سمعک قابل شارژ

سمعک قابل شارژ

 

سمعک قابل شارژ یا سمعک با باتری

آیا تا به حال فراموش کرده اید که تلفن همراه خود را در شب شارژ کنید تا روز بعد در نیمه راه خاموش نشود؟ آیا زمان زیادی را بدون دسترسی به برق می گذرانید؟ آیا شما یک کاربر قدرتمند هستید که 16 ساعت در روز از سمعک خود استفاده می کنید؟ اگر پاسخ شما به هر یک از این سوالات مثبت است، این احتمال وجود دارد که سمعک های شارژی برای شما مناسب نباشند. سمعک های مرسوم با باتری های یکبار مصرف ممکن است برای شما بهتر عمل کنند. اما اگر به شارژ مجدد گوشی خود عادت دارید و ترجیح می دهید مجبور نباشید باتری سمعک خود را عوض کنید سمعک های شارژی و بدون باتری بهترین گزینه می باشند. در واقع کاربران سمعک مدت‌هاست که مشخص کرده‌اند که معمولا سمعک‌های قابل شارژ را به سمعک‌های یکبار مصرف خود ترجیح می‌دهند.

در این رابطه، در سال 2016  Hearing Tracker  افراد کم شنوا که از سمعک استفاده می کنند را در مورد تمایل به استفاده از سمعک با باتری یا سمعک قابل شارژ بررسی کردند. از 510 مالک سمعک که به نظرسنجی پاسخ دادند 29٪ از سمعک های مرسوم با باتری غیرقابل شارژ استفاده می کنند اما 70٪ از افراد کم شنوا ترجیح به استفاده از سمعک های قابل شارژ و شارژی داشتند.

 

سمعک قابل شارژ

 

قیمت و هزینه خرید سمعک های شارژی و بدون باتری چقدر است؟

همانطور که اطلاع دارید در اکثر سمعک های جدید هم سمعک با باتری موجود است و هم سمعک های قابل شارژ. سمعک های شارژی به دلیل وجود باتری های قابل شارژ و شارژر مخصوص نسبت به سمعک های باتری دار گران تر می باشند. به طور کلی سمعک های قابل شارژ و شارژی نسبت به سمعک های معمولی در حدود 8 تا 12 میلیون تومان بسته به نوع شارژر متفاوت می باشد. سمعک های شارژی بیشتر برای کسانی که دارای لرزش دست، مشکل بینایی، عدم توانایی در جاگذاری باتری سمعک، مشکل در تهیه و خرید باتری سمعک و... مفید می باشد.

ویژگی سمعک قابل شارژ

 

مزایای سمعک شارژی و قابل شارژ در مقابل سمعک های باتری دار چیست؟

1. برای محیط زیست بهتر است

تخمین زده می شود که سالانه 1.4 میلیارد باتری سمعک یکبار مصرف در محل های دفن زباله قرار می گیرد و همچنین سمعک های دیجیتال به طور متوسط از 300 (یا بیشتر) باتری در یک بازه زمانی سه ساله استفاده می کنند. اما بر خلاف سمعک های باتری دار در سمعک های قابل شارژ در طول بازه 3 سال یا حتی بیشتر تنها از یک عدد باتری استفاده می شود و به تعویض باتری نیازی نمی باشد.

2. جابه جایی آسان بدون نیاز به تعویض باتری

سمعک های باتری دار برخلاف سمعک های شارژِی نیاز به خرید باتری و تعویض باتری می باشد که شاید برای گروهی از افراد شامل سالمندان، افراد با مشکل لرزش دست، افرادی که تنها زندگی می کنند و به دور از خانواده می باشند، افراد با مشکل بینایی، افراد با مشکل در کار کردن با وسایل ظریف و کوچک بسیار مشکل و حتی غیرقابل انجام باشد.

از طرف دیگر سمعک های قابل شارژ تنها با قرارگیری در محفظه شارژر به مدت 2 تا 3 ساعت به شارژ کامل می رسد و قادر به استفاده برای تمام روز است. حتی در سمعک های جدید این مدت زمان نیز کاهش پیدا کرده است و ویژگی فست شارژ نظیر موبایل در سمعک ها وجود دارد که اگر سمعک به مدت 30 دقیقه شارژ شود می توان برای چند ساعت(حدود 5 تا 6 ساعت) از آن استفاده شود.

