وزوز گوش روز به روز در حال افزایش می باشد به طوری که طبق بررسی های انجام شده در امریکا تخمین زده شده است که در حدود 50 میلیون بزرگسال درگیر وزوز گوش می باشند. در کشور ما نیز شیوع وزوزگوش همانند سایر کشور ها به دلیل افزایش استرس، افزایش درگیری های ذهنی، مشکلات خواب، مصرف داروها بدون نسخه، استفاده از هندزفری، حضور در محیط شلوغ یا نویزهای شغلی و ... شاهد افزایش وزوزگوش می باشیم. عدم درمان وزوز گوش می تواند سبب مشکلات در تمرکز، خواب کافی، ارتباطات شخصی و کاری، زندگی فرد، ایجاد استرس های ناشی از وزوز و... برای فرد شود.
در ادامه در مورد عواملی که ریسک شروع وزوزگوش را افزایش می دهند صحبت می شود.
وزوز گوش یا زنگ در گوش ها به حس شنیدن صدای زنگ، ضربان، پالس، هیس، سوت، خش خش، صدای برفک تلویزیون، صدای مهتابی، صدای دکل برق، صدای هوهو، سوت کتری و دیگر صداها گفته می شود. توجه داشته باشید وزوزگوش برای هر فرد می تواند دارای شدت(بلندی) یا آزاردهندگی متفاوتی باشد و برای همه یکسان نیست. همچنین علت شروع وزوزگوش نیز می تواند برای افراد متفاوت باشد. وزوزگوش می تواند در یک یا هر دو گوش شنیده شود. در بعضی موارد بیماران با وزوزگوش بیان می کنند که صدای وزوز در سر شنیده می شود.
در بیشتر موارد وزوزگوش به صورت سابجکتیو می باشد به این معنی که تنها خود فرد می تواند صدای وزوز گوش را در محیط ساکت یا هنگام خوابیدن بشنود.
وزوز یا صدای زنگ در گوش ها می تواند توسط عوامل زیادی ایجاد شود. اما در نظر داشته باشید که وزوز گوش بیماری نیست بلکه عارضه بیماری می باشد(به طور مثال کم شنوایی و عارضه آن وزوز گوش می باشد). هیچ گاه وزوز گوش باعث کم شنوایی، میگرن یا مشکلات عصبی و ... نمی شود.
بروز کم شنوایی بخصوص در سالمندان(پیرگوشی) نسبت به سایر گروه های سنی بیشتر می باشد که احتمال درگیری وزوز گوش را افزایش می دهد. کم شنوایی در سالمندان یا پیرگوشی می تواند از دهه پنجم و ششم زندگی شروع شود که به صورت افت شنوایی دوطرفه در فرکانس های بالا همراه با صدای وزوز تیز و بسیار آزاردهنده همراه دیده می شود. وزوز گوش در سالمندان بیشتر در آقایان ایجاد می شود اما به طور کلی شیوع وزوزگوش در بین آقایان و خانم ها یکسان می باشد.
یکی از تئوری های اصلی شروع وزوزگوش بروز کم شنوایی و کاهش فعالیت عصب شنوایی می باشد. به این صورت که با شروع کم شنوایی در فرد و کاهش ورودی شنوایی به عصب شاهد کاهش تحریک یا فعالیت عصبی درعصب شنوایی می باشیم. با ادامه این روند به مرور مغز یا سیستم عصبی مرکزی جهت جبران کاهش تحریکات عصبی فعالیت خود را افزایش می دهد که این افزایش فعالیت سبب ایجاد مسیرهای عصبی جدید یا نوروپلاستیسیتی جدیدی در مغز می شود که با وزوزگوش همراه است.
همچنین در تئوری دیگری توضیح داده شده است که در تعادل بین مهار عصب و تحریک در سیستم عصبی مشکل ایجاد می شود. با شروع کم شنوایی در سیستم محیطی مهار در این بخش کاهش پیدا می کند و در مقابل بخش تحریک در بخش مرکزی افزایش پیدا می کند که این عامل می تواند در شروع وزوز گوش نقش مهمی داشته باشد.
