خرید سمعک باید در کلینیک های شنوایی شناسی و تحت نظر متخصص شنوایی شناس انجام شود.
خرید سمعک باید در کلینیک های شنوایی شناسی و تحت نظر متخصص شنوایی شناس انجام شود.
فلوکسیتین و وزوز گوش
امپول نوروبیون برای درمان وزوز گوش
نوارگوش برای وزوز گوش
قطره بتامتازون برای وزوز گوش
بله. یکی از جدیدترین سمعک های داخل گوشی قابل شارژ که شکلی شبیه به هندزفری دارد محصول برند سیگنیا(زیمنس) آلمان می باشد. این مدل که در دو رده اکتیو(Active) و اکتیو پرو(Active Pro) موجود می باشد که رده اکتیو پرو در سطح بالاتری از تکنولوژی و امکانات می باشد. همچنین سمعک اکیتو و اکتیو پرو قابلیت اتصال به موبایل و عملکردی شبیه به هندزفری را نیز دارند.
همانطور که از اسم سمعک ها مشخص است تنها تفاوت آنها در نوع باتری می باشد. در سمعک قابل شارژ از باتری قابل شارژ و در سمعک با باتری از باتری های یکبار مصرف استفاده می شود.
توجه داشته باشید این سمعک ها از نظر اندازه و ظاهر و همچنین سطح تکنولوژی یکسان می باشند و تنها تفاوت آنها در عملکرد باتری می باشد. همچنین قیمت سمعک های قابل شارژ به دلیل وجود شارژر و باتری مخصوص از مدل با باتری گران تر است.
تعرفه یا هزینه بیمه برای سمعک در هر یک از بیمه های پایه و تکمیلی متفاوت می باشد.
*بیمه سلامت و خدمات درمانی برای سمعک مبلغ 880 هزار تومان پرداخت می کند.
*بیمه تامین اجتماعی برای خرید سمعک با هر مبلغی(برای یک یا دو گوش) مبلغ 000/260/1 تومان پرداخت می شود.
*بیمه اتیه سازان حافظ بابت خرید سمعک مبلغ 500 هزار تومان پرداخت می کند.
*بیمه آسیا بابت خرید سمعک مبلغ 000/500/1 تومان پرداخت می کند.
*بیمه دی هزینه ای بابت خرید سمعک پرداخت نمی کند.
*بیمه SOS هزینه ای بابت سمعک پرداخت نمی کند.
*بیمه ایران بابت خرید سمعک مبلغ 600 هزار تومان تا 2 میلیون تومان پرداخت می کند.
*بیمه البرز بابت خرید سمعک مبلغ 700 هزار تومان پرداخت می کند.
*بیمه نیروهای مسلح بابت خرید یک عدد سمعک مبلغ 000/200/1 و برای سمعک دوگوشی مبلغ 000/400/2 تومان پرداخت می کند.
*بیمه شهرداری بابت خرید یک عدد سمعک مبلغ 900 هزار تومان و برای دو گوش مبلغ 000/800/1 تومان پرداخت می کند.
*بیمه بانک ملی بابت خرید سمعک مبلغ 000/500/1 تومان پرداخت می کند.
*بیمه بانک کشاورزی بابت خرید سمعک تک گوشی مبلغ 000/600/3 تومان و برای سمعک دو گوشی مبلغ 000/400/5 تومان پرداخت می کند.
*بیمه بانک تجارت بابت خرید سمعک تک گوشی مبلغ 000/600/3 تومان و برای سمعک دو گوشی مبلغ 000/400/5 پرداخت می کند.
**توجه داشته باشید پرداخت هزینه بیمه برای خرید سمعک بسته به نوع قرارداد ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد. بنابراین بهتر است برای اطلاع از میزان هزینه بیمه با بیمه خود تماس حاصل فرمایید.
طبق جدیدترین تغییرات و به دلیل افزایش قیمت سمعک ها گارانتی تمامی برندهای موجود در ایران به مدت 1 سال می باشد(در سال های قبل گارانتی سمعک ها مدت 2 سال بود).
وزوز گوش درگیری یا اختلال در سیستم عصبی می باشد بنابراین به زبان ساده می توان گفت هرگونه تغییر در مسیرهای عصبی در مغز که به دلیل کم شنوایی، استرس، ضربه روحی، ضربه صوتی و ... ایجاد شود می تواند باعث شروع اختلال و وزوز گوش شود.
یکی از مهمترین عامل های شروع وزوز گوش که در تمامی مقالات فارسی و انگلیسی بیان شده است کم شنوایی است. از دیگر عوامل مهم می توان به ضربه صوتی، استفاده از هندزفری با صدای بلند، ضربه روحی شدید، استرس و اضطراب شدید، مصرف داروهای آسیب رسان به شنوایی(مصرف قرص آسپیرین)، مشکلات قلبی و عروقی و... اشاره کرد.
