تست ABR

تست ABR
.

تست ABR در نوزادان

تست ABR در نوزادان و کودکان جهت بررسی وضعیت شنوایی باید از تست های Objective استفاده شود که در این تست ها کودک هیچ نقشی در پاسخ شنوایی ندارد و در طول تست کودک خواب یا بی حرکت می باشد.

از تست های آبجکتیو که در این گروه سنی برای بررسی وضعیت شنوایی استفاده می شود:

*تست OAE: بررسی سلول های مویی حلزون با ارائه صدا از طریق پروب در کانال گوش

*تست ABR: بررسی تحریک پذیری عصب شنوایی با ارائه صدا و قراردادن الکترود بر روی سر

می باشد.

در هر دو تست بالا نوزاد یا کودک باید بی حرکت(در بهترین حالت قرارگیری درخواب عمیق) باشد و با ارائه صدا پاسخ حلزون و عصب گوش بدست می آید.

اگر نوزاد یا کودک در حین تست بیدار باشد به دلیل ایجاد نویز عضلانی یا سروصدای کودک پاسخ اعتبار ندارد و احتمال خطا افزایش می یابد.

برای بررسی شنوایی نوزادان ابتدا تست OAE انجام می شود و در صورت عدم پاسخ باید تست شنوایی ای بی ار انجام شود.

تست OAE به عنوان تست شنوایی بدوتولد نوزادان انجام می شود که یکی از سریعترین تست های شنوایی است که پاسخ در کمتر از یک دقیقه ظاهر می شود.

در تست OAE با قراردادن پروب تست در کانال گوش تست انجام می شود و نیاز به سکوت و عدم حرکت نوزاد یا کودک دارد.

تست ABR

اما در تست ABR از الکترودهایی که برروی صورت کودک وصل می شود استفاده می شود و در این تست نیز به عدم حرکت یا خواب بودن کودک نیاز است.

در سنجش شنوایی بزرگسالان به دلیل همکاری فرد از تست ادیومتری (پاسخ رفتاری فرد) استفاده می شود و فرد با فشار دادن دکمه (به معنی شنیدن صدا) پاسخ می دهد.

در تست حلزونی یا تست OAE تنها می توان سالم یا عدم سالم بودن سلول های مویی را تعیین کرد و نمی توان میزان آسیب یا درصد کم شنوایی مشخص کرد.

به همین دلیل حتما و ضروری می باشد از تست ABR جهت تعیین میزان کم شنوایی استفاده شود.

تست ای بی ار و تست حلزون مکمل یکدیگر می باشند و انجام هر دو تست برای کودکان زیر یکسال ضروری و الزامی است.

.

کاربرد تست ABR برای نوزادان چیست؟

  • تخمین میزان کم شنوایی (بخصوص تعیین کم شنوایی نوزادان)
  • بررسی محل تومور، یا هر گونه ضایعه عصبی در مسیر عصب 8 و ساقه مغز

تخمین آستانه ها از طریق تست ای بی ار بیشتر در نوزادان، کودکان به دلیل عدم همکاری انجام می شود اما گاهی در بزرگسالان دارای معلولیت یا افراد متمارض نیز استفاده می شود.

.

تفاوت تست ادیومتری و تست ای بی ار چیست؟

*تست ادیومتری مخصوص بزرگسالان می باشد اما ای بی ار بیشتر در نوزادان و کودکان

*در تست ادیومتری فرد با فشار دادن دکمه پاسخ را نشان می دهد اما در تست ای بی ار نوزاد هیچ فعالیتی انجام نمی دهد و پاسخ به صورت اتومات گرفته می شود

*در تست ادیومتری پاسخ در فرکانس های 8000-250 می باشد اما در تست ای بی ار فرکانس های 4000-1000 ارزیابی می شود.

توجه داشته باشید که تست ای بی ار از معتبرترین و دقیق ترین تست های شنوایی نوزادان می باشد.

تست ABR

.

برای انجام تست OAE و ABR چه میزان زمان لازم است؟

در تست OAE، برای ارزیابی شنوایی هر گوش زمان 2-1 دقیقه زمان صرف می شود(سریعترین پاسخ های شنوایی)

در تست ای بی ار، برای ارزیابی شنوایی برای هر گوش 15-10 دقیقه زمان نیاز می باشد.

البته باید این مورد را درنظر گرفت که در صورت وجود نویز محیط، بیدار بودن کودک، فعالیت کودک یا گریه کردن کودک به زمان بیشتری برای تست شنوایی نیاز می باشد.

اما در تست شنوایی بزرگسالان برای هر گوش در حدود 15-10 دقیقه زمان می برد (گاهی لازم است به دلیل نوع کم شنوایی تست های اضافی انجام شود که زمان بر می باشد)

 

تست ABR

.

