بهترین نوع سمعک برای نوزادان و کودکان چه مدلی است؟

بهترین نوع سمعک برای نوزادان و کودکان چه مدلی است؟

بهترین نوع سمعک برای نوزادان و کودکان چه مدلی است؟  ::  در مقاله قبلی در مورد تجویز سمعک نامریی در نوزادان و علت انتخاب سمعک پشت گوشی برای نوزاد صحبت شد. در این مقاله ابتدا در مورد انواع برندهای سمعک که در ایران دارای نمایندگی می باشند صحبت می شود و سپس در مورد بهترین نوع سمعک از نظر تکنولوژی، برند سمعک و همچنین برنامه هایی که برای نوزاد و کودک ضروری و مفید می باشد صحبت می کنیم.

بهترین نوع سمعک برای نوزادان و کودکان

آیا استفاده از سمعک برای فرد کم شنوا(نوزاد، کودک و بزرگسال) ضروری است؟

 

.

انواع برندهای سمعک در ایران

.

در ایران تمامی برندهای سمعک دارای نمایندگی می باشند که خدمات و گارانتی سمعک های خود را پوشش می دهند. اکثر سمعک های موجود در ایران دارای گارانتی یک سال می باشند و بعد از این مدت هزینه تعمیرات و سرویس سمعک بر عهده بیمار است. در جدول زیر به بعضی از برندهای سمعک و مدل های سوپرپاور/ التراپاور اشاره شده است. توجه داشته باشید سمعک های داخل گوشی به دلیل کوچک بودن رسیور خود نسبت به سمعک های پشت گوشی دارای قدرت و خروجی کمتری می باشند. از این رو تمامی سمعک های قوی(سوپرپاور و التراپاور) به صورت پشت گوشی و با باتری 13(رنگ نارنجی) و باتری 675(رنگ آبی) موجود می باشند.

در صورت استفاده از سمعک ها با قدرت بالا باید حتما از قالب(در کودکان و نوزادان بهتر است از قالب نرم یا سیلیکونی استفاده شود. یکی از مزایای استفاده از قالب در سمعک های قوی حذف فیدبک یا سوت سمعک و امکان ارائه قدرت بیشتر برای پوشش کم شنوایی می باشد. 

  برند سمعک محصول کشور سمعک های جدید سوپر/التراپاور سایر سمعک های سوپرپاور/التراپاور سمعک مخصوص کودکان  
1 سمعک اتیکن دانمارک سمعک اکسید Exceed سمعک داینامو Dynamo سمعک 2023 Play  
2 سمعک برنافن سویس سمعک لیوکس Leox سمعک سوپرمیا Supremia    
3 سمعک سونیک امریکا سمعک جرنی Journy -    
4 سمعک سیگنیا المان سمعک ای ایکس AX سمعک های ایکس و ان ایکس    
5 سمعک هانساتون المان سمعک بیت Beat -    
6 سمعک فوناک سویس سمعک نایدا مارول Marvel سمعک نایدا پارادایز Paradise    

 

بهترین سمعک نوزادان و کودکان باید چه ویژگی هایی داشته باشند؟

 

سمعک های نوزادان و کودکان باید دارای امکانات و تکنولوژی بالایی باشد تا بتواند بهترین کیفیت صدا را برای نوزاد فراهم کند. شنیدن بهتر صدا در درک بهتر گفتار و یادگیری بهتر زبان کمک بسزایی می کند. در زیر در مورد بعضی از امکاناتی که باید در سمعک مخصوص کودکان وجود داشته باشد اشاره می شود:

 

*سیستم وایرلس سمعک *پهنای پاسخ فرکانسی سمعک *برنامه انتقال فرکانسی *میزان قدرت و پوشش دهی سمعک
*میکروفون های دایرکشنال سمعک *تکنولوژی هوشمند در سمعک *حفظ اطلاعات شنیداری و محیطی *برنامه های کاهش نویز در سمعک

 

