سمعک کودکان

سمعک کودکان
.

سمعک مخصوص کودکان

سوال هایی که اکثر والدین کودک کم شنوا برای انتخاب سمعک کودکان خود به دنبال جواب آن می باشند؟ بهترین سمعک برای کودکان؟ انواع سمعک مخصوص کودکان؟ آشنایی با سمعک کودکان؟ سمعک نامریی کودکان کم شنوا؟ کوچکترین سمعک کودک؟ چگونه بفهمیم سمعک برای کودک مفید است؟ در هنگام تولد تست های شنوایی برای بررسی وضعیت شنوایی نوزاد نظیر تست OAE و تست ای بی ار انجام می شود. اما بعضی از گروه های در خطر باید چندین نوبت تست های شنوایی را تکرار کنند زیرا بعضی کم شنوایی ها ممکن است بعد از تولد ایجاد شود. کلینیک سمعک فراشنوا با استفاده از دستگاه های به روز و پیشرفته میزان کم شنوایی کودک را تشخص می دهد و در نهایت سمعک مناسب را تجویز می نماید. .

چه کودکانی بیشتر در معرض کم شنوایی می باشند؟

(کودکان High Risk به چه کودکانی گفته می شود؟)

*وجود کم شنوایی در خانواده(جنبه ارثی) *زردی خون بالا(زردی خون بالا که سبب تعویض خون شود) *نگهداری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان(بستری بیشتر از 5 روز در بخش NICU) *کمبود اکسیژن یا خفگی در هنگام تولد *وزن پایین(پایین تر از 1500 گرم)*وجود بیماری در مادر(دیابت، تیرویید) *مصرف دارو و آنتی بیوتیک توسط مادر *مصرف دارو توسط نوزاد در موارد عفونت های شدید . همچنین توجه داشته باشید که در ارزیابی شنوایی بدو تولد احتمال عدم پاسخ یا Fail شدن پاسخ نوزاد وجود دارد که می تواند به دلیل وجود مایع آمونیوم در گوش نوزاد، عدم قرارگیری صحیح پروب در کانال گوش(به دلیل باریک بودن کانال گوش نوزاد) باشد. برای جلوگیری از نگرانی ها و همچنین تایید شنوایی نوزاد انجام تست شنوایی بعد از 2 هفته تا یک ماه ضروری می باشد. در صورت عدم پاسخ شنوایی بعد از یک ماه انجام تست شنوایی ای بی ار در 3 ماهگی جهت تعیین وضعیت کم شنوایی و تایید تست های قبلی ضروری می باشد. به دلیل اینکه مغز کودک در حال رشد است هرگونه نقص و محرومیت اثرات و عوارض شدیدی برای کودک به بار می آورد. بنابراین تشخیص به موقع کم شنوایی و درمان سریع کم شنوایی از عوارض کم شنوایی(تاخیر گفتار وزبان، رشد و سازمندهی مغز) جلوگیری می کند. سمعک کودکان

چه سمعکی برای کودک یا اطفال مناسب است؟

(سمعک کودکان باید چه ویژگی هایی داشته باشند؟)

سمعک کودکان باید مدل پشت گوشی و از قالب فول شل نرم که به طور کامل گوش را بپوشاند استفاده شود. از طرف دیگر بسیاری از خانواده ها اصرار به سمعک نامریی برای نوزاد یا کودک خود دارند و تمایل به دیده شدن سمعک توسط دیگران ندارند. بنابراین این سوال پیش می آید که آیا نوزاد می تواند از سمعک نامریی یا داخل گوشی استفاده کند؟ در جواب این سوال می توان گفت: سمعک نامریی به سمعکی گفته می شود که در عمق کانال گوش قرار می گیرد اما در نوزاد کانال گوش بسیار کوچک می باشد به طوری که امکان قراردادن قطعات سمعک در داخل قالب گوش نوزاد وجود ندارد. همچنین درصورت ساخت سمعک نامرئی امکان نکهداری سمعک روی گوش کودک وجود ندارد(مجددا به دلیل کوچک بودن گوش). بر همین اساس بهترین سمعک برای کودکان مدل پشت گوشی می باشد. کودکان کم شنوا می توانند در سنین بالاتر از 12-13 سالگی از سمعک های داخل گوشی یا حتی سمعک های پشت گوشی ریک استفاده کنند. در این سن جمجمه و کانال گوش کودک رشد کرده و بزرگتر شده است و امکان ساخت سمعک های داخل گوشی وجود دارد. .