نتیجه گیری:
در تمامی مقالات مهمترین عامل شروع وزوز گوش را کم شنوایی بیان کرده است. از این رو برای درمان وزوز گوش ابتدا باید تعادل بین مهار و تحریک را در سیستم عصبی متعادل کنیم سپس روند درمان انجام شود. بنابراین استفاده از سمعک مناسب ضروری می باشد که متاسفانه به دلیل برخورد نامناسب با سمعک در بین افراد بیمار راضی به استفاده از سمعک نمی باشد.
بسیاری از افراد که در جنگ شرکت کرده اند در معرض صدای انفجار قرار گرفته اند. صدای بلند و ناگهانی سبب آسیب به سیستم حلزونی و عصب می شود که در نهایت کم شنوایی رخ می دهد و وزوز گوش شروع می شود.
در مورد در معرض قرارگیری بیش از حد در صدای بلند می توان گفت برخلاف صدای انفجار روند آهسته تری دارد اما همانند صدای انفجار سبب آسیب به سیستم شنوایی و بروز کم شنوایی و وزوز می شود.
نکته: در این بیماران دقیقا فرکانسی که بیشترین افت شنوایی را دارد شبیه به صدای وزوز گوش می باشد. بنابراین با تحریک و جبران کم شنوایی می توان شاهد نتایج بسیار خوبی در درمان وزوز گوش باشیم.
سیستم لیمبیک در بخش سیستم مرکزی در کنترل هیجانات، عاطفه و احساسات، اضطراب و حافظه نقش بسزایی دارد. بنابراین زمانی که فرد دچار ضربه روحی یا استرس بسیار شدید می شود سیستم لیمبیک به خودی خود دچار فعالیت بیش از حد می شود که با تاثیر بر روی سایر بخش های سیستم مرکزی شنوایی می تواند در شروع وزوز گوش نقش بسیار مهمی داشته باشد.
برای درمان این نوع از وزوز گوش بهتر است علاوه بر روند توانبخشی توسط متخصصین شنوایی شناس مراجعه به روان شناس جهت کنترل احساسات و اضطراب بسیار مفید می باشد.
استفاده بیش از حد و خودسر بعضی از دارو ها نظیر آسپیرین(باعث کم شنوایی فرکانس بالا و وزوز گوش در همان منطقه می شود)، ضدافسردگی، آنتی بیوتیک(ازیترومایسین)، جنتامایسین و ... می تواند در شروع وزوز گوش نقش داشته باشند.
نکته: در بعضی موارد با قطع دارو وزوز گوش به مرور کاهش و قطع می شود(نظیرآسپیرین).
افزایش فشار خون در ایجاد وزوز های ضربان دار نقش دارند. در این موارد به دلیل عبور رگ های خونی در درون گوش میانی و حلزون صدای عبور خون به صورت ضربان دار در گوش شنیده می شود.
درمان این نوع وزوز با کنترل فشار خون و عدم مصرف عامل های افزایش آن می باشد نظیر: استرس، مصرف الکل، کافیئن، مصرف بیش از حد پتاسیم و... .
این مفصل در کنار لاله گوش و محل اتصال فک پایین به فک بالا می باشد. گاهش به دلیل فشار بیش از حد در هنگام صحبت کردن یا جویدن با درد همراه است.
همچنین آسیب به مفصل TMJ یکی از عوامل بروز وزوز گوش می باشد که می تواند بر اثر ساییده شدن استخوان ها، ماهیچه ها و لیگامنت های آن منطقه ایجاد شود که صدایی شبیه به کلیک شنیده می شود.
درمان: مراجعه به دندانپزشک و متخصص فک و صورت، عدم صحبت کردن، عدم جویدن غذاهای سفت، استفاده از حوله گرم در درمان وزوز و کاهش درد بسیار موثر می باشد.
جرم گوش در کانال گوش به دلیل حالت اسیدی از عفونت های گوش خارجی جلوگیری می کند اما گاهی به دلیل دستکاری بیش از حد یا تنگ بودن کانال گوش جرم در کانال گوش خارج نمی شود. بسته شدن کانال گوش به واسطه جرم باعث بروز کم شنوایی و همچنین وزوز گوش می شود.
درمان این نوع وزوز با انجام ساکشن گوش و برطرف کردن کم شنوایی انجام می شود.
همچنین بیماری های دیگری نظیر بیماری منییر، تومورهای عصب شنوایی، بیماری های بخش داخلی حلزون، چسبندگی استحوانچه ها، اتواسکلروزیس، سکته گوش، عفونت های گوش میانی نیز می تواند در بروز وزوز گوش بسیار نقش داشته باشند.
