درمان سرگیجه و حالت تهوع

درمان سرگیجه و حالت تهوع
درمان سرگیجه و حالت تهوع :: سرگیجه اصطلاحی است که برای توصیف توهم حرکتی استفاده می شود، اگرچه سوژه ساکن است. بیمار مبتلا به سرگیجه اغلب از اصطلاح "سرگیجه" برای توصیف این احساس استفاده می کند. با این حال، می تواند به احساساتی مانند سبکی سر، بی ثباتی، گیجی، سرگیجه یا حالت تهوع اشاره کند.

علل سرگیجه و حالت تهوع علل محیطی سرگیجه و حالت تهوع

مریضی منیر:

سرگیجه بیشتر در اثر بیماری سیستم دهلیزی محیطی ایجاد می شود. پروسپر منیر (1861) کار پیر فلورنس را گسترش داد و یک اختلال گوش‌زایی را توصیف کرد که به اشتباه آن را سه‌گانه می‌نامند، که شامل چهار علامت است: سرگیجه، وزوز گوش، کاهش شنوایی حسی-عصبی نوسان و پری گوش. بیماری منیر معمولاً بین سنین 60-20 سالگی شروع می شود معمولاً این بیماری یک طرفه است، با این حال تا 40 درصد از بیماران علائم را در گوش مخالف ایجاد می کنند. این بیماری با شروع ناگهانی سرگیجه مشخص می شود که اغلب با رنگ پریدگی دیافورز، تهوع و استفراغ همراه است. این حملات معمولاً با وزوز گوش و/یا پری گوش همراه است. این قسمت ها ممکن است از 20 دقیقه تا چند ساعت طول بکشد

نورونیت دهلیزی:

نورونیت دهلیزی با شروع ناگهانی سرگیجه ناتوان کننده مشخص می شود که اغلب با حالت تهوع و استفراغ بدون علائم شنوایی همراه است. به طور معمول شروع علائم پس از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی رخ می دهد. علائم سرگیجه اغلب با حرکت سر بدتر می شود. از نظر بالینی، نیستاگموس افقی به سمت گوش درگیر ممکن است در مرحله حاد تشخیص داده شود. سرگیجه موضعی خوش خیم (BPV): سرگیجه موضعی خوش خیم (سرگیجه موضعی حمله ای خوش خیم) اولین بار در سال 1921 به عنوان یک خشونت مختصر توصیف شد. قسمت سرگیجه که در عرض چند ثانیه پس از تغییر رخ می دهد

فیستول پری لنفاتیک:

فیستول پری لنفاتیک نتیجه یک ارتباط غیر طبیعی بین فضای گوش داخلی و میانی است. عموماً در نتیجه استاپدکتومی، ضربه به سر، باروتروما، جراحی مزمن گوش، ناهنجاری‌های مادرزادی یا خودبه‌خود رخ می‌دهد.

ضربه:

تروما یکی از علل شایع علائم سرگیجه است. هر گونه توهینی که دخمه پرپیچ و خم یا زنجیره استخوانی را مختل کند ممکن است منجر به سرگیجه شود

عفونت:

عفونت حاد و مزمن ممکن است گوش میانی یا داخلی را تحت تاثیر قرار دهد.

خود ایمنی:

حمله ناشی از سیستم ایمنی به گوش داخلی همراه با سرگیجه، کاهش شنوایی حسی عصبی، پری گوش و وزوز گوش منطقه ای از تحقیقات فشرده بوده است.

درمان سرگیجه و حالت تهوع درمان سرگیجه و حالت تهوع

گزینه های درمانی بالقوه ممکن است شامل موارد زیر باشد:

درمان دارویی سرگیجه

 

داروی پیشگیری از میگرن:

سرگیجه مرتبط با میگرن معمولاً به داروهایی پاسخ می‌دهد که می‌توانند از میگرن پیشگیری کنند و بهتر است با داروهای غیر اختصاصی مانند دیمن هیدرینات (درامامین) و مکلیزین (Bonine) درمان شود

دارو برای تسکین احساس سرگیجه:

– از داروهای بیماری حرکت می توان برای تسکین برخی از علائم سرگیجه مانند حالت تهوع استفاده کرد و آنتی بیوتیک ها می توانند عفونت باکتریایی را درمان کنند.