*مزایای سیستم وایرلس در سمعک مخصوص کودکان چیست؟

سیستم وایرلس یا بلوتوث در سمعک ها امکان ارتباط دو سمعک با یکدیگر یا ارتباط سمعک با سایر وسایل صوتی و تصویری را فراهم می کند. این ویژگی سبب افزایش کیفیت صدا و رضایت بیشتر بیمار از سمعک می شود. به این صورت که سمعک های وایرلس دار با انتقال اطلاعات با یکدیگر همانند گوش طبیعی انسان عمل می کنند. علاوه بر این کلیدهای ولوم کنترل برای هردو سمعک عمل می کند به طور مثال با فشاردادن دکمه افزایش صدا در سمعک راست، شدت صدای دریافتی(بهره سمعک) برای هردو سمعک افزایش می یابد و برعکس، با فشاردادن دکمه کاهش صدا در سمعک چپ، صدای سمعک(بهره و قدرت سمعک) برای هردو سمعک کاهش پیدا می کند.

میگرن باعث شروع و تشدید وزوز گوش

همچنین یکی از مزایای مهم سیستم های وایرلس دار و بلوتو که اخیر بسیار مهم و قابل استفاده می باشد امکان اتصال سمعک با موبایل می باشد. در سمعک های جدید 2023 امکان اتصال مستقیم با گوش آیفون وجود دارد و در واقع سمعک همانند ایرپاد قابل استفاده است به طور مثال بیمار قادر به گوش دادن به موسیقی یا پاسخ دادن به موبایل از طریق سمعک می باشد. از طرف دیگر با نصب برنامه در گوشی های اندروید امکان کاهش و افزایش قدرت صدا یا تغییر برنامه سمعک از طریق گوشی وجود دارد(بدون اینکه بیمار به سمعک دست بزند تنها با استفاده از گوشی همراه قادر به تغییر قدرت مورد نیاز خود می باشد).

*توجه مهم: در سمعک های داخل گوشی و نامریی قبل از 2022-2023 سیستم بلوتوث و وایرلس وجود نداشت اما اخیرا در سمعک های داخل گوشی 2023 سیستم بلوتوث قرارداده شده است. سمعک نامریی اون own از برند اتیکن علاوه بر اندازه کوچک و غیرقابل دید خود امکان اتصال به موبایل همانند سمعک های پشت گوشی را نیز دارد. همچنین سمعک اکتیو پرو از برند سیگنیا نیز علاوه بر ویژگی قابل شارژ بودن، سیستم وایرلس و بلوتوث و امکان اتصال به موبایل نیز در سمعک وجود دارد.

*توجه مهم: در سمعک های داخل گوشی زیمنس(سیگنیا) امکان تغییر برنامه و شدت سمعک از طریق برنامه نصب شده بر روی گوشی همراه وجود دارد اما سمعک همانند هندزفری یا ایرپاد قابل استفاده نمی باشد.

 

*مزایای میکروفون های دایرکشنال در سمعک کودکان چیست؟

میکروفون های دایرکشنال یا قابل جهت یابی در سمعک های پشت گوشی و پشت گوشی ریک وجود دارد و سمعک های داخل گوشی یا نامریی به دلیل اندازه کوچک خود فاقد ویژگی دایرکشنالیتی می باشند. علت این امر وجود 2 میکروفون در عقب و جلو سمعک های پشت گوشی و ریک می باشد که با مقایسه شدت و اختلاف فاز صداها امکان تشخیص صدا در عقب و جلو فرد را فراهم می کند و همچنین امکان توجه به منبع صدا همانند انسان یا گوش طبیعی وجود دارد.

حتی در سمعک های جدید سیستم های دایرکشنال قادر به توجه همزمان بر روی چندین منبع صوتی در محیط می باشند اما سمعک اولویت خود را منبع صوتی نزدیکتر به فرد قرار می دهند به این صورت دیگر فرد استفاده کننده از سمعک هیچ صدایی را از دست نمی دهد. به طور مثال در سمعک های مخصوص کودکان به دلیل عدم توانایی کودک به توجه به منبع صداها سیستم دایرکشنال غیرفعال بود اما در سمعک های جدید به دلیل وجود سیستم اداپتیو دایرکشنال سمعک هیچ صدایی را از دست نمی دهد و کودک به صورت اتومات به منبع صدا توجه می کند.

