درمان سرگیجه هنگام بلند شدن

درمان سرگیجه هنگام بلند شدن
درمان سرگیجه هنگام بلند شدن :: تشخیص سرگیجه همیشه ساده نیست. در واقع، این می تواند یک فرآیند پیچیده و درگیر باشد، زیرا افراد مبتلا به سرگیجه اغلب در توصیف علائم خاص خود مشکل دارند. سرگیجه میتواند ناشی از مشکلاتی در مغز یا گوش داخلی باشد، از جمله حرکات ناگهانی سر، التهاب داخل گوش داخلی به دلیل عفونت ویروسی یا باکتریایی گوش داخلی، بیماری منیر، تومورها، کاهش جریان خون به قاعده مغز، مولتیپل اسکلروزیس. ضربه به سر و آسیب به گردن، سردردهای میگرنی، یا عوارض ناشی از دیابت. علائم سرگیجه شامل احساس بی نظمی یا حرکت است که ممکن است با حالت تهوع یا استفراغ، تعریق یا حرکات غیرطبیعی چشم همراه باشد. سایر علائم سرگیجه ممکن است شامل کاهش شنوایی و احساس زنگ در گوش، اختلالات بینایی، ضعف، مشکل در صحبت کردن، کاهش سطح هوشیاری و مشکل در راه رفتن باشد. سرگیجه با تاریخچه پزشکی و معاینه فیزیکی تشخیص داده می شود. سی تی اسکن، آزمایش خون، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) و نوار قلب (ECG) نیز ممکن است بسته به علت مشکوک انجام شود. پیش آگهی سرگیجه به علت آن بستگی دارد. برخی از موارد سرگیجه خود محدود شونده هستند و با داروها و خودمراقبتی و فیزیوتراپی قابل درمان هستند.

درمان سرگیجه هنگام بلند شدن

در بیشتر مواقع، سرگیجه قابل پیشگیری نیست. اما دانستن و اجتناب از برخی عوامل خطر ممکن است به پیشگیری از آن کمک کند. به عنوان مثال، می‌توانید با استفاده از کلاه ایمنی هنگام دوچرخه‌سواری یا ورزش یا انجام اقداماتی برای جلوگیری از سقوط، از آسیب به سر خود محافظت کنید. طول مدت علائم سرگیجه می تواند از چند دقیقه تا چند ساعت باشد و علائم می تواند ثابت (مزمن) یا اپیزودیک باشد. شروع ممکن است به دلیل حرکت یا تغییر موقعیت باشد. مهم است که پزشک را در مورد هر ضربه به سر و همچنین داروهای جدیدی که فرد مبتلا مصرف می کند، اطلاع دهید. برخی از انواع سرگیجه به خودی خود برطرف می شوند، اما ممکن است فرد برای یک مشکل زمینه ای نیاز به درمان داشته باشد. برای مثال، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک برای عفونت باکتریایی یا داروهای ضد ویروسی تجویز کند. داروهایی در دسترس هستند که می توانند برخی از علائم را تسکین دهند. این داروها شامل آنتی هیستامین ها و ضد استفراغ ها برای کاهش بیماری حرکت و حالت تهوع هستند. اگر درمان های دیگر کمکی نکرد، ممکن است فردی به جراحی نیاز داشته باشد. اگر فردی BPPV یا نوروم آکوستیک داشته باشد، پزشکان ممکن است جراحی را توصیه کنند. درمان بیماری منیر: پزشک ممکن است برای افراد مبتلا به بیماری منیر دارو تجویز کند. اینها ممکن است شامل مکلیزین منبع معتبر، گلیکوپیرولات یا لورازپام باشد که می تواند به تسکین سرگیجه ناشی از این وضعیت کمک کند. درمان سرگیجه گزینه های دیگر عبارتند از: محدود کردن مصرف سدیم و استفاده از درمان دیورتیک برای کاهش سطح مایعات تلاش برای درمان پالس فشار، که شامل نصب یک دستگاه روی گوش است تزریق آنتی بیوتیک یا کورتیکواستروئید توسط پزشک به گوش میانی پرهیز از کافئین، شکلات و الکل و عدم کشیدن تنباکو درمانهای خانگی: افراد می توانند در خانه اقداماتی را برای کمک به رفع سرگیجه و محدود کردن اثرات آن انجام دهند.

