خرید سمعک و مقایسه قیمت سمعک از نظر تکنولوژی و امکانات

خرید سمعک و مقایسه قیمت سمعک از نظر تکنولوژی و امکانات

 

برای خرید سمعک باید به کجا مراجعه کنم؟

مراجعه به کلینیک های شنوایی سنجی جهت ارزیابی سیستم شنوایی و مشخص کردن وضعیت شنوایی در فرکانس های شنوایی مرحله اول خرید سمعک می باشد. ادیولوژیست یا متخصص سمعک با توجه به وضعیت شنوایی، نوع افت شنوایی، میزان کم شنوایی، سن بیمار، وضعیت لاله گوش، محیط های شنیداری که فرد حضور دارد، بودجه خرید سمعک، وجود وزوزگوش، اندازه سمعک و... بهترین سمعک را برای فرد دارای کم شنوایی انتخاب و تجویز می کند.

انتخاب مدل سمعک توسط بیمار ممکن است چالش برانگیز باشد زیرا به علت تنوع در مدل های سمعک و برندهای موجود در بازار اینکار برای بیمار سخت می باشد اما داشتن اطلاعات در مورد سمعک و ویژگی ها آنها به فرد در مشاوره بهتر کمک می کند. بنابراین در ادامه در مورد تمامی سوالاتی که ممکن است برای فرد در حین خرید سمعک پیش آید توضیح داده می شود.

خرید سمعک گوش یک تجربه منحصربه‌فرد است که به دلیل پیچیدگی فنی و نقدهای فراوان، برای افراد غیرمتخصص به چالش کشیده می‌شود. این فرآیند تازه‌واردان را به مواجهه با اطلاعات زیادی می‌اندازد که برایشان ممکن است به نظر بی‌معنی و پیچیده بیاید.

 

سمعک گوش چیست؟

سمعک گوش (Hearing Aid) یک دستگاه الکترونیک پیشرفته است که با تقویت صدا، شنوایی افراد کم‌شنوا را بهبود می‌بخشد. این دستگاه از میکروفون برای دریافت صدا، تقویت‌کننده برای پردازش صدا، و بلندگو برای ارسال صدا به گوش تشکیل شده است. در بسیاری از کشورها، سمعک‌ها به عنوان وسایل پزشکی طبقه‌بندی شده و تحت نظارت سازمان‌های بهداشتی و درمانی قرار دارند. این دستگاه با استفاده از تکنولوژی‌های مختلف، صداهای محیط را دریافت و آن‌ها را تقویت کرده و به گوش کاربر ارسال می‌کند.

 

 

سمعک از چه بخش هایی تشکیل شده است؟

اجزای مختلف سمعک به ترتیب شامل سه قسمت اصلی شامل:

  1. میکروفون سمعک: این بخش صداهای محیطی را دریافت می‌کند و به دستگاه وارد می‌کند.

(سمعک های داخل گوشی به دلیل اندازه کوچک خود دارای تنها یک میکروفون می باشند اما سمعک های پشت گوشی با قالب و مدل های ریک دارای 2 میکروفون می باشند)

  1. تقویت‌کننده یا آمپلی فایر سمعک: صداها پس از دریافت توسط میکروفون، در این قسمت پردازش و تقویت می‌شوند.

(در واقع آمپلی فایر با تقسیم محدوده شنوایی به کانال های مختلف، امکان تقویت صدا در هرکانال سمعک را براساس میزان کم شنوایی فرد فراهم می کند. همچنین براساس تکنولوژی سمعک در این قسمت نویز محیط از صدای گفتار جدا و کاهش پیدا می کند تا صدای گفتار با کیفیت بهتری برای فرد شنیده و قابل درک باشد).

  1. رسیور سمعک: صداهای تقویت شده از طریق رسیور به گوش کاربر ارسال می‌شوند.

(رسیور در سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی معمولی در خود سمعک قرارگرفته است اما در سمعک های پشت گوشی ریک بخش رسیور در کانال گوش قرار دارد).

 

انواع مدل های سمعک از نظر ظاهر و اندازه

 

 

1. سمعک‌های پشت گوشی با قالب یا BTE (Behind The Ear)

در سمعک پشت گوشی تمامی قسمت های سمعک از جمله میکروفون، آمپلی فایر و رسیور در داخل سمعک قرار گرفته اند و صدا از طریق شلنگ قالب که در کانال گوش بیمار قرارگرفته است منتقل می شود.

*از نظر میزان قدرت سمعک های پشت گوشی با قالب برای کم شنوایی های ملایم تا عمیق گزینه مناسبی می باشند.

 

2. سمعک های پشت گوشی ریک یا   RIC(Receiver In the Canal)

برخلاف سمعک پشت گوشی با قالب در مدل سمعک ریک بخش رسیور در کانال گوش قرار دارد که سبب اندازه کوچکتر سمعک و ظرافت بیشتر این مدل نسبت به سایر سمعک های پشت گوشی می شود. سمعک های ریک با باتری شماره 10(رنگ زرد)، باتری شماره 312(رنگ قهوه ای) و باتری شماره 13(رنگ نارنجی) موجود می باشد.

