آیا امپول نوروبیون برای وزوز گوش مفید است؟

آیا امپول نوروبیون برای وزوز گوش مفید است؟

آمپول نوروبیون برای وزوز گوش

وزوز گوش یا تینیتوس چیست؟

هر صدایی که در گوش یا سر بدون حضور منبع صوتی یا در یک محیط ساکت شنیده شود وزوز گوش یا تینیوس گفته می‌شود. وزوز گوش در اکثر افراد به هنگام خواب شنیده می‌شود اما ممکن است برای افرادی که دارای وزوز با شدت بالایی می‌باشند، حتی در طول روز نیز قابل شنیدن باشد.

وزوز گوش برای هر فرد ممکن است دارای فرکانس(تیزی صدا) یا شدت مختلفی باشد به طور مثال صدای وزوز می‌تواند شبیه به سوت، هوهو، سوت کتری، صدای مهتابی، شیرآب، نویز، خش خش، صدای برفک تلویزیون و... باشد.

همچنین عامل شروع وزوز گوش نیز می‌تواند برای هر فرد متفاوت باشد که مهمترین از مهمترین ان‌ها کم شنوایی یا افت در فرکانس‌های شنوایی می‌باشد. دقت داشته باشید کم شنوایی به معنی افت کامل شنوایی نمی‌باشد.

به زبان ساده‌تر ممکن است فرد تنها در یک یا دو فرکانس شنوایی دارای آسیب متوسط و شدید باشد اما در شنیدن صدا یا درک گفتار مشکلی نداشته باشد و دچار وزوز گوش شود. بنابراین بهتر است با شروع وزوز گوش ابتدا با مراجعه به کلینیک‌های شنوایی سنجی از وضعیت شنوایی و وضعیت گوش میانی مطلع شویم.

دلایل شروع وزوز گوش

چرا وزوز گوش یا تینیتوس شروع می‌شود؟

همانطور که در بخش بالا بیان شد مهمترین و بیشترین عامل شروع وزوز گوش کم شنوایی در فرکانس‌های شنوایی می‌باشد. زمانی که فرد دچار کم شنوایی در یک یا چندین فرکانس شنوایی می‌شود ورودی‌های صوتی به عصب شنوایی نسبت به گذشته (زمانی که دارای شنوایی نرمال بود) کاهش پیدا می‌کند.

از این رو مغز برای جبران این کاهش فعالیت عصبی خود را افزایش می‌دهد که این امر سبب شروع وزوز گوش می‌شود.

از دیگر موارد یا عامل‌های شروع وزوز گوش ضربه صوتی شدید نظیر شلیک گلوله، حضور در محیط کار پرسروصدا، ضربه روحی و احساسی شدید نظیر خبر فوت یکی از اقوام، استرس و اضطراب بیش از حد، دارو‌های آسیب‌رسان به سیستم شنوایی، بیماری‌های گوش نظیر بیماری منییر، چسبندگی استخوانچه‌ها، عفونت و... ، بیماری قلبی، ‌ام اس، دیابت، تومور‌های شنوایی و... می‌باشند.

آیا وزوز گوش ارثی است؟

خیر. وزوز گوش ارثی نیست بلکه اکستسابی محسوب می‌شود. ارثی بودن به این معنی است که فرد از بدو تولد دچار وزوز گوش می‌باشد. دقت داشته باشید وزوز گوش بیماری محسوب نمی‌شود بلکه عارضه یک بیماری یا چندین بیماری در نظر گرفته می‌شود.

به طور مثال فرد دارای‌ام اس به دلیل مصرف دارو دچار کم شنوایی می‌شود. در بالا بیان شد مهمترین عامل شروع وزوز کم شنوایی است بنابراین به واسطه داشتن کم شنوایی و عدم استفاده از سمعک به مرور وزوز گوش شروع می‌شود. بنابراین می‌توان گفت وزوز در اثر بیماری‌ام اس، مصرف دارو‌ها و شروع کم شنوایی ایجاد شده است.