تغییر سبک زندگی

مراحلی که می توانند به کاهش اثرات سرگیجه کمک کنند عبارتند از: هنگامی که چرخش شدید است، در یک اتاق ساکت و تاریک دراز بکشید به محض ظاهر شدن احساس سرگیجه بنشینید صرف زمان اضافی برای انجام حرکاتی که باعث ایجاد علائم می شوند، مانند بلند شدن، نگاه کردن به بالا یا چرخاندن سر چمباتمه زدن به جای خم شدن برای برداشتن چیزی استفاده از عصا هنگام راه رفتن خوابیدن با سر بالا بر روی دو یا چند بالش ایجاد سازگاری در خانه روشن کردن چراغ ها هنگام بیدار شدن در شب برای جلوگیری از سقوط هرکسی که سرگیجه یا انواع دیگر سرگیجه را تجربه می کند، نباید رانندگی کند یا از نردبان استفاده کند.

درمان سرگیجه هنگام بلند شدن داروهای گیاهی

برخی از محلول های گیاهی ممکن است به بهبود علائم کمک کنند. این شامل: فلفل هندی، زردچوبه، جینکو بیلوبا، زنجبیل، گونجین دان. شواهد کافی برای تأیید اینکه داروهای گیاهی می توانند سرگیجه را تسکین دهند وجود ندارد. با این حال، در حال حاضر یک کارآزمایی بالینی برای بررسی اثرات Gongjin-dan در حال انجام است. یک مطالعه در سال 2015 نشان داد که 30 دقیقه طب سوزنی به کاهش علائم در 60 نفری که با سرگیجه و سرگیجه به بخش اورژانس مراجعه کردند، کمک کرد. با این حال، تحقیقات بیشتری برای تایید اثربخشی این روش درمانی ضروری است. افراد باید قبل از استفاده از هر گونه درمان جایگزین از پزشک خود سوال کنند. همچنین اگر سرگیجه ناگهانی شروع شد یا بدتر شد، باید با پزشک مشورت کنند، زیرا ممکن است برای یک بیماری زمینه‌ای نیاز به درمان داشته باشند. درباره درمان های خانگی برای سرگیجه بیشتر بدانید.

تمرینات خاص

ورزش می تواند در برخی موارد به تسکین علائم کمک کند. مانور Epley برای BPPV تکنیکی به نام Epley maneuverTrusted Source می‌تواند به برخی از افراد مبتلا به سرگیجه که از BPPV نشات می‌گیرد کمک کند.هدف آن این است که ذرات کربنات کلسیم را از کانال های نیم دایره ای به اندام های اتولیتی دهلیز برگرداند، جایی که کمتر احتمال دارد علائمی در گوش داخلی ایجاد کنند. چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد فردی که سرگیجه دارد و پس از حداقل یک هفته به خودی خود برطرف نمی شود باید فوراً به پزشک مراجعه کند. طبق مقاله ای در مجله نورولوژی، جراحی مغز و اعصاب و روانپزشکی، "اولین کار پزشک این است که مشخص کند بیمار سرگیجه دچار حملات سرگیجه یا حملات برخی از علائم حمله ای دیگر است." از آنجایی که گاهی اوقات سرگیجه نشانه یک موضوع بزرگتر است، در صورتی که سرگیجه از بین نرود یا قابل کنترل تر نشود، برای پزشک مهم است که مشکل را تشخیص دهد. اگر فرد هر یک از موارد زی را تجربه کرد باید به پزشک مراجعه کند: سردردهای مداوم یا شدید یا میگرن به طور منظم زمین خوردن یا تقلا در هنگام راه رفتن استفراغ مکرر یا مداوم و حالت تهوع از دست دادن هوشیاری تنگی نفس یا مشکل نفس کشیدن هر گونه آسیب به سر یک گردن به شدت سفت تشنج اگر سرگیجه مداوم، مکرر یا شدید باشد، باید فوراً به پزشک مراجعه شود.

کلینیک شنوایی و سمعک فراشنوا

تجویز جدیدترین مدل های برند سمعک آلمانی، دانمارکی، سویسی، امریکایی و... در مرکز فراشنوا انجام می شود. 09105241071(مشاوره آنلاین) 02188949368 اینستاگرام جهت مشاهده نتایج درمان: Samak_farashenava (سمعک فراشنوا)

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


09105241071
تماس با ما