* از نظر میزان قدرت سمعک های پشت گوشی ریک برای کم شنوایی های ملایم تا شدید گزینه مناسبی می باشند.

 

3. سمعک‌های داخل گوشی یا CIC (Complete In Canal)

سمعک های داخل گوشی یا CIC در کانال گوش(خم اول کانال گوش) قرار می گیرند و به دلیل اندازه کوچکتر رسیور دارای قدرت کمتری نسبت به سمعک های پشت گوشی و پشت گوشی ریک می باشند.

* از نظر میزان قدرت سمعک های داخل گوشی برای کم شنوایی های ملایم تا متوسط روبه شدید گزینه مناسبی می باشند.

 

4. سمعک های داخل گوشی نامریی یا IIC (Invisible In Canal )

سمعک های نامریی یا IIC همانند سمعک های داخل گوشی در کانال گوش اما در عمق بیشتری از کانال یعنی در خم دوم قرار می گیرند که از دید کمتری نسبت به مدل CIC برخوردار می باشند. از نظر قدرت یا میزان پوشش دهی سمعک نامریی و داخل گوشی یکسان می باشند.

* از نظر میزان قدرت سمعک های نامریی برای کم شنوایی های ملایم تا متوسط روبه شدید گزینه مناسبی می باشند.

 

توجه: سمعک های داخل گوشی علاوه بر مدل CIC و IIC که بسیار متداول و مرسوم می باشند دارای مدل های دیگر نظیر مدل ITC و ITE نیز می باشند که به دلیل اندازه بزرگتر کمتر مورد استفاده قرار می گیرند و در مدل های سمعک های جدید داخل گوشی موجود نمی باشند.

 

انواع مدل های سمعک از نظر تکنولوژی

 

 

1. سمعک های فراهوشمند

سمعک های فراهوشمند جزء جدیدترین تکنولوژی سمعک ها می باشند که در سمعک های 2023-2024 وجود دارد که سبب ایجاد بالاترین کیفیت صدا و درک کلمات بخصوص در محیط شلوغ شده است. به طور مثال در سمعک های جدید فراهوشمند سمعک دارای 2 مسیر پردازش صدا می باشد یکی برای صداهای محیط یا نویزی و دیگر برای صداهای گفتاری. در این حالت سمعک بدون اینکه صداهای گفتاری را تحت تاثیر قرار دهد می تواند صدای نویز را به کمترین سطح خود برساند که سبب تولید صدای صاف، حفظ بهتر کلمات و درک بهتر بخصوص در محیط شلوغ یا همهمه می شود. همچنین تولید بالاتری پهنای پاسخ فرکانسی، برنامه های وزوزگوش با امکانات بیشتر، سیستم وایرلس با کمترین میزان مصرف باتری،سمعک های قابل شارژ با کمترین زمان شارژ و بیشترین زمان در حفظ باتری و ... از دیگر امکانات سمعک های فراهوشمند محسوب می شود.

علاوه بر موارد بالا در سمعک های جدید با امکان اتصال مستقیم به موبایل عملکرد سمعک به صورت هندزفری فراهم می شود که درنتیجه گوش دادن به موسیقی یا صحبت کردن با تلفن برای همه افراد بخصوص افراد با افت شدید وجود دارد.

 

2. سمعک‌های هوشمند

سمعک های هوشمند در واقع همان سمعک دیجیتال با امکانات و کیفیت بسیار بالاتر می باشند. امکاناتی از قبیل کاهش نویز محیط، تمایز موسیقی از نویز، سیستم بلوتوث و وایرلس قوی تر، سمعک های قابل شارژ، قابلیت اتصال به موبایل، تغییر برنامه های سمعک از طریق App ها و... در سمعک های هوشمند سبب افزایش رضایت، بهبود قابل توجه در درک بهتر کلمات می شود.

*سمعک های مخصوص وزوزگوش یا سمعک های ماسکر در تمامی سمعک های هوشمند وجود دارد.

 

3. سمعک‌های دیجیتال

سمعک های دیجیتال برخلاف سمعک های انالوگ به دلیل داشتن کانال های شنوایی، برنامه های کاهش نویز، دایرکشنالیتی و جهت یابی سمعک ها، کنترل خروجی، پهنای پاسخ فرکانسی وسیع و... دارای کیفیت صدای بهتری بودند. در این سمعک ها از پردازش غیرخطی استفاده شده بود یعنی سمعک در مواجهه با صدای آرام تقویت بیشتر و در مقابل صداهای بلند کمترین تقویت را انجام می دهد. در این حالت صداهای آرام قابل فهم بودند و صداهای بلند برای فرد قابل تحمل و طبیعی شنیده می شدند.