همانطور که در مقالات بیان کردیم مهمترین و شایع ترین عامل شروع وزوز گوش کم شنوایی است. بنابراین بهتر است با شروع وزوز گوش در همان ابتدا به کلینیک شنوایی جهت بررسی دقیق شنوایی، پرده گوش و گوش میانی پرداخته شود وسپس براساس نوع مشکل به متخصص مربوطه مراجعه شود.
خیر. به طورکلی هیچ دارویی برای درمان وزوز گوش یا رفع کم شنوایی وجود ندارد. اکثر داروهایی که توسط پزشکان برای درمان وزوز گوش استفاده می شود شامل داروی بتاهیستین، سیناریزین و داروهای آرامبخش شامل الپرازولام، کلونازپام و... می باشند.
سوالی که بسیاری از مراجعین به مطب می پرسند چه درمانی بهتر است؟ آیا این روش برای من مناسب است؟
توجه داشته باشید بهترین روش برای درمان وزوز گوش برای هر فرد متفاوت می باشد به طور مثال اگر فرد دارای کم شنوایی شدید(در حدود 40 تا 50درصد افت شنوایی) باشد استفاده از روش تحریک الکتریکی و ویتامین درمانی هیچ تایری در بهبود وزوز گوش ندارد اما در مقابل استفاده از سمعک های مخصوص وزوز گوش بسیار موثر و نتیجه بخش است. بنابراین می توان گفت استفاده از یک روش برای تمامی افراد با وزوز های مختلف نتیجه نمی دهد و باید برای هر فرد با توجه به شرایط وزوز و عامل های ایجاد آن روش مناسب را انتخاب کرد.
در مقالات مختلف بیان شده است که کمبود بعضی از ویتامین ها سبب بروز یا حتی بدترشدن شدت وزوز گوش می شود. از این رو بهتر است در کنار درمان اصلی(سمعک، ماسکر، تحریک الکتریکی)، رژیم غذایی صحیح و مصرف ویتامین ها نیز جهت سرعت بخشیدن به درمان استفاده شود. از این ویتامین ها که در بهبود وزوز گوش نقش مهمی دارند می توان به ویتامین دی، زینک، ب12، منیزیم، آهن و پتاسیم و... اشاره کرد.
در درمان وزوز گوش باید از چندین روش به طور همزمان استفاده کرد یا به زبان ساده تر باید عامل های تحریک کننده در وزوز گوش را حذف کرد. یکی از این عامل های تحریک کننده تغذیه می باشد. با رژیم غذایی صحیح می توان به کاهش شدت وزوز و نتیجه بهتر دست یافت. برای مثال در رژیم غذایی وزوز گوش باید موارد زیر حذف شوند:
*مصرف چای، قهوه، نسکافه
*مصرف فست فود، نوشابه
*استعمال دخانیات و مشروبات الکلی
*حذف نمک، فلفل و ادیویه های تحریک کننده
*حذف مواد قندی نظیر شکلات
*حذف غذاهای بسیار چرب
*کنترل طبع بدن(گرم و سردی بدن) با توجه به طبع غذاهای مصرف شده
در گذشته سمعک تنها قادر به تقویت صدا برای افراد کم شنوا بود اما از سال 2018 به بعد مشخص شد که مهمترین عامل شروع وزوز گوش کم شنوایی است و یکی از راههای موثر در درمان وزوز گوش روش صدادرمانی می باشد. از این رو سمعک های جدید علاوه بر تقویت صدا دارای برنامه صدادرمانی(ماسکر) یا Tinnitus Therapy نیز بودند. برنامه صدادرمانی به این صورت می باشد که با ارائه نویز در فرکانس مربوط به منطقه عصبی وزوز گوش سبب افزایش فعالیت در آن منطقه می شود و از طرف دیگر به دلیل پوشش کامل وزوز توسط ماسکر یا نویزسمعک فرد قادر به شنیدن صدای وزوز نمی باشد که این کار به کاهش و حذف توجه فرد از وزوز کمک بسیاری می کند.
با استفاده از سمعک های جدید مخصوص وزوز به مرور شاهد کاهش شدت وزوز و حذف کامل آن خواهیم بود.
خیر. ولتاژ های استفاده شده در دستگاه تحریک الکتریکی در حد میکروولت می باشد و هیچ گونه خطری برای فرد یا حتی سیستم عصبی آن ندارد. تنها احساسی که ممکن است در حین تحریکات انجام شود احساس گزگز در زبان یا محل تحریک می باشد. پیشنهاد شده است که برای خانم های باردار این روش درمانی انجام نشود.
خیر. وزوز گوش در واقع درگیری و اختلال در سیستم عصبی می باشد و بیشتر سبب آسیب های روانی و احساسی در فرد مانند افسردگی، افزایش استرس و عصبانیت، مشکلات خواب، عدم حضور در خانواده، اختلال در تغذیه و... می شود.
