علایم بدشنوایی در کودکان :: کاهش شنوایی می تواند بر توانایی کودک در ایجاد گفتار، زبان و مهارت های اجتماعی تأثیر بگذارد. هرچه زودتر کودکان مبتلا به کم شنوایی شروع به دریافت خدمات کنند، احتمال دستیابی آنها به تمام توانایی هایشان بیشتر است. اگر فکر می کنید ممکن است کودک کم شنوایی داشته باشد، در اسرع وقت از پزشک کودک راهنمایی درباره ی تست های شنوایی بخواهید و منتظر نمانید.
طبق نظر سازمان جمع آوری داده ها، تخمین های مختلفی وجود دارد، اما کاهش شنوایی به صورت کلی در کودکان بسیار شایع است. یک نظرسنجی ملی تخمین زده است که حدود 15٪ از کودکان کم شنوایی دارند، اگرچه در بیشتر موارد کم شنوایی اندک است و فقط در یک گوش است و سطح شدیدتر کاهش شنوایی کمتر دیده می شود.
کم شنوایی می تواند زمانی اتفاق بیفتد که هر قسمت از گوش به روش معمول کار نکند. این شامل گوش خارجی، گوش میانی، گوش داخلی، عصب شنوایی و سیستم شنوایی است.
علائم و نشانه های کاهش شنوایی برای هر کودک متفاوت است. حتی اگر کودک قبلاً از غربالگری شنوایی عبور کرده باشد، مهم است که به دنبال علائم زیر باشید.
کاهش شنوایی ممکن است در هر زمان از زندگی - از قبل از تولد تا بزرگسالی - اتفاق بیفتد. موارد زیر مواردی است که می تواند احتمال کم شنوایی کودک را افزایش دهد:
حدود 1 مورد از 2 مورد کاهش شنوایی در نوزادان به دلایل ژنتیکی است. برخی از نوزادانی که علت ژنتیکی کم شنوایی دارند ممکن است اعضای خانواده ای داشته باشند که دچار کم شنوایی است. تقریباً از هر 3 نوزاد 1 نوزاد با افت شنوایی ژنتیکی، یک «سندرم» نیز دارد. این بدان معناست که این کودکان علاوه بر کاهش شنوایی، اختلالات دیگری نیز دارند. مانند سندرم داون یا سندرم آشر.
یک مورد از 4 مورد کاهش شنوایی در نوزادان به دلیل عفونت مادر در دوران بارداری، عوارض بعد از تولد و ضربه به سر است.
* 5 روز یا بیشتر در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان (NICU) گذرانده یا در هنگام بستری شدن در NICU دچار عوارض شده است.
*زردی بالا: برای درمان زردی به روشی خاص مانند انتقال خون نیاز دارد. سر، صورت یا گوش ها به شکلی متفاوت از حالت معمول شکل گرفته است.
*دارای بیماری های مرتبط با اختلال عصبی است که ممکن است با کاهش شنوایی همراه باشد.
*عفونت در اطراف مغز و نخاع به نام مننژیت داشته است.
*از ناحیه سر دچار آسیب دیدگی شدیدی شده است که نیاز به بستری در بیمارستان دارد.
و در آخر برای حدود 1 نوزاد از 4 نوزادی که با کم شنوایی متولد شده، علت آن مشخص نیست.
نوزادان و کودکان باید در نحوه بازی، یادگیری، برقراری ارتباط وعملکرد خود به نقاط معیاری برسند. تأخیر در رسیدن به هر یک از این نقاط معیار می تواند نشانه کم شنوایی یا مشکل رشدی دیگری باشد. غربالگری شنوایی می تواند تشخیص دهد که کودک ممکن است کم شنوایی داشته باشد و این غربالگری آسان است و دردناک نیست. در واقع، نوزادان اغلب هنگام غربالگری در خواب هستند و زمان بسیار کمی طول می کشد.
همه نوزادان باید حداکثر تا 1 ماهگی غربالگری شنوایی انجام دهند. این تست در اکثر نوزادان در حالی که هنوز در بیمارستان هستند انجام می شود. اگر کودک از غربالگری شنوایی عبور نکرد، انجام آزمایش شنوایی کامل در اسرع وقت، اما حداکثر تا 3 ماهگی، بسیار مهم است.
شنوایی کودکان باید قبل از ورود به مدرسه یا هر زمان که نگرانی در مورد شنوایی کودک وجود دارد، آزمایش شود. کودکانی که غربالگری شنوایی را پشت سر نمی گذارند هم باید در اسرع وقت تست شنوایی کامل را انجام دهند.
حتی اگر سمعک های مرسوم نتوانند به کودک شما کمک کنند، ممکن است از راه حل های شنوایی دیگری مانند کاشت حلزون گوش و کاشت هدایت استخوانی بهره مند شوند.
کلینیک فراشنوا با داشتن تجهیزات جدید در تمامی زمینه های ارزیابی شنوایی در نوزادان و بزرگسالان فعالیت دارد. همچنین تجویز سمعک در تمامی گروه های سنی در کلینیک فراشنوا انجام می شود.
برای مشاوره و تماس با کلینیک فراشنوا با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید: 02188949368 09105241071
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.