 

4. سمعک آنالوگ

سمعک های آنالوگ جزء یکی از قدیمی ترین تکنولوژی های سمعک محسوب می شود. در تکنولوژی انالوگ سمعک با استفاده از پردازش خطی همانند بلندگو تمامی صداها(آرام، متوسط و بلند) را تقویت می کرد. یکی از مشکلات پردازش و تقویت خطی در این سمعک ها افزایش احتمال ضربه صوتی در مواجهه با صداهای بلند بود. در واقع سمعک تمامی صداها را به صورت خطی و یکسان تقویت می کند و هیچ گونه جنبه حفاظت شنوایی یا کنترل بر روی خروجی صدا در حضور صداهای بلند و شدید وجود نداشت.

امروزه تمامی شرکت های معتبر در تولید سمعک فاقد سمعک های انالوگ می باشند و به نوعی سمعک های انالوگ منسوخ شده اند و استفاده از انها به هیچ وجه توصیه نمی شود.

 

بهترین برندهای سمعک در دنیا

 

 

بهترین برندهای سمعک که در ایران دارای نمایندگی می باشند شامل

  1. سمعک های برند اتیکن دانمارک
  2. سمعک های برند برنافن سویس
  3. سمعک های برند سیگنیا المان
  4. سمعک های برند فوناک سویس
  5. سمعک های برند فیلیپس هلند
  6. سمعک های برند هانساتون المان
  7. سمعک های برند ویدکس دانمارک
  8. سمعک های برند سونیک امریکا
  9. سمعک های برند یونیترون کانادا
  10. سمعک های برند اینترتون دانمارک
  11. سمعک های برند ریسوند دانمارک
  12. سمعک های برند استارکی امریکا
  13. سمعک های برند بلتون امریکا

توجه: در حال حاصر بعضی از برندهایی که در بالا به آنها اشاره شده است در سال های اخیر قادر به واردات سمعک های خود نبوده اند اما به صورت کلی در اینجا به انها اشاره شده است.

توجه: در حال حاضر سمعک های چینی نیز در بین سمعک های معتبر وجود دارند. توجه داشته باشید سمعک های چینی دارای کیفیت پایین صدا، عدم وجود امکانات برای تنظیم صدا و ظاهر بسیار رده پایین نسبت به سایر برندهای معتبر برخوردار می باشند. پیشنهاد می شود از تهیه و خرید سمعک های چینی موجود در بازار خودداری کنید.

 

بهترین مدل سمعک

انتخاب بهترین مدل سمعک باید حتما توسط متخصص شنوایی شناس که در زمینه سمعک دارای سابقه فعالیت است انتخاب شود. بسیاری از بیماران با مطالعه در سایت ها یا مشاوره دوستان که از مدل خاصی خریداری کرده اند اصرار به خرید سمعک با یک مدل خاص دارند اما این مورد اصلا پیشنهاد نمی شود زیرا سمعک باید براساس شرایط بیمار انتخاب شود. برای تمام بیماران با کم شنوایی نمی توان سمعک داخل گوشی تجویز کرد و در مقابل برای تمام بیماران نمی توانیم سمعک پشت گوشی یا ریک تجویز کنیم. بنابراین برای خرید سمعک حتما با متخصص شنوایی شناس مشاوره شود.

با توجه به پیشرفت تکنولوژی سمعک ها در سال های اخیر کیفیت صدا در تمامی برندهای سمعک بسیار افزایش پیدا کرده است و نمی توان تنها یک برند خاص را به عنوان بهترین برند یا بهترین مدل سمعک انتخاب و معرفی کرد.

با این حال در هنگام خرید بهتر است سمعک با سال تولید جدید تهیه کنید زیرا در سال های جدید سمعک ها دارای تکنولوژی قوی تری بخصوص در حضور محیط های شلوغ یا همهمه شده اند که سبب افزایش کیفیت صدا می شود.

بهترین مدل سمعک ماسکردار برای افراد با وزوزگوش وجود سمعک با پاسخ فرکانسی وسیع می باشد. برای انتخاب سمعک توجه به پاسخ فرکانسی یا خروجی فرکانسی سمعک بسیارمهم می باشد. در واقع انتخاب سمعک باید براساس فرکانس وزوز انجام شود تا بهترین کارایی را داشته باشد. علاوه بر این، وجود کانال های بیشتر برای تنظیم سمعک بخصوص در بخش ماسکر نیز بسیار مهم و کارامد می باشد.

بهترین مدل سمعک برای افراد سالمند مدل پشت گوشی می باشد زیرا تعویض باتری، تمیز کردن سمعک، نگهداری، جاگذاری سمعک در گوش و... در سمعک های پشت گوشی با قالب نسبت به سایر سمعک های داخل گوشی و ریک راحتتر است و همچنین سمعک های پشت گوشی با قالب نسبت به دیگر مدل ها به نظافت کمتری احتیاج دارند و کمتر یا دیرتر خراب می شوند.

بهترین مدل سمعک برای افراد با لرزش دست یا مشکل بینایی تجویز سمعک های پشت گوشی قابل شارژ یا بدون باتری می باشد. قراردادن باتری در سمعک های داخل گوشی به دلیل کوچک بودن سایز درب باتری و خود باتری برای افراد با مشکل بینایی یا لرزش دست بسیار سخت می باشد و حتی ممکن است سبب شکسته شدن درب باتری شود. از این رو تجویز سمعک های پشت گوشی با قالب کانال به صورت قابل شارژ که نیاز به تعویض باتری ندارند و در جاگذاری در گوش راحتتر می باشند گزینه مناسبی می باشد.

