درمان کم شنوایی با لیزر یکی دیگر از کاربرد های لیزر ر علم پزشکی می باشد. لیرز دارای کاربرد های گسترده ای می باشد که علم پزشکی تنها یکی از آنهاست. برای نمونه می توان به برش فلزات و تولید دیسک های کامپیوتری اشاره کرد که در تمامی این موارد فناوری لیزر کارامد است. اما بهتر است برای اینکه درباره درمان کم شنوایی با لیزر سخنانی قابل فهم را ارائه دهیم ابتدا درباره ساختار گوش مختصر توضییحی ارائه دهیم و بعد به سراغ شرح انواع کم شنوایی برویم. سپس برای شما درباره درمان کم شنوایی با لیزر نیز سخن خواهیم گفت.
گوش انسان دارای سه بخش بیرونی میانی و درونی می باشد. لاله گوش و مجرای گوش بخش بیرونی, استخوان های کوچک گوش بخش میانی و ساختارهای حلزونی و نیم دایره ای نیز در بخش درونی جای دارند. نکته دارای اهمیت بررسی ساختارهای حلزونی و نیم دایره ای می باشد که در خود دارای ساختار عصبی هستند.
مجاری نیم دایره دارای اعصاب تعادلی می باشند که با حرکت سر تحریک شده و موقعیت سر را به مغز اطلاع می دهند. ساختار حلزونی نیز دارای اعصاب شنوایی می باشد که سبب انتقال پیام عصبی شنوایی به مغز و شنیده شدن آن ها از سوی ما پس از درک آنها می شود.
کم شنوایی دارای انواع مختلفی می باشند که هر یک به دلایل مختلفی ایجاد می شوند اما به طور کلی انواع کم شنوایی به سه دسته زیر تقسیم می شوند:
در ادامه درباره انواع کم شنوایی و درمان هریک از انواع کم شنوایی برای شما مطالبی را مطرح خواهیم کرد.
اینکه کدام راه برای درمان این نوع کم شنوایی برگزیده می شود بستگی به عاملی است که این کم شنوایی را به وجود آورده است. این بیماری هم درمان دارویی دارد و هم می تواند به کمک جراحی درمان شود و هم برای درمان آن از وسایل کمک شنوایی مانند سمعک بهره جست. درباره کم شنوایی آمیخته یا ترکیبی نیز درمان دارویی و یا جراحی وجود دارد. در صورتی که عامل این بیماری عفونی باشد احتمالا درمان این بیماری به صورت دارویی خواهد بود.
اما در صورت مشکلات چسبندگی در استخوان های گوش میانی و یا مشکلات پرده گوش این مشکل نیاز به جراحی برای رفع شدن دارد. به علاوه اینکه کاشت حلزون و نیز کاشت سمعک استخوانی نیز برای شدت های بالا این بیماری توصیه می شود. کم شنوایی حسی عصبی نیز زمانی به وجود می آید که سلول های مژک دار حلزون گوش دچار مشکل شده باشند. به طور کلی ریشه این مشکل در بخش داخلی گوش می باشد. از آنجایی که سلول های مژک دار نمی توانند مجددا تقسیم شده و رشد کنند پزشکان برای درمان این نوع کم شنوایی دارای مشکل بزرگی هستند. راه های مختلفی از کاشت استخوانی گرفته تا کاشت حلزون می تواند برای حل این مشکل مورد استفاده قرار گیرند.
آنچه که به عنوان درمان کم شنوایی با لیزر اطلاق می شود در اصل یکی از روش های درمانی می باشد که به تحریک هدفمند عصب اطلاق می شود. شاید تمرکز بر روی درمان سلول های مژک دار در گوش و ترمیم آنها گزینه مناسبی باشد. اما در این روش درمانی اصلا کاری با این سلول ها نداریم و مستقیما قرار است روی عصب شنوایی تمرکز کنیم. در این روش درمانی تلاش ها بر آن است تا سخت افزاری تولید شود تا به وسیله لیزر عصب شنوایی تحریک شده و مشکل کم شنوایی مستقیما از طریق عصب شنوایی بهبود یابد.
در این روش دیگر نیازی نیست تا امواج مکانیکی صوت خود را به عصب شنوایی موجود در حلزون گوش برسانند. اما درمان کم شنوایی با لیزر که به تحریک هدفمند عصب نیز شناخته می شود تنها یکی از راه های درمان کم شنوایی بدون سمعک می باشد. در ادامه محض اطلاع بیشتر شما عزیزان دیگر راه های درمانی این مشکل را خدمت شما معرفی خواهیم کرد.
در این روش از سلول های بنیادی برای ترمیم سلول های مژک دار استفاده می کنند. استفاده از سلول های بنیادی در درمان بیماری های مختلف دارای دامنه گسترده ای می باشد که درمان کم شنوایی های مختلف یکی از همین موارد است.
بیماری های مختلف دارای ریشه در عواملی مختلف هستند. یک دسته از این عوامل به محیط مربوط هستند که اصطلاحا اکتسابی نام دارند. دیگر دسته بیماری های وراثتی نام دارند که در ماده وراثتی فرد می بایست علت این بیماری ها را جست و جو کرد. تشخیص بیماری های وراثتی در دوران جنینی کار سختی است.
