مطالعات جدید نشان داده اند که احتمال بروز وزوز گوش در بیماران با مشکلات کلیوی نسبت به افراد بدون مشکلات کلیوی سه برابر می باشد. به طور کلی مشکلات کلیوی ریسک شروع وزوز گوش را در بیماران افزایش می دهد. برای اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
یکی از بیماری هایی که در عصر جدید برای بسیاری از افراد در زندگی اختلال ایجاد کرده است وزوز گوش می باشد. وزوز گوش به عنوان صدایی شناخته می شود که در فقدان صدای خارجی در سر یا گوش(یک یا هر دو گوش) شنیده شود. طبق بررسی های انجام شده در حدود 42.7% از مردم دچار این مشکل می باشند که سبب تاثیرات منفی بر روی کیفیت زندگی این افراد شده است. از بین این گروه تقریبا 3% تا 5% دارای وزوز بسیار شدید می باشند که ناتوانی و اختلال در کارهای روزمره فرد(عدم تمرکز، خواب نامناسب، عصبانی بودن و...) ایجاد شده است.
طبق گفته بیماران وزوز گوش در طول شب بسیار آزاردهنده و غیرقابل تحمل می باشد و باعث اختلال در خواب این افراد می شود. اختلال خواب، افسردگی، عدم تمرکز، عدم انجام کارهای روزمره، کاهش کیفیت زندگی، استرس و اضطراب، درگیری های احساسی و ... از دیگر مشکلات ایجاد شده توسط وزوز گوش می باشند.
بیماری کلیوی به کاهش آهسته یا پیشرونده در عملکرد کلیه گفته می شود. در طول زمان شرایط عملکردی بدتر می شود تا جایی که به طور کامل هیچ عملکردی نداشته باشند. بسیاری از افراد از مشکلات کلیوی خود تا زمانی که دچار نقص کامل می شود مطلع نمی شوند. دلایل اصلی مشکلات کلیوی شامل دیابت و فشار خون بالا می باشد. اختلال در عملکرد کلیه می تواند سبب بیماری های قلبی عروقی، بیماری های مغزی، خون ریزی و... شود.
شیوع وزوز گوش از هر 100 هزار نفر در حدود 97.25 در بین بیماران با مشکلات کلیوی است که در مقایسه با افراد بدون مشکلات کلیوی بسیار بیشتر می باشد(شیوع وزوز در افراد سالم از هر 100 هزار نفر در حدود 72.56 می باشد).
همچنین در بیماران با مشکلات کلیوی که بیماری های دیگر نظیر مشکلات قلبی، دیابت شیوع وزوز گوش 10 برابر بیشتر از افراد بدون بیماری می باشد.
علاوه براین موارد، احتمال وزوز گوش در بیماران دیالیزی در مقایسه با افراد بدون مشکلات کلیوی 4.6 برابر می باشد.
اختلاف در ریسک درگیری وزوز گوش در بیماران مختلف بستگی به درجه عملکرد ناقص و مشکلات کلیوی بیمار ارتباط مستقیم دارد.
طبق بررسی های انجام شده بیشتر از 55% از بیماران با مشکلات کلیوی از کم شنوایی با درجات مختلف رنج می برند اما این مقدار در مقایسه با افراد با عدم مشکلات کلیوی در حدود 30% می باشد.
علاوه بر مشکلات کلیوی دیگر عواملی که سبب کم شنوایی می شوند شامل: افزایش سن، مصرف دارو، در معرض قرارگیری نویز، استفاده از هندزفری با صدای بلند، دیابت، ضربه شدید به سر، عفونت های گوش میانی، تومور عصب شنوایی و ... می باشند.
طبق گفته دانشگاه سیدنی، رابطه بین کم شنوایی و بیماری های کلیوی می تواند به علت شباهت های ساختاری و عملکردی بین بافت های گوش و کلیه باشد. علاوه بر این، سم یا توکسین هایی که کلیه در جمع آوری آنها ناتوان است سبب آسیب به عصب های موجود در گوش داخلی(عصب شنوایی) می شود.