3. راحتی و استفاده از سمعک در طول روز بدون استرس از اتمام باتری

سمعک های شارژی، هنگامی که یک شبه به طور کامل شارژ شوند می توانند به راحتی تا پایان روز بعد شما را دوام بیاورند. از این رو نیازی به نگرانی در مورد تمام شدن باتری در طول روز یا حتی نگرانی برای تعویض باتری وجود ندارد.

4. طول عمر بیشتر باتری قابل شارژ

باتری سمعک های شارژی دارای طول عمر بیشتری در طول زمان می باشند که این عامل از نظر هزینه خرید باتری برای بیمار به صرفه تر می باشد.

 

طول عمر باتری های قابل شارژ در سمعک های سمعک شارژی چقدر است؟

طول عمر باتری های قابل شارژ به صورت میانگین در حدود 3 سال می باشد اما همانند باتری های موبایل که طول عمر آنها بسته به نوع نگهداری، نوع شارژ کردن و سایر عوامل ممکن است کاهش یابد این قضیه برای باتری های قابل شارژ نیز صدق می کند. در سمعک های جدید قابل شارژ طول عمر باتری های شارژی در حدود 5 تا 6 سال می باشد از این رو خرید سمعک های قابل شارژ جدید نسبت به مدل های باتری دار بسیار بصرفه تر می باشند. همچنین باتری های قابل شارژ در سمعک های جدید ضدآب و ضد رطوبت(IP68) می باشند تا به واسطه این عوامل از عمر باتری کاسته نشود.

علاوه بر این در سمعک های جدید قابلیت اتصال مستقیم سمعک با موبایل و عملکرد شبیه به هندزفری و ایرپاد وجود دارد. اتصال دایم سمعک با موبایل از طریق بلوتوث سبب مصرف بیشتر باتری نسبت به حالت عادی می شود از این رو بهتر است هنگامی که از ویژگی هندزفری یا تغییرات شدت و بهره سمعک استفاده نمی شود ارتباط بین سمعک و موبایل قطع باشد تا از سریع تمام شدن باتری و آسیب به طول عمر باتری جلوگیری شود.

 

انواع دستگاه های شارژر در سمعک های شارژی و قابل شارژ

به طور کلی دستگاه شارژر به 2 صورت موجود می باشد که در مدل ساده و معمولی دستگاه شارژر برای شارژ سمعک باید از طریق کابل به جریان برق یا لب تاب جهت شارژ سمعک متصل شود اما در مدل اسمارت شارژر نیازی به استفاده از کابل نمی باشد. در واقع در مدل شارژر اسمارت دستگاه شارژر به صورت یک پاوربانک عمل می کند و امکان شارژ سمعک ها بدون اتصال به جریان برق وجود دارد.

همچنین در مدل های دستگاه شارژر اسمارت امکان حمل و جابه جایی شارژر و شارژ سمعک وجود دارد این ویژگی بخصوص برای افرادی که در سفر یا جلسات متعدد می باشند نسبت به شارژر های با سیم و معمولی بسیار کارامد تر می باشد و امکان شارژ سمعک برای چند بار توسط شارژر اسمارت وجود دارد. علاوه بر این از نظر قیمتی نیز تفاوت چندانی بین مدل های شارژر با سیم و اسمارت وجود ندارد. دقت داشته باشید در هر برند ممکن است مدل های دستگاه شارژر متفاوت است اما به طور کلی دستگاه های شارژر در این 2 مدل وجود دارد.

 

انواع سمعک های نامریی قابل شارژ و بدون باتری

در سال های گذشته تنها سمعک های پشت گوشی ریک شارژی وجود داشت اما در سال های اخیر مدل های نامریی قابل شارژ نیز به بازار عرضه شده است. از برندهای که دارای سمعک های نامریی قابل شارژ می باشد برند سیگنیا یا زیمنس می باشد که مدل های سیلک Silk قابل شارژ و مدل اکتیو و اکتیو پرو Active/Active Pro را معرفی و عرضه کرده است.

سمعک سیلک آی ایکس (Silk IX) محصول سال 2024 و به صورت پیش ساخته و بدون نیاز به قالب گیری وجود دارد. همین امر سبب شده است که این سمعک به صورت کاملا نامریی در گوش بیمار قرار بگیرد. از نظر میزان پوشش و قدرت برای بیماران با کم شنوایی ملایم تا متوسط رو به شدید مناسب می باشد. از دیگر ویژگی های این سمعک می توان به سیستم وایرلس و بلوتوث برای ارتباط مستقیم بین سمعک و موبایل اشاره کرد. همچنین داشتن برنامه تینیتوس تراپی یا صدادرمانی سبب می شود که برای بیماران با وزوزگوش نیز کارامد و موثر باشد.

