سمعک دیجیتال

سمعک دیجیتال

ویژگی های سمعک دیجیتال

نیاز به ارتباطات مجموعه وسیعی از اختراعات را به همراه داشته است. نیاز به محاسبه و پردازش، ابتکار عمل ما را نیز تحریک کرده است. این 2 نیروی قدرتمند برای چندین نسل با هم رقصیده اند و چندین فرزند قابل توجه به بار آورده اند. فناوری اطلاعات شاید گسترده ترین شناخته شده باشد، اما فرزندان کم شناخته شده دیگری نیز وجود دارد، مانند ریز تراشه  های قدرتمند که تقریباً در همه دستگاه های الکتریکی مدرن وجود دارند. یکی از این دستگاه های الکتریکی که با پیشرفت اطلاعات اختراع شد سمعک دیجیتال است.

در دوران مقدماتی، سمعک ها چیزی بیشتر از تقویت صدا نداشتند. امروزه سمعک ابزار پیچیده تری است که در آن تقویت با اشکال پیشرفته پردازش سیگنال برای تقویت گفتار، کاهش نویز، ورودی هایی برای مکان یابی سازگار با شرایط، لغو فیدبک، نظارت بر داده ها و ذخیره آنها و تجزیه و تحلیل محیط صوتی، و همچنین اتصال بی سیم سمعمک با سایر سیستم های ارتباطی است. علاوه بر این موارد سمعک های جدید نسبت به سمعک های قدیمی یا انالوگ در اندازه ای بسیار کوچک موجود می باشند، سمعک های داخل گوشی نامریی، سمعک های پشت گوشی ریک که بسیار کوچک و غیرقابل دید می باشد از ویژگی های پردازش دیجیتالی می باشد.

جدیدترین سمعک دیجیتال

اولین سمعک های الکترونیکی پس از اختراع تلفن و میکروفون در دهه های 1870 و 1880 ساخته شد. سمعک از اولین دستگاه های دهه 1990 گرفته تا فناوری های ابتکاری مجهز به هوش مصنوعی امروزی، مسیری طولانی را طی کرده است، اما فقط در چند دهه گذشته موج واقعی تغییر شکل سمعک های کاربردی و شیک، شروع به ظهور کرده است. ایجاد پردازنده های دیجیتال پرسرعت که در مینی کامپیوترها استفاده می شد، دریچه ای برای پیشرفت سمعک های دیجیتالی را کامل باز کرد. این کامپیوترهای کوچک قادر به پردازش سیگنال های صوتی با سرعتی معادل یک آن بودند.

1995- اوتیكن اولین سمعك دیجیتالی را تولید كرد.

اوتیكن در این سال پلتفرم سمعک دیجیتال JUMP-1 را معرفی کرد، این اولین دستگاه سمعک دیجیتال در جهان بود. این سمعک ها به 14 مرکز شنوایی سنجی مورد تایید در سراسر جهان فرستاده شدند تا بتوانند راه حل های دیجیتالی خود را برای بیماران کم شنوا ارائه کنند. سمعک های پشت گوشی (BTE) این مدل از نرم افزاری پشتیبانی می کردند که امکان برنامه ریزی مجدد را فراهم می کرد و سعی در استفاده از سیستم های مختلف پردازش سیگنال برای مدت زمان طولانی را داشت، تا امکان استفاده روزانه طبیعی را برای افراد فراهم کند.

در سمعک های دیجیتال، میکروفون صدا را می گیرد و سپس به سیگنال های دیجیتالی تبدیل می کند. سپس سیگنال های دیجیتالی توسط تراشه کامپیوتری کوچک در سمعک پردازش می شوند. هنگامی که سیگنال دیجیتال با استفاده از پردازش سیگنال دیجیتال (DSP) آنالیز و پردازش می شود، به صدای صوتی تبدیل می شود. DSP امکان تغییر در میزان صدا را فراهم می کند، اما همچنین می تواند باعث کاهش نویز و تغییر سایر ویژگی ها شود تا به بهبود ارتباطات در محیط های دشوار شنوایی کمک کند.

سال هاست که سمعک ها بسته به صداهای ورودی قادر به افزایش یا کاهش خودکار میزان صدا هستند. این ویژگی نیاز به تنظیم فیزیکی volume control را به حداقل می رساند. با این حال، برای اکثر بیماران مبتلا به کم شنوایی، افزایش یا کاهش صدا وضوح گفتار را بهبود نمی بخشد. در واقع ممکن است صداهایی را که خیلی بلند هستند کاهش دهید اما در عین حال صداهایی را که باید برای بهبود درک گفتار افزایش یابند را کاهش دهید.

