.
برای تعیین اینکه آیا سرگیجه دارید یا خیر و علت ایجاد علائم شما چیست، از چندین آزمایش و تست استفاده می شود.
ممکن است از شما بخواهند آزمایش های مختلفی را برای کمک به تشخیص علت علائم خود انجام دهید.
شما ممکن است یک یا چند آزمایش یا روش را انجام دهید تا به پزشک کمک کنید تا در مورد بیماری زمینه ای شما بیشتر اطلاعات کسب کند.
برخی از ارزیابی ها می توانند سریع و بدون درد باشند، در حالی که برخی دیگر وقت گیر و ناراحت کننده هستند. پزشک می تواند به شما بگوید چه آزمایشاتی برای شرایط شما مناسب است.
.
پس از پرسیدن علائم، تاریخچه گیری و معاینه عمومی، پزشک ممکن است یک یا چند آزمایش زیر را به شما پیشنهاد دهد:
اگر پزشک شما مشکوک به سرگیجه موضعی پروگزیمال (BPPV) که شایع ترین علت آن است باشد، معمولاً از مانور Dix-Hallpike استفاده می شود. این روش همچنین می تواند به پزشك شما كمك كند تا متوجه شود كه مشکل شما به دلیل مشكل در گوش داخلی است یا دچار ضایعه در مغز شده اید.
متخصص سر شما را 45 درجه به یک طرف میچرخاند. سپس، به سرعت به پشت دراز خواهید کشید، سر شما را از کنار تخت رو به پایین قرار می دهد و چرخش 45 درجه سر را برای حداقل 30 ثانیه حفظ خواهد کرد. پزشک چشم های شما را معاینه می کند و از شما می پرسد آیا سرگیجه دارید. سپس این روش در طرف دیگر تکرار می شود.
این تست میزان کارایی چشم و گوش داخلی شما را ارزیابی می کند. این تست اغلب در صورت مشکوک بودن به بیماری ای به نام نوریت دهلیزی استفاده می شود. پزشک به سرعت سر شما را چرخانده تا برخی حرکات سریع چشم و عملکردهای رفلکسی را دنبال کند که می تواند نمایانگر مشکل در کانال های نیم دایره گوش داخلی باشد.
برای آزمون رومبرگ، از شما خواسته می شود که پاهای خود را کنار هم قرار دهید. سپس، چشمان خود را می بندید. دکتر شما میزان نوسان یا افتادن شما را ارزیابی می کند.
.
آزمون Fukuda(فوکودا) شما را ملزم به راه رفتن با چشمان بسته می کند. پزشک نحوه دور شدن بدن شما از خط وسط را بررسی می کند تا تشخیص دهد کدام طرف بدن تحت تأثیر قرار دارد.
.
ENG و VNG برای تشخیص حرکات غیر طبیعی چشم و تعیین اینکه آیا علائم سرگیجه به دلیل مشکل گوش داخلی ایجاد می شود یا خیر، استفاده می شود.
در ENG از الکترودها و در VNG از دوربین های کوچک برای اندازه گیری حرکات چشم در حالی که سر شما در موقعیت های مختلف قرار گرفته است، استفاده می شود. یا از شما خواسته می شود اهداف بصری خاصی را ردیابی کنید. همچنین ممکن است از هوا یا آب برای کنترل دمای کانال گوش شما استفاده شود. این آزمایشات معمولاً در یک اتاق تاریک انجام می شود و ممکن است حرکات تند چشم را ایجاد کند.
از آزمون های Rotation برای دیدن چگونگی عملکرد چشم و گوش داخلی استفاده می شود. متخصص در هنگام حرکت سر به آرامی از یک طرف به طرف دیگر مشغول به تجزیه و تحلیل حرکات چشم می باشد. تست Rotation انواع مختلفی دارد. ممکن است از شما خواسته شود روی صندلی ای که از این سو به آن سو حرکت می کند بنشینید یا به یک هدف ثابت نگاه کنید و سر خود را به عقب و جلو یا بالا و پایین حرکت دهید.
سایر آزمایشات مورد استفاده برای تشخیص ممکن است شامل موارد زیر باشد:
تعادل و وضعیت بدن شما را تجزیه و تحلیل می کند. با پاهای برهنه روی سکو خواهید ایستاد و سعی می کنید در شرایط مختلف تعادل خود را حفظ کنید.
این روش ارزیابی می کند که آیا عصب ها و سایر قسمت های بدن شما که با گوش داخلی یا تعادل در ارتباط هستند به درستی کار می کنند یا خیر. صداها از طریق گوشی پخش می شوند و الکترودهای خاص نتایج را برمی دارند و ثبت می کنند.
.