چگونه تست ای بی ار (ABR) انجام می شود؟

همانطور که در بالا گفته شد از سه تا چهار الکترود(بسته به مدل دستگاه) برروی صورت برای بررسی پاسخ های عصب شنوایی استفاده می شود. در مواردی با استفاده از داروهای خواب آور نظیر کلرال هیدرات، پرومتازین، استامینافون و داروی های تجویز شده توسط پزشک برای انجام تست ای بی ار استفاده می شود. پس از اتصال الکترود ها از طریق گوشی(هدفون) صدا به بیمار ارائه می شود.

همانند تست ادیومتری با تغییر شدت صدا، آستانه شنوایی نوزاد بدست می آید.

.

تفسیر پاسخ های تست ای بی ار(ABR) چگونه انجام می شود؟

پاسخ های تست شنوایی ABR به صورت چندین قله در فاصله های زمانی مشخص ایجاد می شود که برای ارزیابی شنوایی بیشتر امواج ایجاد شده قله هایI  ، III و V استفاده می شوند.

                      تست ABR

در شکل بالا پاسخ شنوایی یک فرد سالم نمایش داده شده است که تمامی امواج ای بی ار در این شکل مشاهده می شوند.

در بین امواج تولیده شده موج V دارای بزرگترین دامنه را دارد و بیشتر برای تخمین آستانه استفاده می شود.

.

سوالات مربوط به تست ای بی ار و کم شنوایی نوزادان
*چه زمانی نیاز به انجام تست ای بی ار و OAE است؟  انجام تست حلزون(OAE) و عصب(ABR) در نوزاد باید به صورت دوره ای تا یک سالگی انجام شود به این صورت که انجام تست شنوایی در بدوتولد، 1 ماهگی، 3ماهگی، 6ماهگی و 1سالگی لازم است. *آیا انجام تست ای بی ار(ABR) برای نوزادان ضروری است؟  بله. انجام تست شنوایی نوزادان بسیار ضروری است زیرا گفتار و زبان آموزی نوزاد وابسته به شنوایی است و در صورت وجود افت شنوایی احتمال تاخیرگفتار یا تاخیر رشد ذهنی در نوزاد وجود دارد. *آیا ممکن است تست ای بی ار یا OAE اشتباه باشد؟  بله. تست ای بی ار و حتی OAE همانند سایر تست های شنوایی نیاز به سکوت و عدم حرکت(نویز عضلانی) نوزاد دارند. بنابراین زمانی که کودک بیدار باشد یا در حال گریه کردن از کودک تست گرفته شود احتمال پاسخ های کاذب وجود ندارد. همچنین در تست OAE بدو تولد به دلیل وجود مایع آمونیوم احتمال پاسخ منفی کاذب(نبود پاسخ) وجود دارد. *پاسخ منفی یا Fail در تست OAE و AABR به چه معناست؟ پاسخ منفی یا Fail در تست OAE یا AABR به منزله نبود عملکرد در سلول های مویی حلزون(OAE) و نبود عملکرد نرمال عصب شنوایی(AABR) و افت شنوایی در نوزاد می باشد. *پاسخ قبول یا Pass در تست OAE و AABR نشاندهنده چیست؟  پاسخ قبول یا Pass در تست OAE به معنی داشتن عملکرد نرمال سلول های مویی در حلزون و همچنین پاسخ قبول یا Pass در تست عصب شنوایی(ABR) به معنی داشتن عملکرد نرمال در عصب شنوایی و شنوایی نرمال در نوزاد می باشد. *آیا تست ای بی ار(ABR) عوارض دارد؟  خیر. نحوه عملکرد تست ای بی ار همانند سایر تست های شنوایی تنها با ارائه صدا انجام می شود و هیچ عوارضی برای نوزاد ندارد. .
کلینیک شنوایی و سمعک فراشنوا

ارزیابی شنوایی نوزادان و کودکان با استفاده از تست های شنوایی ای بی ار(ABR) و OAE زیر نظر متخصصین فراشنوا انجام می شود. همچنین تجویز سمعک های مخصوص کودکان با قدرت های مختلف براساس میزان افت شنوایی در این مرکز انجام می شود. علاوه بر این موارد ارزیابی های شنوایی بزرگسالان، انجام درمان های وزوز گوش با جدیدترین روش های روز دنیا، تهیه قالب های ضدصوت و ضدآب نیز انجام می شود.

برای مشاوره رایگان با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:

02188949368

02188958823 09105241071 برای مشاهده نتایج تجویز انواع سمعک و درمان های وزوز گوش به پیج فراشنوا در اینستاگرام مراجعه فرمایید: Samak_Farashenava@ کانال علمی تلگرام مرکز فراشنوا: https://t.me/farashenava

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


09105241071
تماس با ما