در مثال دیگر فرد به دلیل فعالیت در محیط پرسروصدا نظیر تراشکاری، صافکاری یا ریختگری دچار کم شنوایی ناشی از نویز یا NIHL می‌شود. به مرور با عدم استفاده از هدفون‌های محافظ گوش کم شنوایی بیشتر می‌شود و وزوز گوش شروع می‌شود. بنابراین می‌توان گفت وزوز عارضه کم شنوایی ناشی از نویز یا NIHL است و ارثی نمی‌باشد زیرا فرد قبل از فعالیت در این محیط‌ها دچار وزوز گوش نبود.

قرص یا آمپول نوروبیون

آمپول یا قرص نوروبیون چیست؟

آمپول یا قرص نوروبیون شامل ویتأمین‌های ب۱، ب۶ و ب۱۲ می‌باشد که مشخص شده است که ویتامین‌های خانواده ب جهت حفاظت و تغذیه سیستم عصبی بسیار مفید و مؤثر می‌باشند. به طور کلی نوروبیون جهت کمک به بهبود آسیب‌های عصب و حمایت(حفاظت) و تغذیه سیستم عصبی بسیار مؤثر می‌باشد.

به صورت جزیی‌تر نقش هر یک از ویتأمین‌های موجود در نوروبیون به صورت زیر می‌باشد:

  • ویتامین ب ۱(B۱ یا تیامین): کمک به حفظ انرژی سلول‌های عصبی
  • ویتامین ب ۶ (B۶): کمک به برگرداندن سیگنال‌های عصبی
  • ویتامین ب۱۲ (B۱۲): کمک به بازسازی فیبر‌های عصبی

کاربرد و مزایای آمپول یا قرص نوروبیون چیست؟

  1. نوریت (التهاب عصب) و مشکلات نورلوژی، عصب سیاتیک، فلج عصب صورت
  2. نوروپاتی دیابتی (نوروپاتی به معنی طیف وسیعی از مشکلات و آسیب به عصب است و نوروپاتی دیابتی به انواع آسیب‌های عصبی که در اثر دیابت ایجاد می‌شوند. از علائم نوروپاتی دیابتی می‌توان به سوزن سوزن شدن، گزگز، درد و مشکلات ادراری اشاره کرد).
  3. تغییرات متابولیک و نوروپاتیک ناشی از بارداری و دارو‌های ضد بارداری خوراکی
  4. حالت تهوع و استفراغ بارداری
  5. نوروپاتی‌های ناشی از دارو
  6. درمان تکمیلی پس از جراحی بزرگ یا بیماری ناتوان‌کننده
آیا امپول نوروبیون برای وزوز گوش مفید است؟

آیا امپول نوروبیون برای وزوز گوش مفید است؟

در مطالعات مختلف مشخص شده است که کمبود بعضی از ویتأمین‌ها در شروع یا بدتر شدن وزوز گوش نقش مهمی دارند. در مقالات بیان شده است که افرادی که از ویتامین‌های خانواده ب در مقایسه با گروه کنترل (افرادی از ویتامین استفاده نکرده‌اند) استفاده کرده بودند، بهبود در شدت و تیزی را وزوز نشان داده‌اند.

در این بین ویتامین ب ۱۲ بیشتر مورد تحقیق قرار گرفته است و تأثیرات بیشتری بر روی بیماران با وزوز گوش داشته است. بنابراین انجام آزمایش خون در کنار تست شنوایی جهت بررسی وضعیت ویتامین‌های بدن، قند، چربی، غلظت خون و سایر موارد بخصوص در شروع وزوز گوش توصیه می‌شود.