اخیراً، سمعک ها می توانند صدا را به مناطق مختلف فرکانسی (تونال)، یعنی کانال های سمعک، تقسیم کنند. میزان صدای هر کانال می تواند به طور مستقل تنظیم شود، و باعث می شود که برخی از صداها بیشتر از سایرین تقویت شوند. میزان تقویت در هر کانال را توسط شنوایی شناس با استفاده از نرم افزار سمعک تنظیم خواهد کرد.

معرفی سمعک دیجیتال

چرا سمعک های دیجیتال از سمعک های آنالوگ بهتر می باشند؟

تفاوت اصلی سمعک دیجیتال و آنالوگ چیست؟

*میکروفون های جهت دار

یکی از دشوارترین شرایط گوش دادن برای افراد کم شنوا، درک مکالمه در محیط های پر سر و صدا است. موثرترین راه برای به حداقل رساندن تأثیرات منفی سر و صدای اطراف، داشتن دو میکروفن بر روی هر سمعک است - یکی برای سمت روبه رو و دیگری برای سمت پشت فرد. هر میکروفون اطلاعاتی را در اختیار پردازنده سمعک دیجیتال قرار می دهد که صدای موجود در محیط را تجزیه و تحلیل می کند. هنگامی که تجزیه و تحلیل، سطح بالایی از سر و صدا را نشان می دهد، حساسیت میکروفن پشتی کاهش می یابد تا صدای پشت سر را کاهش یابد.

*سیستم کاهش نویز محیط در سمعک 

علاوه بر میکروفون های جهت دار به عنوان ابزاری برای کمک به شرایطی که نویز رقابتی وجود دارد، سمعک های دیجیتال می توانند تقویت را در کانال های خاصی کاهش دهند. به طور معمول، تقویت در کانالهایی که سود کمی برای درک کلی گفتار دارند کاهش می یابد. این می تواند در کاهش نویز وارد شده از جلوی سر و نویز کلی اتاق مفید باشد.

انواع مختلفی از سمعک و فناوری های سمعک وجود دارد و امروزه سمعک دیجیتال برای تکمیل سبک زندگی دیجیتالی شما وجود دارد. این سمعک ها هوشمند هستند و با دستگاه های دیجیتال دیگر ارتباط برقرار می کنند. سمعک های دیجیتال دارای تغییر دهنده زندگی شما هستند، زیرا سلامت شنوایی با کیفیت زندگی ارتباط زیادی دارد. آنها قدرت صدا و تجربه شنوایی شخصی شما را به سطح جدیدی می رسانند، بنابراین شما می توانید این احساس قدرت را بکنید که مسئولیت کم شنوایی خود را بر عهده بگیرید.

تقویت کننده در سمعک های دیجیتال مانند یک مغز کامپیوتری عمل می کند. وقتی گفتار و صوتی را که توسط میکروفون جذب می شود را پردازش می کند به رسیور در گوش شما می فرستد، این سمعک های دییجیتال به همین سادگی صدا را بلندتر نمی کنند. این همان کاری است که سمعک های آنالوگ انجام می دهند. درعوض ، یک تقویت کننده سمعک دیجیتال هوشمندانه عمل می کند تا تمام ظرایف و کیفیت های صدای طبیعی را متناسب با تنظیمات مختلف تقویت کند ، بنابراین می توانید آنها را به روشهای شخصی خودتان راحت کنترل کرده و لذت ببرید.

سمعک دیجیتال پیشرفته

*سیستم وایرلس و بلوتوث در سمعک های دیجیتال

 

همچنین، از آنجا که سمعک های دیجیتال می توانند از طرق مختلف - مانند تلفن های هوشمند و تبلت ها - به سایر دستگاه های دیجیتال متصل شوند، شما می توانید به طور کامل با دنیای خود ارتباط برقرار کنید، تماس ها و موسیقی را پخش کنید و صدا را بدون اینکه دست به گوش خود بزنید، کنترل کنید. هیچ کس نمی داند که شما واقعاً به چه چیزی یا چه کسی گوش می دهید و شما قادر خواهید بود کم شنوایی خود را فراموش کنید. از نظر مدل، سمعک های دیجیتال هوشمند معمولاً کوچک هستند. خیلی رلحا درون یا پشت گوش جای میگیرند و از لحاظ سایز، می توانید آنها را (تقریبا) سمعک های نامرئی نیز بنامید.