سیستم اداپتیو دایرکشنال همانطور که از اسم آن مشخص است با شرایط محیط خود را سازگار می کند به این صورت که اگر منبع صوتی وجود داشته باشد سمعک به صورت دایرکشنال تغییر می کند تا کودک توجه بیشتری به منبع صوتی یا گفتار داشته باشد و در صورتی که هیچ صدایی وجود ندارد سمعک به صورت اتومات سیستم دایرکشنال را غیرفعال می کند و در واقع سمعک به دنبال صدا در 360 درجه فرد می باشد.

 

*مزایای پهنای پاسخ فرکانسی در سمعک مخصوص کودکان چیست؟

پهنای پاسخ فرکانسی در سمعک در واقع به محدوده یا رنج فرکانسی که در خروجی صدای سمعک وجود دارد گفته می شود. هرچه این محدوده فرکانسی بزرگتر و فرکانس های بیشتری را در برگیرد سبب طبیعی شنیدن صدا، افزایش درک گفتار و کاهش احتمال آسیب به فرکانس های بالا می شود. به طور مثال محدوده فرکانسی مورد ارزیابی در تست شنوایی یا ادیومتری محدوده فرکانسی 250 هرتز تا 8 کیلوهرتز (250 هرتز، 500 هرتز، 1کیلوهرتز، 2کیلوهرتز، 4کیلوهرتز، 6کیلوهرتز و 8 کیلوهرتز) است اما در سمعک های آنالوگ قدیمی تنها محدوده فرکانسی 250 هرتز تا 2 کیلو هرتز تحریک می شد و حتی در سمعک های دیجیتال قدیمی محدود فرکانسی 250 هرتز تا 4 کیلوهرتز افزایش یافت. در سمعک های جدید 2022-2023 پهنای پاسخ فرکانسی به محدوده 6 و 8 کیلوهرتز رسیده است(به این معنی که سمعک در تولید فرکانس های پایین قدرت کافی دارد اما برعکس آن، سمعک قادر به در تولید فرکانس های بالا نمی باشد یا خروجی و قدرت ضعیف تری دارد).

*توجه مهم: در بعضی بیماران مشاهده شده است که به مرور دچار افزایش افت شنوایی بخصوص در فرکانس های بالا شده اند حتی با استفاده از سمعک. علت این امر چیست؟  علت افزایش افت شنوایی یا بدترشدن شنوایی را می توان به عدم تحریک آن فرکانس توسط سمعک و در واقع خروجی فرکانسی ضعیف تر سمعک دانست.

*توجه مهم: بیماران عزیز هنگام خرید سمعک توجه داشته باشند که تکنولوژی سمعک، سال تولید و امکانات آن مهم است و تنها به اندازه سمعک و قیمت آن توجه نکنند.

 

*مزایای تکنولوژی هوشمند در سمعک کودکان چیست؟

سمعک ها از نظر تکنولوژی از قدیم به جدید به صورت سمعک های آنالوگ، سمعک های قابل برنامه ریزی، سمعک های دیجیتال، سمعک های هوشمند و سمعک های فراهوشمند تقسیم بندی کرد. از مشکلات سمعک های آنالوگ ارایه بهره و قدرت یکسان به تمامی صداها بدون توجه به شدت آنها می توان اشاره کرد. در واقع سمعک با اعمال بهره یکسان به تمامی صداها سبب ایجاد آسیب یا بدتر شدن صداها بخصوص در صداهای بلند می شد و هیچ کنترلی بر روی خروجی صدا وجود نداشت. همچنین در سمعک های آنالوگ امکان تنظیم سمعک از طریق اتصال به لب تاب و تغییر بهره در فرکانس های مختلف وجود نداشت.

در سال های بعد سمعک های قابل برنامه ریزی به بازار عرضه شد که از ویژگی آنها امکان اتصال به لب تاب و تنظیم سمعک بود. به زبان ساده تر می توان گفت سمعک های قابل برنامه ریزی همان مدل های انالوگ بودند  که به لب تاب جهت تنظیم متصل می شوند. در سمعک های قابل برنامه ریزی کانال یا باند برای تنظیم هر فرکانس وجود نداشت و تنها 2 فیلتر پایین گذر و بالاگذر وجود داشت.