چه غذا‌هایی برای وزوز گوش مفید می‌باشند؟

  1. مصرف غذا‌هایی که دارای ویتأمین B۱۲ می‌باشند شامل ماهی، مرغ، گوشت گاو، تخم مرغ و...
  2. مصرف غذا‌هایی که دارای پتاسیم می‌باشند شامل: آناناس، انبه، موز، گلابی، اسفناج، سیب، زردالو و...
  3. مصرف غذا‌هایی که دارای زینک(روی) می‌باشند شامل: آجیل، شکلات تلخ، ماست، مرغ، گوشت گاو و گوسفند، اسفناج
  4. مصرف غذا‌هایی که دارای اسید فولیک می‌باشند شامل: لوبیا، اسفناج، کاهو رومی، کلم بروکلی (اسید فولیک با افزایش گردش خون به بهبود جریان خون در گوش داخلی کمک می‌کند و می‌تواند به بهبود وزوز گوش، کاهش شنوایی ناگهانی(سکته گوش) و کاهش شنوایی مرتبط با افزایش سن(پیرگوشی) کمک کند).
  5. مصرف چای سبز
  6. عدم مصرف نمک و فلفل
  7. عدم مصرف قهوه، چای، نسکافه، فست فود و نوشابه

چه ویتامین‌هایی برای وزوز گوش مفید است؟

همانطور که در بخش بالا بیان شد ویتأمین‌های ب(B۱۲، B۶، B۱) برای وزوز گوش مفید می‌باشند. همچنین در مطالعات مختلف ویتأمین‌هایی نظیر ویتأمین D، Zink، منیزیم، امگا۳، پتاسیم و آهن نیز برای کاهش شدت وزوز گوش بسیار مؤثر می‌باشند. استفاده روزانه از مولتی ویتأمین بعد از صبحانه برای افراد با وزوز گوش توصیه می‌شود.

نکته: در اکثر مقالات بیان شده است که مصرف ویتأمین‌ها تنها سبب کاهش شدت وزوز گوش می‌شود. بنابراین بهتر است مصرف ویتأمین‌ها و رژیم غذایی در کنار درمان اصلی وزوز(سمعک، تحریک الکتریکی، صدادرمانی، لیزر و... ) جهت رفع و درمان قطعی وزوز گوش استفاده شود.

چه زمانی برای درمان وزوز گوش اقدام کنیم؟

  1. زمانی که وزوز بعد از چند هفته از بین نرفت
  2. زمانی که وزوز گوش در خواب، تمرکز، شغل، موقعیت‌های اجتماعی و... تداخل ایجاد کند.
  3. زمانی که وزوز گوش با کم شنوایی، سرگیجه، حالت تهوع همراه باشد(احتمال بروز سکته گوش)

کلینیک شنوایی و وزوز فراشنوا

تجویز جدیدترین سمعک‌های روزدنیا، درمان وزوز گوش با روش‌های جدید، تنظیم و تعمیر انواع مدل‌های سمعک، ارزیابی و تست شنوایی نوزادان(تست OAE و ABR)، انجام مانور‌های سرگیجه BPPV، ساخت قالب‌های ضدآب و ضدصوت و... از فعالیت‌های مرکز شنوایی فراشنوا می‌باشد.

برای اطلاعات بیشتر و مشاوره با متخصصین فراشنوا با شماره‌های زیر تماس حاصل فرمایید:
۰۲۱۸۸۹۵۸۸۲۳
۰۲۱۸۸۹۴۹۳۶۸
۰۹۱۰۵۲۴۱۰۷۱
برای مشاهده تجربیات بیماران از درمان وزوز و سمعک اینستاگرام فراشنوا را دنبال کنید:
www.instagram.com/samak_farashenava


دیدگاه ها درباره آیا امپول نوروبیون برای وزوز گوش مفید است؟

سلام
خسته نباشید
نوروبیون رو باید هر چند وقت تزریق کرد؟
ممنون

سلام
بهتره ماهی یکبار از امپول نوربیون برای درمان وزوز استفاده شود
همچنین رژیم غذایی هم در کنار تزریق نوروبیون انجام بدید

کلینیک شنوایی و وزوز فراشنوا
02188949368
09105241071


دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


09105241071
تماس با ما