*کنترل بهتر خروجی صدا در سمعک

در سمعک های دیجیتال به دلیل امکان اتصال به برنامه سمعک در لپ تاپ قابلیت های تنظیمی بیشتری برای کاربر و متخصص شنوایی شناس فراهم می باشد. یکی از این ویژگی ها کنترل بهتر خروجی صدا می باشد. خروجی صدا به معنی تمامی صداهایی که از سمعک خارج می شود و وارد کانال گوش و حلزون می شود. این ویژگی بخصوص برای بیمارانی که با صداهای بسیار بلند دچار ناراحتی می شوند و حتی افرادی که دچار کم شنوایی می باشند و در محیط های پرسروصدا مشغول کار هستند بهترین گزینه است. به این صورت که می توان خروجی سمعک را کاهش داد و از سطح شدتی بالاتر صدا را کات یا قطع کند در نتیجه صداهای بلند باعث آسیب شنوایی و آزاردهندگی بیمار نمی شوند.

*برنامه حذف فیدبک در سمعک

تصوری منفی که در افراد به وجود امده است سوت زدن یا فیدبک مداوم سمعک می باشد. در سمعک های آنالوگ به دلیل قدرت بالا و عدم مهار آن یا برنامه فیدبک گیری مناسب سمعک دایما دچار فیدبک یا سوت بود. اما در سمعک های جدید و دیجیتال به دلیل داشتن برنامه فیدبک گیری قوی دیگر صدای سوت زدن سمعک وجود ندارد یا احتمال سوت زدن درصد بسیار پایینی می باشد. از علت های سوت زدن یا فیدبک در سمعک ها به پاره شدن شلنگ قالب، وجود ونت(سوراخ تهویه) در قالب، کوچک بودن قالب سمعک، آسیب در هوک سمعک، کوچک بودن پروب در سمعک های ریک، تغییر سایز کانال گوش در سمعک های داخل گوشی و بروز فیدبک داخلی در سمعک به دلیل جابه جا شدن قطعات داخلی سمعک می توان اشاره کرد.

فیدبک گیری یا حذف سوت در سمعک چگونه انجام می شود؟

فیدبک در سمعک در اثر بازگشت صدای تقویت شده از کانال گوش و وارد شدن آن به میکروفون و تقویت مجدد آن و ادامه این چرخه ایجاد می شود. برای حذف یا جلوگیری از سوت زدن سمعک در تمامی سمعک های جدید برنامه فیدبک گیری قرار دارد. نحوه عملکرد برنامه حذف فیدبک ابتدا براساس ارائه صدا در فاز مخالف فیدبک که سبب حذف وزوز می شود و در موارد شدیدتر که با گزینه اول حذف نشده است از کاهش بهره برای کاهش و حذف فیدبک استفاده می شود. بنابراین مهم است که نوع و مدل سمعک براساس تمامی شرایط بیمار و نوع و شدت کم شنوایی انتخاب شود تا از بروز این مشکلات جلوگیری شود. 

توجه: احتمال بروز فیدبک بیشتر در سمعک های سوپرپاو و التراپاور برای بیماران با افت شنوایی شدید تا عمیق یا در بیماران با افت شنوایی فرکانس بالا دیده می شود در نتیجه نیاز به تجویز سمعک با برنامه فیدبک گیری قوی است تا از سوت زدن جلوگیری کند و در عین حال قدرت و بهره سمعک را حفظ کند. 

*برنامه های انتقال فرکانسی در سمعک

از ویژگی ها قابل توجه و بسیار مهم در سمعک ها برنامه انتقال فرکانسی می باشد. این برنامه بخصوص برای بیمارانی که دارای افت شنوایی شدید و عمیق می باشند بسیار ضروری است. در افت های شدید تا عمیق احتمال وجود منطقه مرده در حلزون و عصب وجود دارد(منطقه مرده به معنی عدم هرگونه پاسخ حتی با ارائه صدا با شدت بالا) از این رو بهتر است در هنگام تجویز سمعک به برنامه انتقال فرکانسی نیز دقت شود. در واقع برنامه انتقال فرکانسی سبب جابه جایی فرکانس ها می شود به طور مثال منطقه 8 کیلو هرتز در بیماری به طور کامل از بین رفته است از این رو با استفاده از برنامه انتقال فرکانسی صدای فرکانس 8 کیلوهرتز بر روی منطقه 4 تا 6 کیلوهرتز منتقل می شود. به این معنی که منطقه حلزونی و عصب  تا 6کیلو علاوه بر پاسخ به منطقه فرکانسی خود به فرکانس 8 کیلو نیز پاسخ می دهد که در نهایت سبب درک بهتر گفتار می شود. 