داروی ضد تهوع :

داروهای مختلفی برای تسکین حالت تهوع استفاده می شود از جمله زوفران (آندانسترون)

دارو برای مریضی منیر:

گزینه های درمانی برای بیماری منیر متنوع است. درمان اولیه پزشکی شامل یک رژیم غذایی محدود با نمک اغلب همراه با یک دیورتیک است. سایر تنظیمات غذایی پیشنهاد شده توسط اسپنسر و کینی کاهش مصرف کربوهیدرات و چربی است. دیورتیک های خوراکی (بنتیازیدها، کلرتالیدون، داروهای نگهدارنده پتاسیم و فوروزماید) معمولا استفاده می شوند. جالب است بدانید که این نوع درمان تمایل به کاهش تعداد و شدت حملات سرگیجه دارد، اما اثر طولانی مدت آن بر شنوایی نشان داده نشده است. در مقابل، دیورتیک‌های اسمزی اثرات چشمگیری را نشان داده‌اند. اثر این داروها بیرون کشیدن آب از لابیرنت است. درمان با گشادکننده عروق با موفقیت خاصی مورد استفاده قرار گرفته است. به طور کلی، احساس می شود که در شرایط حاد موثر است، شنوایی را تثبیت می کند و سرگیجه را کاهش می دهد. عوامل گشادکننده عروقی که در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از نیکوتینیک اسید، هیستامین و بتاهیستیدین (یک آماده سازی هیستامین خوراکی). گزارش شده است که دی اکسید کربن همراه با اکسیژن (کربوژن)، یک گشادکننده عروق قوی، باعث بهبود شنوایی می شود.

درمان با اتاق فشار موفقیت آمیز اعلام شده است:

در ارائه بهبود طولانی مدت در شنوایی و سرگیجه در 45٪ از بیماران منیر. محفظه رفع فشار باعث کاهش فشار هوا می شود که فشار نسبی مثبتی در گوش میانی ایجاد می کند و احتقان وریدی را کاهش می دهد و هیدروپس اندولنفاتیک را کاهش می دهد. سرکوبگرهای دهلیزی، به ویژه دیازپام، در کاهش علائم دهلیزی مرتبط با بیماری منیر درمان روزانه در کاهش احتمال سرگیجه مکرر مهم تلقی می شود. آنتی کولینرژیک ها همچنین برای بهبود حالت تهوع و استفراغ همراه مفید هستند.

درمان سرگیجه درمان نورونیت دهلیزی

نورونیت دهلیزی اساساً علامتی است. در مرحله حاد، رهایی از سرگیجه شدید، تهوع و استفراغ برای بیمار مهم است. این شامل استفاده از یک سرکوب کننده دهلیزی مانند دیازپام یا مکلازین همراه با یک ضد استفراغ است. استفاده کوتاه مدت از استروئیدها نیز موثر بوده است. درمان BPV در درجه اول علامتی است. در هنگام تشدید حاد از سرکوبگرهای دهلیزی مانند بنزودیازپین ها و آنتی هیستامین ها استفاده می شود. با این حال، به منظور عادت دادن به سیستم دهلیزی به جای سرکوب آن، از تمرینات سر یا تمرینات اختصاصی دهلیزی (رجوع) استفاده می شود که علائم را کاهش می دهد و شدت عود را کاهش می دهد.

درمان سرگیجه با جراحی

درمان جراحی برای سرگیجه زمانی در نظر گرفته می شود که مدیریت محافظه کارانه (رژیم غذایی و پزشکی) با شکست مواجه شود. قبل از جراحی، آسیب شناسی باید از سیستم دهلیزی محیطی جدا شود و گوش بیمار باید از طریق شرح حال و آزمایش شنوایی - دهلیزی شناسایی شود. عوامل مختلف دیگری مانند سطح شنوایی، شدت و فراوانی علائم و سن فیزیولوژیکی نیز باید در نظر گرفته شود روش‌های موقعیت‌یابی کانالی - مجموعه‌ای از تمرین‌های ویژه که برای حذف کریستال‌های گوش داخلی در سرگیجه موضعی حمله‌ای خوش‌خیم (BPPV) طراحی شده است. تمرینات متعادل کننده برای "بازآموزی" سیستم عصبی (معمولاً توسط فیزیوتراپیست دهلیزی تجویز می شود) مشاوره و رفتار درمانی شناختی – که در آن اضطراب یا استرس یک عامل است.

کلینیک شنوایی و سمعک فراشنوا

تجویز جدیدترین مدل های برند سمعک آلمانی، دانمارکی، سویسی، امریکایی و... در مرکز فراشنوا انجام می شود. 09105241071(مشاوره آنلاین) 02188949368 اینستاگرام جهت مشاهده نتایج درمان: Samak_farashenava (سمعک فراشنوا)

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


09105241071
تماس با ما