به مرور زمان سمعک های دیجیتال تولید شد که مشکلات سمعک های قدیمی تر از خود را نداشت و شنوایی شناس با اتصال سمعک به لب تاب امکان ارائه بهره در فرکانس های مختلف یا باندهای فرکانسی مختلف با توجه به میزان افت شنوایی وجود داشت. همچنین برنامه و امکانات بیشتری نظیر تله کویل جهت اتصال بهتر به گوشی همراه یا تلفن ثابت، کاهش یا افزایش خروجی سمعک، عملکرد غیرخطی جهت جلوگیری از آسیب ناشی از صداهای ناگهانی بلند و... ایجاد شده بود.

بعد از سمعک های دیجیتال شروع به تولید سمعک های هوشمند رسید. سمعک های هوشمند در واقع سمعک های دیجیتال آپدیت شده و با امکانات بیشتر می باشند. سیستم وایرلس، میکروفون دایرکشنال اداپتیو، برنامه انتقال فرکانسی بهتر، امکان اتصال به موبایل بدون دخالت نویز، عملکرد اتومات سمعک با قرارگیری در محیط های شنیداری مختلف، کیفیت بهتر صدا، پردازش قوی تر سمعک، کانال و باندهای پردازشی بیشتر و... در سمعک های هوشمند وجود دارد. سمعک های فراهوشمند نیز همانطور که از اسم انها مشخص است به صورت خودکار یا اتومات تنظیمات مختلف را انجام می دهد شاید بتوان سمعک های سال 2023-2022 را جزء سمعک های هوشمند و فراهوشمند در نظر گرفت. وجود این امکانات و کیفیت بهتر صداها در سمعک اطفال سبب رشد بهتر گفتار و درک آسان تر بخصوص در محیط های شلوغ می شود.

توجه: از سمعک های جدید 2023-2022 می توان به سمعک اون own اتیکن(سمعک نامریی بلوتوث دار)، سمعک رییل Real اتیکن، سمعک مور More اتیکن، سمعک الفا Alpha برنافن، سمعک اکسید Exceed اتیکن(سمعک التراپاور و سوپرپاور برای افت های عمیق)، سمعک لیوکس Leox برنافن(سمعک سوپرپاور و التراپاور)، سمعک های ای ایکس AX سیگنیا، سمعک های پارادایز و مارول فوناک و سایر سمعک های جدید اشاره کرد.

 

*مزایای برنامه انتقال فرکانسی در سمعک کودکان چیست؟

برنامه انتقال فرکانسی همانطور که از اسم آن مشخص است سبب انتقال فرکانس می شود. به زبان ساده تر سمعک قادر است با شناسایی منطقه فرکانسی مشخص شده در برنامه انتقال فرکانسی، آن فرکانس ها را به منطقه دیگر منتقل کند. به طور مثال گفتار دارای تمامی فرکانس ها می باشد اما بیمار قادر به شنیدن فرکانس های بالا نظیر 8 تا 6 کیلوهرتز نمی باشد. در این موارد سمعک از طریق کانال های پردازشی خود محدوده فرکانسی 6 تا 8 کیلوهرتز را به سمت منطقه فرکانسی پایین تر یعنی 4 تا 6 کیلوهرتز منتقل می کند و در واقع منطقه فرکانسی 4 تا 6 در حلزون و عصب شنوایی 2 محدوده فرکانسی(6 تا 8 کیلوهرتز و 4 تا 6 کیلوهرتز) را دریافت، تجزیه و پردازش می کند. این ویژگی برای بیمارانی که احتمال داشتن منطقه مرده یا Dead Region وجود دارد ضروری است. 

منطقه مرده حلزون و عصب یا Dead Region به چه معناست؟ در صورت عدم تحریک حلزون و عصب شنوایی برای طولانی مدت به مرور آن منطقه از بین می رود و حتی با ارائه صدا نیز هیچ پاسخی قابل ثبت نمی باشد. در واقع منطقه مرده حلزون و عصب بخصوص در بیماران(کودک یا بزرگسال) با کم شنوایی که از سمعک برای مدت طولانی استفاده نمی کنند دیده می شود.