طبق نتایج تحقیقات علمی ریشه مشکلات کم شنوایی وراثتی در سه ژن نهفته است. شناسایی این ژن ها توسط دانشمندان سبب شده است تا بخش زیادی از مسیر درمان این بیماری به کمک ماده وراثتی پیموده شود. در این روش پس از آنکه ژن ها مورد دستکاری قرار میگیرند از بروز مشکلات کم شنوایی جلوگیری می شوند.
در این روش سعی بر این است تا دارویی برای حل این مشکل کشف شود. به بیان بهتر تلاش محققان بر این است تا به کمک این روش از چندین روش احتمالی درمان کم شنوایی بدون سمعک هم مشکل کم شنوایی حل شود هم سلول های شنوایی ترمیم شوند و هم از بازگشت مجدد این بیماری جلوگیری شود.
سخن آخر در این مطلب به بررسی کامل درمان کم شنوایی به کمک لیزر پرداختیم. دانستید که درمان کم شنوایی با لیزر روشی است که بیشتر میان محققان به تحریک هدفمند عصب مشهور است. البته تحریک هدفمند عصب تنها یکی از راه های درمان کم شنوایی بدون سمعک می باشد. در این روش تلاش می شود تا سلول های مژک دار شنوایی دور زده شده و مستقیما به سراغ تحریک عصب شنوایی در حلزون گوش برویم.
به منظور اینکه مطالب عنوان شده مطالب قابل فهمی باشد برای شما در ابتدای مطلب مطالبی را درباره ساختار گوش ارائه کردیم و سپس به سراغ انواع کم شنوایی رفتیم. راه های دیگر درمان کم شنوایی بدون سمعک نیز شامل درمان به کمک سلول های بنیادی و نیز ژن درمانی می شدند.
1. آیا کم شنوایی با مصرف ویتامین ها درمان می شود؟
مصرف بعضی از ویتامین ها جنبه حفاظت شنوایی دارند یعنی در صورت حضور در محیط های پرسروصدا از آسیب های شنوایی شدید تا حد زیادی جلوگیری می کنند. علاوه بر این مصرف ویتامین ها در کاهش شدت وزوزگوش بخصوص برای افرادی که دارای شنوایی نرمال می باشند به عنوان یکی از روش های درمان وزوزگوش محسوب می شود. از این ویتامین ها می توان به ویتامین B12، ویتامین D، زینک، منیزیم، ویتامین C، ویتامین A، پتاسیم، ویتامین B1 و... اشاره کرد. پس به طور کلی می توان گفت مصرف ویتامین ها باعث بهبود شنوایی یا درمان کم شنوایی نمی شوند اما مزایای زیادی در جلوگیری از آسیب شنوایی در اثر صدای بلند یا درمان وزوزگوش ایفا می کنند.
2. آیا سمعک های نامریی قابل شارژ وجود دارد؟
بله. جدیدترین سمعک های نامریی قابل شارژ سمعک سیلک سیگنیا و محصول سال 2024 می باشد. این سمعک در 3 سطح تکنولوژی به نام سیلک 3، سیلک 5 و سیلک 7 موجود می باشد. همچنین سمعک سیلک به صورت پیش ساخته است و نیازی به انجام قالب گیری از گوش نمی باشد.
3. آیا می توان بدون سمعک کم شنوایی را درمان کرد؟
خیر. تاکنون روش های بسیار زیادی از نظر تئوری برای درمان کم شنوایی معرفی شده است که بر روی نمونه های حیوانی انجام می شود اما هنوز به مرحله بررسی انسانی نرسیده اند.
4. عوارض عدم استفاده از سمعک چیست؟
در صورت عدم استفاده از سمعک عصب شنوایی به مرور عملکرد طبیعی خود را به دلیل عدم تحریک کافی از دست می دهد. همچنین در صورت ادامه این روند ممکن است به تدریج در فرکانس های مختلف منطقه مرده یا Dead Region ظاهر شود.
تجویز جدیدترین مدل های برند سمعک آلمانی، دانمارکی، سویسی، امریکایی و... همراه با تجویز سمعک های صددرصد نامریی با باتری و قابل شارژ در مرکز فراشنوا انجام می شود. علاوه بر این در مرکز فراشنوا در تهران به صورت تخصصی در زمینه وزوزگوش با جدیدترین روش های روز دنیا شامل صدادرمانی، ماسکر، تحریک الکتریکی عصب واگ، رژیم درمانی و ویتامین درمانی، روش درمانی TRT و... استفاده می شود. همچنین در این مرکز تست شنوایی اطفال با تست های شنوایی ای بی ار و OAE، تعمیر فوری انواع مدل های سمعک، تهیه قالب های ضدآب و ضدصوت و انجام مانورهای درمانی سرگیجه نیز انجام می شود.
09105241071(مشاوره آنلاین)
02188958823
02188949368
جهت مشاهده نتایج درمان وزوزگوش و رضایت بیماران از تجویز سمعک به اینستاگرام فراشنوا مراجعه فرمایید:
Samak_farashenava (سمعک فراشنوا)
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.