وزوز شرایط یا مشکلی می باشد که از هر 10 نفر یک نفر به آن مبتلا یا درگیر است. به طور کلی هنوز درمان قطعی برای وزوز گوش وجود ندارد به این معنا که از یک روش نمی توان برای درمان تمام بیماران استفاده کرد که علت این امر تنوع در عامل های ایجاد وزوز گوش و مکانیسم های پیچیده وزوز در مغز می باشد اما با این راههای بسیاری برای کنترل، کاهش و در نهایت حذف وزوزگوش وجود دارد.
روش های درمانی که برای وزوز گوش انجام می شود نظیر صدادرمانی، تحریک الکتریکی عصب واگ با جریان های متناوب، تحریک الکتریکی TDCS، دستگاه موسیقی درمانی، سمعک های ماسکردار، دستگاه لیزردرمانی، ویتامین درمانی ، رژیم غذایی کاهش دهنده وزوزگوش، خروج جرم گوش و... می باشند که به دلیل اهمیت بالای تغذیه و ویتامین ها در درمان وزوزگوش در این مقاله در مورد غذاهایی که برای وزوز گوش مضر می باشند و رژیم های غذایی مناسب وزوز صحبت می شود.
بخاطر داشته باشید برای درمان وزوزگوش باید از چندین روش درمانی به صورت همزمان استفاده شود تا در نهایت شاهد درمان کامل وزوزگوش باشیم. همچنین علاوه بر نقش درمانگر یا متخصص نقش بیمار در درمان وزوزگوش بسیار زیاد می باشد زیرا عوامل بسیاری که بر روی وزوزگوش تاثیر می گذارند تنها با همکاری خود فرد قابل کنترل است.
به چه صداهایی در گوش یا سر وزوز گفته می شود؟
به طور کلی به هر نوع صدایی که در گوش یا حتی سر بخصوص در محیط های ساکت و بدون حضور منبع صوتی خارجی شنیده شود وزوزگوش گفته می شود. صدای وزوز می تواند به صورت صدای سوت، صدای زودپز، صدای ترانس مهتابی، صدای جریان برق، صدای هوهو، صدای آبشار، صدای خش خش، صدای کلیک، صدای تق تق، صدای ضربان یا نبض، صدای زنگ و ... باشد.
همچنین صدای وزوز می تواند برای هر فرد دارای فرکانس، تیزی، شدت یا بلندی و حتی آزاردهندگی متفاوتی باشد. وزوز ممکن است تنها در یک گوش یا هر دو گوش و یا حتی در سر شنیده شود. بنابراین می توان گفت به دلیل تنوع در عامل های ایجاد کننده وزوزگوش، صدای وزوز نیز برای هر متفاوت می باشد و از طرف دیگر درمان وزوز نیز برای هر متفاوت و نتایج مختلفی دارد.
در ابتدا در مورد نمک صحبت می کنیم زیرا بهترین حالت عدم مصرف نمک می باشد. نمک یا سدیم در غذاهای معمول روزانه بسیار استفاده می شود و بیماران با وزوز گوش نباید از این وعده های غذایی استفاده کنند. نمک سبب افزایش فشار خون می شود که می تواند به جریان خون در گوش ها تاثیر داشته باشد و باعث شروع یا بدتر شدن وزوز گوش شود.
2. حذف مصرف فلفل و ترشیجات
فلفل و ترشیجات نیز همانند نمک با تغییرات در فشار خون و تحریک سیستم عصبی می توانند سبب بدترشدن یا افزایش شدت وزوزگوش شوند بنابراین بهتر است افراد با وزوزگوش بخصوص در طول درمان وزوز از مصرف این موارد خودداری کند.
مصرف مشروبات الکلی، سیگار و حتی قلیان نیز سبب افزایش فشار خون و بدتر شدن وزوز گوش می شود. با کنترل فشار خون می توان شاهد کاهش علایم ناشی از وزوز گوش باشیم. همچنین تنها انجام یا حذف یکی از موارد رژیم غذایی نمی تواند سبب کاهش شدت، تیزی و آزاردهندگی وزوزگوش شود.
متاسفانه، مصرف شکر، شکلات و شیرین جات بخصوص در هنگام خواب سبب کاهش جذب اکسیژن و بدتر شدن وزوز گوش می شود. مغز برای داشتن عملکرد درست نیاز به اکسیژن و گلوگوز دارد اما مصرف بیش از حد شکر سبب اختلال در این پروسه که منجر به وزوز گوش می شود. همچنین مصرف غذاهای چرب نظیر کره در افزایش شدت وزوزگوش نقش بسیار زیادی دارد. در تجربه فرد با وزوزگوش بیان شد که بعد از مصرف کره محلی در صبحانه شدت و تیزی وزوز افزایش پیدا کرد که حتی تا هنگام شب و خواب نیز ادامه داشت. مواردی که در این بحث گفته می شود هم در مقالات و هم از تجربه بیماران با سابقه طولانی مدت وزوزگوش استفاده شده است و انجام این موارد کمک بسیاری به کاهش شدت وزوزگوش می کند.
