تومور عصب شنوایی و کم شنوایی یا نوروم اکوستیک به توموری که از عصب شنوایی یا از سلول های عصبی منشا میگیرد گفته می شود.تومور شنوایی نوعی از تومورهای غیربدخیم می باشد که برروی عصب شنوایی(عصب 8 مغزی) رشد می کند که در اکثر موارد از سلول های پوشاننده غلاف میلین )سلول های شوان) عصب دهلیزی تحتانی منشاء می گیرد.
شکل زیر نمایی از تومور عصب شنوایی که به صورت یک طرفه رشد کرده است را نشان می دهد.
*در تومور عصب شنوایی به دلیل درگیری و فشار بر روی عصب شنوایی علائم بیشتر شنوایی می باشند.
*تومور عصبی شنوایی (نوروم آکوستیک) بیشتر در بزرگسالان دیده می شود و در کودکان بسیار ناشایع است.
به دلیل وجود علائم شنوایی استفاده از تست های شنوایی و بررسی نتایج چند تست در تشخیص تومور شنوایی لازم می باشد اما گاهی برای تعیین قطعی تومور انجام ام.ار.آی ضروری می باشد.
تست های شنوایی نظیر:
سه گزینه مشخص برای درمان تومور عصبی شنوایی (نوروم آکوستیک) وجود دارد:
در بررسی شنوایی بعد از عمل جراحی دوحالت وجود دارد: کم شنوایی یا ناشنوایی
در صورت کم شنوایی بعد از جراحی برای جبران نقص شنوایی استفاده از سمعک بهترین و تنها راه حل است. همانطور که اطلاع دارید سمعک های جدید امروزی در انواع نامرئی، داخل گوشی و پشت گوشی و در انواع تکنولوژی دیجیتال و هوشمند وجود دارند.
استفاده از سمعک جهت کمک به بهتر شنیدن بیمار و تحریک سیستم شنوایی (اعصاب شنوایی و مراکز دریافت کننده مغزی) با هدف جلوگیری از بدتر شدن یا آسیب بیشتر شنوایی ضروری و مفید می باشد.
در صورت کم شنوایی شدید (ناشنوایی) استفاده از سمعک های قابل کاشت باها (BAHA)، کاشت حلزون شنوایی یا سمعک های کراس CROS بهترین گزینه برای حل مشکل درک گفتار و جهت یابی در بیماران با برداشت عصب آکوستیک (عصب گوش) می باشد.
ارزیابی شنوایی نوزادان(تست شنوایی بدو تولد)، کودکان و بزرگسالان همراه با ارزیابی و درمان وزوز گوش در کلینیک شنوایی فراشنوا زیرنظر متخصصین شنوایی شناس این مجموعه انجام می شود.
برای مشاوره و انتخاب سمعک با متخصصین شنوایی سنجی فراشنوا در تماس باشید:
09105241071-88492162
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.