سمعک کودکان باید دارای ویژگی های مخصوص اطفال باشد:

*سمعک پشت گوشی(BTE) با قالب نرم فول شل *سمعک دارای برنامه انتقال فرکانسی(در صورت وجود منطقه مرده در حلزون) *سمعک دارای وایرلس و بلوتوث(جهت ارتباط با میکروفون در مدرسه و کلاس درس) *سمعک با میکروفون های دایرکشنال اداپتیو  (میکروفون سمعک های جدید این قابلیت را دارند که به صورت هوشمند و براساس وجود یا نبود سیگنال گفتاری عملکرد خود را تغییر دهد به این صورت که زمانی که گفتار حضور داشته باشد سمعک به صورت دایرکشنال یا جهت دار بر روی منبع صدا با توجه کمتر بر سایر منابع صدا توجه می کند و در مقابل زمانی که صدایی وجود نداشته باشد سمعک به صورت غیرجهت دار می باشد به این معنی که همیشه دنبال صدا می باشد در نتیجه فرد استفاده کننده از سمعک هیچ صدایی را از دست نمی دهد از این رو برای کودکان به دلیل عدم توانایی در شناخت یا جهی یابی به سمت منبع صدا گزینه بسیار مناسبی می باشند) *سمعک دارای برنامه فیدبک قوی (در بعضی از کودکان به دلیل افت شنوایی شدید و عمیق بخصوص در فرکانس های بالا احتمال فیدبک یا سوت زدن سمعک حتی با قالب نیز وجود دارد بنابراین سمعک باید دارای برنامه قوی فیدبک گیری باشد تا بدون کاهش بهره یا قدرت سمعک در فرکانس های بالا فیدبک را از طریق تغییر فاز حذف کند) *سمعک با تکنولوژی هوشمند (بهتر است سمعک محصول سال جدید برای نوزاد یا کودک خریداری شود تا از بالاترین تکنولوژی روز دنیا برخوردار باشد و نوزاد برای نوزاد تا چندین سال جزء سمعک های جدید محسوب شود.) *سمعک ضدآب یا مقاوم به آب *سمعک قابل شارژ یا بدون باتری برخی از ویژگی های ذکر شده در بالا مانند ضدآب بودن سمعک یا قابل شارژ بودن سمعک می تواند گزینه مناسبی باشد.

*چرا کودک باید از سمعک پشت گوشی استفاده کند؟

همانطور که در بالا اشاره شد به دلیل باریک بودن مجرا و کانال گوش امکان ساخت سمعک داخل گوشی وجود ندارد یعنی فضای کافی برای قراردادن اجزای سمعک در قالب گوش نوزاد وجود ندارد. از طرف دیگر به دلیل رشد سریع گوش کودک نیاز به تعویض پوسته بیشتر می باشد که سبب هزینه زیادی برای خانواده می شود. .

*مزایای سمعک با برنامه انتقال فرکانسی در سمعک کودکان چیست؟

در کودکان با افت شنوایی شدید و عمیق امکان دارد بعضی از مناطق تحریک نشوند یا منطقه مرده باشند(یعنی اگر این مناطق را تحریک کنیم هیچ پاسخی دریافت نمی شود). در این حالت با استفاده از سمعک می توان صداهایی که مربوط به منطقه مرده می باشد را به سمت منطقه های پایین تر که سالم می باشند انتقال داد به طور مثال در حلزون منطقه مربوط به فرکانس 8 کیلو هرتز از بین رفته است، با استفاده از سمعک صداهایی که سبب تحریک منطقه 8 کیلو هرتز می باشند را به سمت منطقه فرکانسی 4تا 6 کیلو هرتز انتقال میدهد و منطقه 4-6 کیلوهرتز در واقع به دو صدا(صداهای 8 کیلو هرتز و صداهای منطقه 4-6 کیلوهرتز) پاسخ می دهد. با استفاده از برنامه انتقال فرکانسی دیگر کودک از هیچ صدایی محروم نمی ماند و قادر به شنیدن تمامی صداها می باشد. .

*آیا سمعک با سیستم وایرلس و بلوتوث برای درک بهتر گفتار نوزاد ضروری است؟

بسیاری از افراد کم شنوا در محیط های شلوغ از درک گفتار محروم می مانند. در محیط های شلوغ تکنولوژی سمعک، امکانات سمعک و میکروفن های دایرکشنال می توانند سبب درک بهتر گفتار شوند. علاوه بر این موارد وجود سمعک وایرلس دار امکان برقراری ارتباط سمعک با سایر وسایل صوتی و خارجی نظیر میکروفون را فراهم می کند. به این صورت که میکروفون در دست گوینده می باشد و رسیور و دریافت کننده صدا در دست بیمار کم شنوا یا دور گردن آن می باشد، صدا از طریق بلوتوث و وایرلس به بیمار می رسد(یعنی نویز های مداخله گر کمتر اثر دارند)که سبب درک بهتر می شود. از این میکروفون های خارجی می توان در مدرسه و کلاس های درس استفاده کرد. سمعک کودکان .