در مقالات بیان شده است که مصرف مواد کافیینی نظیر چای، قهوه، نسکافه، هات چاکلت و موارد مشابه سبب افزایش شدت وزوزگوش می شود. همچنین در بعضی مقالات نیز از عدم تاثیر مواد کافئین دار بر شدت وزوزگوش اشاره شده است اما در نهایت پیشنهاد می شود که بهتر است از مصرف این موارد خودداری شود. با این حال طبق تجربه و مقالات پیشنهاد می شود از مصرف مواد کافیین دار بخصوص قبل از خواب خودداری شود.
توجه داشته باشید در تجربه افراد مختلف با وزوزگوش از تاثیرات مصرف چای و قهوه بر شدت وزوزگوش مشخص شد که در بسیاری از افراد مصرف چای و قهوه سبب افزایش بسیار در شدت وزوزگوش می شود اما در تعداد کمی از این افراد مصرف چای و قهوه هیچ تاثیری بر شدت وزوزگوش نداشت. از این رو بهتر است برای مدت 10 روز تا 14 روز به طور کامل تمامی موارد گفته شده حذف شود و سپس با انجام آزمون وخطا نسبت به هریک از موارد گفته شده از تاثیر آن مورد بر شدت وزوزگوش مطمین شوید زیرا سیستم فیزیولوژی هر فرد نسبت به فرد دیگر عکس العمل مختلفی نسبت به موارد مختلف دارد. در نتیجه بهتر است هر فرد با توجه به سیستم بدن خود رژیم غذایی مناسب را انجام دهد همانند اثر قهوه که در یک مورد باعث افزایش شدت وزوز می شود و در مورد دیگری هیچ تاثیری بر شدت وزوز ندارد.
استفاده از غذاهای فست فود به دلیل عدم کنترل ادویجات، نمک، شکر و موارد دیگر در بدتر شدن وزوز گوش نقش دارد بنابراین تهیه غذا در منزل با رعایت استفاده از مواد و انتخاب مواد غذایی مناسب به کاهش وزوز گوش کمک بسیاری می کنند. همچنین از مصرف نوشابه و دلستر های مختلف نیز خودداری شود.
6. حذف مصرف لبنیات
حذف شیر، ماست و دوغ با توجه به طبع انها بهتر است حذف شود. در مقالات نیز بیان شده است که از مصرف لبنیات خودداری شود.
در مطالعات اخیر مصرف سیر سبب جلوگیری از وزوز و کم شنوایی می شود و کمک بسیار زیادی در درمان وزوز گوش دارد. سیر به دلیل افزایش گردن خون در بدن و کاهش التهابات سبب کاهش وزوز گوش می شود. همچنین این اجازه را می دهد که خون تغذیه مناسبی(بدون افزایش فشار خون) برای بدن فراهم کند.
مصرف آناناس یکی از میوه هایی می باشد که در درمان وزوز گوش موثر است. آناناس به گردش خون صحیح در بدن کمک می کند. به دلیل وجود پتاسیم بالا در اناناس سبب کاهش فشار خون(این میوه بخصوص برای افراد با وزوز و فشارخون بالا بسیار مناسب است) و اجازه می دهد سلول های مختلف بدن در یک حالت مناسب قرار گیرد که سبب کاهش وزوز گوش می شود..
دیگر غذاها با سطح پتاسیم بالا نظیر موز، papayas، گلابی، انبه می باشند. همچنین به یاد داشته باشید مصرف زیاد پتاسیم سبب مشکل در سلامتی فرد ایجاد می کند بنابراین مصرف روزانه به صورت مداوم پیشنهاد می شود.
چه ویتامین هایی برای وزوز گوش مفید می باشند؟
2. مصرف روزانه قرص ویتامین D
3. مصرف روزانه قرص B12
4. مصرف روزانه قرص منیزیم
5. مصرف روزانه قرص امگا3
مطالعات نشان داده است که نقص یا کمبود زینک، ویتامین دی، ب12، منیزیم، امگا3، پتاسیم در بدن نه تنها بر روی سلامتی فرد بلکه بر شنوایی به ویژه وزوز گوش نیز اثرگذار است. در واقع در مطالعات مشخص شد که بیماران با وزوزگوش که از این ویتامین ها استفاده کرده بودند نسبت به افرادی که هیچ مصرف ویتامینی نداشتند کاهش در شدت وزوزگوش مشاهده شد. از این رو بهتر است بیماران با وزوزگوش در کنار رژیم غذایی از مصرف ویتامین ها نیز استفاده شود.
کمبود زینک با مصرف غذاهایی نظیر گوشت گوسفند، گوشت گاو، غذاهای دریابی، اسفناج(به دلیل داشتن آهن زیاد بر روی وزوز گوش بسیار تاثیر گذار است) جبران می شود. کمبود ویتامین B12 در غذاهایی نظیر جگر، ماهی، گوشت، تخم مرغ و... موجود می باشد. همچنین کمبود ویتامین D در غذاهایی نظیر قارچ، میگو، ماهی، گوشت، زرده تخم مرغ و... وجود دارد. بنابراین فرد با وزوزگوش می تواند ویتامین ها را با مصرف غذاها یا با استفاده از مولتی ویتامین به صورت روزانه استفاده کند تا با کمک به فعالیت عصبی بهتر شاهد کاهش وزوزگوش می باشیم.