سمعک اکتیو و اکتیو پرو (Active/Active Pro) نیز از سمعک های داخل گوشی و شبیه به هندزفری می باشد که از محصولات سال 2021 شرکت سیگنیا می باشد. این سمعک در دو مدل معمولی و پرو موجود می باشد که رده پرو دارای امکانات و تعداد کانال بیشتری نسبت به مدل معمولی می باشد. سمعک اکتیو و اکتیو پرو نیز برای کم شنوایی های ملایم تا متوسط بسیار مناسب است و با داشتن سیستم بلوتوث و وایرلس امکان ارتباط بین سمعک و موبایل وجود دارد.

 

قیمت سمعک های نامریی قابل شارژ و بدون باتری

همانطور که اطلاع دارید سمعک های زیمنس یا سیگنیا از نظر تکنولوژی دارای 4 رده می باشد که به ترتیب شامل رده 2، رده 3، رده 5 و رده 7 می باشد که رده 7 دارای بیشترین امکانات و کیفیت صدا می باشد. از نظر قیمتی به صورت تقریبی قیمت این مدل ها از 30 میلیون تومان تا 60 میلیون تومان موجود می باشند که با توجه به نوسانات قیمت دلار و شرایط بازار ممکن است قیمت های انواع مدل های سمعک از برندهای مختلف دچار تغییر شوند از این رو بهتر است برای کسب اطلاعات دقیق در مورد قیمت سمعک ها با کلینیک فراشنوا تماس حاصل فرمایید.

 

آیا سمعک های پشت گوشی و نامریی شارژی قابل تعمیر می باشند؟ 

بله. سمعک های پشت گوشی و داخل گوشی قابل شارژ نیز ممکن است همانند سایر مدل های سمعک دچار آسیب و خرابی شوند. یکی از خرابی های این سمعک ها باتری های قابل شارژ می باشند که به راحتی قابل تعویض می باشد و هیچ نگرانی ندارد. دیگر قطعاتی که ممکن است خراب شوند قطعه رسیور می باشد که به دلیل قرارگیری در کانال گوش بیشتر در معرض آسیب قرار می گیرند. از این رو تمیز کردن رسیور سمعک با مسواک خشک قبل از استفاده از سمعک بسیار ضروری است زیرا از وارد شدن جرم به داخل رسیور و خراب شدن آن جلوگیری می کند.

دقت داشته باشید در صورتی که فرد به صورت منظم سمعک را با مسواک تمیز کند حتی نیازی به تعویض واکس گارد رسیور در سمعک داخل گوشی و ریک نمی باشد. قطعه بعدی که ممکن است دچار آسیب شود میکروفون سمعک می باشد که این قطعه نیز همانند مدل های داخل گوشی و پشت گوشی باتری دار قابل تعویض و تعمیر می باشد.

بنابراین به طور کلی می توان گفت امکان تعمیر برای سمعک های نامریی قابل شارژ و پشت گوشی قابل شارژ وجود دارد. همچنین هزینه تعمیر قطعات سمعک قابل شارژ نیز با سمعک باتری دار هیچ تفاوتی ندارد زیرا تنها تفاوت سمعک باتری دار و قابل شارژ در نوع باتری(باتری یک بار مصرف و قابل شارژ) می باشد و بین سمعک ها از نظر نوع عملکرد، تکنولوژی، امکانات و حتی ظاهر هیچ تفاوتی وجود ندارد. 

 

هزینه دریافت بیمه برای خرید سمعک های شارژی و قابل شارژ چقدر است؟

هزینه دریافت خرید سمعک شارژی و بدون باتری از بیمه همانند سایر مدل های سمعک باتری دار می باشد و هیچ تغییری در مبلع دریافتی از بیمه ایجاد نمی شود. هزینه دریافتی از بیمه های پایه نظیر بیمه تامین اجتماعی برای تنها یک گوش مبلغ یک میلیون و دویست و پنجاه هزار تومان و برای بیمه سلامت تنها مبلغ هشتصد و هشتاد هزار تومان می باشد که این مبلغ هر 10 سال یکبار برای خرید سمعک به بیمار داده می شود. سایر بیمه های تکمیلی نیز براساس نوع قرارداد فرد با بیمه مبالغ مختلفی را برای خرید سمعک پرداخت می کنند.