*مزایای وجود برنامه فیدبک گیری قوی در سمعک کودکان چیست؟

در بیماران با کم شنوایی شدید و عمیق برای درک گفتار نیاز به سمعک قوی و قدرتمند دارند، هرچه قدرت سمعک بیشتر باشد امکان سوت یا فیدبک سمعک بیشتر می باشد. موارد زیادی در ایجاد سوت سمعک نقش دارند از جمله خراب شدن قالب گوش، پاره شدن شلنگ، عدم جاگذاری درست قالب، خراب بودن سمعک و ... . در سمعک های جدید با تکنولوژی هوشمند امکان سوت سمعک به صفر رسیده هست که امکان افزایش بهره بدون ایجاد نگرانی از سوت و فیدبک سمعک را فراهم کرده است. .

*آیا سمعک کودکان باید دارای تکنولوژی هوشمند باشد؟

سمعک هوشمند به طور اتوماتیک و بدون همکاری فرد تمام تغییرات را برای محیط های مختلف صوتی انجام می دهد. در سمعک جدید برخلاف سمعک قدیمی امکان توجه یا تمرکز بر صداهای پشت سر به راحتی ایجاد شده است. همچنین همانطور که در شکل مشاهده می کنید امکان توجه بر روی چند گوینده در سمعک های جدید وجود دارد. تکنولوژی هوشمند سمعک سبب حذف دکمه تغییر برنامه یا ولوم کنترل، امکان ارتباط مستقیم با موبایل، تنظیم سمعک از راه دور، کم و زیاد کردن ولوم سمعک با موبایل، درک و کیفیت بالاتر گفتار و... شده است در نتیجه با تکنولوژی هوشمند امکان ساخت سمعک های نامریی یا سمعک های کوچک غیرقابل دید فراهم شده است. حتی در افت های شنوایی شدید و عمیق می توان از سمعک های کوچکتر اما با همان قدرت بالا برای این گروه از بیماران استفاده کرد. بنابراین در انتها می توان گفت به دلیل اینکه سمعک هوشمند امکانات و کیفیت صدای بهتری نسبت به سمعک های دیجیتال رده پایین تر فراهم می کند و رشد گفتار و زبان کودک در اولویت وجود دارد خرید سمعک های هوشمند یا خرید سمعک های جدید گزینه مناسبی می باشد. سمعک کودکان
*علت خرید سمعک ضدآب یا مقاوم به آب برای کودک چیست؟
سمعک ضدآب یا مقاوم به آب علاوه بر سمعک های پشت گوشی در سمعک های داخل گوشی نیز وجود دارد. در تکنولوژی های جدید سمعک ها با قراردادن پوشش نانو بر روی بخش خارجی و داخلی سمعک از ورود رطوبت، آب، گردوغبار و موارد اینچنین جلوگیری و محافظت می شود. کودکان به علت اینکه ممکن است سمعک خود را در آب یا سایر وسایل قرار دهند ضدآب بودن سمعک بسیار عاقلانه و درست می باشد که از نظر قیمتی نیز قیمت سمعک ضدآب نسبت به سمعک معمولی تفاوت چندانی ندارد. از طرف دیگر وجود پوشش نانو در سمعک های ضدآب، طول عمر سمعک را افزایش می دهد به طور مثال در محیط های رطوبتی نظیر جنوب و شمال کشور به علت رطوبت بالا امکان خراب شدن سمعک بالاست اما با سمعک های مقاوم به آب این مشکلات کمتر است. .
*سمعک قابل شارژ یا بدون باتری برای کودک چه فایده ای دارد؟
سمعک شارژی را می توان به موبایل تشبیه کرد به این صورت که در طول شب سمعک شارژ می شود و در طول روز از آن استفاده می شود. به طور دقیق تر سمعک با 3-4 ساعت شارژ شدن در طول روز قابل استفاده می باشد. در سمعک های جدید امکان یا قابلیت جابه جایی شارژر سمعک وجود دارد و به راحتی در هرمکانی امکان شارژ کردن باتری سمعک و استفاده از آن وجود دارد. در کودکان نیز سمعک قابل شارژ مفید می باشد زیرا ممکن اسن کودکان باتری سمعک را بخورند و مشکلات گوارشی برای آنها ایجاد شود یا بسیاری از خانواده ها نگران تمام شدن باتری سمعک در مدرسه یا سایر محیط ها می باشند که در سمعک های قابل شارژ دیگر نگران این موضوع نیستند. سمعک های قابل شارژ دو نوع می باشند: 1.استفاده از باتری های با طول عمر یک سال(باتری طلایی رنگ) 2.باتری های قابل شارژ که با قرار گرفتن سمعک در محفظه شارژر، باتری سمعک شارژ می شود. .
سوالات متداول بیماران در مورد سمعک مخصوص کودکان

*چطوری بفهمم کودک من کم شنوا است؟

با انجام تست های شنوایی ای بی ار و تست OAE می توان از وجود و میزان کم شنوایی اطفال اطلاعات بدست آورد. همچنین بخاطر داشته باشید در بعضی موارد کم شنوایی با تاخیر ظاهر می شود به این معنی که نوزاد در ماههای اول دارای شنوایی نرمال می باشد و بعد چندماه افت شنوایی شروع می شود.