سکته گوش به افت ناگهانی شنوایی گفته می شود به این معنی که در یک روز فرد با شنوایی نرمال دچار آسیب شنوایی 50 تا 70 درصدی می شود. علت دقیق ایجاد سکته گوش مشخص نیست اما عامل ویروسی ممکن است سبب بروز سکته گوش شوند.
نحوه شناسایی و تشخیص سکته گوش با انجام تست ادیومتری یا شنوایی مشخص می شود. توجه داشته باشید شروع علایم سکته گوش به این صورت است که فرد دچار سرگیجه، احساس سنگینی یا مشکل در شنیدن، وزوز گوش، حالت تهوع می شود. دوره طلایی درمان سکته گوش تنها 2 هفته اول بعد از شروع سکته می باشد که با تزریق کورتون در فضای گوش میانی یا در مواردی به صورت خوارکی سبب بازگشت شنوایی می شود. توجه داشته باشید از دست دادن دوره طلایی درمان(2 هفته اول) احتمال بهبود و بازگشت شنوایی را کاهش یا حتی غیرممکن می کند بنابراین تشخیص و درمان به موقع در سریعترین زمان ممکن در این بیماری بسیار مهم و حایز اهمیت است.
توجه: علایم اولیه سکته نظیر سرگیجه و حالت تهوع در همان ابتدا بعد از شروع سکته از بین می روند اما افت شنوایی و وزوز گوش همچنان باقی می مانند. بسیاری از افراد علت این عامل را افت ناگهانی فشار یا قند می دانند و برای بررسی به متخصص شنوایی شناس یا گوش حلق بینی مراجعه نمی کنند.
در پاسخ به این سوال می توان گفت بله.
استفاده از سمعک های مخصوص وزوز گوش با تقویت کم شنوایی ایجاد شده ناشی از سکته و پوشش و حذف توجه وزوز سبب کاهش قابل توجه و حذف وزوز گوش می شود. از طرف دیگر در صورت عدم استفاده فرد از سمعک به مرور میزان کم شنوایی افزایش می یابد و با افزایش کم شنوایی شدت وزوز گوش نیز بیشتر می شود.
استفاده از دارو یا تحریک الکتریکی، طب سنتی و سوزنی و ... به دلیل وجود کم شنوایی قابل توجه به احتمال بسیار کمی قادر به کاهش و حذف وزوز گوش شوند.
در کلینیک فراشنوا از جدیدترین روش های درمانی نظیر صدادرمانی با دستگاه، ماسکر و سمعک های مخصوص وزوز گوش، تحریک الکتریکی عصب واگ، لیزر درمانی، موسیقی درمانی، ارائه ناچ نویز، ویتامین درمانی و رژیم غذایی و... استفاده می شود.
در پیج فراشنوا ویدیو از تجربه بیماران بعد از درمان وزوز گوش و رضایت از تجویز سمعک قرارداده شده است.
Instagram.com/Samak_Farashenava
مراجعین عزیز با تماس با شماره های زیر در سریعترین زمان ممکن زمان مراجعه به مطب داده می شود.
02188949368
02188958823
09105241071
ممکن است قالب به درستی در گوش شما قرارنگرفته باشد، شلنگ قالب شما پاره شده باشد، قالب گوش شما قدیمی شده و گوش شما نسبت به قبل بزرگتر شده است.
عمر باتری برای هر شماره یا مدل باتری مشخص می باشد و شاید برندهای بهتر تفاوت کوچکی در عمر باتری داشته باشند. در هنگام تعویض باتری سمعک تا حد ممکن از دست زدن به باتری خودداری شود، محل نگهداری باتری دور از میدان مغناطیسی و جریان های برق باشد، تاریخ انقضای باتری تمام نشده باشد، به گفته یکی از بیماران که باتری را در یخچال نگهداری می کرد عمر باتری سمعک نسبت به قبل چند روز بیشتر شد.
دلایلی مختلفی برای عدم صحبت کودک وجود دارد:
کم شنوایی دو طرفه از بدو تولد، تاخیر ارثی کودک در حرف زدن، مشکلات مغزی، اتیسم، CAPD
بهترین راه برای جلوگیری از ایجاد مشکلات و عدم تاخیر کودک ارزیابی شنوایی با تست ای بی ار و تست حلزون می باشد.
سمعک نامریی نوعی سمعک داخل گوشی می باشد که در عمق بیشتری از کانال گوش قرار دارد و احتمال دیده شدن ان کمتر از سمعک داخل گوشی می باشد.
خیر، به دلیل کانال و جمجمه کوچک کودک امکان ساخت سمعک نامریی وجود ندارد. اگر سمعک ساخته شود اندازه سمعک بسیار بزرگ می شود.