بهترین مدل سمعک برای نوزادان و کودکان تهیه سمعک پشت گوشی با قالب نرم فول شل می باشد. به طورکلی برای نوزادان و کودکان تجویز سمعک نامریی یا داخل گوشی امکان پذیر نمی باشد و باید سمعک پشت گوشی تجویز شود. همچنین در صورت وجود افت شنوایی دوطرفه(وجود کم شنوایی در هر دو گوش) باید سمعک دوگوشی(سمعک برای هردو گوش) تهیه شود. در سنین بالای 11-10 سال که کانال گوش به رشد کافی و فضای مناسب رسیده است امکان ساخت سمعک های داخل گوشی نیز مهیا می شود.

بهترین مدل سمعک برای افراد با کم شنوایی ملایم تا متوسط می تواند سمعک های نامریی، داخل گوشی یا حتی پشت گوشی ریک باشد. در این حالت توجه به وجود یا عدم وجود احساس کیپی یا گرفتگی در هنگام استفاده از سمعک مدل مناسب(داخل گوشی یا پشت گوشی) انتخاب می شود.

بهترین مدل سمعک برای افراد با کم شنوایی شدید استفاده از سمعک پشت گوشی با قالب یا پشت گوشی ریک می باشد که به دلیل حساسیت بسیاری از افراد بر روی ظاهر و اندازه سمعک مدل های پشت گوشی ریک گزینه بهتری می باشد.

بهترین مدل سمعک برای افراد با کم شنوایی عمیق استفاده از سمعک پشت گوشی سوپرپاور یا التراپاور با قالب سخت یا نرم می باشد. سمعک های پشت گوشی ریک و سمعک های داخل گوشی قدرت کافی برای پوشش دهی میزان کم شنوایی عمیق را ندارند و در صورت تجویز این مدل ها فرد به درک درست گفتار دست نمی یابد و همیشه از کم بودن صدای اطراف یا نامفهوم بودن کلمات گفتاری شکایت دارد.

بهترین مدل سمعک برای افراد با پارگی پرده گوش استفاده از سمعک پشت گوشی اپن(سمعک با ونت جهت تهویه هوا) می باشد و همچنین بهتر است فرد از استفاده دایم سمعک در طول روز خودداری کنید تا از بروز عفونت گوش خودداری شود. علاوه بر این در صورت وجود عفونت گوش بهتر است از سمعک داخل گوشی استفاده نشود زیرا احتمال سوختن سمعک یا خراب شدن سمعک با ورود عفونت به سمعک بسیار زیاد است. در این موارد استفاده از سمعک پشت گوشی با قالب بهترین گزینه است.

بهترین مدل سمعک برای افراد با آترزی(بسته بودن کانال گوش) یا انوشیا(عدم وجود لاله گوش) استفاده از سمعک بن یا سمعک استخوانی می باشد. در سمعک های استخوانی شنیدن صدا از طریق ارتعاش استخوان و تحریک مستقیم حلزون اتفاق می افتد. در صورت بسته بودن کانال گوش یا نبود لاله گوش امکان تجویز سمعک داخل گوشی یا پشت گوشی وجود ندارد.

 

قیمت انواع مدل های سمعک

 

سمعک‌ها با در نظر گرفتن سطوح مختلف کاربری و تکنولوژی‌های مختلف تولید می‌شوند. هر محصول از پردازش‌ها و مدارات خاصی برخوردار است که بر کیفیت صدا و ساخت سمعک تأثیر می‌گذارد. این پردازش‌ها و تکنولوژی‌ها در نهایت عامل مهمی در تعیین هزینه و کیفیت نهایی سمعک‌ها محسوب می‌شوند. همچنین برند سازنده نیز یکی از عوامل مهم در ارزیابی سمعک‌هاست. شرکت‌های معتبر با ارائه کیفیت ساخت بالا، راحتی استفاده، و خدمات پس از فروش موثر، اعتماد و رضایت بیشتر کاربران را به دنبال دارند.

 

قیمت سمعک های داخل گوشی

خرید و قیمت سمعک های داخل گوشی نیاز به مراعات و نکات خاصی دارد. در ابتدا، مهمترین نکته نوع و شدت کم‌شنوایی شماست. هر فرد شنوایی منحصربه‌فردی دارد، بنابراین انتخاب سمعک داخل گوشی باید با توجه به نیازهای شما صورت گیرد. قطر مجرای گوش نیز یک عامل مهم است که باید مدنظر قرار گیرد، زیرا قطعات سمعک باید به‌طور کامل در گوش جا بیافتند.

در زمینه سمعک‌های داخل گوشی، نقطه قوت آنها اغلب در قابلیت نامرئی بودن است. این امکان باعث شده تا افراد از کوچک بودن و عدم قابل مشاهده بودن سمعک‌ها در گوش‌ها لذت ببرند. همچنین، توانایی کارایی و دیدن تاثیر مستقیم بر شنوایی نیز از دیگر فواید این نوع سمعک‌هاست.