انواع درمان های وزوز یا سوت گوش
1. صدادرمانی با دستگاه ادیومتر یا ماسکر
استفاده از روش صدادرمانی یا سمعک های ماسکردار در بیماران با شنوایی نرمال و افراد با کم شنوایی جزء گزینه های اصلی درمان می باشد. دقت داشته باشید اگر افت شنوایی حتی در یک فرکانس بیشتر از حد ملایم باشد تنها روش درمانی استفاده از تقویت و صدادرمانی به وسیله سمعک های ماسکردار است. سمعک های ماسکردار برخلاف سمعک های معمولی علاوه بر تقویت صدا در فرکانس های دچار آسیب قادر به تولید نویز در فرکانس های مختلف متناسب با فرکانس وزوز بیمار می باشند.
پس به طورکلی مزایای استفاده از سمعک های ماسکردار بخصوص در بیماران با کم شنوایی و وزوزگوش به ترتیب شامل:
1. جبران ورودی های عصب شنوایی از طریق تقویت صدای محیط
2. فعالیت عصبی عصب شنوایی به محدوده طبیعی باز می گردد
3. جبران مرکزی یا افزایش فعالیت در مغز کاهش می یابد
5. توجه فرد از وزوزگوش حذف می شود
6. عادت سازی مغز نسبت به صداها بخصوص وزوزگوش
7. جلوگیری از ضعیف شدن عصب شنوایی یا بیشتر شدن کم شنوایی
8. درک بهتر کلمات و گفتار
توجه داشته باشید که منظور از کم شنوایی لزوما به معنی مشکل در شنیدن صداهای محیط یا صدای گفتار اطرافیان نمی باشد بلکه افت شنوایی حتی در یک فرکانس یا بیشتر بدون آنکه بر شنیدن صدای محیط یا گفتار تاثیر منفی داشته باشد می تواند در شروع وزوزگوش نقش اصلی داشته باشد. از این رو بهتر است در صورت شروع وزوزگوش ابتدا با مراجعه به کلینیک های شنوایی سنجی و انجام تست های شنوایی(ادیومتری و تمپانومتری) وضعیت شنوایی در فرکانس های مختلف بررسی شود.
2. دستگاه تحریک الکتریکی عصب واگ(AES)
یکی از روش های که اخیرا برای درمان وزوزگوش مطرح شده است روش تحریک الکتریکی عصب واگ با استفاده از جریان های متناوب می باشد. در این روش با قراردادن الکترودهایی بر روی پیشانی و پشت گوش(ماستوئید یا نرمه گوش) و همچنین قراردادن الکترودهای طلایی در کانال گوش تحریک الکتریکی عصب واگ انجام می شود. نکته بسیار مهمی که باید در هنگام استفاده از این روش به آن توجه شود افت شنوایی می باشد. حتی در دستگاه جدید تحریک الکتریکی زبان(دستگاه Lenier) نیز به وضوح بیان شده است که برای افراد با افت شنوایی انجام این روش پیشنهاد نمی شود.
منع موارد استفاده از دستگاه تحریک الکتریکی عصب واگ برای درمان وزوزگوش به ترتیب شامل:
1. افت شنوایی در یک یا دو فرکانس بیشتر از حد ملایم(در حد 20 درصد)
2. خانم های باردار
3. وجود تومور اکوستیک در عصب شنوایی
4. افراد با بیماری های سیستم عصبی مرکزی
3. موسیقی درمانی
روش موسیقی درمانی همانطور که از اسم آن مشخص است از یک موسیقی برای درمان وزوزگوش استفاده می شود اما با استفاده از دستگاه موسیی درمانی می توان بخشی از فرکانس که در وزوزگوش نقش دارد را حذف کرد یا حتی با تغییر فاز ارائه به کاهش شدت وزوزگوش کمک شود. در مواردی پیش آمده است که با انجام صدادرمانی یا حتی تحریک الکتریکی شدت وزوز افزایش پیدا کرده است اما انتظار ما از روش صدادرمانی و تحریک الکتریکی کاهش شدت وزوز یا حذف آن حتی در جلسه اول به صورت موقت است).