توجه مهم: در بیمارانی که منطقه مرده دیده می شود حتی با استفاده از سمعک هم فعالیت یا پاسخ عصب قابل برگشت نمی باشد. در این موارد بیمار تنها صدای گفتار یا محیط را می شنود اما هیچ درک یا فهمی نسبت به کلمات ندارد.

توجه مهم: در هنگام انتخاب سمعک مخصوص کودکان بخصوص در افت های عمیق حتما برنامه انتقال فرکانسی باید جزء برنامه های سمعک باشد تا در صورت نیاز و وجود منطقه مرده فعال شود. علت اهمیت این امر زمانی مشخص می شود که کودک در بیان حروف به طور مثال س، ش، ز مشکل دارد و با فعال کردن برنامه انتقال فرکانسی می توان این مشکلات را برطرف کرد.

 

*مزایای حفظ اطلاعات شنیداری در سمعک کودکان چیست؟

حفظ اطلاعات شنیداری یا Data Logging در حافظه سمعک این امکان را فراهم می کند تا متخصص شنوایی شناس از محیط های شنیداری یا صداهایی که بیمار با آنها بیشتر در ارتباط است اطلاعات جدیدی کسب کند و سمعک را براساس محیط شنیداری کودک یا حتی بزرگسال تنظیم و تعریف کند. این ویژگی سبب افزایش رضایت بیمار و راحتی در شنیدن صدا در محیط های شنیداری مختلف می شود.

 

*میزان قدرت و پوشش دهی سمعک کودکان 

انجام تست شنوایی دقیق و انتخاب قدرت سمعک بسیار مهم می باشد زیرا تجویز سمعک با قدرت کم قادر به تحریک شنوایی و عدم شنیدن کامل صداها و گفتار می شود و در مقابل تجویز سمعک با قدرت زیاد نه تنها باعث آسیب به حلزون و عصب شنوایی می شود بلکه کودک یا بزرگسال به صدای بلند عادت می کنند و سمعک با قدرت مناسب برای آنها کافی نمی باشد. همانطور که در گذشته بیان شد سمعک های کودکان باید به صورت پشت گوشی و با قالب نرم استفاده شود. سمعک های پشت گوشی از نظر قدرت برای بیماران با افت عمیق(سمعک التراپاور)، شدید(سمعک سوپرپاور)، متوسط(سمعک پاور) و افت ملایم(سمعک مینی) مناسب می باشند. 

 

*مزایای میزان کاهش نویز در سمعک کودکان چیست؟

همانطور که اطلاع دارید بیماران با کم شنوایی و حتی افراد با شنوایی نرمال در شنیدن صدا و گفتار در محیط ساکت بسیار راحت تر و با مشکلات شنیداری کمتری مواجهه می شوند اما در مقابل در محیط های شنیداری شلوغ یا در حضور چند گوینده مشکلات شنیداری و عدم درک کلمات بخصوص در افراد با کم شنوایی متوسط و بالاتر بسیار مشخص می شود. از این رو در سمعک های جدید قابلیت کاهش نویز ساده و نویز های پیچیده(البته میزان کاهش نویز در سمعک ها بستگی به تکنولوژی و سال تولید آنها دارد و در تمامی سمعک ها یکسان نمی باشد) فراهم شده است. در واقع بیمار در محیط های شلوغ(صحبت چند نفر در ترکیب با صدای تلویزیون یا بازی کودکان) یا در حضور چند گوینده نظیر جلسات اداری سمعک قادر به کاهش نویز محیط و افزایش گفتار جهت فراهم کردن گفتار با کیفیت تر و بدون نویز برای عصب شنوایی می باشد. در این حالت بیمار بدون فشار به مغز جهت شنیدن و خستگی شنیداری قادر به حفظ و اتمام مکالمات خود با دیگران می باشد.

