فناوری وایرلس سمعک ها را برای بهتر شدن تغییر داده است. در دنیای مدرن، ما می توانیم به تلفن های همراه ، تبلت و سایر دستگاه های بی سیم متکی باشیم تا بتوانیم همه روزه با خانواده ، دوستان و محل کارمان در ارتباط باشیم.
این دستگاه ها از فناوری وایرلس برای انتقال سیگنال ها از طریق هوا استفاده می کنند و در نهایت پیام ها را بدون سیم به گیرنده می رسانند. این فناوری در زندگی روزمره ما چیزهای زیادی را تغییر داده است و samak ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
با ایجاد سهولت در برقراری ارتباط با دنیای اطراف و همچنین دستگاه های مورد علاقه خود مانند گوشی های هوشمند با بهبود نحوه اتصال samak ها با یکدیگر (مدل های مدرن اکنون می توانند صدا را به عنوان یک جفت مشترک، به جای جداگانه ارائه دهند)
.
این مدل ها قادر به ارتباط وایرلس با دستگاه های خارجی هستند. فناوری های مختلفی این امکان را فراهم می کنند که متداول ترین آنها بلوتوث، تله کوئل (سیم پیچ) و سیستم های مدولاسیون فرکانس (FM) است.
*اتصال از طریق بلوتوث
بلوتوث یک فناوری نسبتاً جدید است که استفاده از samak ها را به طرز چشمگیری تغییر داده است. مدل های وایرلس قدیمی در بازار می توانند با استفاده از یک دستگاه واسطه با دستگاه های دارای بلوتوث جفت شوند. این دستگاه که streamer نامیده می شود، می تواند سیگنال بلوتوث را به سیگنالی تبدیل کند که توسط گیرنده FM یا telecoil گرفته شود. به عنوان مثال، سمعک وایرلس شما ممکن است به streamer متصل شود، سپس از طریق بلوتوث به تلفن همراه شما وصل شود. وقتی تماس تلفنی دارید ، streamer تماس ورودی را نشان می دهد و به شما امکان می دهد سیگنال صوتی را مستقیماً در samak خود فعال کرده و دریافت کنید.
جدیدترین مدل های سازگار با بلوتوث قادر به برقراری ارتباط مستقیم با جدیدترین دستگاه های اپل هستند. سیستم عامل اندروید نیز روی ارتباط مستقیم با samak کار می کند.
*اتصال از طریق فن آوری تله کویل
برخی از این فناوری ها برای مدتی وجود داشته اند سپس با فناوری های جدید جایگزین شده اند. مانند استفاده از میدان های الکترومغناطیسی که می تواند توسط آنتن در samak شما دریافت شود که به آن telecoil می گویند. با نصب حلقه های القایی در اطراف محیط، می توان میدان های الکترومغناطیسی ایجاد کرد. هر کسی در یک اتاق که از samak مجهز به تلکویل استفاده می کند، به راحتی می تواند برای بهتر گوش دادن، samak خود را به تنظیمات telecoil تغییر دهد.
بسیاری از فضاهای عمومی مثل سالن های سینما و فرودگاه ها، از این فناوری برای اطمینان از دسترسی کامل و واضح همه افراد کم شنوا به اصوات، استفاده می کنند. در مکانهایی که دارای حلقه القایی است، می توان برای کسانی که مشکل شنوایی دارند اما samak ندارند از هدفون استفاده کرد تا صدا را بهتر و واضح تر درک کنند.
با پیشرفت در مدل های وایرلس، می توان از telecoil برای مزیت بیشتر استفاده کرد. تله کویل در سمعک وایرلس می تواند سیگنال را از تلفنی که نزدیک یک samak قرار گرفته است بگیرد و سپس سیگنال را به samak دیگر در گوش مقابل منتقل کند. این ویژگی نه تنها به فرد اجازه می دهد تا تماس گیرنده را از طریق هر دو بشنود، بلکه به طور موثر هرگونه صدای محیط در اتاق را از بین می برد.
*اتصال از طریق فناوری FM
در سیستم های FM سنتی از یک فرستنده (میکروفون) استفاده می شود که به شخص صحبت کننده متصل است و گیرنده ای که باید به فرد دارنده samak متصل شود. از این طریق صدا با بلندی و وضوح بیشتر به فرد دارای کم شنوایی منتقل می شود.