قیمت سمعک‌های داخل گوشی از حدود 10 میلیون تومان شروع می‌شود و بسته به برند، فناوری، ویژگی‌ها و کیفیت ساخت ممکن است متغیر باشد.

 

قیمت سمعک های نامرئی

تمام کم شنوایان ممکن است قادر به استفاده از سمعک نامرئی نباشند و تصمیم نهایی در مورد نیاز به این نوع سمعک باید پس از مشاوره و ارزیابی شنوایی اتخاذ گردد. ادیولوژیست یا متخصص سمعک نکات مهمی نظیر میزان کم شنوایی، فرکانس های بم و احساس پیچش صدا، سن بیمار، شرایط شنیداری بیمار و... را برای تجویز سمعک نامرئی در نظر بگیرد که باید به آن توجه شود.

در مورد قیمت‌ها سمعک نامرئی IIC به عنوان کوچکترین و مخفی‌ترین سمعک داخل گوش در نظر گرفته می‌شود. این سمعک‌ها از تکنولوژی‌های محدوده متوسط، پیشرفته و عالی بهره‌مند هستند. قیمت آنها با توجه به سال تولید پردازشگر سمعک و سطح تکنولوژی آن در محدوده 18 میلیون تومان به بالا متغیر است.

 

قیمت سمعک پشت گوشی

سمعک‌های پشت گوشی به عنوان یکی از نوع‌های محبوب سمعک‌ها مطرح هستند که برای افراد مختلف با مشکلات شنوایی از جمله افراد مسن با کم شنوایی ناشی از سن یا پیرگوشی، نوزادان و کودکان توصیه می‌شوند.

سمعک‌های پشت گوشی به شکل و اندازه‌های مختلفی در بازار موجود هستند. این سمعک‌ها جزو دستگاه‌های کمک شنوایی هستند که قسمت اصلی آنها در پشت گوش کاربر قرار دارد. با استفاده از شلنگ قالب صدای تقویت شده به داخل گوش وارد می‌شود. این مدل از سمعک به دلیل آسانی استفاده و تنوع در اندازه‌ها گزینه‌ی مناسبی برای افراد مختلف است.

قیمت سمعک‌های پشت گوشی بسیار متغیر است اما به طور کلی از 10 میلیون تومان موجود می باشند. قیمت سمعک های پشت گوشی براساس برخی از ویژگی ها شامل برند سمعک، سطح تکنولوژی، سال تولید پردازشگر و ..... متغیر می باشد.

 

قیمت سمعک ریک (RIC) یا رایت (RITE)

سمعک‌های پشت‌گوشی ریک (RIC) یا رایت (RITE) از جمله پرطرفدارترین و پراستفاده‌ترین انواع سمعک‌های نامرئی پشت گوشی در حال حاضر هستند. این سمعک‌ها بیشترین نرخ تجویز در سراسر جهان را دارند که به صورتی طراحی شده‌اند که بدنه شامل بورد و میکروفون در پشت گوش قرار گرفته و رسیور یا بلندگوی سمعک با یک سیم نازک و تقریباً نامرئی در داخل کانال گوش قرار می‌گیرد.

این ساختار منحصر به فرد باعث بهبود کیفیت صدا در مقایسه با سمعک‌های دیگر می‌شود. افرادی که قبلاً از سمعک‌های داخل‌گوشی یا پشت‌گوشی استفاده کرده‌اند اغلب از کیفیت بالاتر و رضایت بیشتر نسبت به سمعک‌های ریک یا رایت بهره‌مند می‌شوند.

در حال حاضر، این سمعک‌های پشت‌گوشی در بازار با محدوده قیمتی از 10 میلیون تومان موجود هستند. قیمت سمعک های ریک به تکنولوژی و امکانات موجود در هر مدل بستگی دارد به طوری که با پیشرفت تکنولوژی و افزودن ویژگی‌های پیشرفته قیمت نیز افزایش می‌یابد.

سمعک‌های ریک یا رایت به عنوان کوچکترین سمعک‌های پشت‌گوشی نیز شناخته می‌شوند. تولیدکنندگان این سمعک‌ها معمولا از تکنولوژی‌های متوسط، پیشرفته و عالی استفاده می‌کنند. بنابراین، قیمت آنها بستگی به سطح تکنولوژی پردازشگر آنها دارد و از مدل به مدل متغیر است.

 

قیمت سمعک بلوتوثی و وایرلس دار

قیمت سمعک بلوتوثی بسته به شرکت سازنده و نوع بلوتوث متغیر است و در حال حاضر این دستگاه‌ها با قیمت‌های مختلفی از 10 میلیون تومان به بالا در بازار موجود هستند. تفاوت در قیمت معمولاً به عواملی مانند برند، تکنولوژی‌های مورد استفاده، و ویژگی‌های اضافی آنها برمی‌گردد.