*برنامه های وزوز گوش در سمعک

برنامه وزوز گوش یا ماسکر نوعی روش صدادرمانی می باشد به این صورت که با ارائه نویز در فرکانس وزوز بیمار علاوه بر حذف توجه به وزوز، فعالیت عصبی در آن منطقه نیز افزایش می دهیم تا در نهایت وزوز کاهش و حذف شود. یکی از دلایل و علت های تجویز سمعک های ماسکر دار برای افراد امکان استفاده بیشتر از ماسکر وجود دارد. طبق مقالات و رفرنس ها درمان وزوز گوش 3 تا 6 ماه و در بعضی موارد 6 تا 9 ماه به طول می انجامد و بیمار باید در طول روز حداقل 4 تا 5 بار از ماسکر استفاده کند. در این حالت امکان مراجعه بیمار به مراکز شنوایی وجود ندارد بنابراین بهترین گزینه تجویز سمعک های ماسکر دار می باشد. سمعک های ماسکر دار بخصوص برای افرادی که علاوه بر وزوز گوش دچار کم شنوایی نیز می باشند گزینه بسیار خوبی است. به این معنی که سمعک مخصوص وزوز گوش علاوه بر کمک به حذف وزوز گوش سبب شنیدن بهتر صدا و گفتار در بیمار نیز می شود.   

*کانال و باندهای تنظیمی در سمعک

در سمعک های جدید قابلیت تنظیم فرکانس به فرکانس در سمعک وجود دارد. در واقع تمامی مناطق شنوایی(از 125 هرتز تا 8 کیلوهرتز) به چندین منطقه تقسیم می شود و شنوایی شناس به راحتی می تواند بخشی که دچار آسیب بیشتر شده است و بهره بیشتری نیاز دارد تقویت کند. این ویژگی سبب کاهش آزار و ناراحتی به دلیل تقویت بیشتر و افزایش رضایت بیمار در شنیدن صدا می شود. بنابراین از دیگر ویژگی هایی که باید در هنگام خرید سمعک به آن توجه شود تعداد کانال مناسب در معک می باشد.

*ظاهر زیبا و منحصر به فرد

در سمعک های دیجیتال و هوشمند امکان ساخت سمعک در اندازه های بسیار کوچکتر فراهم شده است. به دلیل کوچک شدن قطعات داخلی سمعک و افزایش کیفیت آنها به فضای کمتری در سمعک نیاز است و می توان به راحتی سمعک کوچکتر و ظریفتری نسبت به سمعک های قدیمی ساخت. در سمعک های 100درصد نامریی یا سمعک های پشت گوشی ریک با باتری 10 و 312 از تکنولوژی های دیجیتال و هوشمند استفاده شده است تا سمعک در کوچکترین سایز ممکن ساخته شود.

در نهایت می توان گفت با پیشرفت تکنولوژی و افزایش امکانات سمعک میزان رضایت و کاهش آزار و آسیب ناشی از کم شنوایی و حتی وزوز گوش بسیار کاهش پیدا کرده است. همچنین امروزه تکنولوژی هوشمند و فراهوشمند در سمعک ها کیفیت بسیار بالایی برای درک گفتار فراهم کرده است که در مقایسه با سمعک های قدیمی تر(تکنولوژی دیجیتال) در رتبه بسیار بالاتری از نظر اندازه و امکانات قرار دارد. با توجه به ویژگی های منحصر به فرد سمعک های هوشمند و فراهوشمند و راحتی در استفاده و کیفیت بسیار بالایی که این سمعک ها برای کاربران فراهم میکنند، تقریبا سمعک های آنالوگ و دیجیتال به دست فراموشی سپرده می شوند.

پرسش و پاسخ بیماران در زمینه انتخاب سمعک های دیجیتال

*در صورت احساس کم شنوایی باید به کجا مراجعه شود؟ 

در صورت عدم شنیدن صدا همانند قبل یا مشکل در درک و شنیدن صدا باید به کلینیک های شنوایی سنجی جهت ارزیابی دقیق شنوایی در تمامی فرکانس ها مراجعه شود. بعد از ارزیابی شنوایی و مشاهده وضعیت پرده گوش بهترین راه درمان و حل مشکلات ناشی از کم شنوایی به بیمار مشاوره داده می شود.