توجه مهم: هرچه سال تولید سمعک و در واقع تکنولوژی، امکانات و پردازش های سمعک بالاتر و سریعتر باشد میزان کاهش نویز و افزایش سیگنال یا نسبت سیگنال به نویز افزایش می یابد و در نتیجه بیمار قادر به درک بهتری در تمامی محیط ها حتی مکان های شلوغ می باشد. بنابراین هنگام خرید سمعک تنها به قیمت سمعک توجه نکنید و خرید براساس قیمت سمعک نباشد بلکه خرید و تهیه سمعک باید براساس نیاز و شرایط بیمار انتخاب شود به طور مثال فردی که در جلسات و ادارات مختلف در رفت و امد است بهتر است سمعک رده بالا تهیه کند و در مقابل بیمار سالمندی که در اکثر موارد مشغول تماشای تلویزیون می باشد سمعک های متوسط و رده پایین نیز قادر به پوشش دهی آن می باشد.

 

سوالات اکثر بیماران در مورد سمعک های مخصوص کودکان

.

*آیا استفاده از سمعک برای فرد کم شنوا(نوزاد، کودک و بزرگسال) ضروری است؟

با قطعیت می توان گفت بله. عدم استفاده از سمعک بخصوص در کودکان سبب بروز مشکلات غیرقابل جبران در آینده فرد می شود(طبق تجربه: بیمار جوانی با کم شنوایی مادرزادی و به علت عدم استفاده از سمعک از بدو تولد به دلیل عدم تهیه سمعک توسط خانواده(مشکل در دیده شدن سمعک، بی اهمیت شمردن شنوایی، عدم توجه به گفتار کودک، تاخیر در شناسایی کم شنوایی کودک و  از دست دادن زمان زبان آموزی و...) قادر به صحبت کردن و رساندن مفهوم نبود. حتی برای مراجعه به پزشک، ادارات، بانک و ... حتما نیاز به حضور نفر دوم برای بیان مشکلات و توضیح درخواست بیمار بود.

خانواده ها باید نسبت به مسایل شنوایی و حتی سایر نقص های نوزاد هوشیار باشند زیرا شنیدن صدا علاوه بر کمک به حرف زدن و شروع گفتار در رشد مغز، شناخت، یادگیری، توانایی ارتباط با دیگران و ... نقش دارد و محروم شدن از حس شنیدن سبب می شود بیمار نسبت به هم سن و سال های خود بسیار بسیار عقب باشد.

همچنین در بزرگسالان با کم شنوایی عدم استفاده از سمعک برای طولانی مدت سبب بروز منطقه مرده در حلزون و عصب می شود که غیرقابل بازگشت است، مشکل در شنیدن صدا و فهم کلمات، شروع وزوز گوش، افزایش احتمال بروز آلزایمر، شروع حساسیت به صدا و ... می شود که حتی استفاده از سمعک بعد از این شروع این موارد قابل امکان جبران یا برگشت به حالت قبل وجود ندارد.

*چرا استفاده از سمعک برای نوزادان در سریعترین زمان ممکن لازم و ضروری است؟

علت اهمیت در شناسایی، تشخیص کم شنوایی و تجویز سریع سمعک در نوزادان رشد مغز می باشد. شنوایی و ارتباط با دیگران در شناخت، حافظه، یادگیری، رشد مغز، میزان هوش نوزاد و... نقش بسیار مهمی دارد. از این رو تاخیر در شنیدن صدا حتی برای چندین ماه ممکن است در هوش نوزاد تاثیر بسزایی داشته باشد. بنابراین خانواده ها باید انجام تست های شنوایی در بدو تولد و به صورت دوره ای را کاملا انجام دهند و در صورت تشخیص کم شنوایی سریعا به کلینیک های شنوایی سنجی برای تهیه سمعک مراجعه کنند.

*بهترین مدل سمعک برای نوزادان و کودکان چیست؟

بهترین مدل سمعک برای نوزاد و کودک سمعک پشت گوشی می باشد(اندازه سمعک پشت گوشی بستگی به میزان افت شنوایی دارد). 

*آیا سمعک داخل گوشی قابل شارژ وجود دارد؟

بله. سمعک داخل گوشی قابل شارژ اکتیو و اکیتو پرو Active Pro از برند سیگنیا(زیمنس) دارای این ویژگی می باشد. علاوه بر ویژگی قابل شارژ بودن امکان ارتباط با موبایل نیز وجود دارد.

