بیایید نگاهی عمیق به سه نوع کم شنوایی همراه با علل و روش های درمانی بیندازیم:
کاهش شنوایی انتقالی به دلیل مشکلات کانال گوش، پرده گوش، یا گوش میانی و استخوان های کوچک آن است (چکشی ، اسندانی و رکابی).
دلایل
جراحی ممکن است کاهش شنوایی انتقالی را که به دلیل عدم وجود مادرزادی کانال گوش یا عدم باز بودن مجرای گوش در بدو تولد، بدشکلی یا اختلال در عملکرد گوش میانی (به عنوان مثال از ضربه سر) و otosclerosis اصلاح کند تقویت ممکن است بسته به وضعیت عصب شنوایی، یک راه حل با استفاده از سمعک استخوانی به عنوان مثال، سیستم Baha یا Ponto یا سمعک معمولی باشد. از داروهای آنتی بیوتیک یا ضد قارچ برای درمان عفونت های مزمن گوش یا مایعات میانی مزمن استفاده می شود. تومورها معمولاً نیاز به جراحی دارند.
کاهش شنوایی حسی-عصبی (SNHL) به دلیل مشکلات گوش داخلی است که به عنوان افت شنوایی مربوط به عصب نیز شناخته می شود.
دلایل
کاهش شنوایی حسی عصبی ناگهانی (SSHL) ، که فرض بر این است که منشأ ویروسی دارد ، یک اورژانس اتولوژیک است که از نظر پزشکی با کورتیکواستروئیدها درمان می شود.از کورتیکواستروئیدها ممکن است برای کاهش تورم و التهاب سلولهای موی حلزون پس از قرار گرفتن در معرض سر و صدای زیاد استفاده شود. کاهش شنوایی حسی ممکن است در اثر ضربه به سر یا تغییرات ناگهانی فشار هوا (به عنوان مثال ، فرود هواپیما) رخ دهد ، که می تواند باعث پارگی یا نشت محفظه مایع گوش داخلی شود ، که می تواند برای گوش داخلی سمی باشد.
در صورت بروز این عمل جراحی فوری موفقیت متفاوتی داشته است. کاهش شنوایی پیشرونده دوطرفه طی چندین ماه ، که به عنوان بیماری خود ایمنی گوش داخلی نیز تشخیص داده می شود ، از نظر پزشکی با کورتیکواستروئیدهای طولانی مدت و گاهی اوقات با دارو درمانی کنترل می شود.
بیماری خود ایمنی گوش داخلی زمانی است که سیستم ایمنی بدن دفاع خود را در برابر ساختارهای گوش داخلی نادرست هدایت می کند و باعث آسیب در این قسمت از بدن می شود.
کاهش شنوایی حسی عصبی ممکن است به علت ناشناخته ای باشد یا با بیماری منیر همراه باشد. علائم بیماری منیرر کاهش شنوایی ، وزوز گوش (زنگ زدن در گوش) و سرگیجه است. بیماری منیر ممکن است از طریق پزشکی با رژیم کم سدیم ، دیورتیک ها و کورتیکواستروئیدها درمان شود.
اگر سرگیجه از نظر پزشکی کنترل نشود ، پس از آن روش های مختلف جراحی برای از بین بردن سرگیجه استفاده می شود. کاهش شنوایی حسی عصبی ناشی از بیماری در سیستم عصبی مرکزی ممکن است به مدیریت پزشکی برای بیماری خاص م affectثر بر سیستم عصبی پاسخ دهد.
به عنوان مثال ، کاهش شنوایی ثانویه به مولتیپل اسکلروزیس ممکن است با درمان بیماری ام اس معکوس شود. کاهش شنوایی حسی-عصبی برگشت ناپذیر ، رایج ترین شکل کاهش شنوایی ، ممکن است با سمعک کنترل شود. وقتی سمعک کافی نیست ، این نوع kamshenavayi را می توان با کاشت حلزون با جراحی درمان کرد.
شنوایی برای رشد گفتار و زبان، ارتباطات و یادگیری بسیار مهم است.