سمعک بلوتوثی به ویژه مدل‌هایی که با استفاده از دستگاه رابط به گوشی متصل می‌شوند ممکن است با قیمت کمتری نسبت به مدل‌هایی که مستقیماً به گوشی متصل می‌شوند عرضه شوند.

هر چه امکانات و تکنولوژی سمعک بلوتوثی بیشتر باشد قیمت آن نیز افزایش می‌یابد. همچنین امکانات هوشمندی مانند کنترل صدا، کاهش نویز، اتصال به دستگاه‌های مختلف و عمر باتری نیز می‌توانند به عنوان فاکتورهای تعیین قیمت مهم باشند.

سمعک‌های وایرلس بلوتوثی در سال 2023 با امکانات جدید و پیشرفت‌های تکنولوژیکی ارتقاء یافته‌اند. توانایی برقراری ارتباط دوگوشی، اتصال به دستگاه‌های مختلف و قابلیت‌های هوشمندی جدید این سمعک‌ها را به یک گزینه مطلوب برای افراد کم‌شنوا تبدیل کرده است. از آنجا که این سمعک‌ها به صورت بی‌سیم و از طریق پلتفرم بلوتوث ارتباط برقرار می‌کنند تجربه شنوایی بیشتری را به کاربران ارائه می‌دهند. امکان اتصال به دوگوش و شنیدن صداها به صورت طبیعی باعث بهبود عملکرد سمعک و بهبود کیفیت درک گفتار فرد می‌شود.

 

قیمت سمعک مخصوص کودکان

قیمت سمعک کودکان معمولاً بیشتر از سمعک بزرگسالان است. این اختلاف قیمت به علت استفاده از تکنولوژی پیشرفته‌تر و امکانات بیشتر در سمعک‌های مخصوص کودکان ایجاد می‌شود. کودکان به دلیل نیازهای یادگیری زبان و گفتار احتیاج به تکنولوژی بالاتری و استفاده از سمعک به صورت دو گوشی دارند.

همچنین قیمت سمعک کودکان معمولاً از حدود 20 میلیون تومان شروع شده و با توجه به فاکتورهای مختلف ممکن است افزایش یابد. انجام تست های شنوایی OAE و تست ABR در بدو تولد ضروری می باشد تا در صورت بروز کم شنوایی به شناسایی زودتر کم شنوایی در نوزاد کمک کند. این کار می‌تواند به رشد گفتار، زبان و مهارت‌های اجتماعی کودک کمک کند.

در انتخاب سمعک برای کودکان، باید به نکات زیر توجه داشته باشید:

تکنولوژی و امکانات: سمعک کودکانه باید دارای تکنولوژی پیشرفته باشد و از امکاناتی که به یادگیری و توسعه کودک کمک کنند بهره‌مند باشد.

اندازه و ساختار فیزیکی: سمعک باید به اندازه گوش کودک مناسب باشد و دارای ساختاری که به راحتی برای کودکان قابل استفاده باشد.

قابلیت مقاومت به رطوبت و آب: سمعک‌های کودکانه باید مقاوم به آب و گرد و غبار باشند تا در محیط‌های مختلف قابل استفاده باشند.

خدمات پس از فروش: شرایط گارانتی و خدمات پس از فروش نیز برای سمعک کودکانه مهم است.

 

قیمت سمعک معمولی

سمعک‌های معمولی که به عنوان نسل اول سمعک‌های 100% دیجیتال شناخته می‌شوند از تکنولوژی دیجیتال بهره می‌برند. این سمعک‌ها با اینکه دارای تکنولوژی دیجیتال هستند به صورت هوشمند عمل نمی‌کنند. در مقایسه با سمعک‌های هوشمند و هوشمند وایرلس که کیفیت بسیار بالاتری دارند سمعک‌های معمولی کمتر مورد تجویز قرار می‌گیرند.

از لحاظ کیفیت، سمعک‌های معمولی نسبت به سمعک‌های آنالوگ ارتقاء یافته‌اند و قیمت آنها نیز کمتر از سمعک‌های هوشمند می‌باشد. با این حال به دلیل ترجیح بسیاری از افراد به سمعک‌های هوشمند و هوشمند وایرلس، تجویز این سمعک‌های معمولی به میزان کمتری انجام می‌شود. به طور کلی قیمت سمعک های معمولی از 8 میلیون تومان شروع می شود.

 

قیمت سمعک ضد آب

قیمت سمعک ضد آب به عوامل مختلفی بستگی دارد. استفاده از تکنولوژی نانو در محصولات کمک شنوایی میزان هزینه را تعیین می‌کند. تولیدکنندگان معتبر معمولاً از تکنولوژی ضد آب در تمام محصولات خود استفاده می‌کنند. قیمت این محصولات معمولاً از 20 میلیون تومان شروع می‌شود و به تکنولوژی پردازشی آن بستگی دارد.

ویژگی مقاوم به آب (water-resistant) که به اشتباه به آن ویژگی سمعک ضد آب (waterproof) گفته می‌شود، بر اساس درجه حفاظت (IP) مشخص می‌شود. هر چه درجه حفاظت بیشتر باشد، سمعک نسبت به نفوذ گردوغبار و رطوبت مقاوم‌تر و قیمت آن نیز بیشتر می‌شود. بالاترین درجه حفاظت در سمعک‌ها 68 است.