آیا سمعک های داخل گوشی نیز بلوتوث دارند و به موبایل وصل می شوند؟

بله. در سمعک های جدید 2023 ویژگی بلوتوث و وایرلس در سمعک اون Own از برند اتیکن و سمعک اکتیو پرو از برند سیگنیا وجود دارد. (سایر سمعک های داخل گوشی و نامریی سیستم بلوتوث و وایرلس ندارند) 

*سمعک مخصوص کودکان باید هرچند سال تعویض شود؟

بهتر است سمعک نوزادان و کودکان هر 3 تا 4 سال تعویض شود و علت این امر وجود سمعک با تکنولوژی و امکانات بالاتر و در نتیجه کیفیت بالاتر می باشد.

*آیا می توان از سمعک نامریی و داخل گوشی برای نوزاد و کودک استفاده شود؟

خیر. در تمامی دنیا سمعک های مخصوص کودکان به صورت پشت گوشی و با قالب می باشد زیرا استفاده از سمعک با هوک و قالب ایده ال ترین حالت و با کیفیت ترین انتقال صدا را برای بیمار مهیا می کند. همچنین از طرف دیگر به دلیل کوچک بودن کانال گوش نوزاد امکان ساخت سمعک داخل گوشی وجود ندارد.

*بهترین برند سمعک برای نوزادان و کودکان چیست؟

تمامی برندهای سمعک دارای تکنولوژی منحصر به فرد خود می باشند و نمی توان بهترین برند را انتخاب کرد. اما بهتر است انتخاب بهترین برند سمعک براساس نیاز و شرایط بیمار(نوع و میزان کم شنوایی) انتخاب شود تا بیشترین بازدهی را برای فرد استفاده کننده داشته باشد.

*قیمت سمعک مخصوص کودکان چقدر می باشد؟

قیمت سمعک مخصوص کودکان بستگی به مدل و درجه تکنولوژی سمعک دارد اما بهتر است برای کودک یا نوزاد بهترین و بالاترین رده سمعک تهیه شود تا به رشد بهتر گفتار و زبان کودک کمک بیشتری کند.

*قالب سمعک در کودکان باید هر چندماه تعویض شود؟

قالب سمعک در کودکان به دلیل رشد سریع نوزاد و کودک بهتر است هر 6 ماه یا هر سال تعویض شود زیرا با بزرگ شدن کانال گوش و کوچک بودن قالب، سمعک شروع به سوت زدن می کند و در نتیجه بهره کمتری به کودک می رسد. همچنین فیدبک یا سوت سمعک سبب کاهش کیفیت صدا نیز می شود.

*آیا مراجعه سالانه برای تنظیم سمعک در کودکان نیاز می باشد؟

بله. انجام تنظیمات و تست های شنوایی سالانه برای کودکان تا زمانی که قادر به بیان دقیق تغییرات شنوایی خود نمی باشند ضروری است. 

.

کلینیک شنوایی و سمعک فراشنوا

تجویز جدیدترین سمعک های 2022-2023 با بالاترین کیفیت و امیتاز درک گفتار با شرایط پرداخت اقساطی برای بیماران عزیز انجام می شود. در کلینیک فراشنوا تجویز انواع مدل سمعک برای تمام سنین متناسب با نیاز و بدون تعصب بر روی برند خاصی انتخاب و تجویز می شود. همچنین فعالیت بر روی درمان وزوز گوش با جدیدترین روش هایی که در مقالات از آنها استفاده شده و بالاترین میزان کاهش و حذف وزوز گوش را داشته اند در مرکز فراشنوا استفاده می شود. علاوه بر این تعمیر انواع مدل های سمعک از برندهای مختلف در کوتاهترین زمان همراه با فروش انواع باتری، تنظیم انواع برندهای سمعک، تهیه قالب های ضدصوت و ضدآب و سایر خدمات شنوایی در این مرکز انجام می شود.

برای ارتباط و کسب اطلاعات بیشتر با متخصصین سمعک فراشنوا تماس حاصل فرمایید:

02188949368

02188958823

09105241071

برای مشاهده نتایج تجویز انواع سمعک و درمان های وزوز گوش به پیج فراشنوا در اینستاگرام مراجعه فرمایید:

Samak_Farashenava@

کانال علمی تلگرام مرکز فراشنوا:

https://t.me/farashenava


دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


09105241071
تماس با ما