زرد) است.

اما در سال جدید برند زیمنس المان سمعک قابل شارژ داخل گوشی را معرفی کرده است(سمعک های Active و Active Pro) که بدون استفاده از باتری سمعک قابل استفاده می باشند. اطلاعات بیشتر در مورد سمعک داخل گوشی بدون باتری در بخش دانستی های شنوایی و برند زیمنس موجود می باشد.

سمعک داخل گوشی شارژی .
پرسش و پاسخ در مورد سمعک های نامریی
*تفاوت سمعک های داخل گوشی و نامریی چیست؟  تفاوت اصلی سمعک های نامریی و داخل گوشی بیشتر در اندازه آنها می باشد به طوری که سمعک های نامریی در عمیق بیشتری از کانال گوش قرار می گیرند از این رو دید کمتری نسبت به مدل های داخل گوشی دارند. همچنین از نظر میزان قدرت سمعک های نامریی و داخل گوشی دارای بهره یا قدرت یکسان هستند و برای کم شنوایی های ملایم، متوسط و شدید قابل تجویز می باشد. *آیا سمعک های نامریی برای تمام افت های شنوایی قابل استفاده می باشند؟ خیر. سمعک های داخل گوشی و نامریی تنها تا محدوده 85 دسی بل را پوشش می دهند به این صورت که برای افت های شنوایی تا شدید مناسب هستند. *آیا نوزادان با کم شنوایی قادر به استفاده از سمعک های نامریی هستند؟  خیر. در نوزادان به دلیل داشتن کانال بسیار تنگ و باریک امکان ساخت سمعک داخل گوشی یا نامریی(به دلیل عدم وجود فضای کافی برای قراردادن قطعات سمعک) وجود ندارد و از طرف دیگر به دلیل اینکه سمعک های داخل گوشی نیاز به مراقبت و نظافت بیشتری دارند برای این گروه سنی تجویز نمی شود. به طور کلی در تمام دنیا برای نوزادان و کودکان از سمعک های پشت گوشی با قالب نرم استفاده می کنند. *بهترین برند سمعک های نامریی کدام است؟  در سمعک های جدید تمامی برندها دارای عملکرد یکسان می باشند و تنها در یک یا دو مورد با یکدیگر متفاوت هستند. از این رو بهتر است برای انتخاب بهترین برند سمعک برای هر بیمار به میزان افت شنوایی، اندازه کانال گوش، سن بیمار، شرایط و محیط کار بیمار و ... توجه شود. سمعک های اتیکن، برنافن، سونیک، زیمنس، یونیترون، هانساتون، فوناک و ... دارای سمعک های نامریی می باشند. *سمعک های داخل گوشی قابل شارژ بهتر است یا با باتری؟  سمعک های داخل گوشی قابل شارژ به دلیل اینکه بسیار محدود هستند(تنها سمعک داخل گوشی قابل شارژ سمعک اکتیو و اکتیو پرو از برند سیگنیا می باشد) دارای قیمت بالاتری نسبت به مدل های نامریی با باتری می باشند از این جهت انتخاب سمعک شارژی یا با باتری به شرایط مالی بیمار بستگی دارد. اما به طور کلی از نظر عملکرد سمعک های داخل گوشی و نامریی شارژی و با باتری یکسان می باشند و تنها تفاوت آنها در نوع شارژ کردن و استفاده از سمعک ها می باشد. *آیا سمعک های نامریی برای درمان وزوز گوش قابل استفاده است؟  سمعک های نامریی و داخل گوشی برنامه وزوز گوش در انها وجود ندارد اما در همان رده مدل های پشت گوشی و ریک برنامه وزوز گوش دارند. احتمالا به دلیل کوچک شدن سمعک بعضی از امکانات سمعک حذف می شود به طور مثال سیستم وایرلس و بلوتوث و همچنین برنامه وزوز گوش.
.
کلینیک شنوایی و سمعک فراشنوا

تجویز جدیدترین سمعک های روزدنیا همراه با جدیدترین دستگاه های درمان وزوز گوش زیرنظر متخصصین فراشنوا برای بیماران عزیز انجام می شود. همچنین جهت سهولت در خرید سمعک شرایط پرداخت اقساط برای بیماران عزیز فراهم شده است.

برای ارتباط و کسب اطلاعات بیشتر با متخصصین سمعک فراشنوا تماس حاصل فرمایید: 02188949368 02188958823 09105241071 برای مشاهده نتایج تجویز انواع سمعک و درمان های وزوز گوش به پیج فراشنوا در اینستاگرام مراجعه فرمایید: Samak_Farashenava@ کانال علمی تلگرام مرکز فراشنوا: https://t.me/farashenava

دیدگاه ها درباره سمعک نامرئی

سلام .اگه از سمعک استفاده کنیم و بعد از یه مدت برش داریم کم شنواییمون بر میگرده دوباره؟؟؟ممنون میشم جواب بدین

با سلام خیر. این اشتباهی است که بسیاری از بیماران دارند. وقتی فرد دچار کم شنوایی می شود مغز برای بهتر شنیدن و درک بهتر گفتار فعالیت خود را افزایش می دهد که به این پروسه، جبران مرکزی گفته می شود. حالا بعد از تجویز و استفاده از سمعک به مرور فعالیت های جبرانی کاهش پیدا می کند. به همین دلیل زمانی که سمعک برداشته می شود این احساس ایجاد می شود که سمعک باعث بدتر شدن شنوایی شده است. البته توجه داشته باشید که افزایش فعالیت جبران مرکزی به مرور سبب ایجاد وزوز و مشکلات بیشتری برای فرد کم شنوا می شود. کلینیک شنوایی و سمعک فراشنوا 02188949368 09105241071


دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.