*آیا انجام تنها تست حلزون یا OAE در بدو تولد جهت بررسی شنوایی کافی است؟

خیر. انجام هر دو تست های شنوایی ای بی ار و OAE بسیار ضروری و کامل کننده یکدیگر می باشند زیرا در مواردی نظیر بیماری نوروپاتی که عصب شنوایی دچار اختلال و ناهمزمانی می باشد. در این بیماری تست حلزون یا OAE کاملا سالم است و تست عصب یا ای بی ار افت شنوایی و آسیب در عصب را نشان می دهد. اگر خانواده ها تنها به تست حلزون OAE اکتفا کنند نوروپاتی تشخیص داده نمی شود و خانواده با تصور اینکه شنوایی نوزاد و کودک نرمال است اما چند سال دیگر(1 تا 3 سالگی) کودک قادر به صحبت کردن نمی باشد و دوره طلایی زبان آموزی از دست رفته است.

از این رو انجام تست های دوره ای در بدو تولد، 1 ماهگی، 3 ماهگی، 6 ماهگی و در کودکانی که چندین عامل خطر را دارند 1 سالگی نیز انجام تست ای بی ار و OAE پیشنهاد شده است.

*در صورت کم شنوایی چه موقع باید از سمعک استفاده کند؟

در صورت تایید کم شنوایی بعد از انجام تست های شنوایی ای بی ار باید بلافاصله سمعک تجویز و استفاده شود. در نوزادان و کودکان حتی با کم شنوایی ملایم نیز استفاده از سمعک ضروری می باشد.

*چه سمعکی برای کودک من مناسب است؟

سمعک مخصوص کودکان باید به صورت پشت گوشی و از جدیدترین تکنولوژی روز دنیا باشد زیرا مغز کودک در حال رشد می باشد.

*جدیدترین سمعک های قابل شارژ داخل گوشی و پشت گوشی چه مدلایی می باشند؟

جدیدترین و تنها سمعک داخل گوشی قابل شارژ سمعک اکتیو و اکتیو پرو سیگنیا می باشد.

جدیدترین سمعک های پشت گوشی و ریک قابل شارژ شامل سمعک رییل Real 2023 اتیکن، سمعک های رده ای ایکس سیگنیا، سمعک آلفا Alpha برنافن، سمعک انچنت سونیک، سمعک اپن OPN اتیکن، سمعک مور More اتیکن و... می باشند.

*امکان استفاده از سمعک های نامریی برای کودک وجود دارد؟

خیر. به دلیل کانال کوچک نوزادان و کودکان امکان استفاده از سمعک های نامریی و داخل گوشی وجود ندارد. در بعضی موارد احتمال استفاده از سمعک در سن 10 سالگی به بعد وجود دارد.

.
کلینیک شنوایی و سمعک فراشنوا
کلینیک شنوایی و وزوز فراشنوا علاوه بر فعالیت در تجویز جدیدترین سمعک های برای بزرگسالان و سالمندان و همچنین فعالیت بر روی روش های درمانی وزوز گوش بر روی تجویز سمعک های جدید و مخصوص نوزادان و کودکان نیز فعالیت دارد. انجام تست های شنوایی نوزادان با دستگاههای جدید و مناسب برای ارزیابی شنوایی و مشخص کردن وضعیت شنوایی نوزادان استفاده می شود. همچنین تعمیر انواع مدل های سمعک، تهیه قالب های ضدصوت و ضدآب و... در این مرکز انجام می شود. برای ارتباط و کسب اطلاعات بیشتر با متخصصین سمعک فراشنوا تماس حاصل فرمایید: 02188949368 02188958823 09105241071 برای مشاهده نتایج تجویز انواع سمعک و درمان های وزوز گوش به پیج فراشنوا در اینستاگرام مراجعه فرمایید: Samak_Farashenava@ کانال علمی تلگرام مرکز فراشنوا: https://t.me/farashenava

دیدگاه ها درباره سمعک کودکان

ممنون از شما مطلب بسیار قشنگ و مفیدی بود آیا شما سمعک اطفال هم دارید؟

با سلام در این سایت سعی بر نوشتن جدیدترین و به روزترین سمعک ها و تکنولوژی های آنها شده است. بله سمعک اطفال هم تجویز می شود. همچنین تست های شنوایی بدو تولد و تست ای بی ار نیز انجام می شود. کلینیک شنوایی و سمعک فراشنوا 02188949368 09105241071


دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


09105241071
تماس با ما