سمعکهای ضدآب یکی از بهترین نوآوریها در زمینه تجهیزات کمک شنوایی به شمار میروند. یکی از دغدغههای اصلی کاربران سمعک، نگرانی از خرابی دستگاه در مقابل آب، رطوبت، گرد و غبار و ترشحات داخل گوش است.
به همین دلیل، شرکتهای سازنده تمهیدات خاصی برای محافظت از سمعکها در نظر گرفتهاند. در حال حاضر، تولید سمعکهای کاملاً ضدآب (water-proof) به صورت محدود انجام میشود، اما تولید سمعکهای مقاوم در برابر آب (water-resistant) در حال توسعه است.
با اینکه سمعکهای کنونی میتوانند در برابر رطوبت و گرد و غبار مقاومت کنند، اما این مقاومت محدود به مدت زمان خاصی است و در صورت طولانی شدن مواجهه با این عوامل، خطر آسیب دیدن سمعک افزایش مییابد.
گرچه مطمئناً اگر سمعکها ضد آب باشند، مزایای خوبی خواهد بود، اما متأسفانه در حال حاضر تعداد کمی سمعک ضدآب در بازار موجود است. در عوض، بیشتر سمعکها در برابر آب مقاوم هستند، به این معنی که نباید در آب غوطه ور شوند اما میتوانند کمی رطوبت را کنترل کنند.
بیشتر سمعکها مقاوم در برابر آب هستند ولی ضد آب نیستند. رطوبت برای قطعات الکترونیکی ظریف این دستگاههای گران قیمت خوب نیست. اجزای سمعک وقتی تمیز و خشک نگه داشته میشوند، درست مثل تلفنهای هوشمند و لپ تاپها بهترین عملکرد را دارند.
به همین دلیل است که اکثر تولیدکنندگان سمعک غوطه ور شدن هیچ یک از سمعکهای خود را در آب توصیه نمیکنند. در واقع، برخی از مشاورههایی که از متخصص شنواییشناس خود دریافت خواهید کرد شامل اطلاعاتی در مورد چگونگی دور نگه داشتن رطوبت از سمعکهای شماست.
همه سمعکها برای تعیین میزان مقاومت در برابر گرد و غبار و آب، دو امتیاز \"IP\" از ۱ تا ۸ از کمیسیون بینالمللی الکترونیک دریافت میکنند. رقم اول میزان محافظت در برابر ریزهها، مانند گرد و غبار یا شن و ماسه را درجهبندی میکند و در مقیاس ۱-۷ درجهبندی میشود. رقم دوم که در مقیاس ۱-۹ درجهبندی شده است، نشان میدهد که دستگاه الکتریکی تا چه اندازه در برابر رطوبت مقاوم است.
این رقم دوم است که نشان میدهد یک دستگاه چقدر مقاوم در برابر آب است. به عنوان مثال سمعک با درجه IP۶۷ به این معنی است که در برابر اجسام جامد مانند شن و ماسه یا گرد و غبار بسیار محافظت میشود و تعیین شده است که حداقل ۳۰ دقیقه در آب با عمق کمتر از سه فوت کار میکند.
هر عدد کمتر از این، بدان معنی است که دستگاهها نمیتوانند در برابر هر نوع عامل خذابکننده مقاومت کنند. هنگام خرید یک جفت سمعک جدید، با متخصص شنوایی خود درمورد امتیاز IP صحبت کنید.
تولیدکنندگان سمعک در برخی از مدلهای خود از تکنولوژی نانو برای ایجاد پوشش ضدآب استفاده میکنند. بسته به نوع پوشش نانو و سطوح مختلفی که در ساخت سمعکها به کار میرود، قابلیتهای متنوعی از نظر مقاومت در برابر آب در این محصولات دیده میشود.
شرکت زیمنس اولین سمعک ضدآب واقعی با نام "آکواریس" را در سال 2011 معرفی کرد. اکنون، زیمنس با نام سیگنیا در تولید سمعکهای ضدآب با استاندارد IP68 فعال است. از جمله مدلهای ضدآب این شرکت میتوان به سریهای NX و X اشاره کرد.
زیمنس با بیش از 130 سال سابقه در صنعت سمعک، از آلمان به عنوان یکی از پیشروان این صنعت شناخته میشود.