علاوه برای آسیب هب عصب، توکسین های کلیه در عفونت، اختلال در سیستم ایمنی بدن، مشکل در عروق خونی و ... می شوند. دلیل دیگری برای ارتباط این دو بخش می توان به عامل های خطر یکسان در بیماری کلیوی و بیماری های گوش نظیر دیابت، فشار خون بالا و افزایش سن اشاره کرد.
جدیدترین روش های درمان وزوزگوش در دنیا
بسیاری از مراجعینی که با مشکل وزوزگوش به مرکز فراشنوا مراجعه می کنند از درمان وزوزگوش ناامید شده اند یا به دنبال درمان های دارویی وزوزگوش می باشند اما سوال اصلی این است که آیا واقعا وزوزگوش برطرف می شود؟
درپاسخ به این سوال می توان گفت بسیاری از افراد حتی با سابقه طولانی مدت تجربه وزوزگوش قابل درمان می باشند.
جدیدترین درمان هایی که دارای بیشتری بازدهی و نتیجه موثر در درمان وزوزگوش می باشند به ترتیب شامل:
1. انجام صدادرمانی با دستگاه ادیومتر
2. انجام صدادرمانی با ماسکر
3. دستگاه تحریک الکتریکی عصب واگ یا TDCS
4. روش درمانی TRT
5. رژیم غذایی کاهنده وزوزگوش
6. ویتامین درمانی
7. درمان با لیزر کم توان
توجه داشته باشید درمان وزوزگوش بهتر است با استفاده از چند روش به صورت همزمان انجام شود تا نتیجه بهتری بدست آید. همچنین توجه داشته باشید بیمار باید در درمان وزوزگوش نقش داشته باشد و انجام موارد بیان شده توسط متخصص شنوایی شناس به تنهایی و بدون همکاری فرد نمیتوان انتظار درمان کامل وزوزگوش را داشت. به طور مثال بیمار باید در منزل یا محل کار مواردی که در ادامه گفته می شود را انجام دهد تا در نهایت وزوزگوش کاملا قطع شود
جدیدترین درمان های وزوزگوش در منزل
2. عدم توجه دایم به وزوزگوش بخصوص در محیط ساکت
3. انجام ورزش روزانه نظیر پیاده روی
4. حذف مواد کافیین دار نظیر چای، قهوه، نسکافه
5. حذف فست فود و نوشابه
6. حذف سیگار، قلیان و مشروبات الکلی
7. حذف غذاهای چرب یا بسیار شیرین نظیر قند و شکلات
8. مصرف ویتامین هایی نظیر ویتامین دی، ب12، زینک پلاس، منیزیم، پتاسیم، امگا3، آهن
9. مصرف میوه هایی نظیر آناناس، انبه، موز، گلابی
10. عدم مصرف آسپیرین
ارزیابی های وزوز گوش و انجام چندین روش درمانی جدید نظیر صدادرمانی در منطقه وزوز گوش، تحریک الکتریکی عصب شنوایی، ویتامین درمانی و استفاده از مسکر در این کلینیک توسط متخصصین مجرب انجام می شود. علاوه بر این تجویز بهترین سمعک برای درمان وزوزگوش، سمعک های نامریی قابل شارژ، سمعک های پشت گوشی ریک در کوچکترین اندازه، جدیدترین سمعک های ریک 2024 و 2023، تضمین در کیفیت سمعک های تجویز شده و تعمیر انواع مدل های سمعک در کوتاه ترین زمان ممکن از دیگر فعالیت های این مرکز می باشد.
همچنین این کلینیک همواره با بروزرسانی اطلاعات در مورد جدیدترین درمان های وزوز گوش و روش های ارزیابی آن سعی در برطرف کردن و درمان قطعی وزوزگوش برای مراجعین عزیز به این مرکز داشته باشد.
برای مشاوره و تماس با کلینیک فراشنوا با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:
02188949368
09105241071
02188958823
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.