برای دریافت هزینه بیمه خرید سمعک موارد زیر لازم و ضروری است:

  1. برگه تست شنوایی یا نوارگوش
  2. نسخه پزشک گوش حلق بینی
  3. فاکتور معتبر با کد اقتصادی و کد IRC
  4. کارت گارانتی سمعک
  5. مشاهده سمعک

 

چه عواملی روی شارژ یا میزان مصرف باتری سمعک تاثیر دارد؟

باتری های قابل شارژ در سمعک ها در واقع از نظر زمان عملیاتی بسیار بهتر از حد انتظار هستند و این به لطف بهینه سازی باتری های شارژی در سمعک می باشد. امکان شارژ سریع در سمعک ها، ویژگی ضدآب بودن، ویژگی ضدرطوبت بودن و ... همگی با هدف افزایش و کارامدی بهتر عمر سمعک می باشد اما ممکن است عواملی روی میزان شارژ سمعک یا طول عمر سمعک در طول روز اثر داشته باشند که باهم این موارد را بررسی می کنیم.

1. محیط شنیداری بیمار

یکی از عواملی که حتی در سمعک های باتری دار سبب مصرف بیشتر باتری می شود محیط شنیداری است. در محیط های شلوغ یا همهمه یا حضور چندین گوینده به دلیل اینکه سمعک پردازش بیشتری بر روی صداهای اطراف انجام می دهد منطقی است که میزان باتری بیشتری نیز مصرف کند.

2. اتصال دایم سمعک به موبایل از طریق بلوتوث

ارتباط بی سیم بین سمعک و موبایل و همچنین استفاده از سمعک همانند ایرپاد جهت گوش دادن به موسیقی یا تماشای ویدیو می تواند مصرف باتری سمعک را در مدل شارژی یا باتری دار افزایش دهد. بنابراین بهتر است زمانی که از این امکانات استفاده نمی شود بلوتوث گوشی نیز خاموش باشد.

3. میزان کم شنوایی و قدرت سمعک

هرچه میزان کم شنوایی بیشتر باشد برای پوشش دهی کم شنوایی باید از سمعک با قدرت بیشتر یا رسیور قوی تر استفاده کنیم. رسیور بزرگ تر و قوی تر نسبت به رسیور های معمولی به دلیل افزایش بیشتر شدت صدا مصرف باتری را افزایش می دهد.

4. عمر باتری سمعک

باتری های قابل شارژ سمعک همانند باتری های موبایل بعد از چند سال قدرت نگهداری باتری یا سلامت باتری کاهش می یابد.

 

آیا باتری های سمعک قابل شارژ لیتیوم یون آتش می گیرند؟

خیر. باتری های سمعک لیتیوم یون بسیار ایمن می باشند و هیچ گونه خطری برای فرد استفاده کننده از سمعک ندارند. حتی باتری های سمعک های جدید شارژی علاوه بر کیفیت بهتر دارای استاندارد IP68 و ضدرطوبت و گردوغبار می باشند تا از عمر باتری سمعک کاسته نشود. همچنین سازندگان سمعک عمر تقریبی باتری های قابل شارژ را 6 سال تخمین زده اند.

 
شنوایی سنجی و سمعک فراشنوا

کلینیک شنوایی و سمعک فراشنوا در تهران از برندهای معتبر سمعک نظیر برند اتیکن، برنافن، فوناک، سیگنیا، یونیترون، هانساتون و ... در تجویز سمعک استفاده می کند. همچنین در این مرکز ارائه انواع مدل های سمعک نامریی، سمعک های قابل شارژ نامریی، سمعک داخل گوشی و پشت گوشی ریک با جدیدترین تکنولوژی های فراهوشمند و هوشمند انجام می شود. علاوه بر این بیماران عزیز می توانند از خدمات بیمه ای برای دریافت هزینه سمعک بهره ببرند. در این مرکز علاوه بر تجویز تخصصی سمعک، بر روی درمان وزوزگوش با جدیدترین روش های روزدنیا نیز بهره برده می شود که تاکنون توانسته ایم بسیاری از افراد با سابقه طولانی وزوزگوش را درمان کنیم.

جهت مشاوره تلفنی و آنلاین با شماره های زیر با ما در ارتباط باشید:

02188958823

09105241071(مشاوره آنلاین)

02188949368

اینستاگرام فراشنوا جهت مشاهده نتایج درمان وزوزگوش و تجربه خرید سمعک:

Samak_farashenava (سمعک فراشنوا)


دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


09105241071
تماس با ما