اگرچه سمعک‌های ضد آب مزایای خوبی دارند اما متاسفانه تعداد محدودی از آنها در بازار موجود است. بیشتر سمعک‌ها مقاوم به آب نیستند که به این معناست که نباید در آب غوطه ور شوند اما می‌توانند کمی رطوبت را کنترل کنند.

قیمت سمعک شارژی

قیمت سمعک های شارژی به دلیل عدم نیاز به تعویض باتری و شارژرهای مخصوص نسبت به سمعک های با باتری بیشتر است. به طور کلی قیمت سمعک قابل شارز با شارژر از حدود 27 میلیون تومان شروع می شود. شاید سمعک های شارژی با قیمت کمتر نیز وجود داشته باشد اما از کیفیت و تکنولوژی بسیار پایینی برخوردار می باشند.

 

آیا قیمت سمعک داخل گوشی با پشت گوشی متفاوت است؟

خیر.

سمعک پشت گوشی، ریک، داخل گوشی و حتی نامریی در یک رده از تکنولوژی دارای قیمت یکسان می باشد. به طور مثال سمعک رییل اتیکن که محصول سال 2023 دارای 3 سطح از تکنولوژی و امکانات می باشد که به ترتیب شامل سمعک رییل 1(بالاترین رده از نظر تکنولوژی و امکانات)، سمعک رییل 2 و سمعک رییل 3 می باشد. همچنین در سمعک رییل اتیکن تنها مدل های پشت گوشی و پشت گوشی ریک موجود می باشد و فاقد مدل داخل گوشی و نامریی است. بنابراین قیمت سمعک پشت گوشی با قالب و پشت گوشی ریک در رده رییل 1 یکسان می باشد.

در مثال دیگر می توان به سمعک الفا برنافن اشاره کرد که دارای 3 رده از تکنولوژی می باشد که در رده 1 تمامی مدل های پشت گوشی، پشت گوشی ریک، داخل گوشی و حتی نامریی دارای قیمت یکسان می باشد.

 

آیا لزوما خرید سمعک گران بهتر است؟

خیر. لزوماً خرید سمعک با قیمت بالا به معنای انتخاب بهترین مدل سمعک برای فرد نمی باشد اما نباید از این نکته غافل شویم که هرچه سمعک دارای امکانات، تکنولوژی و سال تولید بالاتری باشد، بدون توجه به قیمت بالاتر سمعک، به دلیل کیفیت بالای صدا و طبیعی بودن گفتار سبب رضایت بیشتر فرد نیز می شود.

توجه داشته باشید اگر انتخاب سمعک برای بیمار براساس میزان کم شنوایی، محیط شنیداری فرد(محیط ساکت یا شلوغ)، میزان استفاده فرد از سمعک، سن بیمار، انتظارات و توقعات فرد از سمعک، بودجه و شرایط مالی بیمار انجام شود می توان با بودجه مناسب بهترین مدل سمعک را برای فرد تجویز کرد.

 

  1. نوع و میزان کم‌شنوایی:

برای افراد با کم شنوایی های حسی عصبی با افت شدید و عمیق یا وجود مناطق مرده به دلیل درگیری در عصب شنوایی توانایی درک گفتار بسیار پایین می باشد بنابراین بهتر است از سمعک با تکنولوژی های بالاتر با امکانات بیشتر برای بیمار انتخاب شود اما برای مواردی با کم شنوایی های انتقالی یا افت های شنوایی کمتر سمعک‌های ارزان‌تر هم ممکن است مناسب باشند.

  1. محیط های شنیداری فرد:

سمعک برای افرادی که در اکثر اوقات در محیط های شنیداری شلوغ یا جلسات حضور دارند بهتر است از سمعک با تکنولوژی و کیفیت صدای بالاتر انتخاب شود. بنابراین بهتراست انتخاب تکنولوژی یا امکانات سمعک براساس سبک زندگی یا شرایط شغلی فرد انجام شود تا بتواند رضایت کافی از خرید سمعک خود را داشته باشد و از امکانات سمعک بهره کافی را ببرد.

  1. سن بیمار:

افراد در سنین پایین با مشکل شنوایی به دنبال سمعک های نامریی یا ظاهر بسیار کوچک سمعک می باشند. در نتیجه باید سمعک علاوه بر تکنولوژی بالا دارای اندازه و ظاهر نامریی و غیرقابل دید نیز باشد که شاید این مورد ظاهر برای افراد مسن مطرح نباشد.

  1. انتظارات و توقعات فرد از سمعک:

امکان اتصال مستقیم سمعک به موبایل، عملکرد شبیه به ایرپاد جهت گوش دادن به موسیقی یا صحبت با تلفن، تغییر شدت صدای سمعک یا ماسکر از طریق App های سمعک، قابلیت و امکان صدادرمانی، سیستم های پردازش دو گوشی، عملکرد هوشمند در محیط های مختلف شنیداری، قابلیت شارژی بودن سمعک و... از مواردی می باشند که می توانند بر قیمت سمعک تاثیر داشته باشند و سبب افزایش قیمت سمعک شوند. اما گاهی اوقات ممکن است ویژگی و امکانات ذکر شده مدنظر بیمار نباشد بنابراین دلیلی برای خرید سمعک با امکانات ذکر شده و هزینه بیشتر وجود ندارد.