جدیدترین روش های درمان وزوز گوش در منزل
1. انجام رژیم های غذایی مناسب
2. مصرف ویتامین های کاهش دهنده وزوزگوش
3. کنترل احساسات و استرس ناشی از وزوزگوش
4. عدم توجه دایم به وزوزگوش در طول روز
5. داشتن خواب مناسب و کافی
6. عدم عصبانیت و درگیری های ذهنی
7. انجام ورزش و پیاده روی روزانه
8. توجه به طبع غذاها(گرم و سر) با توجه به طبع بدن فرد
کلینیک فراشنوا به صورت تخصصی در زمینه درمان وزوز گوش فعالیت دارد و از جدیدترین روش ها و درمان های روز دنیا در کلینیک استفاده می کند. علاوه بر این تجویز جدیدترین سمعک های نامریی قابل شارژ و با باتری، سمعک های ریک، سمعک های ماسکردار برای درمان وزوزگوش از برندهای معتبر سمعک نظیر سمعک های اتیکن، سمعک های برنافن، سمعک های فوناک، سمعک های سیگنیا، سمعک های یونیترون، سمعک های هانساتون، سمعک های اینترتون و... استفاده می شود. همچنین تنظیم و تعمیر انواع مدل های سمعک داخل گوشی و پشت گوشی از برندهای مختلف نیز در مرکز شنوایی فراشنوا انجام می شود.
برای تعیین وقت و مشاوره با شماره تلفن های زیر تماس حاصل فرمایید:
02188949368
09105241071
02188958823
سکته گوش کردم ۴۰ ساله هستم دکتر رفتم ولی گفتن درمانی نداره ۸ جلسه کورتون تزریق کردن ومتاسفانه درمان نشدم اگر راهکاری هست ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام
متاسفانه به دلیل تشخیص نادرست یا اشتباه سکته گوش با سایر بیماری فرد دوره طلایی تزریق کورتون را از دست می دهد. تزریق کورتون بیشتر در دوهفته اول بعد از شروع علایم اثر دارد و بعد از این مدت شانس درمان کاهش و از بین می رود.
تنها راه شما استفاده از سمعک های جدید است. با سمعک میتونیم شنوایی شمارو به محدوده نرمال برگردانیم و وزوز اگر داشته باشید کاهش و حذف کنیم.
دقت کنید هرچقدر تهیه و خرید سمعک ماسکردار رو به تاخیر بندازید دقیقا مثل تزریق کورتون میشه و دیگه تهیه سمعک هم هیچ فایده ای برای شما ندارد
مدارک تست های شنواییتون رو قبل و بعد از تزریق به واتس اپ کلینیک فراشنوا ارسال کنید راهنمایی میکنیم
09105241071
02188949368
02188958823
من هم با خوردن سیر وزوزدر گوشم بیشتر میشود .
سلام
وزوز گوش ارثی نیست نگران نباشید
ارثی یعنی از بدو تولد این مشکل وجود داشته باشد بلکه وزوز اکتسابی است یعنی به واسطه یک عامل دیگری ایجاد می شود
به طور مثال شما به دلیل داشتن کم شنوایی از سمعک استفاده می کنید و همین کم شنوایی باعث بروز وزوز گوش شده
دو راه حل شما دارید
اول تنظیم سمعک رو تغییر بدید
دوم سمعک رو عوض کنید و سمعک جدید با برنامه ماسکر تهیه کنید که بتونید وزوز رو هم کاهش و حذف کنید
برای اطلاعات بیشتر با شماره های فراشنوا تماس حاصل فرمایید
02188949368
02188958823
09105241071
سلام من بارها امتحان کردم هر وقت سیر یا ترشی سیر میخورم وز وز گوش ام چند برابر میشود برای چی سیر را توصیه کردید ؟
سلام
توجه کنید تغذیه برای هر فردی نتیجه متفاوت داره
در مقالات سیر، اناناس، انبه برای کاهش وزوز نتیجه خوبی داشته
به طور مثال در مقالات و تجربه دیدیم که قهوه و کافیین باعث افزایش شدت وزوز گوش می شود اما مراجعینی داشتم که قهوه هیچ تغییری در شدت وزوز ایجاد نمیکنه
در واقع برای اینکه بفهمیم تغذیه چه اثری داره باید با آزمون و خطا مشخص کنیم که چه تاثیری روی وزوز خودتون دارد
برای مشاوره در این زمینه با متخصصین فراشنوا تماس حاصل فرمایید
09105241071
02188949368
02188958823
برای مشاهده تجربه مراجعین از درمان وزوز و تجویز سمعک به پیج فراشنوا مراجعه فرمایید:
www.instagram.com/samak_farashenava
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.