در این موارد با استفاده از دستگاه موسیقی درمانی فرکانس وزوزگوش از طیف صدا حذف می شود. با حذف فرکانس در طیف صدا منطقه فرکانسی عصب شنوایی تحریک نمی شود و در مقابل مناطق کناری آن تحریک شوند. این کار به مرور سبب یکسان سازی تحریکات عصبی، عادت سازی سیستم عصبی مرکزی و در نهایت درمان وزوزگوش مشاهده شود.
4. دستگاه لیزر درمانی
دستگاه لیزر کم توان برای وزوزگوش به این صورت است که با قرارگیری در کانال گوش و ارائه لیزر کم قدرت به مدت 30 دقیقه سبب افزایش جریان خون، خون رسانی بهتر بخش های مختلف گوش و کاهش شدت وزوزگوش می شود.
5. روش درمانی TRT
روش درمان وزوزگوش با استفاده از TRT در واقع براساس آگاه سازی بیمار نسبت به وزوزگوش انجام می شود. در این روش ابتدا به بیمار در مورد وزوزگوش، علت های شروع وزوز، توضیح در مورد عدم خطرناک بودن وزوزگوش، درمان های موجود، اثرات منفی وزوز بر زندگی فرد، درمان وزوز در منزل و ... توضیح داده می شود. در بخش دوم از روش صدادرمانی یا سمعک های ماسکردار برای کاهش صدای وزوز، کاهش آزاردهندگی و حذف وزوزگوش استفاده می شود.
6. ویتامین درمانی و رژیم های غذایی
ویتامین درمانی و رژیم غذایی از روش های درمان وزوزگوش در منزل به شمار می آید زیرا به راحتی توسط بیمار در منزل قابل انجام است. دقت داشته باشید رعایت رژیم غذایی و تغذیه بخصوص در دوره درمان وزوزگوش بسیار مهم می باشد. در اکثر یا شاید تمام بیمارانی که به مطب برای درمان وزوزگوش مراجعه کرده اند به وضوح تاثیر تغذیه در افزایش یا کاهش شدت وزوزگوش را تجربه کرده اند. بنابراین بهتر است بیمار با وزوزگوش در کنار درمان های دیگر نظیر صدادرمانی یا تحریک الکتریکی رژیم تغذیه ای و مصرف ویتامین ها را نیز انجام دهد.
ویتامین درمانی و رژیم غذایی وزوزگوش به ترتیب شامل:
1. حذف مواد کافیین دار نظیر چای، قهوه، نسکافه، هات چاکلت و...
2. حذف سیگار، مشروبات الکلی، قلیان
3. حذف نمک، فلفل
4.حذف غذاهای چرب، قند و شکلات
5. مصرف جگر
6.مصرف میوه هایی نظیر انبه، موز، آناناس، گلابی
7. مصرف ویتامین هایی نظیر ویتامین D، B12، زینک پلاس، منیزیم، پتاسیم، امگا3
8. داشتن الگوی خواب مناسب
9. انجام ورزش روزانه یا پیاده روی
10.حذف استرس، اضطراب، درگیری های ذهنی
11. داشتن آرامش و جلوگیری از عصبانیت
12. تزریق ماهانه نوروبیون یا ب12 و ب کمپلکس
بهترین سمعک برای درمان وزوزگوش چه مدلی است؟
اولین نکته ای که باید در سمعک به آن توجه شود داشتن برنامه صدادرمانی یا تینیتوس تراپی می باشد. در واقع سمعک علاوه بر تقویت صدای محیط و گفتار توانایی تولید نویز در فرکانس های مختلف را دارد. در انتخاب بهترین سمعک برای درمان وزوزگوش باید به فرکانس وزوزگوش توجه شود و متناسب با فرکانس وزوز بیمار انتخاب شود. به این معنی که هر سمعکی دارای پاسخ فرکانسی متفاوتی می باشد و هرچه این پاسخ فرکانسی وسیعتر باشد و فرکانس های بیشتری را شامل شود بهتر است. به عنوان مثال فرکانس وزوز 8 کیلوهرتز می باشد و سمعک تنها توانایی تولید فرکانس 4 کیلوهرتز وکمتر را دارد که سبب می شود سمعک هیچ تاثیری بر شدت وزوز نداشته باشد.
مورد بعدی که بسیار مهم است تعداد کانال سمعک برای تنظیم صداهای گفتاری و محیط و تعداد کانال برای تنظیم برنامه ماسکر می باشد. هرچه تعداد کانال و باند های تنظیمی در سمعک بالاتر باشد امکان تنظیم دقیق تر و راحتتر وجود دارد. تعداد کانال بالا بخصوص در افراد با کم شنوایی فرکانس بالا ضروری است.
