درمان سرگیجه و عدم تعادل

درمان سرگیجه و عدم تعادل
درمان سرگیجه و عدم تعادل :: سرگیجه ممکن است باعث سردرد، حالت تهوع، دوبینی یا تغییر در شنوایی شود. سرگیجه علاوه بر ایجاد احساس عدم تعادل یا چرخش در فرد، می تواند به علائم زیر نیز منجر شود: حالت تهوع یا استفراغ ، حرکات غیر طبیعی چشم، سردرد، تعریق، زنگ گوش، از دست دادن شنوایی، دوبینی، عدم هماهنگی، ضعف بازو یا پا.

درمان سرگیجه و عدم تعادل علل سرگیجه چیست؟

سرگیجه حمله ای خوش خیم موضعی یا BPPV شایع ترین نوع سرگیجه است. تجمع رسوبات در گوش داخلی باعث ایجاد BPPV می شود. گوش داخلی مسئول حس تعادل بدن است. با BPPV، برخی حرکات ممکن است برای مدت کوتاهی باعث سرگیجه و احساس چرخش شود. سایر شرایطی که ممکن است باعث سرگیجه شوند عبارتند از:

ویروس های سرماخوردگی:

سرماخوردگی می تواند باعث التهاب گوش شود. این نوع سرگیجه معمولاً در عرض چند روز برطرف می شود اما می تواند دوباره عود کند.

آسیب سر یا گردن:

سرگیجه یک علامت شایع است که می تواند به دنبال آسیب سر یا گردن باشد. سرگیجه مربوط به آسیب گردن یا سر معمولاً برطرف می شود، اما می تواند ناتوان کننده و ادامه دار باشد.

سکته مغزی:

طبق انجمن سکته مغزی آمریکا، فردی که سکته مغزی را تجربه می کند ممکن است سرگیجه داشته باشد، از جمله علائم سرگیجه و عدم تعادل شدید. سکته مغزی نه تنها باعث سرگیجه و عدم تعادل می شود.

نوریت دهلیزی یا VN

: VN وضعیتی است که بر عصب دهلیزی در گوش داخلی تأثیر می گذارد. این عصب مسئول تعادل و سیگنال‌های تعیین موقعیت سر است که در مغز دریافت می‌شود. هنگامی که عصب ملتهب می شود، مغز تعادل و موقعیت سر را به اشتباه تفسیر می کند.

بیماری منیر:

منیر وضعیتی است که شنوایی یک گوش را تحت تأثیر قرار می دهد. این باعث علائم سرگیجه، وزوز گوش یا زنگ زدن در گوش، از دست دادن شنوایی و احساس "پری" در گوش می شود. برخی از افراد مبتلا به بیماری منیر سرگیجه شدید دارند که باعث از دست دادن تعادل و زمین خوردن می شود.

درمانهای سرگیجه و عدم تعادل

دارو:

در بیشتر مواقع نیازی به دارویی نیست، اما داروهایی وجود دارند که می توانند برای درمان علل زمینه ای سرگیجه استفاده شوند. بسته به علت، این موارد می تواند شامل موارد زیر باشد: داروهای ضد اضطراب، زمانی که سرگیجه ناشی از اختلالات هراس یا مسائل مربوط به سلامت روان باشد داروهای آنتی کولینرژیک یا آنتی هیستامین ها، که ممکن است سرگیجه را کاهش دهند یا سرگیجه را تسکین دهند. داروهای میگرن، اگر سرگیجه با میگرن مرتبط باشد هر یک از این داروها می‌توانند علت اصلی سرگیجه، مانند تجمع مایع در گوش، اضطراب، عوارض جانبی یک داروی خاص یا دلایل دیگر را درمان کنند. در صورتی که این درمان ها به کاهش سرگیجه کمکی نکند، ممکن است تغییر شیوه زندگی یا مراجعه بیشتر به پزشک ضروری باشد.

تغییر سبک زندگی:

اگر دارو به درمان سرگیجه کمکی نمی کند، ممکن است فرد نیاز به تغییراتی در سبک زندگی داشته باشد.این تغییرات می تواند به سادگی نوشیدن آب بیشتر یا مایعات غیر الکلی دیگر برای هیدراته ماندن، یا دراز کشیدن هنگام سرگیجه باشد.