شرکت اتیکن در تولید سمعکهای ضدآب عملکرد برجستهای دارد. همه سمعکهای پشت گوشی این شرکت دارای قابلیت مقاومت در برابر آب هستند. پیشرفتهترین مدل این شرکت، OPN-miniRITE، دارای ویژگیهای ضدآب است. سایر مدلهای ضدآب اتیکن شامل Nera2، Dynamo و Chili هستند.
این سمعکها با برخورداری از تکنولوژیهای پیشرفته دیجیتال، به کاربران امکان میدهند تا نیازهای شنیداری خود را با کیفیت بالا برطرف کنند.
از جمله سمعکهای ضدآب فوناک میتوان به مدلهای Bolero V و Nida Q اشاره کرد. سمعک Phonak Bolero V ویژگیهایی همچون پردازش دوگوشی، اتصال بیسیم و مدار کنترل وزوز گوش دارد.
شرکت فوناک که در سال 1947 در سوئیس تأسیس شد، با ارائه محصولات با کیفیت بالا و مقاوم در برابر آب، تلاش دارد تا رضایت کاربران خود را به دست آورد. این شرکت بسیاری از دستگاههای کمک شنوایی خود را با قابلیتهای ضدآب طراحی کرده است.
شرکت بلتون یکی از پیشروان در تولید سمعکهای ضدآب است. تمامی محصولات این شرکت دارای پوشش ضدآب هستند که توانستهاند رضایت بسیاری از کاربران را جلب کنند. بلتون، یکی از قدیمیترین شرکتهای آمریکایی در زمینه تولید سمعک، در سال 2013 با معرفی سیستم "ارتباط گوش به گوش" (ear to ear communication)، جایزه EUHA را کسب کرد.
از جمله سمعکهای ضدآب استارکی میتوان به مدل Livio اشاره کرد. این سمعکها به ویژه برای افرادی که مستعد تعریق هستند، بسیار مناسب است و با جلوگیری از نفوذ رطوبت به اجزای داخلی سمعک، عمر مفید دستگاه را افزایش میدهد.
استارکی که در سال 1971 در آمریکا تأسیس شد، اولین تولیدکننده سمعک داخل گوشی و نامرئی دیجیتال در جهان است و از اولین شرکتهایی است که از پوشش نانو در ساخت سمعکهای خود بهره گرفته است.
شرکت ریساند که در سال 1943 در دانمارک تأسیس شد، یکی از زیرمجموعههای گروه GN است و به خاطر تولید سمعکهای قدرتمند شناخته میشود. ریساند تمامی محصولات خود از جمله مدلهای پشت گوشی و داخل گوشی را با استاندارد IP68 عرضه میکند که این ویژگیها باعث شده است تا کاربران بتوانند به مدت طولانی از این محصولات استفاده کنند.
آیا به سمعکهای مقاوم در برابر آب نیاز دارید؟
آیا داشتن سمعک با درجه IP بالا برای رطوبت به نفع شما است؟ شاید برای شما مفید باشد اگر که:
با این وجود، زیر آب رفتن این سمعکها درست نیست، به این معنی که دوش گرفتن یا شنا کردن با سمعکهای مقاوم در برابر آب نباید انجام شود.
به یاد داشته باشید، سمعکهای خشک بهترین عملکرد را دارند حتی اگر در یکی از این دستهها قرار ندارید، همیشه بهتر است سمعکها را تا حد ممکن خشک و تمیز نگه دارید. این کار به افزایش عمر سمعکها و کارکرد مؤثر آنها کمک خواهد کرد.
اگر میدانید که در شرایطی که احتمال قرار گرفتن در معرض رطوبت وجود دارد به سمعک خود نیاز خواهید داشت، یک جفت روکش ضد عرق میتواند خیلی مؤثر باشد. این روکشهای پارچهای باعث میشود مدارهای داخلی توسط مواد تهاجمی وآب آسیب نبیند.
این روکشها دقیقاً مناسب با سمعکهای شما به گونهای اختصاصی طراحی شدهاند.
سمعکهای خود را تمیز و پاک کنید. قبل از اینکه هر شب بخوابید، تمام سمعک را با یک پارچه خشک و بدون گرد و غبار پاک کنید.