کودکانی که به دلیل افت شنوایی یا مشکلات پردازش شنوایی دچار مشکلات شنوایی هستند همچنان جز جمعیت هایی هستند که کم شناسایی می شوند و خدمات کمتری به آنها ارائه می شود. زبان از طریق قرار گرفتن در معرض اصوات فرا گرفته می شود. کودکان کلماتی را که در محیط خود می شنوند برمی دارند.
اما نه تنها رشد زبان به توانایی شنیدن کودک شما بستگی دارد بلکه مهارت گوش دادن آنها همچنین توانایی یادگیری خواندن و نوشتن را تحت تأثیر قرار می دهد و مهارت های اجتماعی آنها را نیز بسیار تحت تأثیر قرار خواهد داد. هر چه افت شنوایی زودتر در زندگی کودک رخ دهد، تاثیر آن بر رشد و گفتار کودک بیشتر خواهد بود.
به همین ترتیب، هرچه زودتر مشکل شناسایی و مداخله آغاز شود، تأثیر نهایی کمتر جدی خواهد بود.
چهار مورد عمده وجود دارد که kamshenavayi، کودکان را تحت تأثیر قرار می دهد:
باعث تاخیر در رشد مهارتهای ارتباطی دریافتی و بیانی (گفتار و زبان) می شود. کمبود زبان باعث مشکلات یادگیری شده که منجر به کاهش پیشرفت تحصیلی می شود. مشکلات ارتباطی اغلب منجر به انزوای اجتماعی و اعتماد به نفس ضعیف می شود. این ممکن است در انتخاب های شغلی نیز تأثیر بگذارد.
واژگان
واژگان در کودکانی که kamshenavayi دارند، با سرعت کمتری رشد می کنند. کودکان کم شنوا کلمات مشخص مانند گربه، پرش، پنج و قرمز را آسان تر از کلمات انتزاعی مانند قبل، بعد، برابر و حسادت می آموزند. فاصله بین واژگان کودکان با شنوایی طبیعی و کسانی که افت شنوایی دارند با افزایش سن بیشتر می شود.
کودکان مبتلا به kamshenavayi بدون هیچ گونه مداخله ای به شدت عقب می افتند. کودکان مبتلا به kamshenavayi در درک کلمات با چندین معنی نیز مشکل دارند. به عنوان مثال، کلمه شیر می تواند به معنی شیر خوراکی یا حیوان شیر باشد.
کودکان کم شنوا جملات کوتاه تر و ساده تری را نسبت به کودکان با شنوایی طبیعی درک می کنند و تولید می کنند. کودکان کم شنوا معمولاً در درک و نوشتن جملات پیچیده مانند جمله هایی با بندهای وابسته (معلمی که من برای ریاضیات داشتم، امروز مریض بود) یا جمله های مجهول مشکل دارند. کودکانی که افت شنوایی دارند اغلب نمی توانند پایان کلمات مانند را بشنوند.
این منجر به سو تفاهم و استفاده نادرست از زمان فعل، جمع بندی، مضاف الیه و عدم توافق فاعل و فعل می شود.
کودکان مبتلا به افت شنوایی اغلب نمی توانند صداهای گفتاری ساکت مانند "س" ، "ش" ، "ف" ، "ت" و "ک" را بشنوند و بنابراین آنها را در گفتار خود نمی گنجانند.
بنابراین، درک گفتار برا این کودکان ممکن است دشوار باشد. کودکان کم شنوا ممکن است هنگام صحبت صدای خود را نشنوند. آنها ممکن است خیلی بلند یا خیلی آهسته صحبت کنند.
این کودکان ممکن است دارای یک فرکانس صحبت یا speaking pitch بیش از حد بالا باشند.
به نظر می رسد ممکن است به دلیل استرس کم، ضعف در حرکت یا ضعف در صحبت کردن، غر بزنند.