  1. بودجه و شرایط مالی بیمار:

بودجه مورد نظر برای خرید سمعک یکی از اصلی‌ترین عوامل در انتخاب سمعک است. اگر برای بیمار امکانات بیشتر و قابلیت‌های پیشرفته ضروری نیستند ممکن است یک سمعک با قیمت متوسط یا حتی پایین‌تر نیز کارکرد خوبی داشته باشد.

 

پس به طور کلی مهم است که به نیازها و ترجیحات بیمار دقت شود و با توجه به آنها سمعک مناسب انتخاب شود که بهترین تطابق را با شرایط فرد داشته باشد حتی اگر قیمت سمعک کمتر از برخی سمعک‌های گران‌تر باشد.


دیدگاه ها درباره خرید سمعک و مقایسه قیمت سمعک از نظر تکنولوژی و امکانات

سلام من پسرم یازده سالشه از سمعک دیجیتال یوتیکن استقاده میکنه حدود هفت سال ولی الان دگه درست کار نمیده شنوایش هم از هردو گوش هفتاد دیسیبل است میشه الان از سمعک درون گوشی بگیرم وقت سمعک مدل ۲۰۲۴ درون گوشی حدود چقدره

سلام
بله موجوده
مدل های جدید قدرت بالاتری نسبت به رده های قبلی دارند؟
عکس تست شنواییتون رو برای واتس اپ مطب بفرستید
دقیق راهنمایی می کنم
02188949368
02188958823
09105241071


سن۷۳ پیرگوشی وکم شنوامن کاری به اتصال به موبایل واین دنگ وفنگهاندارم اخرین مدل سمعک قوی پشت گوشی ازیک سازنده درجه یک اروپایی میخوام لطفانوع وقیمت

سلام
از کلینیک با شما تماس گرفته می شود
اما از جدیدترین سمعک های قوی می تونیم سمعک اکسید از برند اتیکن دانمارک
سمعک لیوکس از برند برنافن سویس رو بهتون معرفی کنیم
هر دو از بهترین سمعک ها هستند
برای اطلاعات بیشتر می تونید به لینک های زیر مراجعه فرمایید
سمعک لیوکس leox برنافن

https://farashenava.com/%D8%B3%D9%85%D8%B9%DA%A9-leox-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%81%D9%86/

سمعک اکسید xceed اتیکن

https://farashenava.com/%D8%B3%D9%85%D8%B9%DA%A9-xceed-%D8%A7%D8%AA%DB%8C%DA%A9%D9%86/

02188949368
02188958823
09105241071
کلینیک شنوایی و سمعک فراشنوا


سلام
خسته نباشید
خرید سمعک به صورت قسطی در کلینیک شما چطوریه؟
سمعک قسطی هم دارید؟
و مدارک برای بیمه هم میدید؟

سلام
ممنون
بله سمعک قسطی هم داریم
بعد از اینکه سمعک مناسب شما انتخاب شد 50درصد مبلغ اولیه را پرداخت می کنید و مابقی در 2 تا 3 مرحله با چک پرداخت می کنید(تعداد اقساط بستگی به قیمت سمعک دارد)
مدارک بیمه هم میتونیم براتون اکی کنیم تا از هزینه بیمه استفاده کنید


سلام
خسته نباشید
قیمت سمعک اینتنت 2024 اتیکن چنده؟
برای خرید سمعک حتما باید حضوری بیایم مطب
امکان ارسال به شهرستان وجود داره

سلام
سمعک اینتنت یکی از سمعک های 2024 اتیکن محسوب می شود و فعلا در ایران موجود نمی باشد.
برای ارسال سمعک به شهرستان به دلیل اینکه سمعک برخلاف عینک نیاز به تنظیم دقیق در حضور خودتون دارد بهتره اینکارو انجام ندید
در حال حاضر سمعک های رییل Real که جزء سمعک های 2023 اتیکن محسوب می شوند موجود می باشند
در صورت خرید سمعک و نیاز به مشاوره با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:
02188949368
02188958823
09105241071


خرید سمعک کم شنواکه صداگوش کم کنه

سلام
به این نوع از سمعک ها، سمعک های ماسکردار گفته می شود
سمعک های ماسکردار علاوه بر اینکه صدارو تقویت می کنند دارای برنامه ماسکر یا تولید نویز در فرکانس وزوز هم می باشند. در واقع با سمعک های ماسکردار می تونیم هم درک گفتار را برای فرد فراهم کنیم و هم با روش صدادرمانی وزوز گوش را کاهش و حذف کنیم
برای مشاوره با شماره های مرکز تماس حاصل فرمایید
02188949368
02188958823
09105241071


دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


09105241071
تماس با ما