پس به طور کلی بهتر است برای درمان وزوز از جدیدترین سمعک ها از برندهای مختلف سمعک استفاده شود. زیرا در سمعک های جدید علاوه بر موارد گفته شده امکان ارتباط مستقیم و بدون رابط بین سمعک و موبایل وجود دارد و بیمار به راحتی می تواند با استفاده از اپلیکیشن های سمعک و نصب آن بر روی گوشی آیفون یا اندروید صدای سمعک یا ماسکر را براساس محیط شنیداری و شدت وزوز گوش خود افزایش یا کاهش دهد. این کار سبب افزایش رضایت بیمار، تسلط بیشتر بیمار بر تنظیم سمعک، درمان سریعتر وزوزگوش و درک بهتر گفتار در محیط های مختلف شنیداری می شود.
در بخش زیر جدیدترین و بهترین سمعک های ماسکر برای درمان وزوزگوش از برندهای مختلف سمعک معرفی می شود:
1. جدیدترین و بهترین سمعک های ماسکردار برند اتیکن
2. جدیدترین و بهترین سمعک های ماسکردار برند برنافن
3. جدیدترین و بهترین سمعک های ماسکردار برند سیگنیا
4. جدیدترین و بهترین سمعک های ماسکردار برند فوناک
5. جدیدترین و بهترین سمعک های ماسکردار برند یونیترون
6. جدیدترین و بهترین سمعک های ماسکردار برند سونیک
7. جدیدترین و بهترین سمعک های ماسکردار برند هانساتون
درمان وزوزگوش با صدادرمانی یا سمعک ماسکر چند وقت طول می کشد؟
به طور کلی در مقالات مختلف بیان شده است که دوره درمان با روش صدادرمانی 3 تا 6 ماه می باشد البته دوره 6 تا 9 ماه نیز بیان شده است. دقت داشته باشید اگر در روش صدادرمانی از سمعک های ماسکردار جهت درمان وزوزگوش استفاده شود دوره درمانی بسیار کوتاه تر می شود که علت این امر در دسترس بودن سمعک و استفاده چندین ساعت در طول روز می باشد. بهتر است در طول روز به مدت 4 ساعت از سمعک های ماسکردار استفاده شود.
دقت داشته باشید در صورتی وزوزگوش در دوره 3 تا 6 ماهه به طور کامل قطع می شود که فرد دارای وزوزگوش نیز وظایف خود را در درمان وزوز به درستی انجام دهد. به طور مثال درمان کامل وزوزگوش با تجویز جدیدترین سمعک ماسکردار به صورت دو گوشی در صورتی موفق خواهد بود که بیمار نیز از استرس، تنش های عصبی، تغذیه مناسب، آرامش ذهن برخوردار باشد. در مقابل درمان وزوز برای فرد با استرس بیش از حد، تنش های عصبی، درگیری های خانوادگی و کاری، عدم رعایت تغذیه مناسب، عصبانیت، نداشتن خواب مناسب و ... به سختی بدست می آید. بنابراین خود فرد نیز باید در درمان وزوز در کنار متخصص شنوایی شناس همکاری های لازم را داشته باشد.
همچنین پیشنهاد شده است در صورت داشتن وزوز دوطرفه حتما باید از یک جفت سمعک ماسکردار برای صدادرمانی استفاده شود و حتی در وزوزهای یک طرفه(شنیدن وزوز تنها در یک گوش) نیز بهتراست از یک جفت سمعک(سمعک برای هردو گوش) تجویز و استفاده شود. استفاده از سمعک برای هردو گوش سبب می شود تمامی مسیرهای عصب شنوایی شامل مسیرهای آوران و وابران تحریک شود و از شدت کمتر برای پوشش وزوز و تقویت صدا استفاده شود.
همچنین در افرادی با کم شنوایی دوطرفه نیز استفاده از یک جفت سمعک ضروری است زیرا سبب می شود با شدت کمتر به درک بهتر گفتار دست یافت. علاوه بر این در محیط های شلوغ یا حضور چندین گوینده درک بهتر گفتار با کمترین تلاش برای شنیدن با 2 سمعک براورده می شود و درمقابل در افرادی که تنها از یک گوش استفاده می کنند درک گفتار در این محیط ها بسیار سخت و مشکل می باشد.
