گفتار درمانی چیست؟

گفتار درمانی چیست؟

گفتار درمانی

  یکی از شاخه‌های توانبخشی گفتار درمانی نام دارد. روش گفتار درمانی در واقع، اختلالات مربوط به گفتار و زبان را شناسایی می‌کند. در گفتار درمانی به منظور بهبود وضعیت گفتار و زبان فرد از کلینیک‌های مربوط به گفتار درمانی استفاده می‌شود. برخلاف بسیاری از افراد، گفتار درمانی تنها محدود به کودکان نمی‌باشد. در ادامه در رابطه با سوال گفتار درمانی چیست؟ بیشتر بحث خواهیم کرد.   گفتار درمانی کودکان  

همه چیز در مورد گفتار درمانی

  در گفتار درمانی، گفتار فرد مورد درمان قرار می‌گیرد. گفتار درمانی می‌تواند در هر سنی نتیجه موثری را داشته باشد. در افرادی که دارای مشکلاتی مثل اختلالات بلع، دشواری گفتار و اختلالات ادراک هستند، گفتار درمانی بسیار مفید واقع می‌شود. این افراد با مراجعه به کلینیک‌های گفتار درمانی می‌توانند زندگی خوبی را تجربه کنند. مشکل گفتار درمانی ممکن است، بر اثر عارضه ناگهانی و یا به طور مادرزادی بوجود آید. در ادامه در مورد اینکه گفتار درمانی چیست؟ و گفتار درمانگر به چه کسی می‌گویند، بیشتر توضیح خواهیم داد.  

گفتار درمانگر کیست؟

  ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که گفتار درمانی توسط چه کسی انجام می‌شود. پزشکی که افراد را مورد گفتار درمانی قرار می‌دهد، گفتار درمانگر نامیده می‌شود. گفتار درمانگر کسی است که به ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات مربوط به گفتار، زبان و بلع می‌پردازد. بخشی از ارتباط، صحبت کردن می‌باشد که با خواندن، نوشتن، زبان بدن، حالات چهره و حتی تماس چشم می‌توانیم با یکدیگر ارتباط برقرار کنیم. فعالیت درمانگر مختص به صحبت کردن نمی‌باشد. ممکن است برای خیلی از افراد پیش بیاید که به دلیل آسیب‌های مغزی یا آسیب اندام‌های صورت دیگر قادر به صحبت کردن نباشند، در چنین شرایطی نباید این افراد از ارتباط برقرار کردن محروم شوند.   گفتار درمانی چیست؟  

گفتار درمانی مناسب چه کسانی است؟

  همان طور که در بخش فوق به این سوال که گفتار درمانی چیست؟ پاسخ دادیم در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت که گفتار درمانی مناسب چه افرادی است؟ هر فردی که مشکل برقراری ارتباط دارد، به ویژه از راه گفتار و زبان به گفتار درمانی نیاز خواهد داشت. این نیاز محدود به سن و دوره خاصی از زندگی نیست و ممکن است در هر سنی حس شود. در کودکانی که هنوز به سن ۶ سالگی نرسیده‌اند، گفتار درمانی بر اساس سن، توانایی برقراری ارتباط آن‌ها ارزیابی خواهد شد.  

شایع‌ترین اختلالات

  برخی از شایع‌ترین اختلالاتی که گفتار درمانی به آن‌ها کمک می‌کند در کودکان و بزرگسالان متفاوت است. در کودکان این مشکلات عبارت است از: مشکل داشتن در بیان کلمات، مشکل داشتن در جمله بندی، مشکل داشتن در تعریف وقایع و داستان، مشکل داشتن در تلفظ حروف، لکنت، مشکل داشتن در بلع، مشکلات صوتی و مشکلات ارتباطی. اختلالاتی که در بزرگسالان بوجود می‌آید عبارت است از: مشکل در تلفظ حروف، مشکل لکنت، تندگویی، مشکلات گفتاری پس از سکته مغزی، مشکلات گفتاری پس از آسیب و ضربه به مغز، مشکلات صوتی مثل گرفتگی صدا و مشکلات گفتاری به دلیل بیمار‌ی‌.   گفتار درمانی کودکان و بزرگسالان  

گفتار درمانی کودکان

  حساس‌ترین دوران زندگی هر فرد، دوران کودکی و نوزادی او می‌باشد. اگر در این دوران اختلالی بوجود آید و نسبت به درمان آن اقدام نشود، به مرور زمان در آینده به سختی می‌شود این اختلال را درمان کرد. با توجه به انعطافی که مغز در سن نوزادی و کودکی دارد، این اختلالات راحت‌تر درمان می‌شوند. بیشتر مشکلات گفتار و درمان در مغز ریشه دارند. این اختلالات ناشی از مشکلات متابولیک، سندروم‌ها، ضربه و آسیب مغز، عادت‌های نادرست و روش‌های تربیتی غلط والدین می‌باشد. در گفتار درمانی برای بهبود روش تربیتی والدین، نیاز است به والدین هم مشاوره داده شود. مثلا ممکن است کودکی در سن ۴ سالگی هنوز حرف زدن را شروع نکرده است؛ اما والدین او معتقد هستند که خودشان نیز در کودکی دیر صحبت کرده‌اند و حاضر به پذیرش این موضوع نیستند و سعی در توجیه این موضوع دارند. توصیه می‌شود، گفتار درمانی کودکان زودتر انجام شود؛ زیرا درمان کودک سه ساله راحت‌تر از درمان او در سنین بیشتر است. عدم درمان این اختلالات در کودکی باعث می‌شود فرزند شما در بزرگسالی با مشکلات و آسیب‌های روحی رو به‌ رو شود.   گفتار درمانی بزرگسالان  