اگر سمعکهای شما قابل شارژ هستند، با دنبال کردن دستورالعملها، آنها را به منبع شارژ متصل کنید. برای سمعکهای با باتریهای یکبار مصرف، درب محفظه باتری را تا صبح روز بعد باز نگه دارید.
این اجازه میدهد هر رطوبت که ممکن است در طول روز جمع کرده باشند در طول شب بخار شود. در صورت نیاز، از یک دستگاه رطوبت گیر استفاده کنید. این تجهیزات ارزان قیمت مکان خوبی برای نگهداری سمعکهای شما در طول شب است. توصیههای لازم را حتماً از متخصص شنواییشناس خود بخواهید.
اتفاقات پیشبینی نشده همیشه اتفاق میافتد. تقریباً همه کسی را میشناسند که در محل کار خود چایی روی صفحه کلید خود ریخته یا با تلفن همراه خود به داخل آب پریده باشد. متأسفانه، گرچه چندین سال سمعک ضد آبی که واقعاً ضد آب بود، در دسترس بود، اما اکنون این مدل از بازار خارج شده است.
از زمان نوشتن این مقاله، هیچ تولیدکننده دیگری محصولی معادل آن تولید نکرده است. بنابراین سمعکهای ضد آب در دسترس نیستند. اگر تقاضا به اندازه کافی بالا باشد، شاید دوباره این مدل سمعکها تولید شوند.
تا آن موقع، بهترین کاری که میتوانید انجام دهید این است که از سمعکهای بسیار مقاوم در برابر آب ( دارای درجه IP۶۸) استفاده کنید. اگر فکر میکنید که نیاز به سمعکهایی که میتوانند در برابر رطوبت و آب مقاومت کنند دارید، پس شما باید برخی از پیشرفتهترین و با دوامترین سمعکهای موجود در بازار را که شرکتهای مختلف به فروش میرسانند، بررسی کنید.
اجازه ندهید کم شنوایی سرعت شما را کم کند. اجازه دهید یکی از متخصصین شنوایی به شما کمک کند تا بهترین سمعکهای مقاوم در برابر آب را متناسب با سبک زندگی و بودجه خود پیدا کنید.
توجه: سمعکهای تولید شده در سال ۲۰۲۰-۲۰۲۱ همگی دارای IP۶۸ (مقاوم در برابر آب) میباشند. همچنین سمعکهای دیگر(سمعک قدیمی) دارای پوشش نانو در اطراف خود هستند که سبب مقاومت در برابر رطوبت، گردوغبار، قطرات آب میشود.
کلینیک شنوایی و سمعک فراشنوا
تجویز انواع سمعکهای ۱۰۰% نامریی، داخل گوشی، پشت گوشی در قیمتهای مختلف و همراه با پرداخت اقساط برای بیماران عزیز در کلینیک شنوایی فراشنوا ارائه میشود.
همچنین انجام مشاوره سمعک در این کلینیک رایگان میباشد و تمامی خدمات شامل تنظیم سمعک، تعمیر سمعک، تستهای شنواییای بیار، تست شنوایی بدو تولد، ارزیابی وزوز گوش، درمان وزوز گوش، قالبهای ضدصوت، قالبهای ضدآب و... انجام میشود.
برای ارتباط و کسب اطلاعات بیشتر با متخصصین سمعک فراشنوا تماس حاصل فرمایید: ۰۲۱۸۸۹۴۹۳۶۸ ۰۲۱۸۸۹۵۸۸۲۳ ۰۹۱۰۵۲۴۱۰۷۱ برای مشاهده نتایج تجویز انواع سمعک و درمانهای وزوز گوش به پیج فراشنوا در اینستاگرام مراجعه فرمایید: Samak_Farashenava@ کانال علمی تلگرام مرکز فراشنوا: https://t.me/farashenava ۰۹۱۰۵۲۴۱۰۷۱ برای مشاهده نتایج تجویز انواع سمعک و درمانهای وزوز گوش به پیج فراشنوا در اینستاگرام مراجعه فرمایید: Samak_Farashenava@ کانال علمی تلگرام مرکز فراشنوا: https://t.me/farashenava
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.