در مدل های وایرلس، گیرنده FM ممکن است در پردازنده تعبیه شود تا نیازی به گیرنده خارجی نباشد. با گیرنده FM که در بسیاری از مدل های وایرلس تعبیه شده است، استفاده از آن بسیار راحت تر شده است. یک فرستنده FM ممکن است با شما در یک جلسه کاری، شام با خانواده یا یک سالن سخنرانی همراه باشد.
همچنین فرستنده سیستم FM به میکروفون samak شما اضافه می شود و توانایی شنیدن شما در بسیاری از محیط های پیچیده گوش دادن را بسیار بهبود می بخشد.
سیستم های FM برای کودکان کم شنوا در کلاس های درس ضروری است. با استفاده از یك فرستنده متصل شده به یقه ی لباس معلم، در حالی كه معلم در اتاق قدم می زند، صدای معلم را می توان به وضوح با سمعك به كودكان رساند.
در فناوری وایرلس به جای اینکه samak ها مانند دو دستگاه مستقل عمل کنند، به دو سمعک اجازه داده می شود تا به عنوان یک سیستم کامل و یکپارچه با هم کار کنند. ورودی صدا به هر دو samak مشترک است و تصمیم گیری در مورد پردازش صدای دیجیتال براساس اطلاعات ترکیبی است.
به عنوان مثال، اگر یک samak برای مکانیابی بهتر به حالت میکروفون جهت دار فعال شود، احتمالاً هر دو آن ها همزمان به آن حالت می روند. میزان انتقال داده برای مدل های وایرلس در حد نانو ثانیه است که بسیار سریعتر از آن است که مغز انسان بتواند آن را تشخیص دهد. بنابراین پردازش صدا بین دو samak هماهنگ شده و در نتیجه کیفیت صدا برای استفاده کننده، بهبود می یابد.
شما به دلیلی خاص با دو گوش متولد شده اید. شنوایی دو گوشی به ما امکان می دهد تا به سرعت منبع صدا را پیدا کنیم، زیرا مغز زمان و اختلاف شدت دریافت شده از هر طرف سر را تجزیه و تحلیل می کند. مکان یابی یکی از دلایلی است که متخصص شنوایی شما دو samak را برای جبران کم شنوایی ای که هر دو گوش را تحت تأثیر قرار داده، تجویز می کند.
samak های سنتی با توجه به کاهش شنوایی در هر گوش، به طور مستقل صدا را پردازش می کنند. این امر می تواند در تشخیص دقیق منابع صدا برای استفاده کننده مشکل ایجاد کند. زیرا اختلاف زمان و شدت، اغلب مدل های سنتی تغییر پیدا میکند. مدل های وایرلس اما با همکاری یکدیگر با مقایسه زمان و اختلاف شدت صداهای دریافت شده در میکروفون هر دستگاه، این مشکل را برطرف می کنند، بنابراین ویژگی مکانیابی طبیعی گوش ما حفظ می شود.
یکی دیگر از ویژگی های سمعک وایرلس دار و بلوتوثی امکان اتصال به موبایل می باشد. در سمعک های جدید وایرلس دار سمعک به طور مستقیم و بدون هیچ گونه رابطی به گوشی های آیفون متصل می شود که سبب می شود سمعک علاوه بر تقویت صدا به صورت هندزفری برای صحبت کردن با تلفن با کیفیت بسیار عالی، گوش دادن به موسیقی قابل استفاده باشد. همچنین اتصال سمعک با گوشی های همراه این امکان را می دهد که با نصب برنامه های هر برند بتوان به راحتی ولوم سمعک، برنامه های سمعک یا تغییر بهره در فرکانس های مختلف را انجام داد این کار سبب می شود بیمار در تمام محیط های شنیداری تسلط کامل بر روی شنیدن خود داشته باشد و از شنیدن صدا در تمام محیط ها لذت ببرد. علاوه بر این سمعک های وایرلس دار امکان مکان یابی سمعک را دارند به این معنی که محل قرارگرفتن سمعک در نقشه مشخص می شود و برای بیمارانی که احتمال گم شدن سمعک وجود دارد به راحتی با نصب برنامه روی تلفن گوشی خود می توانند سمعک را پیدا کنند.