کودکان کم شنوا در همه زمینه های پیشرفت تحصیلی، به ویژه خواندن و مفاهیم ریاضی، مشکل دارند. كودكان با كم شنوايي خفيف تا متوسط، به طور متوسط يك تا چهار درجه پايين تر از همسالان خود با شنوايي طبيعي هستند، مگر اينكه مديريت مناسبي رخ دهد. کودکانی که kamshenavayi شدید تا عمیق دارند معمولاً به مهارتهایی بالاتر از سطح کلاس سوم یا چهارم نمی رسند، مگر اینکه مداخله آموزشی مناسب در اوایل انجام شود. شکاف در پیشرفت تحصیلی بین کودکان با شنوایی طبیعی و آنهایی که افت شنوایی دارند معمولاً با پیشرفت در مدرسه بیشتر می شود. سطح موفقیت مربوط به مشارکت والدین و کمیت، کیفیت و زمان خدمات پشتیبانی و توانبخشی ای است که کودکان دریافت می کنند.
کودکانی که kamshenavayi شدید تا عمیق دارند، اغلب احساس انزوا، عدم توانایی دوست یابی و ناراضی بودن در مدرسه می کنند، خصوصاً وقتی معاشرت آنها با دیگر کودکان کم شنوا محدود باشد. به نظر می رسد این مشکلات اجتماعی در کودکان با کم شنوایی خفیف یا متوسط بیشتر از کودکان با کم شنوایی شدید تا عمیق است.
آنچه شما می توانید انجام دهید تحقیقات اخیر نشان می دهد کودکانی که با kamshenavayi شناخته می شوند و توانبخشی خود را زود شروع می کنند، ممکن است بتوانند زبان (گفتاری یا اشاره) را هم تراز با همسالان با شنوایی طبیعی خود یاد بگیرند.
اگر کم شنوایی در کودک شما تشخیص داده شود، مداخله زودهنگام خانواده محور برای تقویت زبان (گفتار و یا زبان اشاره، بسته به انتخاب خانواده) و تمرینات و توانبخشی خاص برای رشد شناختی توصیه می شود. متخصص شنوایی سنجی، به عنوان بخشی از یک تیم بین رشته ای از متخصصان، کودک شما را ارزیابی می کند و مناسب ترین برنامه مداخله شنوایی شناسی را پیشنهاد می کند.
با کودک خود به طور فعال در درمان شرکت کنید. والدین و مراقبان بهترین حمایت و معلمین کودک هستند. اگر چیزی نامشخص است، سوال کنید. آسیب شناس گفتار و زبان به همه ی سوالات شما پاسخ خواهد داد. از راهکارهای گفتار و زبان که هر روز در جلسه با کودک خود آموخته اید استفاده کنید. سر و صدا را به حداقل برسانید.
این به کودک شما کمک می کند تا اطلاعات مهم را به وضوح بشنود. قبل از صحبت با فرزند خود اطمینان حاصل کنید که توجه او به شما جلب شده است. اطمینان حاصل کنید که آنها با تماشای اقدامات و پاسخ ها صدای شما را شنیده اند برای کمک به ساخت واژگان و زبان کودک خود روزانه کتاب بخوانید.
به منظور توسعه زبان کامل و غنی کودکان باید بتوانند با صداهای گفتاری اطراف خود هماهنگ شوند.
این بسیار مهم است که کودک بتواند در تمام ساعات بیداری به حداکثر شنیدن دست یابد.
همانطور که برای حرکت با اطمینان و درک کامل و لذت بردن از تمام فعالیتهای انجام شده در اطراف خود به نور اعتماد می کنید، کودک شما نیز به سمعک تکیه می کند تا بتواند بیشترین کمک را از محیط اطراف خود برای حمایت از رشد زبان خود داشته باشد.
بعد از تهیه وسایل و دستگاه های کمکی لازم برای کودک خود، در زودترین زمان ممکن برنامه توانبخشی و جلسات آموزشی کودک خود را شروع کنید.
ارزیابی شنوایی نوزادان در بدو تولد و کودکان با تست های شنوایی ای بی ار و OAE با پیشرفته ترین و به روز ترین دستگاه ها انجام می شود. همچنین در صورت کم شنوایی علاوه بر تست های دوره ای جهت چک آپ شنوایی نوزاد، سمعک های مخصوص کودکان نیز تجویز می شود.
برای تعیین وقت و مشاوره با سمعک فراشنوا با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:
02188949368
09105241071
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.