بهترین روش درمان وزوزگوش در سکته گوش چیست؟
سکته گوش یا افت ناگهانی در اکثر موارد در هنگام صبح و بعد از بیدار شدن علایمی نظیر سرگیجه، احساس کیپی و گنگی در شنیدن صدا، احساس کم شنوایی و وزوزگوش دچار می شوند. سکته گوش در اکثر افراد تنها در یک گوش ایجاد می شود اما ممکن است در آینده گوش دوم نیز درگیر شود. علت دقیق سکته گوش یا کری ناگهانی مشخص نیست اما جنبه های ویروسی، استرس و اضطراب بالا، تنش های عصبی، جنبه های خودایمنی و ... مطرح می باشند. تشخیص به موقع و درمان در 2 هفته اول در سکته گوش بسیار اهمیت دارد. در مواردی دیده شده است که پزشک سکته گوش را با افت قند، مشکلات چربی، قلبی و موارد مشابه اشتباه می گیرند که سبب می شود دوره طلایی درمان از دست برود.
برای تشخیص سکته گوش باید در همان ابتدا با مراجعه به کلینیک شنوایی سنجی و انجام تست شنوایی وضعیت شنوایی بررسی و چک شود. سپس با مراجعه به متخصص گوش حلق بینی روند درمان ادامه یابد.
به طور کلی درمان سکته گوش شامل 2 بخش است:
بخش اول: تزریق کورتون یا دگزامتازون در پرده گوش یا مصرف به صورت خوراکی
بخش دوم: استفاده از سمعک های ماسکردار
در اکثر افراد علایم سرگیجه و احساس کیپی و پری در گوش درگیر بعد از یک تا دوهفته به صورت خودبه خودی از بین می رود. 6 تا 8 بار تزریق کورتون یا دگزامتازون در پرده گوش در بسیاری از افراد سبب رفع و درمان شنوایی و وزوزگوش می شود اما در موارد کمی تزریق هیچ تاثیری بر شنوایی و وزوزگوش ندارد. در این افراد بهتر است از سمعک های ماسکردار جهت حفظ باقی مانده شنوایی، درک گفتار در سمت دچار آسیب و رفع وزوزگوش استفاده شود.
توجه داشته باشید در صورتی که تزریق کورتون در 2 هفته اول بعد از شروع سکته گوش انجام شود احتمال بازگشت شنوایی و رفع وزوزگوش بسیار زیاد می باشد و با گذشت زمان شانس درمان کاهش پیدا می کند.
بهترین روش درمان وزوز ناشی از بیماری منییر چیست؟
تاکنون برای درمان بیماری منییر هیچ روش یا دارویی پیشنهاد نشده است. در بعضی از مقالات برای درمان منییر و رفع علایم همراه آن تزریق جنتامایسن در پرده گوش پیشنهاد شده است. اما به طور کلی بهترین روش درمان بیماری منییر کنترل بیماری و جلوگیری از عود آن از طریق مصرف ویتامین ب 2 و رژیم غذایی بدون نمک، حذف کافیین، حذف سیگار و مشروبات الکلی، ورزش روزانه، حذف استرس و عوامل تشدید کننده می باشد. در کنار این روش ها استفاده از قرص بتاهستین یا بتاسرک برای رفع علایم سرگیجه و استفاده از سمعک های ماسکردار برای رفع وزوز و جبران کم شنوایی گزینه های مناسبی می باشند.
آیا وزوزگوش در چسبندگی استخوانچه یا اتواسکلروزیس درمان می شود؟
استفاده از سمعک های ماسکردار به دلیل Safe و بدون خطر بودن آن نسبت به روش جراحی برای درمان وزوز ناشی از چسبندگی پیشنهاد می شود. همچنین استفاده از سمعک در جبران کم شنوایی ناشی از بیماری اتواسکلروزیس نیز کمک کننده است. دقت داشته باشید که روش جراحی ممکن است باعث بدترشدن شنوایی یا عدم رفع وزوزگوش شود و بیمار در نهایت مجبور به استفاده از سمعک شود.