اقداماتی که افراد می توانند برای تسکین سرگیجه انجام دهند عبارتند از:

دراز کشیدن و بستن چشم ها طب سوزنی نوشیدن آب زیاد و هیدراته نگه داشتن کاهش استرس به علاوه مصرف الکل و تنباکو خواب زیاد چندین روش درمانی وجود دارد که می تواند برای کمک به تسکین سرگیجه نیز استفاده شود، مانند مانورهای موقعیت سر، تعادل درمانی یا روان درمانی. مانورهای موقعیت سر: روشی به نام مانور Epley ممکن است به احساس سرگیجه کمک کند. این شامل حرکت دادن موقعیت سر به روش های خاص برای تغییر مکان کریستال های کوچک کلسیم است که باعث سرگیجه می شوند. افراد باید قبل از استفاده از این روش با پزشک مشورت کنند. تعادل درمانی: تمرینات متعددی وجود دارد که افراد می توانند برای آموزش بدن خود به گونه ای که حساسیت کمتری نسبت به حرکت داشته باشند، انجام دهند. اگر سرگیجه ناشی از مشکل در گوش داخلی باشد، اینها می توانند کمک کنند. روان درمانی: اگر فردی سرگیجه مرتبط با یک اختلال اضطرابی داشته باشد، روان درمانی ممکن است به او برای تسکین این علامت کمک کند. تغییر سبک زندگی می تواند ساده باشد و در عین حال تفاوت زیادی در کاهش سرگیجه ایجاد کند. درمان سرگیجه

درمان های خانگی

درمان خانگی تنها در صورتی باید انجام شود که قبلاً سرگیجه برای شما تشخیص داده شده باشد و تحت نظر پزشک باشید. اگر پزشک شما تأیید کند، برخی از درمان‌های خانگی طبیعی سرگیجه وجود دارد که ممکن است به کاهش علائم شما کمک کند. شواهد علمی برای حمایت از برخی درمان ها اغلب وجود ندارد. مانور اصلاح شده Epley نوعی فیزیوتراپی است که اغلب تجویز می شود و شامل حرکات سر و بدن در هنگام نشستن روی تخت است. به طور سنتی، در مطب پزشک یا فیزیوتراپ انجام می شود، اما ممکن است در خانه نیز تجویز شود. هنگامی که یک بیمار آموزش مناسب دریافت کرد، این مانور می تواند در عرض یک هفته برای بسیاری از بیماران از شر علائم سرگیجه خلاص شود. مکمل ویتامین D ممکن است برای بیمارانی که سرگیجه موضعی حمله ای خوش خیم تشخیص داده شده است مفید باشد. پزشک شما می تواند بررسی کند که آیا کمبود ویتامین D دارید یا خیر. داروهای گیاهی مانند ریشه زنجبیل، جینکو بیلوبا و گشنیز ممکن است به کاهش علائم سرگیجه در برخی افراد کمک کند. قبل از مصرف هر گونه درمان طبیعی با پزشک خود مشورت کنید. برخی ادعاها وجود دارد که روغن‌های ضروری از جمله نعناع، زنجبیل، اسطوخودوس و کندر ممکن است به تسکین علائم سرگیجه کمک کنند. تمام دستورالعمل‌های استفاده را بخوانید و قبل از امتحان این درمان‌های طبیعی با پزشک خود مشورت کنید، زیرا برخی از آنها می‌توانند عوارض جانبی داشته باشند، به خصوص اگر بیماری تنفسی دارید. چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد فردی که سرگیجه دارد و پس از حداقل یک هفته به خودی خود برطرف نمی شود باید فوراً به پزشک مراجعه کند. طبق مقاله ای در مجله نورولوژی، جراحی مغز و اعصاب و روانپزشکی، "اولین کار پزشک این است که مشخص کند بیمار سرگیجه دچار حملات سرگیجه یا حملات برخی از علائم حمله ای دیگر است." از آنجایی که گاهی اوقات سرگیجه نشانه یک موضوع بزرگتر است، در صورتی که سرگیجه از بین نرود یا قابل کنترل تر نشود، برای پزشک مهم است که مشکل را تشخیص دهد.

کلینیک شنوایی و سمعک فراشنوا

تجویز جدیدترین مدل های برند سمعک آلمانی، دانمارکی، سویسی، امریکایی و... در مرکز فراشنوا انجام می شود. 09105241071(مشاوره آنلاین) 02188949368 اینستاگرام جهت مشاهده نتایج درمان: Samak_farashenava (سمعک فراشنوا)

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.