شما می توانید هنگام خرید سمعک خود از متخصصین حیطه شنوایی شناسی در مورد ویژگی های وایرلس مدل های برند های مختلف سوال پرسیده، تا در صورت امکان از این فناوری منحصر به فرد برای داشتن زندگی ای بهتر و راحت تر بهرمند شوید. البته توجه داشته باشید در اکثر برندها، سمعک های جدید دارای سیستم وایرلس و بلوتوث 2.4GHz می باشند که سبب انتقال سریعترین داده ها و ارتباط بهتر بین گوشی موبایل و سمعک می شود.
.*مزایای سمعک وایرلس دار چیست؟
سمعک های وایرلس دار امکان ارتباط بین دو سمعک و ارتباط با گوشی همراه را فراهم می کند. اتصال دو سمعک با یکدیگر سبب می شود سمعک همانند سیستم شنوایی انسان عمل کند به این صورت که با انتقال اطلاعات با یکدیگر، مراقبت از شنوایی در برابر صداهای ناگهانی و بلند با کاهش صدا، پردازش دو گوشی برای درک بهتر گفتار، تغییرات بهره به صورت دو گوشی و ... سبب رضایت بیمار در درک گفتار و طبیعی شنیدن صدا می شود. همچنین ارتباط با گوشی همراه سبب می شود بیمار به دلخواه خود بتواند بهره و قدرت سمعک را متناسب با نیاز خود(بدون نیاز به لمس سمعک در داخل یا پشت گوش) تغییر دهد.
*آیا سمعک های داخل گوشی و نامریی نیز دارای سیستم وایرلس و بلوتوث می باشند؟
خیر. سمعک های نامریی و داخل گوشی به دلیل اندازه کوچک خود فاقد فضای کافی برای قطعه وایرلس و بلوتوث می باشند. تنها سمعک داخل گوشی که دارای سیستم بلوتوث و وایرلس می باشد سمعک Own از برند اتیکن و سمعک اکتیو پرو از برند سیگنیا(زیمنس) است.
*قیمت سمعک های وایرلس دار چقدر می باشد؟
قیمت سمعک های وایرلس دار بستگی به تکنولوژی آنها دارد که به طور معمول از حدود 5-6 میلیون به بالا می باشد. توجه داشته باشید تنها ویژگی وایرلس سبب افزایش قیمت سمعک نمی باشد بلکه ویژگی هایی نظیر نوع پردازش صدا بخصوص در مواجهه با نویز و سروصدا، میزان کاهش نویز، میزان افزایش سیگنال های گفتاری، دایرکشنالیتی میکرفون ها و... در قیمت سمعک نیز نقش دارند.
*کدام برندهای سمعک دارای سمعک وایرلس دار می باشند؟
تمامی برندهای سمعک دارای ویژگی وایرلس و بلوتوث می باشند به طور مثال سمعک اتیکن، سمعک برنانف، سمعک سیگنیا، سمعک سونیک، سمعک یونیترون، سمعک ویدکس، سمعک هانساتون، سمعک فوناک و سایر برندهای سمعک.
*اندازه سمعک های وایرلس دار با مدل های قدیمی خود متفاوت است؟
خیر. اندازه سمعک های وایرلس دار و بلوتوثی با مدل های قدیمی خود یکسان است. امروزه تمامی سمعک ها دارای ویژگی وایرلس برای اتصال به موبایل و اتصال بین دو سمعک می باشند.
.تجویز جدیدترین سمعک های روزدنیا با قیمت مناسب و شرایط پرداخت اقساطی برای بیماران کلینیک شنوایی فراشنوا فراهم شده است. تجویز انواع سمعک های 100درصد نامریی، سمعک های داخل گوشی، سمعک های پشت گوشی و ریک و همچنین سمعک های مخصوص وزوز گوش در این مرکز انجام می شود. همچنین برای بیمارانی که سال ها از وزوز گوش رنج می برند جدیدترین و کارامدترین روش های درمان وزوز گوش با متدهای جدید در مرکز فراشنوا انجام می شود که تاکنون در کاهش و حذف وزوز گوش بسیاری از بیماران موفق بوده است.
برای ارتباط و کسب اطلاعات بیشتر با متخصصین سمعک فراشنوا تماس حاصل فرمایید: 02188949368 02188958823 09105241071 برای مشاهده نتایج تجویز انواع سمعک و درمان های وزوز گوش به پیج فراشنوا در اینستاگرام مراجعه فرمایید: Samak_Farashenava@ کانال علمی تلگرام مرکز فراشنوا: https://t.me/farashenavaنشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.