*تفاوت اصلی سمعک های دیجیتال با سمعک های آنالوگ در چیست؟

مهمترین تفاوت سمعک های دیجیتال و انالوگ در طبیعی تر شدن صدا و افزایش کیفیت صدا می باشد. به طور مثال شکایتی که اکثر بیماران در هنگام استفاده از سمعک دارند به این صورت است که صدای سمعک دیجیتالی است. بنابراین هرچه تکنولوژی سمعک جدیدتر باشد کیفیت و طبیعی بودن صدا بیشتر می باشد.

*چرا سمعک سوت می زند؟

از علت های فیدبک یا سوت زدن گوش می توان به پارگی شلنگ قالب، مشکل در قالب گوش، کوچک بودن قالب گوش، مشکل در هوک سمعک، تنظیم نادرست سمعک، عدم جاگزاری مناسب در گوش و... می باشد. در صورت بروز سوت یا فیدبک بهتر است به متخصص شنوایی سنجی مراجعه کنید تا تمامی موارد مجدد بررسی شود.

*آیا سمعک های آنالوگ سبب بدتر شدن شنوایی می شود؟

در پاسخ به این سوال می توان گفت به احتمال بسیار بالایی بله. به این دلیل که در سمعک های انالوگ تمامی شدت ها(ارام، متوسط، بلند، خیلی بلند) تقویت می شوند و هیچ کنترلی بر روی خروجی صدا نمی باشد، استفاده از سمعک بخصوص در محیط های پرسروصدا علاوه به اذیت شدن بیمار احتمال آسیب به شنوایی را نیز افزایش می دهد.

*آیا سمعک های دیجیتال برای تمام سنین قابل استفاده است؟ 

بله. سمعک های دیجیتال به دلیل پردازش و کیفیت بهتر صدا برای تمام سنین قابل استفاده می باشد. کنترل خروجی صدا، میکروفون های جهت دار، برنامه فیدبک گیری قوی و ... سبب افزایش رضایت بیمار در هنگام استفاده از سمعک می شود.

 *هزینه تعمیرات در سمعک های دیجیتال داخل گوشی و پشت گوشی چقدر است؟

هزینه تعمیرات سمعک بسته به علت خرابی متفاوت می باشد. به طور مثال تعویض پوسته سمعک در حدود 400 تا 500 تومن، ساخت قالب جدید در حدود 400 تومن، تعویض میکروفون در حدود 600 تا 700 تومن و... انجام می شود. برای اطلاع از قیمت دقیق هزینه تعمیرات سمعک بهتر است با کلینیک های شنوایی سنجی تماس حاصل فرمایید.

*کلینیک شنوایی فراشنوا کجاست؟

کلینیک شنوایی فراشنوا در تهران، میدان فاطمی، خیابان چهلستون واقع شده است. برای تعیین وقت می توانید با شماره های درج شده بر روی سایت تماس حاصل فرمایید.

. .

کلینیک شنوایی و سمعک فراشنوا

تجویز جدیدترین سمعک های روز دنیا با مناسب ترین قیمت ها و پرداخت اقساط برای بیماران عزیز در کلینیک فراشنوا فراهم شده است. انتخاب سمعک توسط متخصصین مجرب و باسابقه با توجه به نیاز بیمار، قدرت لازم برای تقویت صدا، شرایط جسمی بیمار، سن بیمار و ...تجویز می شود. همچنین تجویز سمعک های ماسکردار برای افراد با وزوز گوش نیز در مرکز فراشنوا انجام می شود. علاوه بر این روش های صدادرمانی با دستگاه، تحریک الکتریکی عصب واگ، تحریک الکتریکی با دستگاه TDCS، لیزر درمانی، ویتامین درمانی، رژیم های غذایی مناسب و سایر روش ها انجام می شود.

برای ارتباط و کسب اطلاعات بیشتر با متخصصین سمعک فراشنوا تماس حاصل فرمایید:

02188949368 02188958823 09105241071 برای مشاهده نتایج تجویز انواع سمعک و درمان های وزوز گوش به پیج فراشنوا در اینستاگرام مراجعه فرمایید: Samak_Farashenava@ کانال علمی تلگرام مرکز فراشنوا: https://t.me/farashenava

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


09105241071
تماس با ما