گفتار درمانی در بزرگسالان

  همان طور که در بالا ذکر شد، گفتار درمانی تنها مختص به کودکان نیست و برای بزرگسالان نیز گفتار درمانی انجام می‌شود. گاهی ممکن است برخی از مشکلات گفتار و زبان در بزرگسالی بوجود آید و یا از کودکی با فرد همراه باشد. برخی از افراد مراجعه کننده، افرادی هستند که در کودکی در تلفظ صداهای مختلف دچار مشکل شده‌اند و این مشکل تا بزرگسالی آن‌ها را همراهی کرده است. در بزرگسالی با توجه به اینکه افراد با مسئولیت‌های اجتماعی و شغلی مهم رو به رو می‌شوند، نیاز است که مشکل گفتاری و ارتباطی خود را با گفتار درمانی حل کنند.  

مزایای گفتار درمانی

  با گفتار درمانی، صحبت کردن بسیار بهتر و واضح‌تر خواهد شد که اعتماد به نفس بیشتری به فرد خواهد داد. کودکان با گفتار درمانی یاد می‌گیرند که بهتر حروف را درک کنند، صدا‌ها و حروف کلمات را بهتر تشخیص دهند و به همین دلیل، علاقه بیشتری به مطالعه و کتاب خواندن از خود نشان می‌دهند.   روش های گفتار درمانی  

استفاده از روش‌های مناسب گفتار درمانی

  پس از تشخیص نوع مشکل و اختلال گفتاری فرد، بهترین روش گفتار درمانی توسط گفتار درمانگر اجرا می‌شود. در گفتار درمانی از تمرینات متنوعی استفاده می‌شود که انتخاب از بین آن‌ها کاملا به نیاز بیمار بستگی دارد. برخی از تمرین‌ها در خانه می‌تواند برای بهبود و سرعت بخشیدن روند درمانی فرد اثر بگذارد. تمرین زبانی یکی از تمریناتی است که در گفتار درمانی موثر می‌باشد‌. در این روش باید زبان را از دهان بیرون آورده و چند ثانیه با زبان به قاشق فشار داد. روش دیگر، لب غنچه کردن است. در این روش باید لب‌ها را مثل غنچه کرد که این روش باعث تقویت لب‌ها می‌شود. در تمرین تنفسی چندین بار دم و باز دم را با شدت بیشتر اجرا کنید. این کار باعث تقویت دیافراگم می‌شود. برای بهبود روند گفتار درمانی کودکان، استفاده از فلش کارت‌ها و چیدن کلمات پازل می‌تواند بسیار موثر باشد. باد کردن بادکنک و درست کردن حباب به تقویت عضلات و لب‌ها کمک زیادی می‌کند. برای تحریک زبان، خوراکی‌های شیرینی مثل کره بادام زمینی را دور لب زده و با زبان اطراف دهن را لیس بزنید. این تمرین برای کودکان لذت بخش می‌باشد.   نتیجه گیری همان طور که گفته شد، گفتار درمانی راهی برای درمان بسیاری از مشکلات گفتاری است که وجود این مشکلات زندگی را برای آن‌ها دشوار کرده است. در این مطلب تلاش کردیم تا اطلاعات کافی را در مورد گفتار درمانی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. ممکن است سوالاتی پیرامون سوال گفتار درمانی چیست؟ در ذهن شما نیز بوجود آید که در این مقاله به سوالاتی از این قبیل پاسخ دادیم.
کلینیک شنوایی و سمعک فراشنوا
  گفتار درمانی با جدیترین روش های روز دنیا با بهترین دکتر متخصص،درمان وزوز گوش با روش های مختلف(صدادرمانی، الکتریکی، ماسکر، TRT، موسیقی درمانی)، تجویز جدیدترین سمعک های 2022 با شرایط اقساط، ارزیابی شنوایی نوزادان و کودکان، ارزیابی شنوایی بزرگسالان در مرکز فراشنوا انجام می شود و همچنین باعث افتخار است که تاکنون در زمینه وزوز گوش و تجویز سمعک توانسته ایم رضایت بیش از 90 درصد بیماران مراجعه کنندگان به این مرکز را با روش های مختلف درمان و تجویز مناسب سمعک بدست بیاوریم.   جهت مشاوره تلفنی و آنلاین با شماره های زیر با ما در ارتباط باشید: 09105241071(مشاوره آنلاین) 02188958823 02188949368 اینستاگرام جهت مشاهده نتایج درمان: Samak_farashenava (سمعک فراشنوا)

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.