سوال اکثر بیماران در مورد علت و درمان های وزوزگوش
1. آیا وزوزگوش ناشی از سکته گوش درمان می شود؟
وزوز گوش ناشی از سکته گوش اگر با چندین بار تزریق کورتون در گوش میانی حذف یا درمان نشود با استفاده از سمعک های ماسکردار و تقویت صدا به راحتی قابل برطرف شدن می باشد. زیرا گاهی تزریق کورتون هیچ بهبودی در شنوایی یا وزوزگوش ایجاد نمی کند و حتی در مواردی شنوایی به محدوده نزدیک نرمال می رسد و وزوز نیز وجود دارد. در این موارد استفاده از سمعک های ماسکردار سبب می شود هم از بدترشدن شنوایی و ضعیف تر شدن عصب شنوایی جلوگیری شود و هم آزاردهندگی ناشی از وزوز کاهش و به مرور حذف شود.
2. آیا درمان وزوزگوش در یک جلسه امکان پذیر و قابل انجام است؟
درمان وزوز گوش یک روش توانبخشی می باشد و تنها با یک جلسه صدادرمانی، تحریک یا هر روش دیگری ممکن نیست. در روش توانبخشی وزوز گوش باید سیستم عصبی مرکزی کم کم از توجه به وزوز گوش بکاهد تا آزاردهندگی ناشی از صدای وزوز کاهش پیدا کند.
به طور مثال در صورت بروز بیماری تنها با خوردن یک قرص سلامتی کامل ایجاد نمی شود و باید دوره درمان و مصرف دارو به اتمام برسد تا سلامتی کامل ایجاد شود.
3. چرا تمام افراد با کم شنوایی یا عوامل گفته شده دچار وزوز گوش نمی شوند؟
توجه داشته باشید که ممکن است هر یک از این عوامل به تنهایی در شروع وزوز گوش نقش نداشته باشند اما داشتن چند مورد از عوامل می تواند سبب وزوز گوش شود به طور مثال بروز کم شنوایی در فرد(پیرگوشی یا استفاده از هندزفری) و به طور ناگهانی دچار استرس شدید قرار گرفتند که ترکیب این دو عامل می تواند زمینه ساز شروع و ایجاد وزوز گوش باشد.
همچنین واکنش و پاسخ سیستم عصبی مرکزی به رویداد ها و اتفاقات پیرامون ما در هر فرد متفاوت می باشد که می تواند دلیلی بر بروز وزوز تنها در بعضی افراد مشاهده شود.
ارزیابی شنوایی و تعیین میزان کم شنوایی تمامی گروههای سنی و در صورت تایید میزان کم شنوایی، مشاوره و تجویز سمعک در کلینیک فراشنوا انجام می شود. تجویز جدیدترین سمعک های 2024، تجویز بهترین سمعک ها برای درمان وزوزگوش، تجویز جدیدترین سمعک های نامریی قابل شارژ، تعمیر انواع مدل های سمعک در کوتاه ترین زمان و... از فعالیت های کلینیک شنوایی فراشنوا می باشد. همچنین درمان تخصصی وزوزگوش با جدیدترین روش های روزدنیا نظیر روش صدادرمانی، تجویز ماسکر، دستگاه تحریک الکتریکی عصب واگ، دستگاه الکتریکی TDCS، دستگاه لیزر، موسیقی درمانی، ویتامین درمانی و رژیم های غذایی و ... در این مرکز انجام می شود.
برای تعیین وقت و مشاوره با متخصصین فراشنوا با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:
02188949368
02188958823
09105241071(مشاوره آنلاین)
وزوز گوشم خیلی وقت حدودا بیست سال است ولی در اثر بیماری کرونا بیشتر شده وسرم همیشه درگیره هر قرصی که استفاده میکنم شدید تر میشه حتی قرصهای ویتامین گوشم میگیره
سلام
ویروس کرونا باعث بروز کم شنوایی و وزوز گوش می شود که احتمال بدترشدن وزوز شما بوده
همچنین برای شما باید تست شنوایی انجام بشه چون کم شنوایی اولین و مهمترین عامل شروع وزوز گوش است
با صدادرمانی یا ماسکر می تونیم وزوز شمارو برطرف کنیم
با شماره های مطب جهت تعیین وقت تماس بگیرید
02188949368
02188958823
09105241071
برای مشاهده نتایج و تجربه درمان سایر مراجعین هم به اینستاگرام مرکز فراشنوا مراجعه فرمایید:
www.instagram.com/samak_farashenava
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.