این آزمایشات که به آنها آزمایش شنوایی سنجی نیز می گویند، عملکرد شنوایی شما را اندازه گیری می کنند و می توانند مشکلات گوش داخلی را تشخیص دهند. آنها همچنین می توانند به پزشک شما کمک کنند تا متوجه شود که آیا عصبی که گوش داخلی را به مغز متصل می کند مشکلی دارد یا خیر. انواع مختلفی از تست های شنوایی در دسترس است. مثلا آزمایشی به نام الکتروکوکلئوگرافی، به پزشک کمک می کند تا تجمع مایعات که باعث ایجاد فشار بیش از حد در گوش داخلی شما می شود را تشخیص دهد.
.
برای کمک به پزشک می توان از اسکن MRI استفاده کرد. از میدان مغناطیسی و امواج رادیویی برای ایجاد تصاویری از قسمت داخلی بدن شما استفاده می شود. این تست اغلب در افرادی که دچار کم شنوایی یا علائم عصبی هستند برای مشخص کردن علت استفاده می شود. MRI ممکن است تجمع مایعات، التهاب در گوش داخلی یا رشد بر روی عصب را نشان دهد.
غالباً پزشکان برای دیدن ناهنجاری هایی مانند شکستگی یا نازک شدن استخوان در اطراف گوش داخلی، از سی تی اسکن استفاده می کنند.
گاهی اوقات آزمایش های بینایی برای کمک به پزشکان در یافتن علتی برای این مشکل توصیه می شود.
پزشک ممکن است شمار سلول های خونی، عملکرد تیروئید، سطح قند خون، الکترولیت ها و موارد دیگر را بررسی کند.
پزشک متخصص گوش و حلق و بینی یا متخصص مغز و اعصاب می توانند برخی از ارزیابی ها را برای تشخیص مشکل شما انجام دهند. اما ممکن است برای انجام آزمایشات تخصصی به یک متخصص شنوایی سنجی ارجاع داده شوید.
.
*علایم سرگیجه چیست؟ از علایم سرگیجه می توان به حالت عدم تعادل، حالت تهوع، عدم توانایی در تمرکز چشم ها، کم شنوایی در یک گوش، وزوز گوش و... اشاره کرد. *علایم بیماری منییر به چه صورت است؟ از علایم اصلی بیماری منییر می توان به سرگیجه های طولانی مدت از دقیقه تا ساعت، احساس کیپی و گرفتگی شدید گوش که حتی با جویدن آدامس یا اسپره برطرف نمی شود، کم شنوایی در فرکانس های پایین و وزوز گوش فرکانس پایین اشاره کرد. بیماران عزیز توجه کنند منییر همانند سایر بیماری ها دارای چندین درجه است و در موارد شدید هر 4 وعلایم ظاهر می شود و در علایم ضعیف تر تنها سرگیجه یا وزوز بروز می کند. *آیا سکته گوش یا افت ناگهانی با سرگیجه و وزوز گوش نیز همراه است؟ سرگیجه و وزوز گوش در هنگام بروز سکته گوش ایجاد می شود در واقع سکته گوش با وزوز و سرگیجه همراه است که بعد از چند روز سرگیجه بهبود پیدا می کند اما کم شنوایی و وزوز گوش باقی می مانند. در این حالت بیمار باید 2 هفته اول تزریق کورتون در گوش میانی را انجام دهد در غیراین صورت احتمال ثابت باقی ماند افت شنوایی و وزوز گوش افزایش می یابد. *سرگیجه خوش خیم وضعیتی با سرگیجه های ناشی از منییر چه تفاوتی دارد؟ سرگیجه خوش خیم وضعیتی همانطور که از نام ان مشخص است بیمار تنها در یک وضعیت خاص دچار سرگیجه می شود به این صورت که هنگامی که در تخت می چرخد یا سر خود را به سمت راست حرکت می دهد دچار سرگیجه می شود. اما سرگیجه های بیماری منییر در هر زمانی بدون هیچ علتی می توانند ایجاد شود. همچنین سرگیجه های ناشی از BPPV یا سرگیجه خوش خیم وضعیتی تنها در حد چند ثانیه یا یک دقیقه به طول می انجامد اما سرگیجه های منییر از دقیقه تا ساعت ها طول می کشد و حتی در شرایط شدید روزها ممکن است به طول بیانجامد. *چه دارویی که برای درمان سرگیجه استفاده می شود؟ دارویی که برای اکثر افراد با سرگیجه تجویز می شود قرص بتاسرک یا بتاهیستین)اکتوسرک) می باشد. .
انجام ارزیابی های شنوایی، سرگیجه و وزوز گوش با روش های جدید زیر نظر متخصصین مجرب فراشنوا انجام می شود. همچنین تجویز جدیدترین سمعک های روزدنیا با شرایط اقساط و بدون بهره برای بیماران عزیز در مرکز فراشنوا ارائه می شود.
برای ارتباط و کسب اطلاعات بیشتر با متخصصین سمعک فراشنوا تماس حاصل فرمایید: 02188949368 02188958823 09105241071 برای مشاهده نتایج تجویز انواع سمعک و درمان های وزوز گوش به پیج فراشنوا در اینستاگرام مراجعه فرمایید: Samak_Farashenava@ کانال علمی تلگرام مرکز فراشنوا: https://t.me/farashenava
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.